Паниран карфиол? Как?

  • 32 705
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 425
Здравейте мили момичета,ще ми помотнете ли ,че сина ми много хареса паниран карфиол,който яде на едно гости.Уж взех рецептата,ама съм я загубила. ooooh! ooooh!Та как се прави? Много Ви благодаря!  bouquet

# 1
  • Мнения: 1 117
Измивам карфиола и го разчупвам на по-малки китки. Сварям го малко в подсолена вряща вода, но да се запази целостта , а не да се разваря. Отцеждам.Приготвям си каша панировка с яйце и брашно. Овалвам всяка китка карфиол в панировъчната каша и пържа в сгорещено олио.

# 2
  • Мнения: 138
За да не се разпадат розичките от карфиол го слагам целия и като се свари го разкъсвам .Панирам го като правя кашичка от яйце , брашно и малко бира - така панировката става по пухкава .

# 3
  • Мнения: 1 425
Много,много благодаря,още тази вечер смятам да зарадвам малкия,че от кога мрънка.  Hug

# 4
  • Мнения: 678
За да не се разпадат розичките от карфиол го слагам целия и като се свари го разкъсвам .Панирам го като правя кашичка от яйце , брашно и малко бира - така панировката става по пухкава .
И аз така го приготвям.Преди поднасянето му изцеждам малко лимон.

# 5
  • Мнения: 242
аз сварявам карфиола, изцеждам го и го смесвам със смес за палачинки-но да е по-гъста-от така приготвената смес гребвам със супена лъжица и слагам в сгорещено олио-стават супер кюфтенца- в сместа слагам брашно, сода, сол, яйце и БОСИЛЕК-придава му чудесен вкус.  chef Mr. Green   Laughing

# 6
  • Мнения: 2 211
Накъсвам карфиола и сварявам. Панирам в маслена баня със смес от яйце, сол, брашно и бира. Гарнирам с копър, лимонов сок, соев сос и настърган чесън. Божествено е.

# 7
  • Мнения: 1 581
И аз разделям на дребни цветчета и го сварявам на пара за 15-20 минути. Правя панировка с яйце, малко мляко, брашно, сол и малко магданоз, смесвам карфиола с панировката и изсипвам с лъжица в тигана.

# 8
  • Мнения: 3 323
Почти сварен, яйца и галета поотделно овалвам и така...

# 9
  • Мнения: 11 607
Много е вкусно, а не съм очаквала,че от карфиол може да излезе вкусно нещо сготвено. Защото ние така си ядем карфиола - суров!

# 10
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Измивам карфиола и го разчупвам на по-малки китки. Сварям го малко в подсолена вряща вода, но да се запази целостта , а не да се разваря. Отцеждам.Приготвям си каша панировка с яйце и брашно. Овалвам всяка китка карфиол в панировъчната каша и пържа в сгорещено олио.

същото.
божествено е.

# 11
  • Мнения: 1 581
Много е вкусно, а не съм очаквала,че от карфиол може да излезе вкусно нещо сготвено. Защото ние така си ядем карфиола - суров!
Суров аз не знаех, че става за ядене  Laughing
Много често правя задушени зеленчуци и слагам карфиол - грах, моркови (малки морковчета), царевица, карфиол, броколи.
Освен това карфиол правя и на фурна с кашкавал - пак на пара 15-20 мин., после слагам в тава, заливам със сос бешамел и отгоре кашкавал - много го харесваме вкъщи.
А карфиол майка ми прави и напълно натурално пържен и също става много вкусен.

# 12
  • София
  • Мнения: 35 977
Варя карфиола цял- после го накъсвам.
Панировка: яйца + вода + сол + брашно + индийско орехче + черен пипер
ПП.
Веднъж без да искам го опържих в олио,което беше леко люто и стана божествен

# 13
  • Мнения: 2 126
Може ли малко хелп Praynig
С какво да гарнирам панираният карфиол?В смисъл нещо сосче или друго като гарнитура Thinking newsm78
Мнооооого ще съм ви благодарна  bouquet Hug

# 14
  • София
  • Мнения: 35 977
Обикновенно импровизирам със сосовете.
Може да направиш нещо от рода на :
кисело мляко /+ 1-2 сл.закв.сметана/
сол
черен пипер
магданоз/копър
синьо сирене
................
пасираш

# 15
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 539
Аз го накъсвам на розички и тогава варя 10-15 мин.Задължително е да остане твърд(тоест да не се развари).

Поднасям с доматен сос - пасирам буркан домати и варя докато се сгъсти много, добавям олио накрая, защото преди това доста пръска, добавям нарязан магданоз. Понякога слагам накрая преди да го изключа и 2-3 скилидки счукан чесън.

# 16
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
...Поднасям с доматен сос - пасирам буркан домати и варя докато се сгъсти много, добавям олио накрая, защото преди това доста пръска, добавям нарязан магданоз. Понякога слагам накрая преди да го изключа и 2-3 скилидки счукан чесън.

умирам за такъв сос, а все не ми се получава...  Confused

# 17
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз го накъсвам на розички и тогава варя 10-15 мин.Задължително е да остане твърд(тоест да не се развари).
Панировката е яйце, галета и бира на гъста каша

# 18
  • Мнения: 7 091
Може ли малко хелп Praynig
С какво да гарнирам панираният карфиол?В смисъл нещо сосче или друго като гарнитура Thinking newsm78
Мнооооого ще съм ви благодарна  bouquet Hug

Момичетата са казали повечето неща, но и аз да добавя.
Сос 1:-кисело мляко, сметана, копър, сол, черен пипер ( може и чесън ако обичате)
СОс 2- зехтин, копър, орехи,лимонов сок

Гарнитура- всякаква прясна салата, но най-вече зелена салата е подходяща. Още - ориз със зеленчуци ( особено ако е със соев сос),печени цели картофи, задушени гъби и т.н.

# 19
  • Мнения: 5 682
 FlutterДосега не бях правила подобно нещо, но идейката е добра и още довечера ще опитам. Браво за въпроса newsm10

# 20
  • Мнения: 1 370
Аз също панирам често карфиол по стандартния начин. Но наскоро опитахме нещо много елементарно и вкусно. Ще го споделя с вас, въпреки че е малко извън темата.
Сварявам карфиола на розички и след като го изцедя го заливам със смес от пържена в масло галета. Много е вкусно.

# 21
  • София
  • Мнения: 154
Варя го цял на пара. След това на парченца, а в пането освен яйце, брашно и бира, слагам и сусам. Става много вкусно.

# 22
  • Мнения: 647
Понякога правя следната заливка на панирания карфиол:
кисело мляко+чесън и заливам с запържен червен пипер и олио , както на яйцата по панагюрски.  superuu

Общи условия

Активация на акаунт