Като ви остане плънка за пълнени чушки....

  • 3 646
  • 23
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 9 907
..какво я правите?
Снощи за пореден път ми останаха  3-4 лъжици кайма с ориз - запържени, а нямах нито домат, нито тиквичка подръка, пък и тавата беше вече пълна с чушки. Та забърках плънката с три картофа и стана още една манджа. А някоя друга идейка да имате/за следващия път, когато няма да си пресметна дозата Simple Smile/?

# 1
  • Мнения: 3 447
Разпределям я в тавата, извън чушките.

# 2
  • Мнения: 922
Често ми остава от плънката. От остатъка оформям кюфтенца, овалвам ги в брашно и ги слагам да врат редом с чушките /сърмите, тиквичките или там, каквото съм напълнила Wink/

# 3
  • Дива Индия
  • Мнения: 623
Оформям като кьофтенца, овалвам ги в брашно и ги пускам в соса да си врят с .... каквото правя.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 392
Слагам плънката в малък съд от йена глас, добаявм малко водичка до готовност на ориза и заливам с яйце, кисело мляко и малко брашно - запичам, преди да извадя от фурната настъргвам кашкавал / топено сиренце ( обикновено готвя в йена глас и тавичките ми са с размер, който позволява да пъхна във фурната и още един малък съд)

# 5
  • София
  • Мнения: 708
аз винаги бъркам сместа в по-големи количества за два пъти пълнени чушки, половината във фризера слагам..ако все пак ми остане, отварям буркан с лозови листа и между чушките пъхам сърмичките..

# 6
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
Често ми остава от плънката. От остатъка оформям кюфтенца, овалвам ги в брашно и ги слагам да врат редом с чушките /сърмите, тиквичките или там, каквото съм напълнила Wink/


newsm10 newsm10 newsm10
И аз така

# 7
  • Мнения: 1 153
Слагам ч в соса,няма да се хвъря храна я Stop

# 8
  • Вече на село
  • Мнения: 569
аз винаги бъркам сместа в по-големи количества за два пъти пълнени чушки, половината във фризера слагам..ако все пак ми остане, отварям буркан с лозови листа и между чушките пъхам сърмичките..
На мен не ми харесва след това плънката, оризът ми е някак тричав.

# 9
  • Мнения: 9 907
благодаря, това с кюфтенцата ми хареса.

# 10
  • варненка от София
  • Мнения: 4 882
Разпределям я в тавата, извън чушките.

И аз така, само че аз не ги пека, ами ги варя, та плънката сипвам в тенджерата. Рядко обаче ми остава плънка, по-често ми остават чушки.

# 11
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 879
Често ми остава от плънката. От остатъка оформям кюфтенца, овалвам ги в брашно и ги слагам да врат редом с чушките /сърмите, тиквичките или там, каквото съм напълнила Wink/
Party

# 12
  • Мнения: 1 393
Аз  го използвам за пълнени гъби, обикновено  по-големи, на фурна, става супер.
Или 3-4 пълнени домата понякога също, колкото за една бърза вечеря.

# 13
  • Мнения: 293
  :chef:Aз слагам останалата плънка отстрани на чушките така ги научих от баба и майка  в тава и печем.Свекървами пък  ги реди в тенджера ,а  към останалия ориз  прибавя малко вода  задушава до готовност на ориза и така си го изяждат.Но ние си обичаме ориз така че винаги правя с доста повече.

# 14
  • София
  • Мнения: 36 113
благодаря, това с кюфтенцата ми хареса.
Peace не съм се сещала за това. newsm78
Слагах я около чушките.
Благодавя за идеята.  bouquet

# 15
  • София
  • Мнения: 2 530
Аз  го използвам за пълнени гъби, обикновено  по-големи, на фурна, става супер.
Или 3-4 пълнени домата понякога също, колкото за една бърза вечеря.

И аз. Peace

# 16
  • Мнения: 54
супер идеиики  ми дадохте
Слагам плънката в малък съд от йена глас, добаявм малко водичка до готовност на ориза и заливам с яйце, кисело мляко и малко брашно - запичам, преди да извадя от фурната настъргвам кашкавал / топено сиренце ( обикновено готвя в йена глас и тавичките ми са с размер, който позволява да пъхна във фурната и още един малък съд)
   а това много ми харесва

# 17
  • Sofia
  • Мнения: 4 597
Замразявам във фризера до следващото готвене.
Така правя и с лозов лист, ако ми остане.

# 18
  • Мнения: 7 107
Правя си супа-топчета от нея  Laughing.

# 19
  • Мнения: 614
Зависи колко ми е отанало, но например с кисело зеле в тавичка, става мозък  eat

# 20
  • Мнения: 1 117
замръзявам я във фризера
или за лозови сърми я използвам
или за пълнени тиквички

# 21
  • Мнения: 3 537
Разпределям я в тавата, извън чушките.
И аз така правя Wink

# 22
  • Мнения: 306
..какво я правите?
Снощи за пореден път ми останаха  3-4 лъжици кайма с ориз - запържени, а нямах нито домат, нито тиквичка подръка, пък и тавата беше вече пълна с чушки. Та забърках плънката с три картофа и стана още една манджа. А някоя друга идейка да имате/за следващия път, когато няма да си пресметна дозата Simple Smile/?


ИЗЯЖДАМ Я smile3508

Плънката за пълнени чушки ми е любимото ядене, така че винаги се стремя да ми остане много (или пък да съм наблизо когато на някой му остане)

# 23
  • Мнения: 155
Правя си супа-топчета от нея  Laughing.
И аз така правя, защото не ми остават 3-4 лъжици смес, а повече. Peace PeaceДори я замразявам понякога. Но ако ми остане такова количество (3-4 лъжици) щях може би да я сложа в тавата.

Общи условия

Активация на акаунт