Пресен чесън

  • 10 589
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Постоянно ми носят от село, какво да го правя?

# 1
  • София
  • Мнения: 3 816
Почти във всичко което готвя го слагам! Hug

# 2
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
И аз само за готвене го ползвам, мразя миризмата на чесън и не давам на домашните да го консумират пряко, а те горките как обичат многооооооооо. Баща ми сутринта ми се извини, че ще изяде 2 стръка така и веднага след това се изниза от вкъщи, че да не го скастря после. Голям съм диктатор в това отношение.  Twisted Evil На манджички обаче става пикантно и вкесно. Laughing

# 3
  • София
  • Мнения: 39 762
Като подправка към яденето. И за салата, разбира се.

# 4
  • Мнения: 27 524
На туршия  Peace Става супер вкусно, трае дълго време, не мирише и е страхотно мезенце  Peace

# 5
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
На каква манджа конкретно върви? Суров и аз не го ям, освен в сосче от кисело мляко, ама там отива по 1 стръкче максимум. Блонди, каква е тая туршийка? Той моя е съвсем зелен, няма скилидки още.

# 6
  • Мнения: 390
Навсякъде, където слагаш скилидки стар чесън, можеш да го замениш с пресен.
Аз, например винаги когато готвя ориз слагам чесън,още когато приготвям тиквички, леща,
зелен фасул, пълнени чушки, прясно зеле и още много, много други манджи, стига да ви
е вкусно.

# 7
  • Мнения: 27 524
Блонди, каква е тая туршийка? Той моя е съвсем зелен, няма скилидки още.

А, зелен, аз не разбрах. Туршията е само за скилидки. Ми яжте го, де, аз душа давам тук за пресен чесън, но застреляните белгийци не продават таквоз нещо  Confused

# 8
  • София
  • Мнения: 974
Постоянно ми носят от село, какво да го правя?

На салата....това е единственият вариант, при който ям пресен чесън и навремето с брат ми се избивахме за тази салата.
Ако се престрашиш ще ти пусна рецептата  bouquet

# 9
  • София
  • Мнения: 10 858
Обожавам салата от пресен лук, моля те дай за пресен чесън. Hug

# 10
  • Мнения: 3 166


А, зелен, аз не разбрах. Туршията е само за скилидки.

А може ли да дадеш рецептата за трушийката от скилидки. Звучи обещаващо!

# 11
  • Мнения: 222
Зеленият също става за туршийката . Аз правя и от двата вида. 
Кисел чесън
Чесънът престоява 48ч. в едра сол. След което се изтръсква и се поставя в буркани и се залива с оцет и много малко вода.

# 12
  • Мнения: 5 299
Продавай на пазара Mr. Green Wink

# 13
  • Мнения: 5 500
Накълцай си го на дребно и го сложи в малки торбички и във фризера за зимата за манджички.

# 14
  • София
  • Мнения: 39 762
Днес си купих и го ядох в сурово състояние. Пък и сваля кръвно... така, че за мен е ок.

# 15
  • Мнения: 122
Слагай на салати.

# 16
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Кажете я тая салата, мога да се пробвам пък Simple Smile То мойто кръвно е 90/60, ще комбинирам салатката с червено вино за компенсация Simple Smile

# 17
  • Мнения: 208
Аз правя една салата с домати и чесън!
2-3 домата се нарязват на колелца и се подреждат в плоска чиния отгоре обилно се настъргва със сирене. Правя отделно винегрет с пресен чесън. За винегрета: 2-3 бр. пресен чесън, 2-3 клонки мазданоз, 6-7 суп.лъж. зехтин и 1 суп. лъж.оцет. Може и да се сложи от подправката за салати на Пикантина. Чесъна и магданоза се накълцват на ситно, добавя се зехтина, оцета и се разбърква. С готовата смес се поливат доматите и е готово за консумация.

# 18
  • София
  • Мнения: 974
Обожавам салата от пресен лук, моля те дай за пресен чесън. Hug

Sorry за закъснението Embarassed

Салатата е много проста
1 връзка пресен чесън (около 3-4 стръка)
1 връзка магданоз
сол, олио и лимонов сок


Чесънът се нарязва на много ситно (да са стръкове ако има образувани глави не се слагат), овкусява се със сол и се намачква с ръка така, че да пусне сок. След това се добавя магданоза също нарязан на ситно. Овкусявате с олио(търпи много, но не да плува в олио) и лимонов сок. 
Това е оригиналната рецепта, която знам от баба ми, аз я видоизмненям малко като прибавям 1-2 печени пиперки + пожелание 1-2 печени люти чушки (малките зелените чушки май бяха шипка)

Предупреждавам салата е вкусна и се яде бързо, но мнооого смъква кръвното, препоръчвам да се прави вечер....да нямам после гузна съвест Joy

# 19
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
    Става и за маска  за стимулиране растежа на косата, ама ако не понасяш аромата...Може и да се консервира с копър в бурканчета за зимата. Незнам как точно се прави понеже ми го правят,но е удобно .
Отваряш, сипваш на яденето с лъжичка и не се вмирисваш всеки път като ти потрябва.

# 20
  • София
  • Мнения: 1 546
Накълцай си го на дребно и го сложи в малки торбички и във фризера за зимата за манджички.
Peace Вчера направих точно това.

# 21
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Благодаря ви, момичета, обичам ви Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт