Пиле с ориз (специална дроб-сарма)

  • 27 807
  • 71
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 474



Специална дроб-сарма


три пилешки пържоли
1,5 - 2 ч.ч. ориз
2 връзки зелен лук
джоджен
чубрица, чесън
пипер
сол (вегета)

за заливката:
1 коф. кис.мляко
3 яйца
щипка сол
щипка сода
1 суп. лъж. брашно


Пилешкото се нарязва на малки кубчета и се запържва леко в тиган. Зеленият лук се нарязва и се задушава леко в тиган + добавя се и ориза да стане прозрачен. Всичко се изсипва в тава и се добавят джоджена, сол (вегета или бульон), чубрицата, чесъна (сух или една скилидка), пипер. Заливате всичко с вода и печете на 220 градуса около 50 мин., опитвате ориза и ако трябва доливате вода. Когато ориза е готов правите заливката и печете до зачервяване. Много е вкусно!

Бон апети!   chef

 

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 19:08 от L е о

# 1
  • София
  • Мнения: 3 271
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

# 2
  • Мнения: 7 474
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

Не съм пробвала, но знам ,че става с кайма. Предполагам, че и с друго месо става, даже мисля да пробвам със свинско, няма начин да не стане  Hug

# 3
  • Мнения: 9 109
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

СТава с всякакво месо, или с всякакви субпродукти - агнешки, свински, пилешки дреболии.  И с кайма е вкусно. Само че, ако е свинско или телешко месо (по-жилаво е) по-добре е да се свари предварително, а бульона се използва вместо вода.

# 4
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Lео  -пак извади лесна и вкусна рецепта,благодаря,голям фен съм ти. Hug

# 5
  • Мнения: 4 668
Lео - голяма работа си , да знаеш  Hug само вадиш вкусотии  Laughing
А , дали може да се сложат и гъбки или няма да стане хубаво  newsm78

# 6
  • Мнения: 649
с гъбите май ще стане още по-хубаво. Пробвах дробсърмата и стана страхотна Heart Eyes

# 7
  • Мнения: 2 584
Lео- страшна си, имам малко пилешко и ще я направя тази рецепта, много благодаря  bouquet Hug

# 8
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Пробвайте да сложите и нарязан киселец. Същата рецепта я правя с кайма и с киселеца добива прекрасен вкус.

# 9
  • Мнения: 323
Съпер стана!Току що я наготвих!М-м-м!Мерси! Laughing

# 10
  • Мнения: 4 668
И аз току що я направих  , разкошна е , сложих и гъбки  eat
Жалко , че мъжът ми чак утре ще я опита защото е нощна смяна  Sad

Браво за хубавата рецепта  smile3501

# 11
  • Мнения: 702
Lео Поздравления за рецептата
Вчера я сготвих добавих само гъби сушени.Стана страхотно всичси я харесаха а заливката е Шесттттттт Laughing ще я ползвам и з а традиционната мусака още веднъж Брав  bouquetоо

# 12
  • Мнения: 620
Малко тъп въпрос ама става ли с друго месо, в смисъл пробвала ли си ?

Става bowuu.....с воденички става още по-готино (за който обича дреболиите де),докарва го съвсем като дроб сърма Crazy

# 13
  • Мнения: 6 017
Мерси за рецептата, утре ще го направя.  bouquet

# 14
  • Мнения: 27 524
Брей, Лео, изтрепа рибата пак  Crazy , звучи супер, записвам си я в любими и тези дни ще се пробва   bouquet

# 15
  • Мнения: 1 731
За  тази вечер мисля да я пробвам само че понеже нямам нито пържоли,нито кайма ,ще сваря едно пиле ,ще го нарежа на кубчета и другото както си е по рецептата на Лео.Благодаря много ,знам че ще стане вкусничко,а и чакам една дружка ... Party PartyИ така .Ами това е щастието се криело в малките удоволствия .А хубавата храна е едно от тях . Heart Eyes Hug

# 16
  • Стара Загора
  • Мнения: 121
Това го правя от години и е едно от любимите ни ястия.

# 17
  • Мнения: 795
Супер, в почивните дни ще го направя!  bouquet  chef

# 18
  • Мнения: 6 017

Днес я сготвих, както си обещах вчера, защото ми се стори страхотна на пръв поглед от снимката, а и лесна за приготвяне. Стана страшно вкусна, за пореден път се уверявам, че рецептите на Лео са приказни.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря!

