мами как приготвяте грис

  • 1 473
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 992
ами това ми е въпроса

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 404
Ако мога да добавя към твоя въпрос и още нещо. Какъв грис купувате? Предпочитате ли някаква марка? Благодаря!  bouquet

# 2
  • Мнения: 7 640
200мл вода, две лъжици грис и 1 лъжица захар. Бъркам докато заври, изключвам и го оставям за още 3-5 мин да ври.
Това нещо може да затвориш в бурканче, да го обърнеш и като хлътне капачката, да го държиш в хладилника сума време.
Благодаря на Виви и другите момичета за съвета   bouquet
Непосредствено преди консумация добавям 2 м.л. АМ.
Иначе може да си го свариш и с прясно.
Никол беше дала хитра идея за приготвяне в МВ, ама аз искама да си го сваря.
Купувам най-обикновен грис

# 3
  • Мнения: 27 524
Слагам 120мл вода да кипне, добавям фин грис, разбърквам и той става веднага готов. Махам от котлона, слагам масло и малко кафява захар. Оставям да изстине до подходяща температура за ядене и тогава добавям 2-3 мерителни лъжички Аптамил и готово  Peace

Само че с големия грис на гранулки не става съвсем така  Confused

# 4
  • Мнения: 992
добре де аз пак някоя глупост май сътворих
кипнах водата и сложих три м.л. аптамил и тогава гриста това грешно ли е да й го давам ли на малката или да правя нов
иначе купих от фантастико някакъв бебешки грис

# 5
  • Мнения: 432
Аз го правя на око.Купувам един в синя опаковка,от 500гр,пише Izi,доволна съм.

# 6
  • Мнения: 27 524
добре де аз пак някоя глупост май сътворих
кипнах водата и сложих три м.л. аптамил и тогава гриста това грешно ли е да й го давам ли на малката или да правя нов
иначе купих от фантастико някакъв бебешки грис

Грешно е, да, адаптираните млека не могат да се загравят, кипват и претоплят. Максимум са ок до около 50 градуса, максимум!!! Така че...нов  Grinning

# 7
  • Мнения: 7 640
по принцип АМ не е хубаво да се вари.
Едва ли ще му стане нещо на детето, ама забъркай друг, за твое спокойствие.
Този грис е от финия, дето казва Блонди

# 8
  • Мнения: 432
По-добре нов.И първо правиш гриста,а чак непосредствено преди хранене добавяш АМ.Аз направя 2-3 купички,слагам в хладилника и 5-20мин преди хранене добавям АМ

# 9
  • Мнения: 992
оффф ама че съм и аз еднаааа  ooooh!
е ще се науча де благодаря ви момичета  Hug добре че сте вие
а нишестето как приготвяте тъкмо съм ви хванала сега  Mr. Green  Wink

# 10
  • Мнения: 7 640
по същия начин, но слагам 1 сл.л - иначе става много гъсто

# 11
  • Мнения: 992
ок мерси много  Hug
сега правя новия грис  Rolling Eyes

# 12
  • София
  • Мнения: 3 680
Гриста я правя като Блонди-използвам обикновена грис от 500гр.-става за 3-5мин.Пробвах и в МВ ама нещо ми изкипяма... EmbarassedАМ слагам като изстине- не че е вредно да го свариш- ама му се губят витамините и затова го слагай преди хранене или като поизстине.
Нишесте аз правя в МВ - кипвам около 150 гр вода -добавям захар,предварително съм разтворила 2 л-ци нишесте в около 30гр. студена вода,добавям нишестето във водата,разбърквам и пак в МВ.Като започне да се надига- спирам,разбърквам и така процедурата 3-4 пъти
Става за 2 минути-направо в пурканчето.като изстине слагам АМ и плодове
Да ви е сладко Laughing

# 13
  • София
  • Мнения: 9 862
Аз правя гриста по подобен начин,но масло не слагам.Купувам грис на Беби или Биосет.Най-много харесваме на Беби,даже и за нас с таткото от нея правя Wink.

# 14
  • Мнения: 3 042
200мл вода, две лъжици грис и 1 лъжица захар. Бъркам докато заври,
и аз така го правя и го варя 5мин.
След като малко поистине му добавям АМ разтворено в малко водичка.

И нешестето го правя пак така в същите пропорции.

Използала съм най-различни марки грис. Не държа на определена.

Вече го правя с прясно мляко понеже съм захранила с него.

# 15
  • Мнения: 202
Аз ползвам грис Беби.Понеже вървим едрички го давам винаги  с плод или с плодово пюре.Правя го по следния начин:
Слагам 100 грама вода да заври,изключвам котлона и добавям две мерителни лъжички от АМ/Фризолак/.Бъркам две минутки и и изспипвам в купичка.Като поизстине прибавям три мерителни лъжички АМ.Пак бъркам и накрая слагам суровия пасиран плод или плодово пюре-100 грама.
Нишестето го правя така:
Слагам 100 грама вода да заври и прибавям две мерителни лъжички от АМ с връх царевично нишесте,предварително размито в 20-30 мг студена вода.Бъркам около минута и изсипивам в купичка.Като поизстине прибавям 3 мерителни лъжички АМ и накрая пак 100 грама плод или плодово пюре.
Дано съм ти била полезна.

