Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 908 244
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 735
  • Costa Rica
  • Мнения: 551
Ето с какво ще отпразнувам началото на 2 фаза:

Куку-йе-събзи (иранска рецепта по дюкански)

250гр смес от зелени подправки (магданоз, джоджен, зелен лук, копър, спанак и каквото имате) се задушава в малко вода. В изстиналата смес се слага 1 яйце, 1 с.л.трици, 1/2 ч. л. бакпулвер, сол и черен пипер. "Пържи" се като омлет и се хапва със сосче от кисело мляко с чесън.

# 736
  • Мнения: 36
Гръцка мусака
Списък на необходимите продукти:700 г патладжани
500 г телешка кайма
400 г прясно мляко
3 домата
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 с. л. царевично нишисте
1 ч. л. риган
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок.
2. След това се изплакват със студена вода, бланшрат се за около 2-3 минути в подсолена вряща вода.
3. Лукът и чесънът се нарязват наситно и щом омекнат, се прибавят нарязаните на кубчета домати. Задушава се, докато се сгъсти.
4. След това се прибавя каймата и се подправя със сол, риган и подправки по желание /аз предпочитам босилек и майорана/.
5. Белият сос се приготвя, като към млакото се прибави 1 ц.л. царевично нишисте и се вари до сгъстяване.
6. В глинен гювеч или тавичка се слага каймата със зеленчуците, отгоре се подреждат патладжаните. Ястието се залива с белия сос и се пече 40-50 минути при температура 180 градуса.
Приятен апетит!

# 737
  • Мнения: 36
Пиле - оле!
Списък на необходимите продукти:
500-600 г пилешко месо
100-150 г гъби
1 глава кромид лук
1-2 с. л. царевично нишесте
1 с. л. доматено пюре

за сухата марината:
1 ч. л. майорана
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. гранулиран чесън
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. Кимион
Начин на приготвяне:
1. Сухата марината се приготвя, като всички подправки в рецептата се смесват и разбъркват добре.
2. Пилешкото месо се нарязва на кубчета, овкусява се със сухата марината и се оставя да престои около 10 минути.
3. Лукът и гъбите се режат наедро, поставят се в йенски съд, добавя се овкусеното месо и се разбърква. Похлупва се и се пече в микровълнова фурна 5 минути на максимална мощност. Изважда се, прибавя се разреденото в 200 мл студена вода доматено пюре и се ръща се отново във фурната, мощността се намалява с една степен и се задушава още 8-9 минути.
4. Нишестето се разтваря в 2-3 с. л. вода, захлупва се и се запича за 1-2 минути на максимална мощност.
Става много бързо и е вкусно.
По желание може да добавите и едно яйце, разбърквате и пак печете около 2-3 мин.

# 738
  • Мнения: 64
 салад ширази
   продукти

1-1 краставица
2-2 домати
  3-1кромид лук
4-пресен копър 1\2 ч.ч
5-черен пипер,сол и сок от един стискан лимон

приготвена

всичко нарязват на кубчета и смесва се важното да има пресен копър че вкуса е невероятен рецептата е иранска

да ви сладко

не знам как да добавя снимката smile3515

ако рецептата е повторена моля кажете да я махна


 
 
 
 

# 739
  • Мнения: 6
Пиле с пюре от брюселско зеле и карфиол
Продукти:
800гр. пил.филе
300гр.брюселско зеле
300 гр.карфиол
1/2 ч.л. светъл соев сос
5 с.л. Ескуиза 0,2%
150 мл прясно мляко 0,1%
1/2 ч.л. подправка Маги пиле
или някаква тип Вегета
5-6 капки олио за намазване,заместител на сол
Приготвяне:
Филето се намазва със соевия сос,престоява 30 мин. и се пече в сух тефлонов тиган по 2 мин от всяка страна,прехвърля се в намазаната с олио тавичка и се пече 10 мин на 200 градуса.Брюкселското зеле и карфиола се сваряват в леко подсолена вода,намачкват се с преса за картофи, постепенно към тях се добавят Ескуизата и прясното мляко докато се получи пюре(млякото е вкусено предварителноо с 1/2 ч.л. подправка Маги пиле).Филето се сервира върху канапе от пюрето

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 19:57 от feelgood

# 740
  • Мнения: 6
Пъстърва с брюкселско зеле
Продукти:
4 пъстърви
450 гр брюкселско зеле
2 склидки чесън
Сол
За винегрета:
1 червена чушка,1/2 глава лук,1 склидка чесън,3 с.л.ябълков оцет,4 стръка магданоз, 3 с.л. Ескуиза 0,2%

Приготвяне
Рибата се почиства,посолява се,поставя се в хартия за печене,добавят се нарязаното брюкселско зеле,наситнения чесън,пече се 20 мин на 200градуса
Зеленчуците за винегрета се нарязват на дребно,овкусяват се с малко сол, и се смесват с предварително разбитите 3 с.л. Ескуиза 0,2% и ябълков оцет,и наситнения магданоз.Топлата риба се залива със студения винегрет.

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 19:58 от feelgood

# 741
  • Мнения: 6
Брюкселско зеле с телешка кайма на фурна
Продукти за 4 порции:
700гр.брюкселско зеле
350 гр кайма
1 глава лук
250 гр.домати
1 .л.червен пипер
2 с.л. Ескуиза 0,2%
сол, черен пипер
приготвяне:
Лукът се позапича в тефлонов тиган, слага се 100мл вода, добавя се каймата,бърка се енергично,задушава се около 5 мин.Поръсва се с червения пипер,добавят се нарязаните много на дребно домати.Сместа се задушава 7 мин,добавя се сол, пипер, 200мл вода и се оставя да къкри 20-тина мин.Зелето се бланшира в леко подсолена вода 3-4 мин, добавя се към каймата,разбърква се и се присипва в йенска тенджерка.Отгоре се разпределя Ескуизата и се пече на 200 градуса до златисто

# 742
  • Мнения: 6
Заешко със сос горчица
Продукти:
1 заек
6 с.л. Ескуиза 0,2%
прясно смлян черен пипер,сол, 2-3 стръка мащерка
за соса:
2 глави лук
300гр.пуешко филе пушено
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.ч. бяло вино
2 ч.ч.вода овкусена с пикантина ръсеница 1 ч.л.
2 ч.л. мащерка нарязана на много ситно
2 с.л. Ескуиза 0,2%
3 с.л. дижонска горчица без захар
Приготвяне:
Мазнината от заека се отстранява, ако има видима такава,месото се измива под течаща вода,подсушава се и се реже на парчета, които се намазват с много малко горчица,посоляват се и се поръсват с черен пипер.В тефлонова тенджерка се капват 5-6 капки олио,слагат се парчетата месо със 6 с.л. Ескуиза 0,2%,
 леко да се "поизпържат" и се вадят, на тяхно място слагаме се лука нарязан на едро,а пуешкото филе на дребно,"поизпържват" се за около 3мин,като се бърка постоянно,поръсва се с нишестето,разбърква се, добавят се овкусената вода,виното и оставяме да кипне,като постоянно бъркаме,след това добавяме месото и мащерката.Слагаме капак и оставяме на слаб огън да къкри 80-90мин, докато месото стане много крехко.Тенджерата се маха от огъна, добавя се 2 с.л. Ескуиза 0,2%
,горчицата и се разбърква.Връща се и стои още 4-5 мин на огъня,да стане соса кремообразен.Поднася се украсено с мащерка

Последна редакция: сб, 11 окт 2008, 20:27 от feelgood

# 743
  • Мнения: 6
Заек на фурна със задушени зеленчуци
Продукти:
1 заек
4 червени чушки
100 гр целина
7-8 стръка лук
100мл бяло вино
5 с.л Ескуиза 0,2%
1 връзка магданоз
50 гр червен пипер
сол,5-6 капки олио за тавата
за маринатата:
200 мл бяло вино
100гр глава целина
1 глава лук
2 дафинови листа
около 200гр карфиол
сол
Приготвяне:
Заешкото се нарязва на порции,продуктите за маринатата се нарязват на дребно,смесват се и нарязаното месо престоява в нея около 12 часа.Месото се вади от маринатата,овкусява се с малко сол, натърква се с червения пипер и се поставя в леко намазнена тефлонова тава да се пече-около 40 мин на 200градуса.Нарязват се чушките,целината,бланшират се във вода за около 5 мин,добавя се вино, ескуиза,накълцания на дребно лук,посолява се и се задушава.Месото се сервира върху канапе от зеленчуците, като се поръсва с наситнения магданоз

# 744
ПЗ Пица

6 сл трици
2 яйца
3 сл кисело мляко Верея
сода на върха на ножа (чак се чудя дали няма да стане и без нея)

за плънката
1 червена и 1 зелена чушка, среден домат, 3 гъби, малко пуешко филе на кубчета, 2 кисели краставички, обезмаслена извара

Продуктите за блата се разбъркват с миксер. Блата се пече до леко порозовяване и върху него се "нарежда" плънката - аранжирайте на воля - кубчета пуешко филе, кръгчета кисели краставички, парченца гъби, кръгчета чушки, поръсва се с леко подсолената извара и най-отгоре - тънки шайби домат. Като се поръси с чубрица и черен пипер и става вълшебство. Запича се до пълна готовност. Препоръчвам с кисело-млечно-чесново сосче.

