Кайма за принцеси

  • 41 911
  • 28
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • София
  • Мнения: 3 672
Как се приготва кайма за принцеси?

Големия ми син е в период на суха храна и много обича печени сандвичи. Правя със сирене или кашкавал, комбинирани с шунка или филе, но ми се иска малко да разнообразя. Помагайте  Praynig.

# 1
  • Мнения: 2 657
Аз омесвам каймата с кашкавал и едно яйце Wink

# 2
  • София
  • Мнения: 3 672
А някаква подправка слага ли се?

# 3
  • Мнения: 243
А някаква подправка слага ли се?

Можеш да сложиш и малко чубрица  Peace

# 4
  • Мнения: 2 657
Зна4и по принцип мажа филията с малко маргарин първо,за да не се свие каймата.Отгоре поръсвам със 4убрица или шарена сол Wink

# 5
  • Мнения: 2 550
Купи си направо готова кайма за принцеси.
Добави само малко маргарин и кашкавал.
Супер е.
Много стават вкусни, ако се сложат и гъбки.
Не в сместа, разбира се, а след като се намаже филията с кайма, после се слагат гъбки и накрая резенчата кашкавал. Мммм.

# 6
  • София
  • Мнения: 3 672
Тенкс, утре ще пробвам   chef.

# 7
  • Мнения: 4 171
Ние купуваме готова кайма за принцеси на Сами-М (май че така се казваше фирмата). Добавям едно яйце и настърган или нарязан на ситно кашкавал. И стават супер. Не слагам маргарин нито масло. С едно пакетче правя достатъчно сандвичи за вечеря на 2-ма възрастни и 1 дете.

# 8
  • Мнения: 2 657
И аз от тази кайма взимам Wink

# 9
  • Мнения: X
Аз пък яйце не слагам-защото точно от него се свива каймата-омесвам с вода и подправки,настъргвам кашкавала вътре и даже и малко масло или маргарин  слагам и направо мажа/е ако поотлежи стават по вкусни/,а като няма време и аз от Сами -М ....

# 10
  • Мнения: 2 926
Аз пък яйце не слагам-защото точно от него се свива каймата-омесвам с вода и подправки,настъргвам кашкавала вътре и даже и малко масло или маргарин  слагам и направо мажа/е ако поотлежи стават по вкусни/,а като няма време и аз от Сами -М ....
Именно водата в каймата е тайната ,която прави принцеските сочни. Каза ми я навремето един човек ,дето правеше най-хубавите принцеси в града ни:)
Каймата трябва да стане по-рядка, не като за кюфтета. Слага се само сол, черен пипер, кимион и чубрица .Тези последните по желание. Добавя се също нарязан на дребни кубчета кашкавал. С тази смес се мажат филиите, ненамазани предварително с масло.

# 11
  • Мнения: 2 825
Благодаря ви за съветите за каймата.
Аз до сега винаги съм я правила като за кюфтета и хич не ми ставаха вкусни принцесите   Sad

# 12
  • Мнения: 5 476
[Именно водата в каймата е тайната ,която прави принцеските сочни. Каза ми я навремето един човек ,дето правеше най-хубавите принцеси в града ни:)
Каймата трябва да стане по-рядка, не като за кюфтета. Слага се само сол, черен пипер, кимион и чубрица .Тези последните по желание. Добавя се също нарязан на дребни кубчета кашкавал. С тази смес се мажат филиите, ненамазани предварително с масло.

  Точно така ги правя и аз и са супер!  Peace

# 13
  • Мнения: 4 546
а аз не добавям нищо в каймата. като се запече отгоре слагам кашкавал и отново запичам   Simple Smile

# 14
  • Мнения: 3 388
Аз пък яйце не слагам-защото точно от него се свива каймата-омесвам с вода и подправки,настъргвам кашкавала вътре и даже и малко масло или маргарин  слагам и направо мажа/е ако поотлежи стават по вкусни/,а като няма време и аз от Сами -М ....
Именно водата в каймата е тайната ,която прави принцеските сочни. Каза ми я навремето един човек ,дето правеше най-хубавите принцеси в града ни:)
Каймата трябва да стане по-рядка, не като за кюфтета. Слага се само сол, черен пипер, кимион и чубрица .Тези последните по желание. Добавя се също нарязан на дребни кубчета кашкавал. С тази смес се мажат филиите, ненамазани предварително с масло.

Абсолютно! Точно така ги правим и у дома!  Peace 

Без вода каймата се свива, изсъхва  и остава в средата  на принцесата ... 