# 19
  • Мнения: 27 524
Лео, след малко ще я правя (после ще те похваля пак  Simple Smile), но имам няколко питания - 3ч.ч. ориз ми сз струват адски  много, ние двамата ще има да я ядем 2 седмици  Crazy Може ли да го направя с една и ако да, това променя ли другите пропорции? Месото ще ми бъде говеждо, нямам пиле в момента, нарязала съм го на зарчета и съм го накиснала с подправки, горчица и майонеза, да стане после крехко. Какво мислиш  Thinking

# 20
  • Мнения: 7 474
Намали ориза, другото няма смисъл, от две чаши правя цяла тава.

Говеждо не съм готвила, да каже някой дето знае със сигурност. Thinking

# 21
  • Мнения: 27 524
Добре, мерси  Heart Eyes, говеждото си е като телешкото, малко по-жилаво, но на ситно и накиснато няма разлика после, неутрален вкус, би трябвало да стане. Ще я направя, ще снимам и ще пиша пак  Hug

# 22
  • Мнения: 3 153
Толкова хубавичка ми изглежда на снимките, че днес ще я правя, но с кайма, че това съм купила......А и най-вече да пробвам заливка:)

# 23
  • Мнения: 27 524
Хайде пак аз, Лео, сори за глупавите въпроси, ама да не стане фал - запържвам лука малко и после добавям и роиза докато стане прозрачен. Дотук добре, ама няма ли така съвсем да ми се скашка лука или?  newsm78

# 24
  • Варна
  • Мнения: 1 522
Хайде и от мен едно въпросче- под пипер имаш впредвид червен или черен пипер? 

# 25
  • Мнения: 27 524
Хайде и от мен едно въпросче- под пипер имаш впредвид червен или черен пипер? 

И аз не разбрах, затова слагам и от двата  Mr. Green

Аре, бе, Лео, лукът ми е готов  Tired

# 26
  • Мнения: 9 109
Добре, мерси  Heart Eyes, говеждото си е като телешкото, малко по-жилаво, но на ситно и накиснато няма разлика после, неутрален вкус, би трябвало да стане. Ще я направя, ще снимам и ще пиша пак  Hug

Защо изобщо се чудиш? Ще стане говеждо с ориз и заливка и толкова.
Много често готвя (само дето е телешко). Щом ти е говеждо, не е зле предварително да го задушиш, ще остане жилаво, ориза бързо става.

И вземете сменете сЪрмата със сАрма, уж проверка за правопис има  пък го пропуска.

# 27
  • Мнения: 27 524
Защо изобщо се чудиш? Ще стане говеждо с ориз и заливка и толкова.
Много често готвя (само дето е телешко). Щом ти е говеждо, не е зле предварително да го задушиш, ще остане жилаво, ориза бързо става.
И вземете сменете сЪрмата със сАрма, уж проверка за правопис има  пък го пропуска.

Направих го, стана супер. Снимки - утре. Задуших го добре, няма никакъв проблем  Peace
Правописът не действа за много неща така или иначе, ти не се ядосвай за дреболии. Ако вземем да прави забележка за всяка правописна грешка.... трябва да стоим денонощно пред компа  Grinning

# 28
  • Мнения: 7 474


Радвам се, че е станало добре Hug

П.П. Ако има още грешки, може и на ЛС!  Mr. Green

# 29
  • София
  • Мнения: 3 679
Пробвайте да сложите и нарязан киселец. Същата рецепта я правя с кайма и с киселеца добива прекрасен вкус.
Свеки го прави това чудо със лапад,кайма ,ориз и заливката...мммммм
Детето ми не обича много ориза,ама това винаги го изяжда с удоволствие
Лео- ще я пробвам тая дроб сърма с пиле Hug

# 30
# 31
  • Варна
  • Мнения: 1 522
И аз го готвих вчера, стана много вкусно. Разликите при мен бяха, че го направих с ярешко месо (такова имах) и прибавих магданоз към подправките, според мен се връзва идеално. Лео мерси за рецептата  bouquet

# 32
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Направих го, ама с пилешки дробчета.   bouquet

# 33
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Скоро ще се пробва и у дома Simple Smile.

Блонди какъв е соса, с който си заляла вкусотията (втората снимка)?

