Какво олио ползват за пържене в USA?

  • 1 657
  • 20
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 34
Какво олио ползватв в USA? Ние сме отскоро тук и си купихме pure vugetable,но когато пърйим каквото и да било в него е много гадно.Само това намерихме маи нямат слънчогледово,търсихме но.... Та с какво пържите вие?

# 1
  • Мнения: 1 860
 Аз не съм в USA, но имам спомен, че някой беше писал за спряното от производство слънчогледово олио. Не знам дали още е така или аз се бъркам. newsm78
 Няма ли някакви мазнини, които да продават само за пържене? Те обикновено не оставят неприятен вкус и са предназначени само за това.

# 2
  • Мнения: 826
Само цареви4но олио за пържене,за салатки зехтин.
Имат и слън4огледово,явно в самият магазин не е имало тогава.

# 3
  • Мнения: 619
Точно днес купих  слънчогледово и то на Градина-българско е ама е малко скъпичко ,дадох за една ботилка от 1л- $2.99 #Crazy
Иначе ползвам каквото ми попадне.

# 4
  • Мнения: 7 091
Точно днес купих  слънчогледово и то на Градина-българско е ама е малко скъпичко ,дадох за една ботилка от 1л- $2.99 #Crazy
Иначе ползвам каквото ми попадне.

 Къде намирате слънчогледово? Аз нито веднъж не съм виждала  newsm78
Аз ползвам зехтин за салати и пържа с vegetable.

# 5
  • Мнения: 826
При нас има в българските и мексиканските магазини.

# 6
Малинчо продаваше олио и излизаше към $3/бутилка с доставката. Ама гледам вече няма Sad
Аз купувам vegetable - малко мирише на риба като се загрее, но понеже четох разни лоши работи за canola-та и никога не го пробвах. Май canola  не мирише толкова. За салати основно зехтин или слънчогледово ако няма зехтин на сметка ...

# 7
  • Мнения: 3 131
Купувала  съм слънчогледово  в Kroger, Haris Teeter, даже и  Walmart, ама там не винаги го има. Canola oil било вредно, а и наистина е безвкусно, затова си взимам царевично.

# 8
  • Мнения: 1 777
Слънчогледово олио има и в Jewel и струва около $1.99.

# 9
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Купувала  съм слънчогледово  в Kroger, Haris Teeter, даже и  Walmart, ама там не винаги го има. Canola oil било вредно, а и наистина е безвкусно, затова си взимам царевично.

 На разни места пише, че канолата била много полезна.........но това е ГМО рапица, доколкото ми е известно.........и маслото явно излиза много евтино......та вероятно за това тръбят, че е много полезно.......но то и царевицата ви е ГМО, така че  newsm78
 интересно ми е защо няма слънчогледово..........В САЩ не произвеждат ли......или е вредно и са го спрели ?

# 10
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Ох ...извинявайте........щях да ви пиша, че маслото от авокадо е най- добро за пържене , но се отплеснах..................

http://www.care2.com/channels/solutions/guides/143

# 11
  • Мнения: 2 757
Доколкото знам масло от рапица в БГ се ползва предимно за смазочно масло. Тук в Дания също такова основно се продава, а явно се и купува. Ама наистина ли е вредно и защо... Ако някой има понятие....

Последна редакция: сб, 29 юли 2006, 11:01 от DreamNow

# 12
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650

http://en.wikipedia.org/wiki/Genetically_modified_organism

# 13
  • Мнения: 1 393
Аз използвам зехтин за пържене и задушаване (light olive oil или pure olive oil), а понякога, макар и рядко, vegetable oil.
За салати използвам зехтин също, но extra virgin olive oil.
Слънчогледово олио никога не съм виждала, но не съм и търсила също така, т.е. сигурно има, не знам.

# 14
  • Мнения: 3 491
Слънчогледово ползвам, Sunflower Oil, от местния суперкаркет, няма проблем да го намериш при нас в Ню Джърси.

# 15
  • Мнения: 7 837
Аз писах преди време за слънчогледовото и все още не го намирам по магазините при нас  Rolling Eyes
Пробвахме с vegetable, но така и не свикнахме с вкуса.
Сега купуваме слънчогледово от един руски магазин в съседен град.

# 16
  • Мнения: 4 629
Ние използваме зеленчуковото олио и никога не ми е правило впечатление да е гадно  Rolling Eyes. Отскоро започнах да ползвам зехтин за пържене и много ми харесва. Май с него ще продължавам за напред

# 17
  • Boston, MA
  • Мнения: 3 105
И ние купуваме слънчогледовото от руските или арменските магазини.
Купувала съм от нормалния супермаркет safflower oil, не знам какво е, но е много близко на слънчогледовото.
Vegetable oil на мен ми мирише гадно. За салати зехтин.

# 18
  • Мнения: 3 478
И аз никога не съм виждала слънчогледово тук, а БГ магазин нямаме. Ползвам царевично за пържене, за всичко останало зехтин. Зеленчуковото някак си рибно ми мирише и хич не ми се нрави.

# 19
  • Мнения: 3 131
Канолата е генетично модифицирано растение, получено от рапицата. Думата Canola произлиза от Canada + oil, тъй като е канадско изобретение. От десетилетия маслото от рапица се използва като смазочно масло в индустрията. Канада е платила 50 млн. долара за да бъде регистрирано това изобретение като безопасно за консумация. Смята се че при дългогодишна консумация на канола ойл се натрупват токсини в организма и може да се развие рак. Повече информация на английски:

 Canola is not the name of a natural plant but a made-up word, from the words "Canada" and "oil". Canola is a genetically engineered plant developed in Canada from the Rapeseed Plant, which is part of the mustard family of plants. According to AgriAlternatives, The Online Innovation, and Technology Magazine for Farmers, "By nature, these rapeseed oils, which have long been used to produce oils for industrial purposes, are toxic to humans and other animals".

The high praise for canola is propaganda put forth by the Canadian government because canola, the genetically engineered form of rapeseed oil, is one of that nation's chief export products. It cannot be certified ever, as organic. Any manufactured foodstuff with canola in it cannot be certified or called organic. Rapeseed oil contains toxic erucic acid. Canola is hybridized rapeseed with much less erucic acid in it. It is a major crop in Canada, hence the name Can(ola).


It is genetically engineered rapeseed.
Canada paid the FDA the sum of $50 million to have rape seed registered and recognized as "safe". (Source: Young Again and others)
Rapeseed is a lubricating oil used by small industry. It has never been meant for human consumption.
It is derived from the mustard family and is considered a toxic and poisonous weed, which when processed, becomes rancid very quickly.
It has been shown to cause lung cancer (Wall Street Journal: 6/7/95)
It is very inexpensive to grow and harvest. Insects won't eat it.
Some typical and possible side effects include loss of vision, disruption of the central nervous system, respiratory illness, anemia, constipation, increased incidence of heart disease and cancer, low birth weights in infants and irritability.
Generally rapeseed has a cumulative effect, taking almost 10 years before symptoms begin to manifest. It has a tendency to inhibit proper metabolism of foods and prohibits normal enzyme function. Canola is a Trans Fatty Acid, which has shown to have a direct link to cancer. These Trans Fatty acids are labeled as hydrogenated or partially hydrogenated oils.

# 20
Ima slun4ogledovo olio v ameriknskite, gruckite i ryskite magazini. Za salati nai-dobre olive oil. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт