Торта с извара без брашно от семейство Koenig

  • 5 136
  • 34
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Източник: Хорошая кухня.ру

4 яйца
375 г захар
1 ванилия
2 пак ванилов пудинг
1 пак бакпулвер
1/2 пак масло
лимонов сок по вкус
1 кг извара

Продуктите се зазбиват в последователността, в която са да дени.Пудинга се изсипвна на прах, не се вари.Сместта се изсипва в застелена с пекарска хартия форма за торта с подвижно дъно. Пече се в загрята фурна на 150 гр 60 мин. Може да постои малко във фурната след като се изключи.



# 1
  • Мнения: 1 182
Мерси за рецептата. Peace А може ли да се сложи пудинг на DrOetker?

# 2
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Мерси за рецептата. Peace А може ли да се сложи пудинг на DrOetker?

Да,аз точно такъв използвах -ванилия обаче. Температурата ми се видя ниска, обаче спазих точно 150 гр и 60 мин, после го оставих сладкиша във фурната за около 10 минути- идеално се изпече.

# 3
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ммм, Djemma това прилича на онзи лимонов cheese cake, които правя аз - сигурно ще е страхотно! Обожавам сладкиши с извара! Супер рецепта, ще я пробвам задължително!  bouquet  Hug

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
И аз си я копвам, благодаря !  bouquet

# 5
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Точно, Нат.Вкусът е почти същия, само няма блат.И малкия така каза като го куса- а това е онзи сладкиш дето го прави наскоро. Казах му, че е друго, ама той- а, не същото е, познах го. Laughing
Ето линка към рецептата:
http://www.good-cook.ru/forum/index.php?showtopic=74&st=120&#entry42408

# 6
  • Мнения: 1 182
Сутринта заведох детето на градина,разходих бебо на хлад да поспи и купих пудинг.Сега се пече,после ще докладвам!  chef

# 7
  • Мнения: 6 472
Правя същото, само че слагам и стафиди и има бисквитен блат. Тези сиреновите сладкиши са ми едни от любимите Flutter Сега ще пробвам и варианта на Джема за разнообразие Mr. Green

# 8
  • Мнения: 1 182
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=30841&photo=11

Ето я мойта!Много е вкусна тортата,но е по-тъничка,тъй като направих половин доза.Сама съм и ще си я изям самичка Embarassed

# 9
  • Мнения: 732
Аууу Джема, тортата изглежда страхотно newsm51 Още утре ще я направя, тъкмо ще изненадам половинката newsm08 smile3501

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 4 584
В момента ми се пече във фурната. Ако знаете как миришеееее - направо ми иде сурово да го изям.
След половин час очаквайте коментар на живо. Peace

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 4 584
Суперско сладкишче. Мъж ми ме потупа поощрително по рамото  Rolling Eyes

Малко ми е сладичко за моя вкус, другия път мисля да сложа половината захар и стафиди - много си вървят с извара.
Пък ако си изкопая някой ванилов сос, ще стане ... ще видим какво ще стане. newsm78

# 12
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Радвам се, че ви хареса. Аз като малка не харесвах изварата, сега започна да ми харесва. Laughing

# 13
  • Мнения: 614
 Не съм приготвяла до сега сладкиш със извара, но този ще го пробвам задължително! Мерсаж Джемма   bouquet

# 14
  • Мнения: 6 472
Хайде и аз го сътворих. Въведах някои изменения Embarassed Намалих захарта (всъщност аз ползвах фруктоза), пеках го на водна баня и предварително пасирах изварата, която после смесих внимателно с останалите продукти. Масло не съм слагала - мъж ми все пак е на диета Mr. Green  Единствената грешка е че го опекох в тавичка с по- голям диаметър и стана малко по- тънък. Преди да го сервирам, го обърнах в тортена чиния и го декорирах. Сладкиша стана страхотен и гостите мнвого мъ поФалиха Laughing Hug



# 15
  • Мнения: 22 867
Ееееееее, направо си за голяма ФалбЪ!!! smile3501 Много фин сладкиш се е получил! newsm10 smile3525

# 16
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Това с пасирането на изварата е добра идея, защото при мен се получи малко зърнест, а ще е по-добре по-фин да е. и аз така щенаправя следващия път. Laughing

# 17
  • Мнения: 6 472
Ами аз видях, че при тем има малки изварени парченца и от там се сетих да я пасирам, иначе нямаше и да ми хрумне Mr. Green