рецептата е за 2 дни

# 745
  • Мнения: 6
Шпековано телешко с розмарин
Продукти:
250 гр.телешки шол
3 с.л. Ескуиза 0,2%
100гр чери доматчета
3 клонки розмарин
2 глави чесън
сол
за маринатата:
250 мл ябълков оцет
1 глава лук
10 зърна черен пипер
2-3 зърна бахар
2 дафинови листа
кората на 1 лимон
1 връзка магданоз
1 ч.л. сол
няколко листа целина
Приготвяне:
Маринатата се приготвя, като лука се нарязва на едри парчета,добават се другите съставки и се вари в оцета и 500мл вода около 30 мин.
Почистеното и измито месо се залива с врящата марината и престоява в нея 30 мин,под капак.Вади се, а маринатата се кипва повторно,гореща се излива върху месото и престоява 1, 2 денонощия в затворен съд, като отвреме,навреме се обръща.Склидките на едната глава чесън се запичат в обмазан с 2-3 капки олио тиган,леко се посоляват.Розмарина се нарязва на ситно.Изкиснатото и подсушено месо се шпекова с подготвените чесън и розмарин разбъркан с Ескуизата.Пече се на загрята фурна, върху тефлонова тавичка,по 10-тина мин. от всяка страна.Вадим месото,слагаме го в тефлонов тиган, заедно с чери доматчетата,и другата глава чесън, предварително счукан,задушаваме до омекване.Месото може да се поднесе с задушени карфиол, броколи,брюкселско зеле или други зеленчуци

# 746
  • Мнения: 6
Патладжанени рула
Продукти:
300гр крем сирене Ескуиза 0,2%
2 големи патладжана
1 домат
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
3-4 стръка розмарин
сок от 1 лимон
Приготвяне:
Патладжаните се режат на тънки филийки и се потапят в сока от лимон, за да не загубят цвета си.Зелените подправки се накълцват на ситно , объркват се с много ситно нарязания домат и Ескуиза 0,2%
,върху всяка филийка патладжан се нанася част от тази смес, навива се на руло и се фиксира с клечки за зъби.Рулата се пекат от двете страни на тефлонова скара и се сервират веднага

# 747
  • Мнения: 1 253
Карфиол с яйца на фурна

Продукти
1 глава карфиол (не много голяма)
4-5 яйца (ако главата кафиол е голяма сложете повече яйца)
диетична сол

Приготвяне
Карфиолът се разкъсва на розички и се пуска във вряща подсолена вода. Ври 10 минути.
Изважда се и се отцежда.
В тава се постила хартия за печене и върху нея се разпределя карфиолът, горе-долу да е на 1 ред.
Разбиват се яйцата и карфиолът се залива с тях.
Пече се в предваритено загрята фурна на 200-220 С до зачервяване.

# 748
  • Мнения: 6

Студена крем супа от тиквички

Продукти:
2 тиквички
200гр кисело мляко 0,1%
5 с.л. Ескуиза 0,2%
3-4 стръка копър
100мл прясно мляко 0,1%
50 гр извара
Сол и прясно смлян черен пипер

Приготвяне:
Тиквичките се режат на кубчета и се задушават в малко водичка,овкусяват се с черния пипер и солта и към тях се долива прясното мляко,оставя се да поври около 10 мин.След като изстинат към тях се добавят киселото мляко, Ескуизата, и наситнения копър,всичко се пасира.Супата се поднася студена,гарнирана с изварата и се украсява със стрък копър.Можете да пасирате супата заедно с изварата и да поднесете с нарязан наедро магданоз.

# 749
  • Мнения: 4 111
Шницели

200 грама кайма
1 яйце
лук (половин малка глава)
магданоз
сол (слагам малко, диетична)

Всичко се смила в блендер, сместа я рядка и с лъжица се слага в загрят тефлонов тиган. Получават се около 8 шницелчета.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт