Как правите пиле с картофи на фурна?

  • 134 640
  • 34
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 226
Помогнете ми незнам как да го направя newsm78
търсих в рецептите на сайта но там не пише това което ми трябва? Embarassed

# 1
  • Мнения: 2 040
Аз го правя най- често в йената ... Нарязвам картофите, месото на порции, посолявам със сол, черен пипер и олио ... сипвам малко водичка и бира и пека ...  Peace
Иначе в тава е пак същото без бирата .. и с пресни картофи е най- вкусно ...  Peace

А мама прави картофите на фурна със запръжка с лук, червен пипер, слага и ориз малко и магданоз  Sick накрая ... но не ги обичам тия ..

# 2
  • София
  • Мнения: 35 984
Зависи как го обичаш? Това което правя аз става, като пиле на грил.
Пилето на порции: крило, горно , долно бутче и т.н
Суха марината:
сол, червен и черен пипер и розмарин (листа= клечки)
В тава+олио.
Всяко парче месо се натрива добре със сухата смес  и се 'овалва' в олиото.
Стои в хладилник 3-4 часа (най-малко 1 час).
Картофи нарязани на по-едро. Ако има дребни - слагам ги цели.
Овалвам ги във същата суха смес и после в олио от тавата.
Месото върху картофите. Наливам 1 ч.ч. вода.
Пека докат се зачерви много хубаво пилето.

ПП. Олиото е толкова, колкото да се омазнят продуктите.
След като са омазнени по дъното на тавата вече няма олио.

ППП. Ако сложиш чисто масло и бира - месота става меко. Аз не го обичам така. Тогава се пече с фолио.

# 3
  • Мнения: 2 936
аз слагам понякога 1 зелена чушка-придава аромат,а също и чубрица който я харесва като подправка Peace
някой път намазвам пилето с горчица....има много начини,не е голяма философия

# 4
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Аз предварително мъничко сварявам пилето.
Нарязвам картофи, лук и зелена чушка, слагам пилето, малко олио, подправки ( сол, черен пипер и дафинов лист) и водичка.
Преди поднасяне поръсвам с настърган кашкавал.
Това го правя или в микровелето в йенска тавичка, или във фурната с фолио.

# 5
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз го правя като първо сварявам пилето на порции и след това го подреждам в тава. Около него нарязаните на по дребно картофи и запичам. Подправки по избор.

# 6
  • Мнения: 4 546
начин 1:
лук, морков, чушка /ако имам под ръка/ нарязвам на ситно. слагам ги в тавата и прибавям сол, червен пипер, доматено пюре и чубрица. картофите ги нарязвам като за пържени и ги прибавям и тях. пилето е на порции, леко сварено - колкото да го отпеня. слагам малко вода, в която е вряло пилето, завивам с фоило и пека. олио не слагам - обикновено бутчета правя и те си пускат достатъчно мазнина. без фолио пека накрая -15-20мин.

начин 2.
в намазнена тавичка нареждам картофи на шайби. отгоре слагам полусварените бутчета. поръсвам със сол, вегета и малко босилек. прибавям малко бяло вино, покривам с фолио и пека. накрая махам фолиото да се запече.

# 7
  • София
  • Мнения: 7 043
Снощи правих Grinning Първо измивам пилето след това го поръсвам с подправки-снощи сложих подправката за печено пиле на kotanyi/много е добра/,беля картофите и ги осолявам.Накрая слагам малко масълце върху пилето и картофите,като преди това съм ги сложила в плик за печене.Най-накрая сипвам малко вода в плика и го завързвам.Пече се около час ,час и половина и готово Wink

# 8
  • Мнения: 1 860
 Преди го правех нарязано на порции, картофите на лентички, олио, сол, черен пипер, малко бира или бчло вино и вода. Сега обаче го правя така и си облизвам пръстите. Пилето цяло осолено добре, наръсено с червен рипер, малко чубрица и черен пипер. Заливам го с олио и пека в предварително загрята фурна като после намалям до 160 градуса. Малко преди да е готово мушкам картофите на по-големи кубчета и запичам и тях. Не слагам вода, а когато вече е готово го покривам с алуминиево фолио за 30 мин.