# 18
  • Мнения: 1 455
Лулу, колко фруктоза сложи? Утре мисля и аз да спретна тортичката, но ми се иска да е малко по-диетична Grinning

# 19
  • Мнения: 6 472
Дани, с половин чаена чаша я направих. На мен ми се струва достатъчно сладка.

# 20
  • София
  • Мнения: 4 867
половин пакет масло колко е? има пакетчета с различна големина.

# 21
  • Мнения: 732
Аз сложих половин пакет от малките т.е. половината на 125 гр.

# 22
  • Мнения: 1 455
Направих тортата, но сурова ми хареса повече, отколкото печена. Все пак заради яйцата не посмях да я оставя сурова. Направих и черешов топинг за отгоре и стана екстра.

# 23
  • София
  • Мнения: 4 867
аз пък я залях с пасирани малини с кисело мляко и я затрупах с цели пресни малини.
мания! щях да я снимам, ама свърши твърде бързо.

# 24
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Маслото е 62,5 гр . Laughing

# 25
  • Мнения: 446
Направо не е честно - тази торта си я бях заплюла да правя през уикенда, обаче ни нападна един летен вирус ... Но като гледам, другия уикенд ще се възползвам и от рационализациите. Всички сте страшни  Flutter

# 26
  • София
  • Мнения: 4 867

сега остава да позная от какво пакетче е половинката Joy

попитах, защото обикновено купувам само големи пакетчета (250 г), а ми хрумна, че има и малки, а и маслото на Президент например е в нестандартна опаковка (дори не го знам колко грама е).

аз направих половин доза, защото нямах цяло кило извара, но пък мушнах към 50 г масло.

следващия път обещавам да снимам, защото се получи много ефектно с "живите" малини върху розовата тортичка....  chef

# 27
  • Балчик
  • Мнения: 9 220

сега остава да позная от какво пакетче е половинката Joy

попитах, защото обикновено купувам само големи пакетчета (250 г), а ми хрумна, че има и малки, а и маслото на Президент например е в нестандартна опаковка (дори не го знам колко грама е).

аз направих половин доза, защото нямах цяло кило извара, но пък мушнах към 50 г масло.

следващия път обещавам да снимам, защото се получи много ефектно с "живите" малини върху розовата тортичка....  chef

Е, не е толкова сложно- ако вземеш 250 грпакетче масло ще ти трябва 1/4 от него, ако е 125 гр- 1/2 от пакетчето.

# 28
  • Мнения: 1 182
Джемма казах рецептата на поне 3-4 майки и чакаме още вкусни рецепти.Хайде давай някоя Laughing Края на юли май ще идваме къв вас-ще те черпя Joy

# 29
  • Мнения: 1 455
Направих тортата, но сурова ми хареса повече, отколкото печена. Все пак заради яйцата не посмях да я оставя сурова. Направих и черешов топинг за отгоре и стана екстра.

добавям и снимка

# 30
  • Sofia
  • Мнения: 4 584
аз пък я залях с пасирани малини с кисело мляко и я затрупах с цели пресни малини.
мания! щях да я снимам, ама свърши твърде бързо.

А млякото попи ли? Не стана ли "по-влажна" тортата?

# 31
  • Мнения: 446
Моята я направих половин доза и в продълговата форма за кекс, обаче не стана пухкава, както гледам от вашите снимки, а доста плътна и влажна, може би нещо с печенето ...

# 32
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Хайде и аз го сътворих. Въведах някои изменения Embarassed Намалих захарта (всъщност аз ползвах фруктоза), пеках го на водна баня и предварително пасирах изварата, която после смесих внимателно с останалите продукти. Масло не съм слагала - мъж ми все пак е на диета Mr. Green  Единствената грешка е че го опекох в тавичка с по- голям диаметър и стана малко по- тънък. Преди да го сервирам, го обърнах в тортена чиния и го декорирах. Сладкиша стана страхотен и гостите мнвого мъ поФалиха Laughing :hug
Ей на това му казвам бравос newsm10 Правила съм подобен сладкиш и голямо чудене падна какво съм сложила вътре  newsm78

# 33
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Нещо обърках техниките, но последната реплика е от мен.

# 34
  • Мнения: 811
Въведах някои изменения Embarassed    предварително пасирах изварата, която после смесих внимателно с останалите продукти

щом лулу е пасирала изварата дали ще стане с крема сирене newsm78
не обичам извара,а ми потекоха лигите eat

Общи условия

Активация на акаунт