# 16
  • Мнения: 992
много мерси на всички които мо итговорихте   bouquet
ама като се прибави ам на полуистинало става много гадно и не се разбива добре АМ-то и трябваше да си добавя още водичка, но стана де и на беба й хареса изпапка си го цялото  Peace
още веднъж хиляди благодарности  Hug

# 17
  • Мнения: 4 428
Слагам 120мл вода да кипне, добавям фин грис, разбърквам и той става веднага готов. Махам от котлона, слагам масло и малко кафява захар. Оставям да изстине до подходяща температура за ядене и тогава добавям 2-3 мерителни лъжички Аптамил и готово  Peace

Само че с големия грис на гранулки не става съвсем така  Confused

Сори за оффа
Блонди, ти от кога даваш кафява захар? Чудех се дали да не взема от нея, като започна да си правя кисели и т.н., но ми се стори рано за нея. Нали почти не се преработва и не знам от коя да слагам, като дойде времето? newsm78

# 18
Рецепта!
За кафявата захар - за по-сигурно пробвай с гликоза, в бебешките магазини се продава. Една супена лъжица и половина е разна на една лъжица захар. Много е подходяща за подслаждане на иначе безвкусната храна.

# 19
  • Мнения: 7 640
Аз ползвам грис Беби.Понеже вървим едрички го давам винаги  с плод или с плодово пюре.Правя го по следния начин:
Слагам 100 грама вода да заври,изключвам котлона и добавям две мерителни лъжички от АМ/Фризолак/.Бъркам две минутки и и изспипвам в купичка.Като поизстине прибавям три мерителни лъжички АМ.Пак бъркам и накрая слагам суровия пасиран плод или плодово пюре-100 грама.
............

моите не вървят едрички, ама пак така го давам.
Струва ми се обаче, че много концентриран го правиш- като за възрастен- 100мл с 3 м.л. АМ и 2 м.л. грис, по-скоро това бих променила Peace

# 20
  • Мнения: 202
Цитат
Струва ми се обаче, че много концентриран го правиш- като за възрастен- 100мл с 3 м.л. АМ и 2 м.л. грис, по-скоро това бих променила


Може би си права.Аз го правя така,защото на опаковката от гриса пише,че се прави с прясно мляко.Та 100 грама вода с 3 лъжички АМ смятам,че са 100 мг мляко и добавям 10 грама грис.
Как би ми препоръчала да го правя?
Благодаря предварително!

# 21
  • Мнения: 7 640
200мл вода, две лъжици грис и 1 лъжица захар. Бъркам докато заври, изключвам и го оставям за още 3-5 мин да ври.
Това нещо може да затвориш в бурканче, да го обърнеш и като хлътне капачката, да го държиш в хладилника сума време.
Благодаря на Виви и другите момичета за съвета   bouquet
Непосредствено преди консумация добавям 2 м.л. АМ.
Иначе може да си го свариш и с прясно.
Никол беше дала хитра идея за приготвяне в МВ, ама аз искама да си го сваря.
Купувам най-обикновен грис


ето моя начин, от Форума го прочетох.
Наистина става нормално гъсто- като поизстине още стяга. Пробвай, ако искаш и задължително дай отзиви Peace

# 22
  • София
  • Мнения: 563
Не съм много навътре в тия работи и за това ще питам-като добавяте 2-3 м.л. АМ сухо ли го слагате или разтворени във вода? Ако е сухо не става ли на бучици?  Embarassed

# 23
  • Мнения: 355
И мен това ме интересуваше - как се прави грис, но защо от 6м. ? Нашето педи каза, че вече мога да давам.

А какво нишесте? Може ли от тези плодовите или трябва да е натурално?

# 24
  • Мнения: 3 042
Не съм много навътре в тия работи и за това ще питам-като добавяте 2-3 м.л. АМ сухо ли го слагате или разтворени във вода? Ако е сухо не става ли на бучици?  Embarassed

АМ го разтварям в малко водичка.

И мен това ме интересуваше - как се прави грис, но защо от 6м. ? Нашето педи каза, че вече мога да давам.

А какво нишесте? Може ли от тези плодовите или трябва да е натурално?

От 6м ако става дума за пшеничен грис, защото той съдържа глутен. Но има и оризов грис, който не съдържа глутен и той може да се дава дори и да не е захранено с глутен т.е. над 4м.

А нишестето на тази възраст по-добре да е натурално царевично нишесте. Като поотрасне малко бебчето може и от плодовите нишестета да започнеш да даваш.

Общи условия

Активация на акаунт