Пилешки дроб4ета с бира на фурна

  • 19 058
  • 67
  •   1
Отговори
  • Spain
  • Мнения: 3 750
рецептата не е моя заслуга а на една приятелка .. откак я опитах оба4е  само така ги правя
 рецептата .
 запържва се в тиган лук + гъби (може да се заменят с 4у6ки и домати  ). дроб4етата се слагат в тави4ка (аз използвам глинена такава ...но предполагам и в обикновена тава ще стане вкусно ) и се смесват със запържените продукти. налива се бира (да не покрива дроб4етата - до половината ), слага се  джоджен и сол . запи4а сев силна фурна , след което фурната се намалява . стават страхотни дроб4ета във сос .
п.с. - не знаех 4е джоджена придава такъв аромат и страхотен вкус на дроб4етата ..но е истина (поне на мои вкус   Wink )

Последна редакция: пт, 07 юли 2006, 18:10 от ХулигАнче

# 1
  • София
  • Мнения: 35 968
  bouquet, ще пробвам рецептата.
Обичам дробчета. Wink а и това е лесно и бързо

# 2
  • Мнения: 2 759
   
   Бирата с пяна или без пяна?  Mr. Green
   Сериозно: не употребявам никакъв алкохол нито пък някой около мен, та да ме ориентирате каква марка бира, колко ще ми отиде за килограм дробчета, дали да я наливам студена / стайна и т.н.т? Много вкусно ми звучи и си умирам да пробвам  eat 
   Все пак моля за подробни обяснения, че с готвенето съм като с алкохола  Embarassed

# 3
  • Spain
  • Мнения: 3 750
   
   Бирата с пяна или без пяна?  Mr. Green
   Сериозно: не употребявам никакъв алкохол нито пък някой около мен, та да ме ориентирате каква марка бира, колко ще ми отиде за килограм дробчета, дали да я наливам студена / стайна и т.н.т? Много вкусно ми звучи и си умирам да пробвам  eat 
   Все пак моля за подробни обяснения, че с готвенето съм като с алкохола  Embarassed
Mr. Green понеже и аз не съм много по бирите рядко има в къщи ..та като няма наливам води4ка .. пак става вкусно . за бирата - зависи от съда . на мен ми отива около половин бира - 200 мг ще ре4е .аз си я наливам каквато я имам ..и както се полу4и с пяната , без пяната.. студена,  топла,  все едно

# 4
  • Мнения: 2 759
    ХулигАнче, 10x много! Обожавам дробчета с лук (+вода), и буквално преди няколко дни се светнах да сложа и чушка - облизах си ушите  Mr. Green   Нямам търпение да пробвам биричката   chef

# 5
  • Мнения: 579
Страхотни стават,опитайте  Laughing

# 6
  • Мнения: 5 140
Подсети ме за тези дробчета, много обичам и ще взема да ги спретна тези дни, защото за днес друго съм измислила.
Мъж ми обича да ги хапва като мезенце с биричка, ще го изкуша.
Мерси за рецептата.

# 7
  • София
  • Мнения: 298
Много добре, за пръв път съм наистина доволна от домашни дробчета - стават сочни, без да са мазни. Сложих гъби, лук и чушки. Мъжът беше във възторг.

# 8
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Снощи ги правих! Невероятни са, по-скоро бяха невероятни  Laughing Вече само така ще ги правя  bowuu

# 9
  • Мнения: 135
Непременно ще ги пробвам ,бирата ще върви много beer

# 10
  • Мнения: 1 101
Много благодаря за страхотната рецепта. Тя е от тези, които най-много обичам - бързо и лесно се приготвя и освен това е много вкусна.  smile3501

# 11
  • Spain
  • Мнения: 3 750
много се радва 4е ви е харесала рецептата  . всъщност и аз така правя simka като имам вси4ките продукти ги слагам Simple Smile
 Wink

# 12
  • Варна
  • Мнения: 10 791
Колко струват дробчетата в магазина?  Rolling Eyes

# 13
  • Мнения: 5 317
Звучи много апетитно.Ще пробвам рецептата.  bouquet  bouquet  bouquet

# 14
  • Мнения: 2 550
Тъкмо се чудех какво да сготвя утре /днес/...
Идеално...лесно, бързо и на първо четене вкусно  Laughing И има гъбku!

Киса, много ама много отдавна съм купувала дробчета...но едва ли са повече от 4лв за тарелка.

# 15
  • Варна
  • Мнения: 10 791
Тъкмо се чудех какво да сготвя утре /днес/...
Идеално...лесно, бързо и на първо четене вкусно  Laughing И има гъбku!

Киса, много ама много отдавна съм купувала дробчета...но едва ли са повече от 4лв за тарелка.

Мерси - аз пък никога не съм купувала месо от магазина (свеки праща)  ooooh!

# 16
  • Мнения: 811
Ммм, рецептата звучи страшно апетитно!!! В момента нямам дробчета, но още утре ще купя и ще сготвя  Simple Smile
Мерси много за страхотната идея с гъбките и чушката   bouquet

# 17
  • Мнения: 2 550
Аз го сготвих...и стана много вкусно  Laughing
Откакто е готово само тичам до глинената тавичка да си чопна малко  Laughing
Добавих към рецептата черен пипер, босилек и чушки (тях ги изпържих с гъбите и лука).

  bouquet

# 18
  • Варна
  • Мнения: 10 791
Мацки, а дробчетата не трябва ли предварително да се обработят, да се позапържат леко или направо сурови ги мятате в тавата?  Притеснявам се да не останат сурови...

# 19
  • Мнения: 2 550
Мацки, а дробчетата не трябва ли предварително да се обработят, да се позапържат леко или направо сурови ги мятате в тавата?  Притеснявам се да не останат сурови...

Само ги измиваш хубаво...
Няма да остана сурови.
Честно казано и аз имах такива опасения, но станаха мозък.

# 20
  • Мнения: 5 317
Пробвах рецептата.Вкусотия.

# 21
  • Мнения: 2 759
    Бяха най-доброто ми дробче-постижение!  Hug

# 22
  • Мнения: 2 910
Изкушихте ме и мен и още утре, ако намеря дробчета ще купя и ще ги сготвя по този начин Wink

# 23
  • Мнения: 7 474
Направих ги, много са вкусни наистина.  bouquet Сложих лук, гъби и чушки  Crazy
Само се притеснявах от вкуса на бирата, но тя се изпари и не се усещаше  Hug
  bouquet  bouquet  bouquet

# 24
  • Мнения: 99
И аз като Лео, каката беше мноооого гадна и и сервирах  направо от фурната май раничко, защото се усещаше вкуса на бирата /тя се намръщи първо, ама като и казах че е биричка не протестира повече маймуната и вс. изяде Mr. Green/. Имахме гости и всички си облизаха ушите.За гарнитура- ориз с пикантина и пилешки бульон  на фурна(

# 25
  • Мнения: X
Направих ги, много са вкусни наистина.  bouquet Сложих лук, гъби и чушки  Crazy
Само се притеснявах от вкуса на бирата, но тя се изпари и не се усещаше  Hug
  bouquet  bouquet  bouquet

Точно това щях да напиша и аз.
Страхотна рецепта!

# 26
  • Мнения: 2 759
За гарнитура- ориз с пикантина и пилешки бульон на фурна
   Вижда ми се много добра идея, ммммммм, ще комбинирам другия път....  Twisted Evil

# 27
  • Мнения: 59
Станаха страхотни, благодаря ви за рецептата. В микровълновата за 20 минути и със салатка от пресни доматки отново преядох Sick

# 28
  • Мнения: 5 140
Страхотни са, току що ги направих и направо ми стават любимите. Сложих гъбки, чушчици, лук и вегета и разбира се биричка.

# 29
  • Мнения: 231
И аз ги пробвах снощи дробчетата. Simple Smile Сложих лук, чушки и домати, тъй като забравих да купя гъби, но пак стана страхотно! Сервирах с картофена салата - облизахме си пръстите!  chef  bouquet

# 30
  • Мнения: 1 352
И аз ги направих онзи ден и станаха страхотни. От тогава все за това говоря на приятелките ми. Сложих гъби, повече лук и чушка. Запържих ги леко, но следващия път ще запържа дробчетата, а зеленчуците ще сложа сурови, за да не се размекват много. Само с джоджена не исках да рискувам, сложих чубрица. Скоро време ще направя пак. МММММ

# 31
  • Мнения: 5 873
E крайно време е да се стегна и да купя дробчета #Cussing out.С тая склероза все забравям ooooh!...сещам се като видя темата... #CrazyАааааааамаха! Crossing Arms

# 32
  • Ямбол
  • Мнения: 28 236
Ей зарибихте ме значи с тези дробчета! Още сега ще поръчам необходимите продукти и довечера ще ги пробваме. Само този джоджен ме притеснява, но няма да променям рецептата, та толкова много хора са се изказали, че е страхотно, трябва да станат.

# 33
  • Мнения: 1 352
Тази вечер рискувах и сложих джоджен, но не ми харесаха. С чубрица най-ми допадат.

# 34
  • Мнения: 2 759
   Аз повторих   smile3533  food002

# 35
  • Мнения: 2 584
и аз ги направих, страхотни са и малката си хапна от тях и ги хареса, иначе не иска да яде дробчета, много благодаря за рецептата  bouquet

# 36
  • София
  • Мнения: 100
А в тавичката като слагате дробчетата , намазвате ли я с олио или не?

# 37
  • Мнения: X
Аз не я мажа. Нареждам измитите дробчета, върху тях леко запържените зеленчуци заедно с мазнината, слагам подправките и заливам с бирата. Няма нужда от мазане на тавата, нищо не залепва.

# 38
  • Spain
  • Мнения: 3 750
А в тавичката като слагате дробчетата , намазвате ли я с олио или не?
не, аз  не мажа с нищо - слагам дроб4етата , после запържените продукти , разбърквам ги и наливам бирата .
 Simple Smile гледам на доста хора им е харесала рецептата .. Mr. Green да ви е вкусно  Mr. Green

# 39
  • Мнения: 730
Непременно ще ги пробвам ,бирата ще върви много beer

 Peace

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 145
Правих ги снощи станаха страхотни. И друг път съм правила дробчета и пак са ставали много хубави, но никога не ми е отнемало толкова малко време за да постигна толкова добър резултат. Браво за рецептата   smile3501 ако има и други подобни давай ги насам  Wink

# 41
  • Мнения: 23
Аз правя подобни дрбчета на фурна, но слагам всички продукти заедно сурови - дробчета, лук (повечко) и гъбки, поръсвам с "Вълшебен вкус - пиле и зеленчуци" и чеснов пипер и вместо с бира , поливам с бяло вино,слагам и парченца масълце. Стават фантазия. Даже каквото остане може да се смели в блендера и се получава страхотен пастет за закуска.Но това с бирата ми звучи много апетитно и тия дни ще го пробвам. Още повече щом е харесало на толкова много хора , няма начин да не е вкусно.

# 42
  • Мнения: 5 873
В момента дробчетата се пекат във фурната с мнооооого лук,чушчица и доматки.Сложих джоджен,магданоз,пикантина и ,разбира се биричка...Ухаят прекрасно... Crazy

--------------------
Вече само така ще правя дробчетата.Лесно и вкусно.Благодаря за рецептата.

Последна редакция: сб, 26 авг 2006, 15:35 от Ванчето

# 43
  • Мнения: 1 448
Къде да търся сега дробчета по това време  smile3512 До утре няма да влизам в тая тема  Crossing Arms  Laughing

# 44
  • Мнения: 1 290
При толкова положителни коментари няма как да не пробвам и аз Wink
само исках да запитам дали от бирата няма да нагарчат?

# 45
  • Мнения: 5 873
При толкова положителни коментари няма как да не пробвам и аз Wink
само исках да запитам дали от бирата няма да нагарчат?
Понеже сложих повече домати и стана доста сос,прибавих само 1 чаша бира,ама по-големичка-около 400 мл.Не ми горчеше.А може би зависи и каква бира ще сложиш. Grinning

# 46
  • Мнения: 642
Аз май малко попрекалих с биричката..., но резултатът пак е 6!
Мноооого вкусни станаха. За гарнитура направих картофено пюре.