# 34
  • Мнения: 27 524
Блонди какъв е соса, с който си заляла вкусотията (втората снимка)?

Кисело мляко с чесън, става супер така  Peace

# 35
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Благодарско!  bouquet

# 36
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 696
И от мен   bouquet

# 37
  • Мнения: 422
Хапвала съм подобно нещо в столовата на работа, само че вътре имаше и малко гъби, морковче и грах.Наричаше се пилешка мусака.Давам ви го като идея.По-горе четох за пипера, мисля , че по подходящ в случая е само черен пипер или по скоро за това , което аз съм описала като вариянт.

# 38
  • Мнения: 795
Направих го с кайма - ето резултата:
http://images22.snimka.bg/004754473-big.jpg

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 22:41 от Diora

# 39
  • Мнения: 27 524
Направих го с кайма - ето резултата:
http://images21.snimka.bg/004319144-big.jpg

Добре е, но пак се убеждавам, че оризът в рецептата е ужасно много. Аз сложих доста месо и само 2/3 чаена чаша ориз и стана доста голяма тава, ядохме 4 човека и остана, на другия ден пак ядохме и все пак хвърлих 3 порции накрая.  Confused

# 40
  • Мнения: 795
Блонди, права си, доста е. А при мен и каймата беше малко.... Следващият път ще намаля ориза  Peace

# 41
  • Мнения: 7 474
Блонди, права си, доста е. А при мен и каймата беше малко.... Следващият път ще намаля ориза  Peace

Поправих рецептата, проблемът е, че сипах на око и съм прекалила в рецептата  ooooh!

# 42
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Дали ще се получи добре със сух лук  newsm78?
Забравих да купя зелен, а мисля след малко да сготвя тази вкусотия.

# 43
  • Мнения: 3 034
Направих го, ама с пилешки дробчета.   bouquet

кажи моля те как стана, че размразявам и аз дробчета да го направя с тях  Hug дробчетата вари ли ги предварително? благодаря  Simple Smile

# 44
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Направих го със сух лук и стана чудно Simple Smile.
Страхотна рецепта!  bouquet

Поливката обаче я пропуснах (не обичаме) и настъргах кашкавал.

# 45
  • Мнения: 3 034
и аз го направих току-що  Simple Smile обаче фурната ми май е доста силничка и следващия път ще го сложа на максимум 200 градуса, защото отдолу ми загоря  newsm78 иначе е много вкусно! мисля да добавя и воденички, тук нямам агнешки дреболии, а много обичаме дроб сарма, мислите ли че с дробчета и воденички ще го докара на дроб сарма?

# 46
  • Мнения: 107
момичета, когато аз готвя воденички винаги ми остават жилави  Thinking при вас как е? мисля, че ги варя достатъчно...

# 47
  • Мнения: 3 034
ще следя темата, защото не знам как да направя воденичките и аз  newsm78

# 48
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Сварете воденичките предварително , а към края може да пуснете и дробчетата при тях , колкото да им излезе кръвта и да ги отпените - 10-15 мин . Полученият от варенето бульон използвайте при заливането на дроб сармата .

# 49
  • Мнения: 3 034
благодаря ти  Hug

# 50
  • Мнения: 107
благодаря и аз  Hug   bouquet

# 51
  • София
  • Мнения: 10 858
Страхотийка, скоро ще го направя Peace
Как съм я пропуснала тази рецепта Thinking

Лео Hug

# 52
  • Мнения: 814
Направих я по оригиналната рецепта на Лео за кой ли пореден път и отново се изконсумира веднага, голяма вкусотия  Peace!

# 53
  • Мнения: 11 607
Кой не гледа първо форума - готви пиле с ориз...Който гледа - си яде специалитет на Лео.....

Другият път като реша да готвя ориз - това ще е рецептата....

# 54
  • Мнения: 5 140
Ще го направя това Пиле с ориз, отдавна ми се е дояло.
Само че, аз ще го правя с бланширан ориз, само такъв се консумира тук.

# 55
  • София
  • Мнения: 10 858
Направих го, стана невероятно Peace
Благодаря Лео за рецептата!   bouquet

# 56
  • Мнения: 224
Ето моята рецепта за пиле с ориз за 2 порции.Първо си сварявам 2 пилешки бутчета.После си запържвам 1 голяма глава кромид лук,1ч.ч. сварени и нарязани пилешки дробчета,малко гъбки и 1 1/2 ч.ч. ориз.Добавям 3 ч.ч. от бульона,дето са се варили бутчетата и го оставям на котлона да къкри,докато ориза поеме бульона.Подправям с подправки по желание.Изсипвам в тавичка,нареждам отгоре пилешките бутчета и пека,докато се зачерви месото.Може и да се направи заливка от 2 яйца, разбити с 1/2 кофичка кисело млеко и 1 с.л. брашно.Става много вкусно с и без заливка.

# 57
  • Мнения: 3 478
Лео, заинтригува ме с това чудо и ще го направя ама не обичам кисело мляко, та се чудя мога ли да заменя с прясно? Направо бешамел като за мусака ли да правя в случая? Всички много похвалиха заливката, ама аз не мога с кис. мляко Sick

# 58
  • Мнения: 7 474
Направо бешамел като за мусака ли да правя в случая? Всички много похвалиха заливката, ама аз не мога с кис. мляко Sick

Като за мусака си я направи, както си я обичаш ти  Hug

# 59
  • Мнения: 3 478
Голяма си бързачка, мерси  Hug

# 60
  • Мнения: 3 641
Мили дами, извинявам се за тъпия въпрос, но според пропорцията на ориза колко вода трябва да сложа? Никога не мога да уцеля и май все става по-сухо Confused

# 61
  • Мнения: 2 956
Така...благодаря на Лео за рецептата първо   bouquet
Направих тази чудесия. Обаче сложих следните неща: пилешки воденички, 1 пил.бутче. Сварих ги до полуготови и не съм запържвала. Задуших лука с ориза. Сложих и гъби. Подправките са като в рецептата,но без чесън- в последния момент видях,че е свършил. Заливката- по рецептата. Само ме е яд,че се беше надула страхотно и после спадна  Rolling Eyes Ориза беше 1 чаша и малко.
Страшно вкусно стана  Heart Eyes

Jeny_J аз сложих да плува почти . Не съвсем де,ама доста си беше и даже доливах 1 път малко. Наблюдавай по честичко и доливай,ако има нужда. И аз съм гола-вода като готвя ориз попринцип.

# 62
  • Мнения: 3 641
Дика и тук много ми помогна!Ти си съкровище  bouquet

# 63
  • Мнения: 4 370
ООО много вкусно ми звучи , ще я направя скоро.

# 64
  • София
  • Мнения: 35 951
 Grinning Ще пробвам , мерси Лео   bouquet

# 65
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Хммм, Лео!   bouquet

# 66
  • Мнения: 289
Снощи пробвах тази рецепта - моите си изядоха пръстите  Grinning Препоръчвам горещо!

# 67
Тази вечер я направих и мъжът ми беше във възторг. Изяде половината тава!Наистина стана страхотна! Simple Smile

# 68
Здравейте мацки,и аз мисля да го направя довечера,а даже по случайност имам и всичко необходимо Simple Smile
Значи питате се за ориза каква е пропорцията - значи ориза винаги е в пропорция 1 чаша ориз и 3 чаши вода Simple Smile
Надявам се да съм ви била полезна!   chef

# 69
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Невероятна е тази рецепта, както и другата с ориза с джоджен , зелен лук и соя на Лео с пилешки бутчета. И двете ги правя винаги когато имам продукти, направо вкъщи ги обоцават  bouquet

# 70
  • Мнения: 503
Още по вкусна заливка става ако направите следното:
След като в мазнината  запържите пилешкото месо /сварено и нарязано на дребно /и пилешките дреболийки,също предварително сварени и нарязани,ориза-1 1/2 ч.ч+ булгур-1/2 ч.ч,пресния лук и подправките,налейте булъон  в съотношение 1:4/на 1 ч.ч ориз и булгур смесени се слагат 4 ч.ч булъон/.Дръпвате  от огъня ястието и наливате 600-700 мл прясно мляко  с разбити в него 4-5 яйца и сол на вкус.Разбърквате всичко и мятате във фурната да се пече на среден огън.
За приготвянето на такава дроб-сърма ви е необходима по дълбока тава.!
При печенето заливката постепенно изплува отгоре и се получава нещо невероятно вкусно.

# 71
  • Мнения: 503
Забравих да кажа ,че по същия начин правя и агнешката Дроб- сърма.

Общи условия

Активация на акаунт