Соева кайма и соеви продукти?

  • 6 233
  • 19
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Имам соева кайма и мислех да я направя на мусака с тиквички и картофи. Чудя се обаче дали ще се получи  newsm78?
Ако някой има по-добра идея за ястия със соева кайма ще съм благодарна.  bouquet
Ако имате рецепти и с други соеви продукти, споделете ги Simple Smile.

# 1
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Майка ми често прави такава мусака и се получава.

# 2
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Майка ми прави каймата на кюфтета-баща ми ги нагъваше сладко-сладко докато не разбра от какво са  hahaha...Е,после пък имаше повече за нас Laughing...Много са вкусни,овкусяват се както обикновените

# 3
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей, ако те интересува, мога да ти пусна рецептата за ягодов крем от тофу.

# 4
  • Мнения: 5 877
Правила съм мусака от соева кайма, кюфтета - хубави са. Използвам я за всичко, за което бих използвала обикновената кайма.
Соевите кубчета правя на нещо като кебап, добавям повече подправки от обикновеното и задължително цедя водата, с която са се варили (важи и за каймата).

# 5
  • София
  • Мнения: 35 977
Много обичам соевите кубчета и по-големите, като каренца парчета.
Пристрастена съм към тях.
Правя ги по най-бързият начин - накисвам ги в бульон , слагам им много подправки и малко олио - пека във фурната и си ги хапвам.
Само аз ям в къщи такова нещо, но много ги обичам - 'потрепервам' за тях...и много ми е чудно защо newsm78

ПП Мога да ти пусна рецепта за Тофу с кокос и пилешко, ако обичаш по-екзотични неща.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Никоя рецепта не е излишна  Peace.
Само не разбрах това за цеденето. Това чудо май се накисва във вода или се вари  newsm78. Аз не съм правила, пък и на опаковката нищо не пише  Rolling Eyes.

# 7
  • София
  • Мнения: 35 977
Никоя рецепта не е излишна  Peace.
Само не разбрах това за цеденето. Това чудо май се накисва във вода или се вари  newsm78. Аз не съм правила, пък и на опаковката нищо не пише  Rolling Eyes.
На опаковката би трябвало да пише.  newsm78 Аз го накисвам 20-25' в  горещ бульон за да омекне.

# 8
  • Мнения: 119
Аз съм ползвала за мусака и пълнени чушки, никак не е лошо, но пък кюфтетата от соя хич не ми харесват. А за рецепти с тофу и аз ще съм много благодарна момичета   bouquet

# 9
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Никоя рецепта не е излишна  Peace.
Само не разбрах това за цеденето. Това чудо май се накисва във вода или се вари  newsm78. Аз не съм правила, пък и на опаковката нищо не пише  Rolling Eyes.
На опаковката би трябвало да пише.  newsm78 Аз го накисвам 20-25' в  горещ бульон за да омекне.
Нищо не пише на опаковката, тя е прозрачна и отгоре има лепнат етикет, че е соева кайма и срок на годност.
Като ги накисна после изцеждам ли, в смисъл изстисквам ли с ръка или само да отцедя остатъчния бульон?

# 10
  • София
  • Мнения: 35 977
Тофу с кокос и пиле

продукти:
1-2 сл олио
100-200 гр.тофу
1 сл соев сос
1-2 щ. кокос

зеленчуци на жулиени
/зелен лук, морков, домат/
1-2 сл олио

оризови спагети - накиснати

пилешко месо на кубчета
сос  с къри/ може суха смес
смлени бадеми за овалване
кокос за овалване

Начин на приготвяне:
В купа: пил.месо на кубчета+ сос с къри - маринова се 3-4'

Тиган: олио + оваляните парченца месо в бадеми и после в кокос- пържи се.

Тиган: 1- 2сл олио + зеленчуците - пържи се 1-2'
+накиснатите спагети

Тиган: 1-2 сл олио + кубчета Тофу - пържи се 1-2'
+ 1 сл соев сос +1- 2 щ. кокос

Всичките неща се смесват и сервират в чиния

# 11
  • Мнения: 7 914
Аз прявя всичко което мога със соя...

дори съм я накисвала и в студена вода, колкото да набъбне newsm10

а може и ако ястието изисква доматено пюре, да я накиснеш в пурето +вода! smile3521

# 12
  • София
  • Мнения: 35 977
Никоя рецепта не е излишна  Peace.
Само не разбрах това за цеденето. Това чудо май се накисва във вода или се вари  newsm78. Аз не съм правила, пък и на опаковката нищо не пише  Rolling Eyes.
На опаковката би трябвало да пише.  newsm78 Аз го накисвам 20-25' в  горещ бульон за да омекне.
Нищо не пише на опаковката, тя е прозрачна и отгоре има лепнат етикет, че е соева кайма и срок на годност.
Като ги накисна после изцеждам ли, в смисъл изстисквам ли с ръка или само да отцедя остатъчния бульон?
Не съм купувала кайма, но според мен трябва да се накисне.
Аз слагам толкова вода колкото да се поеме от продукта.
Може би ти трябва да сипеш гореща вода  до 1/2 или 2/3 от сухата кайма./Слага се в съд с капак/ Той се намокря на принципа на реването - от долу на горе си дърпа водата/ ама го обясних ooooh!/
Ако е повече - ще трябва да я изстискваш и мисля че ще е много мокра.
Дано някой с опит да се включи.
Аз така бих процедирала.

# 13
  • София
  • Мнения: 35 977
Здравей, ако те интересува, мога да ти пусна рецептата за ягодов крем от тофу.
Аз я искам natalyna   Благодаря предварително.

# 14
  • Мнения: 119
Това с тофуто ще го пробвам непременно, благодаря denis d  Hug

# 15
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ягодов крем с тофу
250г натурално тофу ,намачкано или още по-добре, разбито в бледер с малко прясно мляко или соево мляко
2 с. л мед(ако обичате по-сладко, може да прибавите)
1,5 ч.ч. ягоди(може дори замразени или от компот)
1 ванилия
щипка сол

Всичко се разбива в миксер или блендър, но ако харесвате, може да оставите ягодите на парченца. Отгоре се украсява с плодове и сметана по желание. Сервира се охладен.
По желание можете да сменяте и да комбинирате плодовете, може да се прибави разтворимо какао(тип нескуик), карамелов сироп, настърган кокос, стафиди и други ядки.

Този крем, ако разреди с повече вода или мляко и ако му се прибави малко лимонов сок, става чудесен коктейл.

# 16
  • София
  • Мнения: 35 977
natalyna    bouquet

# 17
  • София
  • Мнения: 3 816
Със соеви хапки правя гювеч,става много вкусен!С каймата правя мусака и кюфтета,но за кюфтетата комбинирам с телешка кайма-50 на 50! Hug  bouquet

# 18
  • Мнения: 599
Аз правя всичко, което се прави от кайма по принцип. Подправките са задължителни.

Например: пълнени чушки с ориз, соева кайма, елда, лук, чесън, чубрица, черен и червен пипер;
 лозови/зелеви сарми;
 спагети Болонезе;
 кюфтенца 50/50 с овесени ядки,(предварително накиснати в студена вода ядките, каймата с малко вода и сол сварена) лук, чесън, кимион, чубрица или направо готова подправка за барбекю;
 зеле на фурна с наредени соеви шницели отгоре (предварително сварени, отцедени, мариновани в настърган лук, доматено пюре, черен пипер, магданоз, целина, олио);
шницели, нарязани след сваряването на жулиени и после панирани с различни панировки - любима е със сусам, а може всякаква друга, полети със сос Бешамел със синьо сирене....

Това се сещам в момента  newsm78

# 19
  • Варна
  • Мнения: 2 576

 кюфтенца 50/50 с овесени ядки,(предварително накиснати в студена вода ядките, каймата с малко вода и сол сварена) лук, чесън, кимион, чубрица или направо готова подправка за барбекю;

Какво ще рече това, да сваря каймата преди да я омеся за кюфтета, така ли  Embarassed? И ако да, с колко вода се вари, колкото да покрие или повече? И колко време?

Общи условия

Активация на акаунт