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 704
А някой прави ли по прословутия начин да сложиш цялото пиле на решетка,а отдолу тава с картофи? Все ми изглежда невъзможна мисия. Моля някой да сподели,ако е готвил така.

denis_d, рецептичката ти ще влезе в употреба някой ден  Simple Smile

# 10
  • София
  • Мнения: 100
Аз го правя най- често в йената ... Нарязвам картофите, месото на порции, посолявам със сол, черен пипер и олио ... сипвам малко водичка и бира и пека ...  Peace
Иначе в тава е пак същото без бирата .. и с пресни картофи е най- вкусно ...  Peace

А мама прави картофите на фурна със запръжка с лук, червен пипер, слага и ориз малко и магданоз  Sick накрая ... но не ги обичам тия ..
И аз го правя така, но и в тавата си слагам биричка, става много хубаво Peace

# 11
  • София
  • Мнения: 39 785
Задължително варя пилето предварително.
След това го правя в тава, или гювеч. Слагам свареното пиле; бульона, в който се е варило пилето; замразени или задушени зеленчуци, най-често задушени (моркови, лук, бамя, чушки, грах, царевица - микс); наразяните картофи; подправки; зехтин.

Същото го правя и в плик за печене, но тогава не варя пилето предварително.

# 12
  • Мнения: 3 447
На дъното на тавата - лук на полумесеци. Отгоре - картофи на резени, овкусени със сол и черен пипер. Пилето - цяло, осолено и опиперено, намазано с масло външно и вътрешно. Върху картофите - парченца масло.
Лука в комбинация с маслото придава страхотен вкус на картофите Peace

# 13
  • Мнения: 25 669
Цяло пиле слагам в книжна кесия, намазана отвътре с олио. Пилето е посолено, поръсено с червен пипре, а вътре в него е пъхнато парче масло. Кесията се завързва, слага се в тавичка, на дъното на която има 1-2 пръста вода и се пече на 300 градуса около час. Напоследък ми е трудно да открия книжна кесия, която да не се къса, затова действам по друг начин. Нарязвам пилето на 4 парчета(или ползвам пилешки бутчета), натрити със сол и червен пипер, слагам ги в правоъгълна тавичка с вода на дъното, а върху парчетата пиле слагам по парче масло. Тавичката се покрива с намокрен вестник, чиито краища са подгънати под ръба на тавата така, че да не пропуска въздух. Пека по същия начин. Задължително използвам хартия, а не фолио, защото прегорялата хартия дава особен аромат на пушено, а и месото придобива хрупкава коричка, която под фолио не може да се получи. След като месото е готово, го вадя, а в тавата слагам нарязаните картофи. Посолявам допълнително, ръся малко черен пипер и добавям вода, за да ги покрие. Пекат се, докато водата изври и остане малко от нея под формата на сос.

# 14
  • Варна
  • Мнения: 5 541
Май аз го правя най-мързеливо.
Никак не обичам пиле с подправки и за това го правя само с краве масло и сол.
Нарязвам картофите на кръгчета и ги нареждам в тавата на два-три реда, като малко ги посолявам и им наливам малко олио  . Отгоре слагам предварително посоленото и нарязано на парчета пиле, може и бутчета и върху всяко парче пиле слагам една малка бучица краве масло. Наливам и 1 ч ч вода и пека докато пилето се зачерви от едната страна, обръщам го и го запичам и от другата.
Майка го правеше така в електрическата тенджера. Тъй като тенджерата отиде на боклука, аз го пека в тава и като е готово го завивам с фолио, защото иначе става сухо.
Дано да ви хареса. 

# 15
  • Мнения: 3 537
Аз го правя така:

Пилето както си е цяло го намазвам хубаво със Пикантина за пиле или скара и съсолио и малко червен пипер.Увивам му края на крачетата,крилцата,на шията и трътката със фолио за да не прегорят и го слагам върху вече нарязаните картофи в тавата.Картофите ги овкусявам пак с пикантина,черен пипер,пилешко бульонче слагам понякога и масло.Заливам с малко водичка 1-2 чаши и пека 1 час.

