За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

  • 284 985
  • 942
  •   1
Отговори
# 210
  • София
  • Мнения: 581


това е любимата ми питка става много вкусна може да се направи и със сирене
снимката е малко тъмна това не е изгоряло Mr. Green

# 211
  • Мнения: 6 022
снимката е малко тъмна това не е изгоряло Mr. Green
Точно това си помислих и аз като я видях, но ти се застраховаш предварително с думите си че не е загоряла. Но загоряла или не на външен вид е страхотна. Това болярската питка ли е- или някоя друга?  Stuck Out Tongue

# 212
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
   
   Като автор на темата бих искала да помоля SlaDk0_i_SoLeNo да се включва, ако има въпроси за рецептата и резултати от приготвянето й!Последните три страници доста се оспамиха с безсмислени постинги!Ако започнем всички да пишем "Браво и аххх...." ще задръстим форума!За да се разбере кой къде и кога е бил на почивка и защо е липсвал временно от форума, има други начини за комуникация!

# 213
  • Мнения: 6 713
Направих я, страхотно се получи. Втаса около 30-35 мин., нямах повече време, но й беше достатъчно мисля.Спазих дословно рецептата, като единствено, което промених е, че я направих на розички.
Това е най-хубавата ми пита от досегашните опити  Grinning
Биляна,   bouquet

Ето я



Здравейте и от мен Hug
Благодаря на Биляна за чудесната рецепта (ще я пробвам тези дни) и имам един въпрос - как се приготвят тези розички? Виждам, че някои момичета са спазили оригиналната рецепта, а други са направили питката под формата на тези розички. Благодаря предварително на отзовалите се  bouquet

# 214
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 228
ЛУРДЕС , като навиеш корите на руло и после режеш с ножа равни парчета и ги обръщаш и ги слагаш легнали така се получават розичките.Малко нескопосано го обясних дано ме разбра   bouquet

# 215
  • Мнения: 6 713
ЛУРДЕС , като навиеш корите на руло и после режеш с ножа равни парчета и ги обръщаш и ги слагаш легнали така се получават розичките.Малко нескопосано го обясних дано ме разбра   bouquet

Да, разбрах те!   bouquet Мерси за обяснението Hug

# 216
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
Това е най-хубавата питка,която съм опитвала.  chef Направих половин доза,понеже не бях сигурна какво точно ще сътворя. Laughing
Получи се чудесна питка, пухкава и на конци. Hug Децата много я харесаха.
Биляна, благодаря ти.  newsm20

# 217
  • Мнения: 176
А може ли да се направи с прясна мая, такави ми се намира в къ6ти newsm78

# 218
  • Мнения: X
Не знам дали така трябваше да се получи, но спазих съвсем точно рецептата. Накрая обаче увих на руло и нарязах на "розички" - изпекох я, както си му е реда. Стана вкусна, но наистина е тежка - при мен ли е грешката или по принцип това не е от типа "пухкава питка". newsm78

# 219
  • В града на тепетата
  • Мнения: 245
Не знам дали така трябваше да се получи, но спазих съвсем точно рецептата. Накрая обаче увих на руло и нарязах на "розички" - изпекох я, както си му е реда. Стана вкусна, но наистина е тежка - при мен ли е грешката или по принцип това не е от типа "пухкава питка". newsm78
Пробвай да я увиеш така както Биляна си е показала.При мен се получи чудесна питка, макар хич да ме няма в месенето, но добре,че имам машинката за хляб. Wink Между пластовете я намазах с олио вместо с масло(защото в момента нямах).   Peace

# 220
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Не знам дали така трябваше да се получи, но спазих съвсем точно рецептата. Накрая обаче увих на руло и нарязах на "розички" - изпекох я, както си му е реда. Стана вкусна, но наистина е тежка - при мен ли е грешката или по принцип това не е от типа "пухкава питка". newsm78

Няма значение как е навита, трябва да стане пухкава. Да не би да си я пекла на много висока температура. При мен първия път стана такава сбита. После установих, че фурната ми явно пече доста силно и пекох на по-слаба температура. Разликата беше огромна. Може и при теб това да е проблемът, ако си месила добре и е втасала достатъчно.

# 221
  • Мнения: X
Няма значение как е навита, трябва да стане пухкава.
M, даа, месих добре, втаса, докато удвои обема си, но ми направи впечатление, че много бързо се изпече (15 мин), а уж бях спазила точните градуси (210, а после 150-170). Ще пробвам следващия път на по - ниска температура (пак предварително загрята, нали?). МЕРСИ МНОГО  bouquet

# 222
  • Ах, морето
  • Мнения: 374
Да, струва ми се, че 210 градуса е доста висока температура, поне при мен. Стана така, че за първите 10-15 минути се изпече отгоре, хвана коричка, а отвътре беше още сурова, даже както се беше надула и във фурната поспадна. А и аз месих много старателно. Така установих, че при мен най-подходящата температура е 150 градуса за 15-20 минути и после увеличавам градусите на 180, а не обратното. Просто трябва да уцелиш на твоята фурна правилната температура. А това на мен ми костваше 4-5 опита с различни питки. Успех!

# 223
  • Мнения: 375
Отдавна се гледаме с тая прекрасна питка, мисля да я направя, но не разбрах от рецептата дали се слага 1 кофичка от кисело мляко, пълна с хладка вода, или 1 кофичка кисело мляко  с хладка вода. newsm78

# 224
  • Мнения: X
Тина-Рина,  една кофичка от кисело мляко, пълна с  хладка  вода. Peace

Общи условия

Активация на акаунт