Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 908 246
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,
аз правих гнезда с телешка кайма.

Рецептата съм си я префасонирала сама, но ако вече има такава, моля модератора да прецени дали да я махне или не.
500 гр. кайма, по възможност да не е купена готова, а да е смляна пред вас
1 ч.ч. прясно мляко 0,1 % (аз ползвам Герма)
1 яйце, което се забърква в каймата и още 3 върху всяко гнездо
2 с.л. овесени трици, може да се сложи и 1 с.л. царевично нишесте, но не е задължително
голяма глава кромид лук
сол, черен пипер, чубрица

Смилам в блендера лука, прибавям всичко останало без 3-те яйца и бъркам, докато се получи гладка консистенция.  Правя по-големички кюфтета и като ги редя в тавата, ги вдлюбвам в средата, за да се изхлузи яйцето. Запичам кюфтета и 2-3 мин. преди да изключа фурната, слагам върху всяко по яйце, аз ги обичам рохки. Всъщност яйцата може да са повече или по-малко. Това зависи колко кюфтета ще направите и с каква големина.



Това количество е предвидено за обяда и вечерята на 2-ма души.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:21 от ЗлаВещица

# 721
Ала-Бала, става, но лукът е задължителен, че иначе стават едни сбити и безвкусни въпреки подправките.

Правя и канеления кейк, но съм си пригодила продуктите за нашия вкус, че днес го опитах с 1,5 чаша овесени трици, дори не бях сложила и толкова и стана като хляб. В интерес на истината именно за такова ще си го изядем, че иначе децата смогват да го хапнат преди нас.  
Аз го правя с 1 п. извара от 500 гр., 2 яйца, 2-3 с.л. овесени трици и 1-2  с.л. царевично нишесте, 1 равна супена лъжица канела и подсладител 2 с.л. и 1 кофичка к.мляко 0.1 %, в което слагам 1 ч.л. бакпулвер. (пробвала съм го с прясно мляко и малко сода - мая нямах, и стана  добре, продължавам с експериментите)

Разбиват се яйцата, после млякото, изварата ..... и така всички продукти, бърка се до равна консистенция и се слага да се пече в тефлоновата форма. Като добие желания загар, се намаля малко време на по-малко градуси, че да не остане глетав.




И не обръщайте внимание, че на този, който е на снимката, загарът му е в повечко....  Embarassed
На снимката се вижда и крем ванилия на д-р Йоткер, който е от пудингите и ставал за дюкански вкус.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:20 от ЗлаВещица

# 722
  • Мнения: 2 149
Мусака

Нареждат се в тавичка изпечени на тефлонов тиган и нарязани надлъжно патладжани,
отгоре блат позапържена телешка кайма без олио с подправки,лук и домати,
следва пак ред патладжани
и заливка от половин кисело мляко с разбито яйце.
Аз я изпекох върху незалепваща хартия.

# 723
  • Мнения: 6
ПИЦА  - 4 ЯЙЦА,9 С.Л. ОВЕС.ТРИЦИ, 3 С.Л. ПШЕНИЧНИ,1/2 Ч.Л. СОДА.1 БАКПУЛВЕР,1 КИС МЛЯКО 250 ГР ИЗВАРА, ПИКАНТИНА РЪСЕНИЦА ЗА ВКУС – БЛАТ, КОЙТО ПОЗАПИЧАМ ДА ИМА КОРИЧКА.ТОГАВА ОТГОРЕ РЕДИМ НАРЯЗАНИ ,1 СВАРЕНО ЯЙЦЕ, 3 ГЪБКИ, 1 КАМБА,100ГР ПИЛ ФИЛЕ(ПРЕДВАРИТЕЛНО СВАРЕНО), 1 ДОМАТ,ИЗВАРА, ЗАПИЧАМ- ДОЗА ЗА 4 ДНИ!

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 21:00 от feelgood

# 724
  • Мнения: 6
ЗА УТРЕ РЕШИХ ДА Е СИОМГА(ИЗВ , АМА НЕ ЗНАЯ КЪДЕ НА КЛАВИАТУРАТА МИ Е ЕР-МАЛЪК) ooooh!
Взех котлети от сиомга от метро, леко я овкусих с пикантина ръсеница, девисил,300 гр прясно мляко 0,1%, и във фурната - вълшебна е Laughing

# 725
  • Пловдив
  • Мнения: 2 420
Може и да е писано преди мен, но ще пусна една рецепта за
ПРИНЦЕСИ С ЯЙЦА И СИРЕНЕ и ИЗВАРА
ХЛЯБ
Аз го направих така:
2яйца
половин кофичка кисело мляко
4 с.л. овесени трици
1 с.л. пшенични
1/2 ч.л. сода
сол
Хлябът по принцип го деля на две- за мен и за приятелка, така че триците са по-малко от допустимите за един ден.
Тестото го изсипвам в тавичка върху хартия за печене и печа до кафяво. Предпочитам да стане тъничко. Ето снимка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=292816&pid=8071474
След изстиване на хляба го нарязвам на 4. Всяка част и разделям през средата и я намазвам с част от следната смес:
2 яйца
обезмаслена извара
обезмаслено сирене
Изпичам на парти грил. И се получава това. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=292816&pid=8071400


Тавичката е диаметър 30 см. Пека на хартия за печене, която издържа 200-220 градуса. Мисля, че хлябът си е съвсем режимен. Става за всички етапи. Не е като сиренцето.  Wink

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 02:26 от ЗлаВещица

# 726
  • New Zealand
  • Мнения: 871
Пиле във фолио

1 пиле
1 стрък зелен лук
1/4 чаша бяло вино
1/4 чаша прясно мляко
сол
черен пипер
магданоз
индийско орехче
вода

слагам пилето в тавичка. поръсвам го със сол, черен пипер, индийско орехче. след това го заливам с бялото вино, млякото и водата. нарязвам на ситно зеленият лук, добавям го и поръсвам с магданоз. покривам тавата с фолио и пека в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 45-50 мин.


# 727
  • Мнения: 6
Скумрия със зеленуци – 1 скумрия се почиства и нарязва на филийки, в тенджерка се слага настърган домат, редят се парчетата скумрия, отгоре кис краставички,лук, пак домат и се оставя да ври на тих огън..наподобява рибната консерва "закуска" без нережимности Naughty

# 728
  • Лом
  • Мнения: 235
Видях една рецепта и я пригодих за нашият режим:
Крем от кисело мляко
Продукти:
 
2 кофички кисело мляко
 Подсладител  -на вкус  /аз не обичам много сладко и си го пробвам
1с. л. нес кафе
1 лимон –сока  или цитрусова есенция
жълта безвредна боя
1 ванилия
Приготвяне:
Млякото се изцежда и подслажда на вкус. Разделя се на 3 части. Първата част остава бяла и се ароматизира с ванилията. Втората – оцветява се с жълтата боя и овкусява със сока на лимона. Третата – оцветява се и овкусява с кафето.В подходящи чаши със столчета се реди: най-отдолу жълтата част, по средата кафявата и най-отгоре бялата.
Може да се украси по собствен вкус.

