аз правих гнезда с телешка кайма.
Рецептата съм си я префасонирала сама, но ако вече има такава, моля модератора да прецени дали да я махне или не.
500 гр. кайма, по възможност да не е купена готова, а да е смляна пред вас
1 ч.ч. прясно мляко 0,1 % (аз ползвам Герма)
1 яйце, което се забърква в каймата и още 3 върху всяко гнездо
2 с.л. овесени трици, може да се сложи и 1 с.л. царевично нишесте, но не е задължително
голяма глава кромид лук
сол, черен пипер, чубрица
Смилам в блендера лука, прибавям всичко останало без 3-те яйца и бъркам, докато се получи гладка консистенция. Правя по-големички кюфтета и като ги редя в тавата, ги вдлюбвам в средата, за да се изхлузи яйцето. Запичам кюфтета и 2-3 мин. преди да изключа фурната, слагам върху всяко по яйце, аз ги обичам рохки. Всъщност яйцата може да са повече или по-малко. Това зависи колко кюфтета ще направите и с каква големина.
Това количество е предвидено за обяда и вечерята на 2-ма души.