# 15
  • София
  • Мнения: 38 595
Именно водата в каймата е тайната ,която прави принцеските сочни. Каза ми я навремето един човек ,дето правеше най-хубавите принцеси в града ни:)
Каймата трябва да стане по-рядка, не като за кюфтета. Слага се само сол, черен пипер, кимион и чубрица .Тези последните по желание. Добавя се също нарязан на дребни кубчета кашкавал. С тази смес се мажат филиите, ненамазани предварително с масло.
[/quote]

Може и мляко да се сложи. Това пък на мен ми го каза един майстор!

# 16
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
На мен пък каймата за принцеси на Сами М не ми хареса изобщо.

Приготвям каймата, като добавям яйце, чубрица и кашкавал. Филиите мажа с масло първо.

# 17
  • Мнения: 940
Омешайте маслото вътре в каймата!Преди време беше пускана пак тема за принцеси и това беше тайната на майсторите-аз така правя и не се свиват!

# 18
  • Мнения: 1 063
Има и още една кайма за принцеси, но не е на Сами. Нямам отзиви за нея. То аз не ям месо, но на мъжа ми правя такива принцеси.

# 19
  • Мнения: 7 474
Кимион слагам задължително !
Можеш да разнообразиш и със сирене+яйце, кашкавал+яйци или сандич пица - ред домат, ред кренвирш и кашкавал Crazy

# 20
  • В центъра на Вселената...
  • Мнения: 382
Има и още една кайма за принцеси, но не е на Сами. Нямам отзиви за нея. То аз не ям месо, но на мъжа ми правя такива принцеси.

Тази готовата кайма е супер!!!

# 21
  • Мнения: 966
Аз слагам в каймата само сол,вода и подправки

# 22
  • София
  • Мнения: 35 988
Слагам в каймата сол+черен пипер+риган+босилек+кимион.
Само това без масло и без кашкавал и стават много хубави.
Много е важно какъв е хлябът - най-добре е с т.н заводски, този дето е с  3 черти отгоре.
Готово нарязаният напр. се огъва и деформира понякога.

# 23
  • Мнения: 221
Навремето в закуските в училище ядях най-вкусните принцеси на света - и тези, които си правех в къщи нямаха нищо общо (моите бяха кайма, черен пипер, чубрица и отгоре поръсвах кашкавал). Помолих лелката да ми каже как ги прави и от тогава забравих за моите. Та рецептата е следната: каймата се разбърква с лютеница и малко маргарин, маже се тънък слой върху филийката и се поръсва с кашкавал. Ще си оближете пръстите, повярвайте Peace

# 24
  • Мнения: 1 564
Ние купуваме готова кайма за принцеси на Сами-М (май че така се казваше фирмата). Добавям едно яйце и настърган или нарязан на ситно кашкавал. И стават супер. Не слагам маргарин нито масло.
=======================================================================
И аз съм много доволна от тази кайма.

# 25
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
И аз често купувам тази кайма на Сами-М за принцеси, харесва ни.
Но, когато правя с друга кайма задължително добавям чубрица,шарена сол, яйце, вода и кашкавал или топено сирене. Сместа ми за принцеси става като каша и мажа филийките с масло отдолу. Така нито стават сухи, нито се свива каймата.

# 26
  • Мнения: 4 176
Аз ги правя така и стават разкошни:

Кайма+настърган кашкавал+ чубрица+сол+ малко вода+1 яйце.

# 27
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
аз най-мързеливо  Flutter

Купувам от Метро готови кюфтета (само там ми/ни допадат) и размазвам в/у филията. После с мокра длан заглаждам и обръщам в/у скарата. Става суууууууупер!

====================================================================================

и още нещо мързеливо  Blush
Сварявам няколко яйца и ги разрезвам на 1/2. Във всяко кюфте завивам половинка яйце и така, докато напълня тавата. За 20 мин. във фурната са готови. Опс - забравих. Преди да ги изпека, ги мажа обилно с лютеница отгоре.

# 28
  • София
  • Мнения: 3 421
и още нещо мързеливо  Blush
Сварявам няколко яйца и ги разрезвам на 1/2. Във всяко кюфте завивам половинка яйце и така, докато напълня тавата. За 20 мин. във фурната са готови. Опс - забравих. Преди да ги изпека, ги мажа обилно с лютеница отгоре.

Така е много лесно, а мама ги прави и като таралежчета - изтегля малко муцунката отпред, слага бахар(черен пипер) за очи и набожда отгоре със спагети за бодли.

Общи условия

Активация на акаунт