Как готвят в детската кухня?

  • 4 414
  • 29
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 2 274
Това е въпросът!
Моето всеядно бебе, вече не яде моите манджи.В събота и неделя ми е много трудно да го нахраня и обикновено му купувам готови пюрета- тях също не отказва.Само че следващият месец няма да  взимаме храна от кухнята и какво ще правя?
Знаете ли каква е технологията за приготвянето на храната или нещо друго?

# 1
  • София
  • Мнения: 15 242
Същият проблем имам и аз. В нашата обща кухня наистина готвят вкусно и Иво е направо пристрастен към храната там. Готвя съвсем прилично (според мъжа ми-много вкусно), обаче Иво не иска да яде мои манджи. Само като ги види ги познава и го храня със зор.
Имам книгата с рецептите, по които готвят при нас, обаче пак не мога да докарам храната като в кухнята. Sad Направо се виждам в чудо, защото ИВо направи 3 години и от днес вече не сме на кухня.
Това, което знам, е че готвят в съдове под налягане. Но не ми се вярва само това да е ключът за палатката.

# 2
  • Мнения: 2 274
Сега пък съдове под налягане... Crazy От къде да го взема туй чудо- имам само една огромна тенджера под налягане, но тя едва ли ще свърши работа..
А каква е тази книга с рецепти?

# 3
  • София
  • Мнения: 7 056
А ако вадите бурканчето с храна от хладилника и казвате, че е от детската кухня, дали това няма да заблуди малчуганите, има ли вариант настройката им да е визуална?

# 4
  • Мнения: 3 356
Аз съм в същото положение-от кухнята яде, но домашно приготвените пюрета и купешките-не.
Просто храната е толкова вкусна и ароматна,че на мен ми се иска да  eat
Хубавото е,че има интерес към нашата храна от време на време,та ще спасим някак си положението.

# 5
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
И аз имам същият проблем  Confused, моите манджи в събота и неделя ги яде със зор, а по принцип е много ящен, манджата от кухнята я омита за секунди.

Ще следя темата, дано се включи някой, който ще сподели тайните рецепти  Mr. Green

# 6
  • Мнения: 723
И аз имах такъв проблем миналата година и затова записах Алекса на частна кухня за един месец.  Peace

# 7
  • Мнения: 1 645
При мен е точно обратната - яде само мои манджи,но само тези които съм приготвила специално за него.От нашата мандажа яде само ориз и спанак:(
Няколко пъти съм му взимала от частната детска кухня,но изобщо не искаше дори да опита.Готови също не яде, с изключение на 2 вида.
Обаче ми е направило впечатление едно;
Винаги неговите манджи стават по вкусни от нашите, въпреки че ги правя по един и същи начин.Защо се получава така, и аз не знам newsm78(мъжо също го забеляза)

# 8
  • Мнения: 394
Според мен няма как да се докара вкуса от кухнята. Sad
И по точна рецепта да се готви-пак няма да е същото.Знаете-2 жени да сготвят една и съща манджа-пак ще е различна.При все,че слагат едно и също.
Според мен решението на въпроса за 1-ният месец отпуска на кухнята е да ги записваме на частна.По-скъпо е,но пък е един месец само.Аз друго решение немога да намеря.

# 9
  • Мнения: 1 976
И при нас се появи проблем, след като вече реши, че храната от кухнята му харесва! Още е малък за хитрите номера на мама. Единият проблем, за който съм сигурна е солта в храната от детската кухня. Моето човече не беше близвало сол и нямаше проблеми с хапването. Но храната от кухнята според мен си е достатъчно подсолена, щом става и за моя вкус. така че вече не ще да яде моите безсолни манджи  Sad
Тази тема ми напомня за това, как майка ми ходила в детската градина да пита как правят супите, щото техните съм ядяла, а вкъщи не...Явно проблемът не е от вчера...А вкъщи не се готви със запръжки, брашна и т.н. ....ама май не толкова полезната храна е по - вкусна за дечицата...

# 10
  • София
  • Мнения: 15 242
А каква е тази книга с рецепти?

Авторката е техноложката на нашата кухня. Доскоро я продаваха, но скоро питах и ми казаха, че вече се е свършила. Ще ти я дам да я видиш.

# 11
  • Мнения: 3 042
А ако вадите бурканчето с храна от хладилника и казвате, че е от детската кухня, дали това няма да заблуди малчуганите, има ли вариант настройката им да е визуална?

И в Хипско бурканче да я сипя, щом не му хареса не яде. Rolling Eyes
Някой манджи ми яде, на някой се мръщи, други категорично отказва, а ги готвя по един и същ начин. Но като тези в кухнята не мога да ги докарам, нито като хипските. Thinking

# 12
  • София
  • Мнения: 3 787
Ами при нас това с бурканчето действа Laughing.Понеже не иска да яде моите манджи събота и неделя,започнах да му ги сипвам в бурканчетата от кухнята и взе да яде.Чак аз се учудих WinkНо още е малък и тези номера минават,след някой и друг месец вече няма да се лъже така лесно Rolling Eyes

# 13
  • Мнения: 442
според мен, въпросът е в количеството! винаги когато се готви в по-голямо количество, ястието е по-вкусно. това ми го каза един готвач Wink
иначе, моето дете не прояде храната от дк. мъчих я два месеца - не ще и не ще Naughty моите манджи също не ги иска. ето, днес бях наготвила лозови сърмички, обърках й ги с кисело млекце - само ги погледна и ми бутна ръката. извадих пуйката с ориз на хип - веднага зяпна да лапа.

# 14
  • София
  • Мнения: 6 183
В нашата кухня, доста мазнинка плува и си мирише храната на запръжка и запържен лук. Солчица също има, виж захар мнооого малко. А дечковците заформят някакъв вкус и май карат по инерция. Според мен след 1 седмица ще свикнат и с домашната храна. Аз какво да кажа, като моята опита разни ресторантски скари и сега иска само кюфтета, шницели, пържени картофи и омлет, а манджите ги е отсвирила тотално Close Таткото хапва храната от кухнята и преди 2 дена, казваше, че само люта чушчица и липсвала Mr. Green

# 15
  • Мнения: 1 976
Аз май открих засега един ключ от палатката, който прави манджите от кухнята по - вкусни за моето човече - домат!!!! На всичко слагат домат! И супата винаги е с домат!!! Вчера му направих същата супа, каквато не иска да хапва, н осложих и доматче - изяде я!!! До тук имам прогрес...Само че не разбирам защо всяка манджа трябва да е с домат, особено супата!!!!

# 16
  • Мнения: 4 392
В нашата кухня, доста мазнинка плува и си мирише храната на запръжка и запържен лук. Солчица също има, виж захар мнооого малко. А дечковците заформят някакъв вкус и май карат по инерция. Според мен след 1 седмица ще свикнат и с домашната храна. Аз какво да кажа, като моята опита разни ресторантски скари и сега иска само кюфтета, шницели, пържени картофи и омлет, а манджите ги е отсвирила тотално Close Таткото хапва храната от кухнята и преди 2 дена, казваше, че само люта чушчица и липсвала Mr. Green

Нямам думи просто!!! Shocked

# 17
  • Мнения: 679
А дали тайната не е в застройката на супата. Според вас как я правят - с прясно или кисело мляко, с цяло яйце или само жълтък?

# 18
  • София
  • Мнения: 6 183
Преди 2 седмици специално ни уведомиха, че спират със застройката от яйце заради жегите, а вместо това почват да включват таратор като супа. Ама аз не усещам разлика в супата. Всъщност не знам как е в другите кухни, но в нашата супите ми се струват доста сходни, мени се само вида на въглехидратите: ориз, картофи, фиде, От време на време дават супа леща, вече таратор и т.нар. "млечна супа", която за мен е отврат Sick , но дъщерята я уважи.

# 19
  • Русе
  • Мнения: 99
И ние имахме същия проблем.От кухнята изяждаше всичко,а моите творения ги пренебрегваше Sad.Имаше съботи и недели,когато беше само на мляко.Сега започнах да слагам повечко лук,малко захар(защото пюретата от кухнята все ми сладнят),и малко брашно-да стават по-гъсти.И ги яде  Grinning
А за домата,може и това да е ключа,защото доматената супа я уважава(моята),а другите не ги признава,с изключение от тиквички.

# 20
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Аз също готвя доста добре. Но колкото и варианти да опитвам, супата ми никога не е като тази от кухнята  Thinking Не е тайната в домата- в нашата кухня няма домати в супата  Naughty Освен ако не е доматена, разбира се. Но като цяло супите им са превъзходни и разнообразни. Как го правят обаче  #Crazy

# 21
  • София
  • Мнения: 15 242
А дали тайната не е в застройката на супата. Според вас как я правят - с прясно или кисело мляко, с цяло яйце или само жълтък?

При нас не я правят с кисело мляко, май newsm78.
Нашата кухня е кухня-майка и лелките готвят при нас. Отпадъците изхвърлят в контейнер, който е пред самата кухня, и понякога виждам остатъците от продуктите Laughing Кори от лимони-когато е имало кисел с лимони, например, или празни бурканчета от плодово пюре-когато е имало мус с плодово пюре..... Но празни кофички от кисело мляко не съм виждала, а супите са застроени почти всеки ден. За кремчетата са ми казвали, че ползват сухо мляко, не знам дали не правят и засторйките с такова Rolling Eyes
За яйцата-при нас използват яйчен меланж.

# 22
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Vivi какво е яйчен меланж  Embarassed

# 23
  • София
  • Мнения: 15 242
Vivi какво е яйчен меланж  Embarassed

Грубо казано-яйчен прах. Една мама навремето беше пуснала определение, изровено от нет-а. Опитвам да го намеря с търсачката, но не успявам.

Ето какво ми каза Гугъл-чо по въпроса за яйчения прах на някаква българска фирма "Биомагия"ООД: (http://www.biomagia.hit.bg/bgproduct.htm) :
Яйчният прах се състои от счупени и изсушени до прахообразно състояние кокоши яйца. Продуктът може да бъде произведен и от нестандартни и пукнати айца, както и от замразен яйчен меланж. Яйчният прах представлява белтък и жълтък в естествено съотношение и е тотален заместител на прясното яйце, като притежава следните предимства:
• годността на продукта извън хладилник (18 - 35oC) е 6 месеца;
• поради високата температура на обработка продуктът съдържа незначителено количество микроорганизми: до 4 000 на грам (при стандарти 50 000 на грам);
• продуктът е подходящ за транспортиране и съхранение - 1 кг. яйчен прах съдържа около 100 яйца.
Яйчният прах се използва в производството на майонеза, сладкарски изделия, бисквити, палачинки, панировки, сосове и др.
Продуктово описание
Яйчен меланж, изсушен по метода на виброкипящия слой.
Съдържание
100% чист яйчен прах в натурално съотношение на белтъка и жълтъка.
Опаковка
Полиетиленови торби, поставени в кашони - 20 кг. нето.
Съхраниние
Продуктът трябва да се съхранява в проветриви помещения при приблизителна температура 22oC.
Годност
6 месеца
Употреба
Яйчният прах се разтваря във вода с приблизителна температура 22oC в следната пропорция: 1 част яйчен прах на 3 части вода. Сместа се разбърква до получаване на хомогенна микстура и се използва според рецептата.
Показатели за качество
Показатели и мерни единици Стойности
1. pH 8,0 - 9,5
2. Влага, % максимум 4
3. Мазнини, % минимум 40
4. Общо съдържание на микроорганизми в 1 грам.  максимум 50 000
5. Салмонела в 50 грама отрицателно
6. E. Coli в 1 грам отрицателно



Последна редакция: сб, 17 юни 2006, 10:29 от Vivi

# 24
  • Мнения: X
Да и при нас има нещо такова  Sad

Сега си яде в яслата /която си е пак храната от кухнята/ и неще моите манджи, а и аз не готвя лошо, но пък, когато бяхме само на кухня така жадно се облизвах и чаках да и остане нещо.....много беше вкусно Cry

# 25
  • Мнения: 8 505
Не зная как готвят.Моята яде всичко наред-домашно,от яслата...Само на пюретата се мръщеше понякога.

# 26
  • София
  • Мнения: 2 356
Същия ни е проблема, вече две - три седмици не взимаме кухня и не мога да й угодя изобщо на манджа. Само дето вече не готвя отделно за нея, а за всички, като слагам по малко сол. Месото пък не мога да го докарам да й хареса, не иска да го дъвче, а уж е на малки парчета както в кухнята... Понякога почва да ми реве от първата лъжица, а според мен и баща й е вкусно  ooooh! Сигурно е въпрос на свикване, защото когато почнахме да взимаме храна от кухнята, имаше пак 2 седмици бойкот.
В нашата кухня мисля, че застройваха с варено яйце, така ми се струваше като съм гледала в супите  newsm78

# 27
  • Мнения: X
За месото съм сигурна, че го варят под налягане, ама другото как го докарват newsm78.....

# 28
  • Мнения: 4 392
Може да слагат някакви изкуствени вкусови подобрители newsm78

# 29
  • София
  • Мнения: 3 688
Светльо засега се мръщи само на готовите пюрета от бурканче,хапва и готвеното вкъщи и това от кухнята,но съм забелязала че повече му се услаждат червените яденета/тоест с домат/

Общи условия

Активация на акаунт