Какво да сготвя с пилешко филе?

  • 52 037
  • 19
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 2 657
В голяма 4уденка съм newsm78Моля ви давайте идеи,хем да са бързи за изпълнение,хем да са вкусни Wink

Благодаря ви предварително  bouquet

# 1
  • Мнения: 953
пилешко филе пане.пилешко филе на тиган с брашно,на скара,
ако искаш манджа - с картофи- нарязваш филето на кубчета.
става с ориз,като преди това леко го запържи.и много други неща
виж в книгата

# 2
  • Мнения: 311
Нарязваш пилешкото филе на хапки и го запържваш в краве масло, добавяш гъби и ситно нарязан бекон. Всичко това се запържва хубаво. След това добавяш една кофичка сметана и го поръсваш с черен пипер и настърган кашкавал. Става бързо и е страшно вкусно  chef

# 3
  • Варна
  • Мнения: 1 037
нарязваш месото на жулиени или парченца каквито ти харесват ,запържваш докато стане готово ,прибавяш гъби от буркан -може и пресни но предварителна ги задуши-и накрая слагаш кофичка заквасена сметана,изчакваш да се сгъсти и готово,не забравяй сол и черен пипер.като пържиш пилето можеш да прибавиш и лук и чесън на ситно ако обичаш

# 4
  • Мнения: 2 125
Запържваш фиренцата в тиган. Изваждаш ги в тавичка и върху всяко филе слагаш - шунка (нарязаната) + парче кашкавал + кръче ананас (от консерва), в дупчицата на кръгчето ананас слагаш масълце и във фурната. Трябва кашкавалчето да се разтопи малко и готово. Става много вкусно и леко екзотично.

# 5
  • Мнения: 2 657
Златни сте WinkИзклю4вам да ги готвя с картофи и ориз Rolling Eyes
Вероятно ще изпробвам рецептата на Онче Бон4е и Росито.
Но все пак имам още малко време за размисъл,та ако имате желание пишете.

п.п.Аз ги правех преди като запържвах филето и слагах гъби,но имаше и още продукти,ама нещо ми се губят от мозъка Embarassed

# 6
  • Мнения: 899
Можеш да свариш леко пилето. После на хапки и редиш в йена - ред месо, ред пушено сирене и така докато ти свършат продуктите (да остане малко пушено сирене за най-отгоре). Една малка кофичка сметана объркваш с част от бульона от пилето и малко черен пипер, заливаш редовете. Отгоре нареждаш кръгчета от сиренето и запичаш. Става чудно!  Grinning

# 7
  • Мнения: 5 713
Пилешко филе с домати

500гр филе се нарежда в тефлонов тиган или тави4ка.
Посолва се, слага се малко черен пипер, захар, щипка канела.
Нареждат се пресни нарязани гъби- 100гр.
След това домати 500гр пак нарязани, малко накълцан 4есън, кашкавал, сол по желание.

Пе4е се в загрята фурна на 200-250 градуса за 15мин.
Става нещо като пица, без мазнина.
Рецептата е на една диетоложка, забравих й името, беше на гости при Звездев. Пробвала съм я, става супер и бързо.

# 8
  • Мнения: 2 657
Сметана нямаше на магазина до нас,а на друго място нямаше как да ходя в този дъжд Rolling EyesТа мъжо ме подсети и за нашата рецепта WinkЩе ви я напиша,защото съм убедена,4е ще ви хареше Wink


ПОРЦИИ: 1

ПРОДУКТИ:
80 г. пил.месо от бутче (обезкостено)
35 г. гъби (мариновани)
12 г. соев сос (тъмен)
20 г. олио
80 г. вода


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото месо се овалва в брашно и добре се отупва , запържва се в тигана до златисто, след което се добавят гъбите и водата, разбърква се добре и се добавя соевия сос. Ястието се задушава до леко сгъстяване. Сервира се с картофено пюре.  

 
п.п.Ние като стане готово слагаме и кашкавал Wink

Ще пробвам и вашите рецепти  bouquet

# 9
  • Мнения: 197
Ето и от мен нещо свежо:
1) нарязваш место (ок.200гр.) на лентички и го запържваш
2) прибавяш предварително нарязани на лентички 2 зелени чушки 
3) прибавяш и глава червен лук (на тънки окръжности или лунички)
4) подправяш с черен пипер и сол
5)чакаш да се задуши (на вкус)
и готово Simple Smile

# 10
  • София
  • Мнения: 7 045
Аз го правя със сметана и топено сирене.Нарязвам филето на жулиени,леко го запържвам и от двете страни,след това прибавям един пилешки бульон разтворен в 1 чаша вода.Задушават се за около 10-ина минути.Слагам една малка кофичка сметана ,една кутийка топено сиренце и разбърквам хубаво.Добавям малко черен пипер накрая.Може да се прибавят и гъби от консерва.
Само трябва да се внимава да не стане солено,защото и бульона и сиренето са солени.Тази рецепта я правя с около 1/2 кг.филе  Grinning

# 11
  • Мнения: 7 474
Слагам пилешкото в йена (примерно), добавям гъби, кис. краставици, царевица, лук, закв.сметана и пека  Crazy

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
С тази рецепта миналата година участвах в конкурс на сп.Меню, за оригинална лятна рецепта (не, че рецептата е от най-летните) и спечелих безплатен годишен абонамент за сп.Меню.

Пиле с майонеза

пилешко месо - 500гр.
гъби - 200-300гр.
стар лук - 4 големи глави
1 кутийка майонеза
кашкавал - 200гр.

В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета, следващия ред се слагат едро нарязани гъби (да покрият месото) и най от горе едро нарязан стар лук на колелца ( до ръба на тенджерата). Всичко това се залива с 1 кутийка майонеза.

Захлупва се капака и се пече в фурна.
Без никаква мазнина, сол, подправки или вода!!!

Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал, връща се в фурната (без капака на тенджерата) и се оставя да се запече кашкавала (до златиста коричка).

Време за печене около 1ч. и 30 мин.


# 13
  • София
  • Мнения: 7 045
С тази рецепта миналата година участвах в конкурс на сп.Меню, за оригинална лятна рецепта (не, че рецептата е от най-летните) и спечелих безплатен годишен абонамент за сп.Меню.

Пиле с майонеза

пилешко месо - 500гр.
гъби - 200-300гр.
стар лук - 4 големи глави
1 кутийка майонеза
кашкавал - 200гр.

В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета, следващия ред се слагат едро нарязани гъби (да покрият месото) и най от горе едро нарязан стар лук на колелца ( до ръба на тенджерата). Всичко това се залива с 1 кутийка майонеза.

Захлупва се капака и се пече в фурна.
Без никаква мазнина, сол, подправки или вода!!!

Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал, връща се в фурната (без капака на тенджерата) и се оставя да се запече кашкавала (до златиста коричка).

Време за печене около 1ч. и 30 мин.




Страхотна рецепта и много лесна. Ще пробвам  bowuu   Hug

# 14
  • Мнения: 545
С тази рецепта миналата година участвах в конкурс на сп.Меню, за оригинална лятна рецепта (не, че рецептата е от най-летните) и спечелих безплатен годишен абонамент за сп.Меню.

Пиле с майонеза

пилешко месо - 500гр.
гъби - 200-300гр.
стар лук - 4 големи глави
1 кутийка майонеза
кашкавал - 200гр.

В йенска тенджера, се нарязва пилешко месо на едри кубчета, следващия ред се слагат едро нарязани гъби (да покрият месото) и най от горе едро нарязан стар лук на колелца ( до ръба на тенджерата). Всичко това се залива с 1 кутийка майонеза.

Захлупва се капака и се пече в фурна.
Без никаква мазнина, сол, подправки или вода!!!

Когато пил. месо е готово, вади се от фурната, настъргва се от горе кашкавал, връща се в фурната (без капака на тенджерата) и се оставя да се запече кашкавала (до златиста коричка).

Време за печене около 1ч. и 30 мин.




Страхотна рецепта и много лесна. Ще пробвам  bowuu   Hug


А от  майонезата не става ли много тежко? Дали няма да се по-добре вместо майонеза-сметана?

# 15
  • Мнения: 53
Аз го правя със сметана и топено сирене.Нарязвам филето на жулиени,леко го запържвам и от двете страни,след това прибавям един пилешки бульон разтворен в 1 чаша вода.Задушават се за около 10-ина минути.Слагам една малка кофичка сметана ,една кутийка топено сиренце и разбърквам хубаво.Добавям малко черен пипер накрая.Може да се прибавят и гъби от консерва.
Само трябва да се внимава да не стане солено,защото и бульона и сиренето са солени.Тази рецепта я правя с около 1/2 кг.филе  Grinning

Вместо топено сирене натрошавам синьо сирене към сметаната. Мъжът е луд фен на синьото сирене и след като опита това ядене в един ресторант нямаше как да не му го направя и вкъщи. Не слагам вода, понеже става много течно, понякога не слагам и цяла сметана, а половинка или 2/3ти. Страшно се връзва с картофки, особено пържени.  Grinning

# 16
  • Бургас
  • Мнения: 3 553

А от  майонезата не става ли много тежко? Дали няма да се по-добре вместо майонеза-сметана?

Резептата е много лесна, бърза и вкусна!
Не, въобще не се усеща майонезата. Тя е  заместител на мазнината и солта. Въпрос на вкус, но на мен ястието ми идва малко безсолно (по оригиналната рецепта), затова осолявам малко месото или натрошавам един гъбен бульон.
Хубаво е след като нарежете месото, са го оставите да се поизцеди около 30мин., защото си пуска доста вода.
Аз съм го правила 50:50 - свинско и пилешко.
Най-добре е да се реди в тенджерата - ред месо, ред гъби, защото много се сбива месото при печенето.

# 17
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Пиле със сметана, гъби и топено сирене

Пилешките пържоли (или жулиени) ги намазвам със соев сос и подправям с подправка за пиле (Пикантина, черен , бял пипер, соев сос, малко чесън на прах, въобще, каквото на вас ви харесва на вкус).
Йенската тенджерка редя на пластове: ред месо, ред- гъби, малко масло и топено сирене, отгоре пак месо, гъби, масло и топено сирене, така докато ти свърши месото. Най-отгоре изсипвам сметаната. Обикновено я разтапям в тиган на колона с малко топено сирене за да не ми се пресече при печенето. Накрая на печенето махам капака на тенджерата да поизври водата (защото гъбите пускат доста вода).
 
Понякога слагам и няколко цели скилидки чесън,  придават много лек аромат.

Продуктите може да се запържат поотделно предварително, преди да се наредят в тенджерата.

# 18
  • Мнения: 2 804
Пилешкото филе се начуква поръсва се със сол и ч. пипер , следва овалване в брашно и запържваш и от двете страни след което сипваш вода и захлупваш за да се задуши .
При сервирането заливаш с малко от соса и при желание украсяваш с магданоз .
Върви с почти всякаква гарнитура .
Добър апетит !  chef

# 19
  • София
  • Мнения: 189
За пилешки филенца/пържоли на скара ще ти кажа една  много вкусна рецепта:
В една купичка изсипваш малко мед(да не е захаросан), 1 или 2 щипки сол и няколко намачкани предварително скилидки чесън. Мажеш месото , оставяш го да престои половин, един час(колкото повече толкова по-вкусно Flutter), примерно докато нарежеш салатката или опържиш картофките  Wink и ги мяташ на скарата да станат със златист загар. Уверявам те, че ще си оближеш пръстите  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт