Бананово руло

  • 15 437
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 732
Рецептата е от новия брой на "Кулинарен журнал", приблизителна цена - 4 лв, време за приготвяне - 45 мин.

Продукти
За блата:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 настъргана лимонова кора
2 банана
За крема:
3 ч.ч. прясно мляко
3 с.л. брашно
5 с.л. захар
1 яйце
2 ванилии
125 г. краве масло

Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват. Добавят се брашното, бакпулверът и настърганата лимонова кора. В тава се слага намазана с олио хартия, върху нея се изсипва тестото за блата. Пече се в умерена фурна до готовност.
Всички продукти за крема се смесват в тенджера. Слагат се на тих огън да се сгъстят при непрекъсното бъркане.
Блатът се маже с крема, слагат се целите обелени банани и той се навива на руло. Отгоре се намазва с останалия крем, може да се поръси със смлени орехи и се оставя в хладилника за няколко часа.

Ето и снимката http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=16571&AlbumId=48153
Извинете за лошото качество, снимах от списанието с телефона #Crazy

Последна редакция: ср, 21 юни 2006, 21:50 от vickey

# 1
  • Мнения: 5 183
Интересно изглежда, а ти правила ли си го?

# 2
  • Мнения: 732
Днес ще го правя и ще кажа как е станало Mr. Green

# 3
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
Една приятелка вече почерпи с такова руло и  Embarassed Embarassed Embarassed. Наистина беше много хубаво и не е толкова сладко но беше престояло 24 часа в хладилник.

# 4
  • Мнения: 732
Цели 24 часа Thinking Аууууууу не мога да издържа толкова. Най-много час-два и го излапваме newsm78

Последна редакция: чт, 22 юни 2006, 22:03 от vickey

# 5
  • Мнения: 732
Направих го рулото, стана страхотно, както и предполагах Mr. Green
Сега отлежава във хладилника. Поне една част от него  Embarassed Joy Joy

# 6
  • Мнения: 867
  Аз правя от същите продукти-торта. Става невероятно лека и вкусна! Само че на крема му слагам какао! Пробвайте смело!

# 7
  • Мнения: 185
И аz го направих. Бърzо е и лесно  Grinning Препоръчвам го.
Само, че ми беше трудно да го навия. Кремът zапочна да се стича от краищата и направих една малка мацаница, но като цяло се получи много добре. Много съм доволна, при положение, че на мен доста често не ми се получава като правя кексове.

# 8
  • Мнения: 614
Ще пробвам,звучи страхотно.

# 9
  • Мнения: 732
Аз следващия път ще нарежа бананите на колелца и ще ги наредя по целия блат. Сега както се слагат цели ми се струват малко Embarassed Rolling Eyes

# 10
  • Мнения: 56
Ще пробвам и аз,звучи страхотно.

# 11
  • Мнения: 4 406
сложих и малко сладко от смокини( имах отворено бурканче) при банана, стана вкусно

# 12
  • Мнения: 2 657
Вкусноооо LaughingЩе пробвам и аз WinkСамо,4е имам няколко въпроса newsm78
Крема топъл ли се маже вържу блата?И блатът студен ли трябва да е?И с какво навивате рулото,със самата хартия дето е отдолу ли?

# 13
  • Мнения: 732
Вкусноооо LaughingЩе пробвам и аз WinkСамо,4е имам няколко въпроса newsm78
Крема топъл ли се маже вържу блата?И блатът студен ли трябва да е?И с какво навивате рулото,със самата хартия дето е отдолу ли?
Аз мажа студен блат с топъл крем. След като се опече блата си забърквам крема, така че докато стане блата е изстинал Wink Навивам със хартията, т.е. блата го пека в тавичка покрита с хартия за печене и след това я използвам при навиването. Това е Mr. Green
Много е лесно рулото и мисля, че бананите могат да се заменят и с друг подходящ мек плод.  Аз не съм пробвала, защото бананите са на почит в къщи Grinning

# 14
  • Мнения: 2 657
Вкусноооо LaughingЩе пробвам и аз WinkСамо,4е имам няколко въпроса newsm78
Крема топъл ли се маже вържу блата?И блатът студен ли трябва да е?И с какво навивате рулото,със самата хартия дето е отдолу ли?
Аз мажа студен блат с топъл крем. След като се опече блата си забърквам крема, така че докато стане блата е изстинал Wink Навивам със хартията, т.е. блата го пека в тавичка покрита с хартия за печене и след това я използвам при навиването. Това е Mr. Green
Много е лесно рулото и мисля, че бананите могат да се заменят и с друг подходящ мек плод.  Аз не съм пробвала, защото бананите са на почит в къщи Grinning

Ок мерси  bouquetОще в неделя ще пробвам,защото утре сме извън града Wink

# 15
  • Мнения: 732
Хайде ще чакам да докладваш Mr. Green

# 16
  • Мнения: 2 657
Хайде ще чакам да докладваш Mr. Green

Обезателно,стига да не съм преяла Joy

# 17
  • Мнения: 2 657
Преди малко приклю4их с рулото LaughingНещо сместа за блата ми стана гъсти4ка-по мнение на мъжа ми.И като изпекох блата и го оставих да изстине той се удърви EmbarassedКато сложих крема поомекна малко и успях някакси да го навия-ама не както трябва де EmbarassedСега престоява в хладилника WinkПо-късно ще напиша как е Laughing

п.п.за първи път правя такова нещо Rolling Eyes

# 18
  • Мнения: 732
Да най-вероятно си сложила повечко брашно Grinning Блата дори изстинал е много пухкав и мек и се навива лесно Mr. Green Но най-важното е че си успяла все пак да го навиеш. Приятен апетит Mr. Green

# 19
  • Мнения: 2 657
Абе,4е го навих-навих го.Че е сладко-сладко е.Ама пустия му блат си е като подметка EmbarassedДругия път ще пробвам с по-малко брашно и дано да стане Wink

# 20
  • Мнения: 732
Най-вероятно е станало объркване заради мярката на брашното. Под 1 ч.ч. имам предвид от тези по-малките, а не от огромните чаени чаши (оф и аз едно обяснение дадох, дано да си ме разбрала). Тези чаени чаши, които са равни на 2 кафени Grinning

# 21
  • Мнения: 2 657
Най-вероятно е станало объркване заради мярката на брашното. Под 1 ч.ч. имам предвид от тези по-малките, а не от огромните чаени чаши (оф и аз едно обяснение дадох, дано да си ме разбрала). Тези чаени чаши, които са равни на 2 кафени Grinning
Аааааа,сега те разбрах за каква ч.чаша става въпрос WinkА аз сложих от ония голямите Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт