Дробчета

  • 9 418
  • 18
  •   2
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
 До сега винаги съм правила дробчетата пържени, с лук или на фурна, но днес ги направих по " особенни" и станаха прекрасни. Та значи:
Първо, леко ги посварих, след което ги пържих със завидно количество пресен лук. Като се запържиха им прибавих брашно, но не разтворено във вода а направо в олиото. Преди да почне да загаря сложих 3 с,л. доматен сок и налях малко вода, колкото да не загаря брашното. Сложих соев сос, червен пипер, връзка магданоз и пресен джоджан , черен пипер и малко листенце дафинов лист.
                   Опитайте и вие. Да ви е сладко  chef  bouquet

# 1
  • Мнения: 22 867
Преди две вечери правих по тази рецепта, и тя ми е от нета. Това ни беше вечерята. Grinning

Топло предястие с пилешки дробчета

1 п. пилешки дробчета
 1с.л. "Вегета" / понеже нямах, сложих чер пипер и сол/
 1 п. обикновена трапезна майонеза
 250-300 гр. мариновани гъби /  нарязах пресни печурки, пак по липса на мариновани/
 1 водна чаша - вино /бяло,червено/или бира
 2 глави червен лук

Начин на приготвяне:

Измиват се добре дробчетата и се поставят в тавичка за печене.
Поръсват се с "Вегета"-та, изсипват се гъбите и майонезата и се объркват много добре - докато се разнесе добре майонезата.
Накрая се сипва виното и пак леко се обърква.
Пече се на 180-200 градуса - 20-25 мин.
Да ви е сладко! Heart Eyes

Моят начин беше - всичко обърках в тавата, залях с виното и...........във фурната!

Получи се доста вкусно нещо. Опитайте!  chef

Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 20:10 от labrex

# 2
  • София
  • Мнения: 1 244
labrex, не се ли посваряват малко първо или директно сурови ги мяташ във фурната?

# 3
  • Мнения: 22 867
labrex, не се ли посваряват малко първо или директно сурови ги мяташ във фурната?

Не, не е нужно да ги вариш, те стават готови много бързо.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 244
Thanks   bouquet
Любимият е луд на тема дреболийки, пък аз съм склонна да го глезя още  hahaha
Ама ша ми мине ....  Whistling

# 5
  • Мнения: 7 474
Аз ги задушавам с много лук (може и гъби) и като са готови им слагам заквасена сметана и става едноооооо  Blush

# 6
  • Мнения: 22 867
Thanks   bouquet
Любимият е луд на тема дреболийки, пък аз съм склонна да го глезя още  hahaha
Ама ша ми мине ....  Whistling

Колкото по-дълго те държи, толкова по-добре и за двама ви! 1dating

И като си погледнах рецептата, видях, че съм пропуснала лука - нарежи червен лук, така на полумесеци. Аз изобщо я попреправих рецептата, но това, дето се получи, се хареса много вкъщи и от тримата ми мъжове! Grinning

# 7
  • Мнения: 730
Дробчета в микровълнова


Измиваш и почистваш добре,осоляваш и разбъркваш с 2 с.л брашно и малко черен и червен пипер в йенска тавичка.
Заливаш с малко мазнина/олио,масло/,затваряш с капака.Пускаш за около 20минути, и когато са полуготови-покриваш със слой топено сирене и кашкавал.Махаш капака и оставяш още 5-10мин. да се разтопи кашкавала.

Невероятно е,пробвайте.

# 8
  • София
  • Мнения: 35 981
Аз ги задушавам с много лук (може и гъби) и като са готови им слагам заквасена сметана и става едноооооо  Blush
И аз ги правя точно така... сол и черен пипер , супер е ! Peace

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Дробчета по ловджийски

Дробчетата се запържват с лук, като поомекне лука се слага шунка и кис.краставички на кубчета, гъби, сол и черен пипер.

# 10
  • София
  • Мнения: 35 981
Дробчета по ловджийски

Дробчетата се запържват с лук, като поомекне лука се слага шунка и кис.краставички на кубчета, гъби, сол и черен пипер.
Това ще го пробвам тези дни. Сигурно може да заменя шунката с бекон. newsm78

# 11
  • Мнения: 45
Наскоро в "Туканъ" ядох пилешки дробчета - пържени както обикновено, но след това залети със сос от вино, мед и сусам. Бяха невероятно вкусни, мисля да се пробвам да ги направя така вкъщи.

# 12
  • Според сезона
  • Мнения: 297
labrex, не се ли посваряват малко първо или директно сурови ги мяташ във фурната?

Не, не е нужно да ги вариш, те стават готови много бързо.

Аз винаги ги кипвам и изплаквам за да падне пяната.

# 13
  • София
  • Мнения: 35 981
Наскоро в "Туканъ" ядох пилешки дробчета - пържени както обикновено, но след това залети със сос от вино, мед и сусам. Бяха невероятно вкусни, мисля да се пробвам да ги направя така вкъщи.
И ще кажеш после рецептата   Praynig

# 14
  • Мнения: 5 476
Ето нещо малко нестандартно,но доста вкусно!  Peace
ПРОДУКТИ:
400-500 гр. пилешки дробчета ,150-200 гр. пресни печурки ,50 гр. стафиди ,100-150 гр. бекон ,1-2 глави кромид лук ,50-60 гр. масло ,черен пипер ,сол на вкус ,ако ви се намира 5-6 зърна кардамон/хел/ ,кубче бульон - каквото имате
ПРИГОТВЯНЕ:
Изкиснете за няколко часа дробчетата във вода или мляко. Нарежете печурките ,лука и бекона на ивици. Поставете всички продукти и подправки в плоска открита тавичка, добавете 100 мл. вода, разбъркайте и запечете при 220 гр за 20-30 мин. Гарнирайте с картофено пюре или варени картофи. Да ви е сладко! Ако случайно ви остане пасирайте става страшен пастет! Wink
 

 

# 15
  • Мнения: 1 117
Ето още една вкусотия с пилешки дробчета.
Страхотни са и като стабилно мезе  Wink

Дробчета се измиват добре и се оставят да се отцедят за малко. Осоляват се и се овалва всяко по отделно в брашно. През това време се загрява във фурната олио в тавичка , в която ще печем дробчетата. Разбиваме 1-2 яйца в купичка и след като добре се сгорещи олиото , потапяме едно по едно овалените в брашно дробчета и подреждаме в тавичката.
Олиото в тавичката като количество да е долу горе до половината на дробчетата. Така поставяме отново тавичката с наредените дробчета обратно във фурната да се запекат.
Стават много вкусни ! По рецепта не трябва много да се препичат, но мъжо ги харесва по запечени.Въпрос на вкус .Да ви е сладко newsm22

# 16
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Наскоро в "Туканъ" ядох пилешки дробчета - пържени както обикновено, но след това залети със сос от вино, мед и сусам.

Може ли да ме светнеш: Дробчетат се заливат с вино и мед, а сусама го ръсиш или се овалват в брашно и сусам и така се запържват?

# 17
  • ново
  • Мнения: 5 977
Аз правя дробчетата по следния начин: Първо ги кипвам лекичко, измивам ги пак хубаво и завивам всяко дробче в тънко парче пушен бекон /тънка лента/, след това ги запичам в МВ или фурната.  chef

# 18
  • Мнения: 1 232
момичета благодаря за идеите за дробчета,някои от тях незнаех ще пробвам.Аз мога да ви кажа само един изпитан трик:всеизвестно е,че пускат много кръв бърр,за да я махнете посипете ги с хлябна сода тякипва и ги изчиства,после ги изплакнете хубаво,няма кръв ,няма пяна

Общи условия

Активация на акаунт