# 16
  • Мнения: 1 756
запържвам малко лук4ето и картофите с месцето,после булъон,сол 4ервен пипер бира малко и в фурната.Много често слагам в торбички за пе4ен
и чесъм а аако е с пресни масълце и копър пак пресен ставам много вкусни Peace

# 17
  • Мнения: 3 740
Моят начин е още по-мързелив. Слагам олио на дъното на тавата. Нарязвам картофите на резенчета, посолявам ги и ги овалвам в олиото на дъното. Нарязвам пилето на порции, посолявам го и го нареждам върху картофите. Не добавям никаква течност. Завивам тавата с алуминиево фолио. Пече се на 200-220, около 50 мин. Накрая се сваля фолиото и се допича до зачервяване на пилето и завяхване на картофите. Моите бесове го предпочитат пред всички други завързани варианти.

# 18
  • Мнения: 793
Слагам пилето на порции в тавата както и нарязанати на едро картофи и гъби, подправки,  суха супа гъби/може и без нея/ разбита с бира или бяло вино във фурната с фолио и после го махам до зачервяване на пилето и картофите.

# 19
  • Мнения: 953
ТОВА е любимото ядене на мъжо и го готвя доста често. Аз го правя в голям иенски съд с капак. Нарязмам картофите на големи парчета, ако са малки ги оставам цели/така ги харесва повече/, нарязвам пилето на порции слагам и домати от буркан и овалвам месото и картофите с домашна подправка онази която е със солта морковите лука и камбите поръсвам с червен и черен пипер. Вода слагам малко може и вино и пека. Времето за приготвяне преди печене е малко и това ми харесва пък на мен.

# 20
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Аз пека в плик за печене. Слагам пилето и повечко картофки, нарязани на кубчета, защото се оказва, че картофите обират винаги овациите. Заливам с прясно мляко с малко водичка и посипвам с едно пакетче гъбена крем супа. Добавям черен пипер. Не соля, защото супата е достатъчно солена. Слагам и малко маргарин Калиакра обикновен или масло. Слагам в плика, дупча го на няколко места с игла и пека във фурната. Става страхотно.

# 21
  • Мнения: 1 117
Предварително сварям за малко пилето, за да му махна пяната .
Нареждам нарязаните картофи в йенска , овкусявам с вегета или пикантина , малко черен пипер и съвсем малко сол /подправките са солени/ ,обърквам добре и отгоре подреждам пилешките порции , слагам малко вода - наполовината на картофите и върху всяко парче месо слагам по малко масло. Захлупвам с капака на йената и пека във фурната .Като е почти готово махам капака , за да може да се позапече.
Бързо и вкусно Simple Smile

# 22
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ето и моята любима рецепта, ако не искаш може да не пълниш пилето, но така има и ориз и картофки и всеки се взема това което обича!


Пълнено пиле  с ориз и гарнитура от картофи

1 по-голямко пиле 1,300 – 1,500 кг. 1 1/2 ч.ч ориз (по възможност кръгъл) 1 – 2 глави лук 2 с.л. масло 2-3 с. л. стафиди 2-3 с.л. маслини и/или гъбки (може и без) 2-3 с.л. пържени фъстъци 1/2 ч.л. черен пипер джоджен, соев сос, 1-2 с.л. доматено пюре

 
Напътствия:

Запържва се лука в маслото. Добавя се ориза и се пържи докато започне да става прозрачен. Добавят се стафидите, маслините, ядките и подправките без соевият сос. Ако загаря може и малко 1кафена чашка вода или бульон. Сваля се около 5 мин. след прибавянето на подправките. Пилето се измива и се намазва обилно с соевият сос (може и малко сол). Напълва се с приготвената смес и се зашива . Ако остане от плънката оставете я и я сложете около пилето в тавата. Изберете по-голяма и дълбока тава . Намазва се с масло. В средата се слага напълненото пиле а наоколо останалата плънка и обелени сурови картофи нарязани на около 1/2 см. широки филийки и посипани със сол. Може да сложите няколко парченца масло върху картофките, а пилето да "завиете" с бекон.Може да посипете картофите с малко джоджен (ако го обичате). Заливате с вода почети догоре и слагате във фурната на около 200ºС и печете докато пилето се препече а картофите омекнат. Ако водата не е извряла и е още много, може да разтворите 1-2сл брашно в малко вода и да полеете картофите като леко ги разбъркате, за да се получи гъст сос.

 

# 23
  • София
  • Мнения: 35 984
natalyna Това ми хареса и ще го пробвам тези дни. Благодаря ти  bouquet

# 24
  • София
  • Мнения: 3 421
  Пиле с картофи правя по най-различни начини според настроението ми, но винаги трябва да има сложена подправка - бахар.
 

# 25
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
natalyna Това ми хареса и ще го пробвам тези дни. Благодаря ти  bouquet

denis_d, радвам се, че рецептата ти харесва, дано и резултата ти хареса! Heart Eyes Hug Забравих да кажа, че ако обичате по-пикантно, в плънката може да сложиш и малко къри.

# 26
  • Мнения: 878
аз го правя така и става  newsm22 чудо :
пилето сварявам във вода и зехтин .Обелвам и нарязвам картофи ,2 връзки пресен лук ,бира ,1 глава чесън ,червен пипер ,къри ,босилек.Слагам пилето при тези неща и пека .Пробвайте ,няма да съжалявате .  chef  bouquet

# 27
  • Пловдив
  • Мнения: 147
Аз сварявям пилето а на картофите слагам бира

# 28
  • Мнения: 732
Обелените и нарязани картофи нареждам в тавичка заедно с нарязаното пиле. Овкусявам със сол, черен пипер, малко масло, водичка и 1 ч.ч. бира и пека Mr. Green Също така това нещо можеш освен в тавичка и в йена или плик да изпчечеш.
Любима манджичка ни е това Laughing

# 29
  • Мнения: 1 393
аз го правя така и става  newsm22 чудо :
пилето сварявам във вода и зехтин .Обелвам и нарязвам картофи ,2 връзки пресен лук ,бира ,1 глава чесън ,червен пипер ,къри ,босилек.Слагам пилето при тези неща и пека .Пробвайте ,няма да съжалявате .  chef  bouquet

Аз го сготвих по тази рецепта миналата седмица (но без кърито), стана доста вкусно.

# 30
  • София
  • Мнения: 974
А някой прави ли по прословутия начин да сложиш цялото пиле на решетка,а отдолу тава с картофи? Все ми изглежда невъзможна мисия. Моля някой да сподели,ако е готвил така.


Да правила съм и пиле и ребърца по този начин...няма някаква философия само печката да ти е с вентилатор става най-добре. Но и без вентилатор съм го правила
Овкусяваш пилето както ти харесва, с марината, с подправки както искаш, в тавата отдолу картофите нарязваш по-дебели (аз ги режа на  осем) овкусяваш картофите без да слагаш вода, само малко мазнина...сосът от пилето капе в тавата.
  bouquet

# 31
  • Мнения: 5 476
аз го правя така и става  newsm22 чудо :
пилето сварявам във вода и зехтин .Обелвам и нарязвам картофи ,2 връзки пресен лук ,бира ,1 глава чесън ,червен пипер ,къри ,босилек.Слагам пилето при тези неща и пека .Пробвайте ,няма да съжалявате .  chef  bouquet

 И аз съм фен на тази рецепта.. супер е !  Peace

# 32
  • Мнения: 1 100
Супер бързо го приготвям и става много вкусно  chef

Нарязвам картофи на едро в тави4ка, осолявам ги, добавям олио и по избор 4убрица, 4ерен пипер и т.н. Измивам пилето и го разрязвам отдолу да се полу4и тип "жаба". Осолявам го и поставям върху катофите. Намазвам го или с олио или масло/маргарин. А в тави4ката изсипвам окло 1/2 4аШа вода. Пека до извиране на водата и запи4ане на пилето от горе (около 4ас, зависи от фурната).

# 33
  • Мнения: 4 176
Ми с картофи и пиле представи си го само!

# 34
  • Мнения: 4 176
Сега по-сериозно.

Продукти:
Пиле
картофи
200 мл. бира
олио
1/2 кибритена кутийка краве масло
сол
черен пипер
чубрица
щипка червен пипер

Приготовление:
Муам всичко у тава разбърквам добре и после нарязвам кравето масло отгоре. Покривам с фолио и се пече 1 ч. така.
После махам фолиото и пека до почервеняване.

Общи условия

Активация на акаунт