# 729
  • Мнения: 133
Една рецепта и от мен. В изблик на кулинарно вдъхновение се роди това.

Предястие с печен пипер(чушки)

1 яйце
ок. 150гр извара
сол
джоджен
чубрица, черен пипер, и др( на вкус)
около 7 средно големи печени и обелени пиперки(може и зелени)

Накълцват се на ситно изпечените и обелени пиперки(може и на пасатора или блендера).
В купа се разбива яйцето с подправките, добавя се изварата.
Всички продукти се смесват.
Предварително съм загляла тефлоновия тиган, 1-2 капки мазнина забурсани... изсипва се и се пече до готовност. Ако се добави още едно яйце може да стане и като омлет.
Лично  аз никога не съм можела да правя омлета като палачинка и затова бъркам продуктите. Става за няколко минути и е много вкусно.  Аз си го хапнах като гарнитура за пил. пържолки Simple Smile   chef

Да ви е сладко

# 730
  • Мнения: 255
Пилешко вретено(нарязано
1 пилешка пържола
1 кисела краставичка
2 яйца
подправки пожелание
Разтилам пържолата върху фолио и я начуквам наръсвам подправките,краставичките и яйцата,след това завивам с помоща на филиото,пече се около час
През ПЗ дните може и други зеленчуци да се сложи вътре

# 731
  • Мнения: 145
Патки в гьoл(или плуващи лебеди)

500гр пр.мляко
2 яйца
1 ч.л. цар.нишесте(маизена)
подсладител,ванилия

500мл прясно мляко се подслажда на вкус и овкусява с ванилия,слага се да заври  на слаб огън.
2 белтъка се разбиват на твърд сняг,и докато млякото ври се пускат топки с лъжица,буквално за секунди те бухват,обръщате ги внимателно с решетеста лъжица и ги вадите до 2-3 секунди,като внимавате да не се преварят.Подреждат се в дълбока чиния,или няколко по-малки купички.
2 жълтъка се разбиват добре с нишестето и се изсипват на тънка струя във врящото мляко.Разбива се с тел или миксер докато започнат да стават мехури,сваля се от огъня и продължава да се разбива около 3-4 мин да поизстине,след което се изсипва внимателно под белтъчните топки.
Охлажда се добре и се сервира!  chef

# 732
  • София
  • Мнения: 17 375
Телешко кюфте в гювече

Продукти:

300 гр. телешка кайма (смляна в магазина от чисто месо)
1 белтък
диетична сол

Приготовление:

Разбъркваме и изсипваме в гювечето. Печем.
Това е – честно  Laughing
Не съм добавяла вода, каймата си пусна от мазнината. И като го извадих, изглеждаше страшно апетитно.

Снимки и подробности


# 733
  • Мнения: 99
Пилешки дреболий в млечен сос

Продукти: 500 гр. воденички или сърчица, 100-150 мл. прясно мляко, диетична сол, чубрица, черен пипер, червен пипер, чили, 1л. царевично нишесте
Приготовления: Варят се воденичките (аз изхвърлям първата вода). Когато се сварят изливам повечето вода, оставям около 100 мл., добавям царевичното нишесте размито с прясното мляко и всички подправки. Варя докато нишестето се сгъсти.



Мусака от тиквички (така го бяха кръстили в детската кухня Wink )

Продукти: 2- 3 тиквички, 2 моркова, 2 домата, 2 бутчета (може и с 500 гр. телешка кайма), подправки по желание(правя го в момента и немога още да кажа с какви подправки е подходящо, аз сложих джоджен и сол)
Приготовление: Първо малко пояснение. Оригиналната рецепта беше с кайма, но нямаше телешка в магазина и затова купих бутчета. Затова ще пиша за бутчетата. Значи, бутчетата се сваряват, вадят се от бульона и се обезкостяват, нарязват се на парчета. Тиквичките се режат на кубчета, морковите и доматите се настъргват. Всичко се слага в тенджера, добавя се малко от бульона в който е вряло пилето, сол и подправките и се оставя да къкри.

# 734
  • София
  • Мнения: 2 210
Пилешко с гъби и карфиол

Две пилешки филета
пакет карфиол
пакет гъби
соев сос

Всичко се задушава в последователност:
пилето, гъбите, карфиола.
Залива се с малко вода и 1 с.л. соев сос и се оставя докато "сосът" изври,
а карфиолът омекне.
Поръсва се обилно с копър.

Общи условия

Активация на акаунт