Корнфлейкс! От кога?

  • 3 745
  • 27
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 733
Мами много ми е любопитно от кога може да се дава корнфлейкс на бебоците  newsm78? Нали има един натурален, та се чудех дали немога да дам на малкия вместо бисквити с мляко, корнфлейкс с мляко. Моля ви споделете

# 1
  • Мнения: 7 803
аз давам един царевичен натурален, без захар от към 11ти месец. леко го пасирам с млякото, че са доста големи парчетат или ги чупя предварително

# 2
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Започнах преди 2-3 месеца да давам точно натурален.

# 3
  • Мнения: 27 524
След 8-ми месец може, но си зависи от детето. Имам Корнфлейкс с мляко на Милупа, за след 8 месеца е, но моето диване все още кара на напълно пасирана храна и не го ще. Ако твоето яде трохи и парчнеца, можеш да даваш, изчакай само да се разкисне хубаво и... приятен апетит  Grinning

# 4
  • Мнения: 5 251
В началото( около годинката) му давах натурален корфлейкс. Вече купувам и други, любимия му е с мед и фъстъци  Peace

# 5
  • Мнения: 4 621
За пръв път дадох когато Яна беше на 8 - 9 месеца Peace

# 6
  • Мнения: X
След 8-ия месец може  Grinning

# 7
  • Мнения: 4 428
А на каква фирма са натуралните? До сега не съм виждала такива /не съм се и заглеждала много де/  newsm78

# 8
  • Мнения: 7 640
корнфлейксът не е ли пържен или нещо подобно newsm78
Аз залагам на овесените ядки.

# 9
  • Мнения: 27 524
корнфлейксът не е ли пържен или нещо подобно newsm78

Не, ни най-малко, много е полезен, подходящ за диети и за здравословни проблеми  Peace

# 10
  • Мнения: 7 640
много са ми подозрителни как са на топчета тия корнлейкси.
И мен ме съмнява да са пържени, ама как ги правят така

# 11
  • Мнения: 27 524
А зрънчото как не е пържен и е на всякакви фигурки? Същото е. Корнфлейксът е измислен от двама братя, единият от тях работел в санаториум за болни, които непрекъснато се оплаквали от безвкусната храна. Та той си направил експеримент и направил тези зърнени точнеца, които поднесъл за закуска, заляти с прясно мляко. Били много възторжено посрещнати, но с времето им омръзнали и те. Тогава започнал да ги прави с мед, с парченца плодове и т.н. След време напуснал и с брат си основал фирма. Братята носят фамилията Келог и сега най-скъпите, вкусни и известни корнфлейкси са на тяхната фирма - Келогс. Имат не само царевични (корн е царевица, както знаете), а всякакви. Имат с фибри за почистване не червата, на стомаха, имат супер диетични, по-малко диетични, за диабетици и за всякакви любители.
Технологията на приготвяне е тайна, но не са пържени, това е сигурно  Peace

Ето санаториумът

Уил Кейт Келог и брат му др. Джон Харви Келог, през 1884г препичат пшеницата, която преди това се прекарва между две големи рула, които я обормят на тънък, тестен лист. те го натрошават и ги препичат, за да станат хрупкави и по-вкусни.
1898 започват да правят от царевица.
Ето го Уил Кейт и предприятието му в днешни дни

И ето един продукт от многобройните им разновидности

Последна редакция: чт, 26 окт 2006, 18:08 от Блонди

# 12
  • Мнения: 7 640
а не е пържен зрънчото Shocked, ама е яко мазен, при всяко положение.

# 13
  • Мнения: 27 524
а не е пържен зрънчото Shocked, ама е яко мазен, при всяко положение.

Вярно е, и солен, после ги въргалят  Grinning

# 14
  • Мнения: 7 803
да, имаше тема, че не е пържен. за корнфлейкса и аз мисля, че не е пържен, точно по описаните от Блонди принчини  Peace
Блонди мерси за инфото, неше ми интересно   bouquet

# 15
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Промишлена преработка на хран.продукти

Проблемът не е във външния вид на промишлените хранителни продукти. Главният проблем е в разрушаването на хранителните вещества по време на преработката и в това, че впоследствие те се храносмилат от организма много по-трудно. Смятате да закусите? Да разгледаме внимателно обичайната закуска на американеца и европееца, който му подражава. Какво ядете? Корнфлейкс или зърнени топчета, залени с мляко или портокалов сок. Приятен апетит, смъртници! Наситихте ли се? Искате ли да разгледаме отблизо храната ви?


Тези закуски се произвеждат чрез екструзия. Това е непрекъснат технологичен процес, представляващ прекарване под налягане на материал, който е много лепкав в течно състояние, през формиращ инструмент, за да се получи изделие със сечение с желана форма. Как се прави: зърната се заливат с течен разтвор и се поставят в машина-екструдер. През малък отвор при висока температура и налягане зърното се прекарва през специална матрица, за да оформи фигурки. След това те се покриват със слой масло и захар, за да не губят хрупкавостта си след като се намокрят с мляко.


Страшното на този процес е, че разрушава болшинството (почти всички) хранителни вещества на зърното, тъй като екструзията разгражда мастните киселини и даже специално добавяните витамини. Разрушава се лизинът - една от най-важните и незаменими аминокиселини. Даже ако купувате корнфлейкс от магазин за диетични продукти вие пак купувате отрова! Тя е евтина за производство - страшно евтина. А това е доходоносно. Това е многомилиарден бизнес, а вие, ако ядете тези продукти сте само членове на тази огромна секта замаяни глупаци. Вие не само харчите пари, вие си пилеете здравето. Не вярвате ли?

Експерименти

Правени са опити с мишки, разделени на четири групи. Първата група се хранела с пълноценно зърно (пшеница) и вода, синтетични витамини и минерални добавки. Втората - с корнфлейкс от пшеница, вместо с пълноценно зърно и с всичко останало, което давали на първата група. Третата получавала само вода, а четвъртата - вода и химически хранителни вещества. Първата група живяла година, толкова траял експериментът. Четвъртата - около два месеца. Третата група само с вода оцеляла месец. Но, втората група, която яла екструдирани храни умряла две седмици след началото на експеримента. Представете си само - мишките, които получавали само вода живели по-дълго! Значи втората група не са умрели от недояждане.
Аутопсията на мишите трупчета показала цял букет заболявания: дисфункция на задстомашната жлеза, далака и бъбреците, израждане на гръбначния мозък и всички признаци на инсулинов шок. В сухата зърнена закуска явно е имало нещо, несъвместимо с живота.

Втори експеримент, също непубликуван, бил проведен през 60-те години в университета Ан Арбър. 18 лабораторни мишки били разделени на три групи. Първата ядяла корнфлейкс и вода, на втората просто накъсали картонената кутия от корнфлейкс и вода, а третата си получавала обичайна за вида си храна. Последните живяли дълго и щастливо, което не можело да се каже за останалите. Ядящите картон постепенно потънали в летаргичен сън  и умрели от глад. Но тези, които яли корнфлейкс умрели още по-рано. А преди смъртта си проявили шизофренично поведение, агресия. Смъртта се съпътствала от страшни конвулсии. Пиша и ми е жал за мишлетата!


Не е ли парадокс - яжте картон и ще изкарате по-дълго, отколкото на корнфлейкс. Експериментът бил замислен като майтап, но резултатите не са смешни. И това, че тази отрова може да се купи от диетичните магазини не бива да ви заблуждава. А усмихнатият заек-мутант трябва да ви служи за предупреждение: НЕ МЕ ЯЖ! Тези експерименти не са огласени, но трябва да знаете - структурата на белтъчините в тези продукти е почти напълно разрушена и тези белтъци стават отровни за човека.
И на мен ми е жал за животните, иначе щях да пробвам колко ще оцелее домашното морско свинче, ако го храня с екструдирани закуски. Познавайки вкусовете му обаче, едва ли ще близне корнфлейкс, ако може да си хапне магданоз, чушки, моркови и листата на саксийните ми цветя. А ние близваме всичко, колкото и боклучаво да е. Къде ли успяхме да загубим естествената си способност да преценяваме кое е добро за ядене и кое - не? Може би - в първата година на брака или на студентския живот далеч от мама? 

 Ето защо човек не трябва да чете много!И в един вестник бях чела НЕ хубави неща за корнфлейкса.Лично аз няма да дам на детето скоро Peace

# 16
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Биляна, откъде го изрови това  ooooh! Настръхнах... Винаги съм била на мнение, че наистина не е хубаво много да знаеш  Sick

Ето защо човек не трябва да чете много!И в един вестник бях чела НЕ хубави неща за корнфлейкса.Лично аз няма да дам на детето скоро Peace

 Peace

# 17
  • Мнения: 6 472
Бях гледала филмче по Дискавъри и за зрънчото и за корнфлекса. Те са от серийката How does it made. Та определено не са пържени, обаче пак не бих дала скоро Whistling Всичко заминава при преработката, да не говорим, че съм страшно резервирана към генномодифицираната им царевица.

# 18
  • Мнения: 548
Биляна, откъде го изрови това  ooooh!
Доколкото разбирам, източникът е руски. Не съм Биляна, но тя вероятно го е "изровила" от тук: http://www.xpucmo.com/blog/

# 19
  • Мнения: 27 524
А, да, материалът съм го чела, но не взимам насериозно подобни писания  Laughing

Разбира се, всеки има право на преценка и какво да дава и да не дава на детето си  Peace

Освен това по логиката на преработката, ами то тогава и хляб да не ядем, понеже е преработен и опечен, ами да вървим да пасем на полето прясна пшеница  Joy

# 20
  • Мнения: 7 803
звучи страховито, но  като "видях" автора ми олекна. хич не му вярвам. то така всеки може да си напише нещо стяскащо  Tired

# 21
  • Мнения: 118
можеш да даваш корнфлейкс натурален от 10 тия месец, на нас доктора ни го каза , не го пасирам , давам го с масалце и чай хип ,както попарката, като поседи малко омеква и им и какво да дъвче

# 22
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
След 8-ми месец поне, само натурален и мнооого разкиснат!

# 23
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
След 5 години

# 24
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Стига бе, защо?
Нали е натурален, този, който аз купувам - пише 96% царевица, малц, нищо друго няма

# 25
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Стига бе, защо?
Нали е натурален, този, който аз купувам - пише 96% царевица, малц, нищо друго няма

Така съм си решила аз........

# 26
  • Мнения: 14 654
на мен са ми съмнителни тези храни от типа на корнфлейкс и зърнени закуски, които са във форма на кафяви топчета
освен това никак не е характерно за българия да се закусва с такава храна.
според мен една обикновена попара е 100 пъти по-добра, колкото и да не е модерна вече  Mr. Green

# 27
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Стига бе, защо?
Нали е натурален, този, който аз купувам - пише 96% царевица, малц, нищо друго няма

Въй, какви неща пише по- напред, ти питаш "защо".....добре съм си решила да не давам

Общи условия

Активация на акаунт