# 47
  • Мнения: 42
Тази вечер и аз ще ги пробвам,но поради липса на гъби ще прибавя чушки и моркови newsm10

# 48
  • Мнения: 2 427
Мммммм ,звучи страхотно,и аз ще ги пробвам скоро!!!

# 49
  • Мнения: 27 524
Не знам дали му е тук мястото, ама аз да ви попитам - вие защо ядете дробчета???

Знаейки купешките дробчета как са добити - с цената на много химии и антибиотици! Обожавах пилешки дробчета до момента в който не се натрових. Тръгнах по лекари и болници и категорично ми забраниха да ям купени дорбчета. Именно заради целта - бързо израстване на пилето...средствата...антбиотици... Все така ги обожавам, но не ям  Stop

# 50
  • София
  • Мнения: 974
Не знам дали му е тук мястото, ама аз да ви попитам - вие защо ядете дробчета???

Знаейки купешките дробчета как са добити - с цената на много химии и антибиотици! Обожавах пилешки дробчета до момента в който не се натрових. Тръгнах по лекари и болници и категорично ми забраниха да ям купени дорбчета. Именно заради целта - бързо израстване на пилето...средствата...антбиотици... Все така ги обожавам, но не ям  Stop

Съвсем вярно Peace   аз затова купувам само български и пилета и пуйки. Досега след толкова години не съм имала проблем.  А ти с какви имаше проблем, в България или в чужбинско? newsm78

# 51
  • София
  • Мнения: 116
Чудесна рецента. На първи прочит звучи чудесно със сигурност ще я пробвам Simple Smile

# 52
  • Мнения: 27 524
Съвсем вярно Peace   аз затова купувам само български и пилета и пуйки. Досега след толкова години не съм имала проблем.  А ти с какви имаше проблем, в България или в чужбинско? newsm78

В България. Тук нито ядат, нито продават каквато и да било карантия. Има само свински черен дроб и нищо друго.

# 53
  • София
  • Мнения: 974
В България. Тук нито ядат, нито продават каквато и да било карантия. Има само свински черен дроб и нищо друго.

Така де  Laughing  тяхната карантия се продава у нас
Както и да е ....една приятелка ми беше казала, че в българските птицеферми още не се използват масово антибиотиците....но това беше доста отдавна...сигурно вече не е така Cry
Сори за оффа по темата  Embarassed

# 54
  • Мнения: 2 759
.. да ви попитам - вие защо ядете дробчета???

   Надявам се, че няма да ми се обидиш, ама съвсем честно: по същата причина, по която пия 'купена' вода (било от Водоснабдяване, било от магазина) и ходя по софииските смог-нати улици. Междудругото, това с бързото наедряване на животните в бг се свързва със свинете обикновено (не че съм веща в областта, ама май така беше) вследствие на което... холестероли, глупости.. та до инфаркти и инсулти.. Е такива ми ти гяволии. Пък и гореспоменатата рецепта много си я бива  thumbsup

# 55
  • Мнения: 2 759
   А, и сега ми хрумна, че това не е само в бг, ми и в световен мащаб (ей, че съм гявол): много звезди/манекенки/вегетарианци хапват бяло пилешко и риба, щото били 'чисти меса'.  Можеш да питаш Майкъл Джексън, ако не вярваш  Mr. Green

# 56
  • Мнения: 27 524
.. да ви попитам - вие защо ядете дробчета???

   Надявам се, че няма да ми се обидиш, ама съвсем честно: по същата причина, по която пия 'купена' вода (било от Водоснабдяване, било от магазина) и ходя по софииските смог-нати улици. Междудругото, това с бързото наедряване на животните в бг се свързва със свинете обикновено (не че съм веща в областта, ама май така беше) вследствие на което... холестероли, глупости.. та до инфаркти и инсулти.. Е такива ми ти гяволии. Пък и гореспоменатата рецепта много си я бива  thumbsup

Не се обиждам. Всеки сам си решава с какво и как да се трови. Всеизвестно е, че всичко вредно и гадно се отлага именно в черния дроб. И да ям резервоар на антибиотици и химии, при положение, че мога да го избегна....  Stop Сравнението ти с водата и улиците няма връзка.
 Wink

# 57
  • Мнения: 2 759
Сравнението ти с водата и улиците няма връзка.
    Защо да няма? Водата, която пия си променя вкуса на седмица почти.  Sick  Свищов пък изобщо не мога да ги мисля, знам че от чешмите не тече питейна вода изобщо.. Колкото до въздуха: може и да няма, освен ако не си астматик..
   Както и да е, мисля, че все пак си права, че не му е тук мястото - нека хората си готвят спокойно, пусни друга темичка, ако искаш...  Hug

# 58
  • Мнения: 642
оф, свсем оспамихме темата, ама защо пък Свищов? вярно, че водата е малко странна на вкус, но там съм живяла от 0 до 21г. и нищо ми нЕма! Simple Smile

 за дробчетата - ами кажете ми нещо, което може да се яде и не  е отровно - то и почвата и въздуха и водата ни са толкова натровени вече, че не остана човек какво да яде  #Cussing out

# 59
  • София
  • Мнения: 225
Какви чушки слагате, червени или зелени?

# 60
  • София
  • Мнения: 974
Какви чушки слагате, червени или зелени?

Аз предпочитам червени....когато има на пазара.
По вкусни са.....а и пробвай да ги сложиш печени....вкусът е просто по-добър Hug

# 61
  • София
  • Мнения: 225
[Аз предпочитам червени....когато има на пазара.
По вкусни са.....а и пробвай да ги сложиш печени....вкусът е просто по-добър Hug
[/quote]
Благодаря ти  Grinning

# 62
  • Мнения: 373
Момичета, здравейте 55, ваканцията свърши и едно от хубавите неща е да ви "срещна отново" Two Hearts

Ще започна годината с едни дробчета. Винаги съм ги правила само с много лук и чубрица. Кажете сега, дали да експеримрнтирам с джоджен? И само с лук и гъбки или да сложа и домати и чушка?
Казвайте ; че ще излизам на пазар.



  bouquet-ЗА ВСИчКИ ВАС

# 63
  • Мнения: 1 352
На мен с джоджен не ми харесаха, но това си е мой личен вкус Stop. Аз правих тези дробчета 2 пъти. Първия път станаха страхотни. Сложих лук, гъби, чушка, чубрица, бира, домати не съм слагала. Втория път реших да експериментирам с джоджена, но не ми хареса комбинацията с дробчета + това ми се разкашкаха, защото ги бърках постоянно.

# 64
  • Мнения: 22 867
Момичета, здравейте 55, ваканцията свърши и едно от хубавите неща е да ви "срещна отново" Two Hearts

Ще започна годината с едни дробчета. Винаги съм ги правила само с много лук и чубрица. Кажете сега, дали да експеримрнтирам с джоджен? И само с лук и гъбки или да сложа и домати и чушка?
Казвайте ; че ще излизам на пазар.



  bouquet-ЗА ВСИчКИ ВАС

Зависи от вкуса, на мен страшно ми харесаха с джоджена. При това не го използвам често, май само в боб го слагам. А, наскоро ядох пържени кюфтета с джоджен, също много ми харесаха. Така че пробвай!

# 65
  • Мнения: 5 873
Много ми харесаха с джоджен.Препоръчвам.

# 66
  • Мнения: 23
Аз ги направих само с много лук , бира и малко масълце, като подправки ползвах  сол и чеснов пипер и станаха божествени - много мекички и сочни!!! eat                                                            Мерси за рецептата, ХулигАнче!  bouquet

# 67
  • Мнения: 8 952
И аз да се включа към опиталите рецептата - Мноооого я харесаха у дома  Laughing Дъщеря ми поръча след няколко дни пак да сготвя същото!

А за протокола - аз ги приготвих с лук, червени чушки и чубрица. Станаха супер!
 

Общи условия

Активация на акаунт