Хрупкавите картофки на Карина

  • 3 036
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
# 1
  • Мнения: 119
Pep-4o супер звучи! Чудесно е, че се пекат, като ги видях в другата тема, не знам защо реших, че сигурно са пържени, нооо сега просто не мога да им устоя  Laughing
Сигурно ще бъдат направени още утре, благодаря за поредната чудесна рецепта   bouquet

# 2
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 607
Страхотни изглеждат. Hug
Още утре ще я пробвам. Съпругът ми е голям ценител на такива картофки. Laughing

# 3
  • Мнения: 2 657
oooo и аз ще ги пробвам-обезателно Peace

# 4
  • в баира
  • Мнения: 861
Таман се чудех какво да правя старите картофи. Ще ги употребя за тази рецепта. Звучи ми много апетитно, но май по-хубави ще станат като се бланшират предварително.

# 5
  • София
  • Мнения: 10 858
Ийй, пепчо! Мерси много!
Още тази вечер ще ги спретна Hug

# 6
  • Мнения: 901
shenevski

** Картофите могат да бъдат бланширани преди печенето. Пускат се в студена вода и се
кипват. Оставят се да кипят 3-4 минути, след което се обливат със студена вода.


Източник : Carina kuking.net


Мои забележки:  картофите са ми сорт *домашен*, поне тук не съм виждала да пише *сорт за печене*, или *сорт за варене* Освен това избрах най-дребните. Зехтина замених с олио (зехтин позвам само на салати) и ми отидоха 3 с л. сложих перата на 2 стръка нормален пресен лук. И вместо сол с целина, сложих сол самардала, като нарязах 2-3 листа целина. Аз бланширах картофите.

# 7
  • в баира
  • Мнения: 861
marabu Да, видяла съм го предварително!!!  newsm61
Просто предположих, че този вариант ще е по-сполучлив! А така и стана, защото снощи ги направих и бяха страхотни.

# 8
  • Мнения: 2 657
Аууу от няколко дни ги правя постоянно FlutterНа моя мъж толкова му харесаха,4е от както ги направих за пръв път,по4ти всяка ве4ер,ако не през ве4ер ме кара да му ги правя Wink

п.п.Аз към галетата добавих и малко босилек,а последният път сложих и малко вегета WinkА ина4е картофите ги купвам предварително.

# 9
  • Мнения: 2 116
И аз ще ги тествам! Изглеждат страхотно!  Peace

# 10
  • Мнения: 2 126
Много вкусно звучи и изглежда.Само се чудя с какво да ги гарнирам като ги спретна Mr. Green newsm78.
Искам да питам и за розмарина - никога не съм го ползвала,днес купих специално и гледам че на едни клечици.Как се слага в галетат?Смила ли се?
Съжалявам за невежеството Embarassed

# 11
  • Мнения: 901
Des29 пресния се наситнява с нож ... махаш игличките и ги нареждаш на дъската и режеш на ситно или пък взимаш една ножица и кълцаш с нея  Simple Smile

# 12
  • Мнения: 2 126
Ами моят е сух в пакетче Laughing Благодаря ти много за съвета!  bouquet
Ще опитам някак да го наситня Peace

# 13
  • Мнения: 901
е тогава колко му е няма да го наситяваш .. напраов така с галета го объркваш или гопретрий ако ти се струва голям с пръсти само  Simple Smile

# 14
  • Мнения: 1 910
Не знам колко ще е полезно, но този шнитлаух в България съм виждала да продават сух в Била под името Шиивс (английското chive, холандското bieslook, латинското Allium schoenoprasum).
Пресния прилича на умалени пера на зелен лук, но разликата има и във вкуса. Най-близкото сравнение - нещо средно между лук и чесън. Така че можете да пробвате и него, ако намерите  и искате.    Wink

# 15
  • Мнения: 901
аз моя го гледам на балкона шнитлаух .. Картофите наистина са вкусни  Simple Smile

# 16
  • Мнения: 966
Както сега не мога да ям пържено тези картофки добре ще ми дойдат...Мерси момичета

# 17
  • Sofia
  • Мнения: 21 673
Ето и моите, мерсаж за рецептата  bouquet!

# 18
  • Мнения: 2 126
Сетих се да питам още нещо. Без никаква вода ли се запичат?Няма ли да залепнат?Или мазнинката ги пази от това Thinking
Аз искам да ги правя без да ги бланширам - струва ми се по бързо Grinning

# 19
  • Sofia
  • Мнения: 21 673
Дес, аз пропуснах бланширането, поради липса на време..и няма вода, не залепват, галетата не им позволява да залепват едно за друго, а мазнинката за дъното bowuu

# 20
  • Мнения: 2 126
Благодаря,Морена  bouquet Hug

# 21
  • Мнения: 2 126
Ох пак съм аз Mr. Green
Снощи ги направих - станаха много вкусни,но май не спазих много пропорциите и времето за печене и ми залепнаха.
Ами първо ми се видяха, че може още да се попекат, защото изглеждаше, като че врят във тавата(вода не съм слагала) Ааа и друго - не ги топих в галета ено по едно ами ги поръсих с олио хубаво обърках после поръсих галетата и пак бъркам - може и заради тов ад е Thinking
Ще взема да ги направя точно по пропорциите да видя дали ще станат без да лепнат.
Иначе са сууууупер вкусни и на вид изглеждаха точно като на вашите снимки Grinning Ама има мнооого хляб да ям докато ви настигна по кулинарни умения Crazy

# 22
  • Sofia
  • Мнения: 21 673
....Ама има мнооого хляб да ям докато ....
Ооо Дес ... наблягай на желанието (което явно имаш), не се тъпчи с хляб Wink Grinning

# 23
  • Мнения: 262
И аз ги направих, станаха превъзходни  Peace Бланширах ги предварително. Брат ми се измайтапи: "Ти покрай Форума ще вземеш да се научиш да готвиш" Ха- ха  Joy

# 24
  • Мнения: 2 126
....Ама има мнооого хляб да ям докато ....
Ооо Дес ... наблягай на желанието (което явно имаш), не се тъпчи с хляб Wink Grinning
Абе уж не съм от най-неможещите(както явно не става ясно),но има какво да се желае.Оплаквания до сега не съм имала от консуматори,само аз си намирам кусури Joy

Общи условия

Активация на акаунт