Какво масло купувате?

  • 6 570
  • 60
  •   1
Отговори
  • Мнения: 160
Питам ви, защото в последно време не мога да попадна на свясно. Правя една торта с маслен крем / любимата на мъжа ми /, но вече 4-ти път крема не се получава както трябва. Явно е от маслото. Помагайте моля.

# 1
  • Мнения: 431
Аз купувам немско масло. Понякога взимам и българско но то си е жив маргарин. Mr. Green

# 2
  • Мнения: 7 474
Немско  Peace

# 3
  • Мнения: 11 747
Когато ми трябва масло,особено за сладкарство купувам само немско!!!Българското масло преди 6-7 години вътре в пакетчето си беше чист маргарин!Оттогава не съм купувала българско масло и даже наскоро се чудех дали все още предлагат маргарин за масло или вече са се коригирали!И аз ще се радвам да разбера,ако някой купува българско масло- как е?
Ако ти се пресича крема,значи е от маслото!Най-добре купи Президент- скъпо е,но за кремове е идеално! Simple Smile

# 4
  • Мнения: 160
Вчера точно с немско масло я правих тортата / не помня обаче марката /, но крема пак се пресече. Тази торта съм я правила много пъти и преди вигаги е ставала перфектна.

# 5
  • София
  • Мнения: 10 858
На Мегле маслото е добро от българските.
Иначе най-често купувам Милрам - немско.

# 6
# 7
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Milram.....или едно такова в златна опаковка със сини крави ....

# 8
  • Мнения: 1 063
С Президент пробвала ли си?

# 9
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Като пипна маслото в хладилника, меко ли е, обратно на мястото му  Mr. Green и за по-сигурно, немско  Simple Smile

# 10
  • Мнения: 1 999
Президент

# 11
  • Мнения: 11 747
Вчера точно с немско масло я правих тортата / не помня обаче марката /, но крема пак се пресече. Тази торта съм я правила много пъти и преди вигаги е ставала перфектна.
Според мен за да стане крема най-важно е качеството на маслото!Виждала съм обаче пресечен крем и с Президент!Замисли се и си припомни дали не си променила нещо в последователността или технологията на крема!Понякога човек го прави неволно,без да се усети,а това може и да попречи!
Например: Би трябвало маслото да се разбива на бавни обороти в началото!Би трябвало да е със стайна температура (25градуса),това е от голямо значение,ако примерно добавяш сироп,който е топъл,а маслото е много студено!Като се добавят разни сиропи,млека и т.н. трябва да са поохладени!Последно ако добавяш алкохол в крема,може и от това да се пресече,зависи какъв е алкохола и кога го слагаш!
Дано съм била полезна и пробвай пак,дано този път е по-добът резултата!  chef

# 12
  • София
  • Мнения: 18 679
И аз купувам това в златистата опаковка с кравата отпред. 250 гр., два и нещо струва. И Президент е хубаво, но скъпичко май идваше, отдавна не съм взимала, защото ние вкъщи консумираме огромни количества масло - почти всичко се готви с такава мазнина, олиото не го уважаваме Laughing

# 13
  • Мнения: 14 490
обикновените български наистина са абсолютен боклук #Cussing out
купувам мегле, но напоследък най хубави ми стават курабиите /аз торти не правя/ с маргарина белла 80 % масленост. много по-вкусен е от всяко масло, и някак по-маслен, колкото и смешно да звучи

# 14
  • Мнения: 4 187
Милрам или Президент! За жалост, българското краве масло е под всякаква критика  Confused

# 15
  • София
  • Мнения: 7 097
Немско. Българското много са го развалили  Thinking

# 16
  • Мнения: 7 640
Като пипна маслото в хладилника, меко ли е, обратно на мястото му  Mr. Green и за по-сигурно, немско  Simple Smile

това е отговора и правилния тест Laughing

# 17
  • Мнения: 1 564
Milram.....или едно такова в златна опаковка със сини крави ....
======================================================================
 Peace

# 18
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Немско ,със златната опаковка Peace

# 19
  • Мнения: 11 004
Немско ,със златната опаковка Peace

Същото  Hug

# 20
  • Мнения: 337
Немско купувам в повечето случаи  Peace

# 21
# 22
  • Мнения: 1 951
Немско, а от българските на Верея

# 23
  • София
  • Мнения: 3 271
Немско или Датско - много съм доволна  Peace

# 24
  • София
  • Мнения: 718
Президент Peace

# 25
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 500
Горещо препоръчвам маслото на РОДОПА-МИЛК Смилян.За съжаление много трудно се намира.Аз си го набавям от Пикадили.Всички продукти на тази фирма са качествени.Сигурно,защото са съобразени с изискванията на ЕС(понеже са за износ).
В разфасофки от по 100 грама е.

# 26
# 27
  • Мнения: 160
Вчера точно с немско масло я правих тортата / не помня обаче марката /, но крема пак се пресече. Тази торта съм я правила много пъти и преди вигаги е ставала перфектна.
Според мен за да стане крема най-важно е качеството на маслото!Виждала съм обаче пресечен крем и с Президент!Замисли се и си припомни дали не си променила нещо в последователността или технологията на крема!Понякога човек го прави неволно,без да се усети,а това може и да попречи!
Например: Би трябвало маслото да се разбива на бавни обороти в началото!Би трябвало да е със стайна температура (25градуса),това е от голямо значение,ако примерно добавяш сироп,който е топъл,а маслото е много студено!Като се добавят разни сиропи,млека и т.н. трябва да са поохладени!Последно ако добавяш алкохол в крема,може и от това да се пресече,зависи какъв е алкохола и кога го слагаш!
Дано съм била полезна и пробвай пак,дано този път е по-добът резултата!  chef
Като се замисля може и да си права, че вината може и да е в мен, а не в маслото. Май в оригиналната рецепта пишеше, че при смесването на масления крем с яйчения трябва да се разбърква с дървена лъжица, а аз нали съм чевръста в последно време пускам миксера и не му мисля много. Сещам се и за нещо друго. Яйченият крем го разбивам на много слаб котлон, но все пак сигурно е по-топъл от масления и ето ти беля.
Голяяяяямо благодаря, че ми отвори очите. Другият път като правя тортата ще се поправя.

# 28
  • Мнения: 269
Аз купувам едно на Хранинвест 250 гр. Вече два пъти вземам такова и е все читаво.
Крема за торта, който правя става превъзходен. Различно е, наистина, от едновремешното, но поне не мирише на огранивено, че веднъж бях взела едно - такава смрад бляк... #Crazy Sick

# 29
  • Мнения: 5 299
Милрам, или на Мегле.

# 30
  • София
  • Мнения: 472
Купувам само вносно. Колкото пъти съм купувала българско  -вони отвратително и го изхвърлям.Знам, че да е качествено маслото трябва да му е отнета изцяло водата. А ако има пък вода -тежи повече. Затова в българското има повече вода и гранясва бързо. Не знам, дали от първи януари ще спазват европейските стандарти. Дано!

# 31
  • Варна
  • Мнения: 2 576
На "Сердика" - Добрич купувам. До момента нямам оплаквания Simple Smile.

# 32
  • Мнения: 834
в последно време не съм доволна и от Милрам, много бързо гранясва. Пробвах на Роса , но и то е ужасно. Може би само Президент е алтернативата.

# 33
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 192
Едно немско с крави, едно датско или "Президент".
На българско хубаво не съм попадала.  Rolling Eyes

# 34
  • Мнения: 22 867
Не знам дали не беше случайно, защото отдавна не купувам бг масла, заради лошия им вкус, но преди два дена търсих в кварталните магазини немско или датско масло, но нямаше и една от продавачките ми предложи "Верея". Каза, че е правила торта с него и вкусът му бил добър. Взех го, защото нямах избор, като бях сигурна, че и то ще ми замирише на гранясало, но се оказа, че хич не е лошо - нямаше я оная отвратителна миризма. Може би си е хубаво маслото или съм случила на скорошна партида.............. не знам. Свърши ми работа за крема с крема сиренето. Grinning

# 35
  • Мнения: 3 927
Milram - около 2,50 лв - за ядене.
Но за готварски цели (не сладкарски!) съм взимала и българско, на Фибела, в златисти опаковки. Струва ми се, че в него има повече масло, отколкото маргарин, мирише ми на хубаво.... Simple Smile

# 36
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Само Президент.
И то по 1/2 кг.

# 37
  • Мнения: 27 524
Президент  Peace

# 38
  • Мнения: 2 609
Ние купуваме Фибела, нямам оплаквания.

# 39
  • България
  • Мнения: 430
Аз обикновено си произвеждам,от родопско мляко. Иначе купувам Мегле или Президент. НО бях приятно изненада напоследък от Верея, масло от Смилян,Дядо Либен от Копривщица. От гр. Девин купувам страхотно масло от Мандра Борино, в София не съм го виждала. От тази същате мандра купувам Брънза, това представлява малки купчета балкански кашкавал омешани с извара, страхотно нещо.

# 40
  • Мнения: 2 818
Немско. Президент понякога, но него повече го ядем намазано върху хляб, защото ми/ни е много вкусно Peace

# 41
  • Мнения: 148
Горещо препоръчвам маслото на РОДОПА-МИЛК Смилян.За съжаление много трудно се намира.Аз си го набавям от Пикадили.Всички продукти на тази фирма са качествени.Сигурно,защото са съобразени с изискванията на ЕС(понеже са за износ).
В разфасофки от по 100 грама е.

Подкрепям напълно, а също и Роса на Фама-Добрич. И двете фирми са сертифицирани за износ в ЕС.

# 42
# 43
  • София
  • Мнения: 978
Президент, много ни харесва на всички в къщи

# 44
  • Мнения: 6 461
Българско и много съм доволна.Взимам на различни производители.

# 45
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Немско и аз, българското за мен не е ясно какво е.

# 46
# 47
# 48
# 49
  • София
  • Мнения: 1 110
Проявявам алергия към масло, но после се оказа, че само към българското. Не знам какво му слагат, но откакто открих немските масла проблеми нямам.  Peace

# 50
  • Мнения: 431
Немско, ще ми се да избера българското, ама... Rolling Eyes

# 51
  • Мнения: 4 406
българско си купувам - Роса, понеже ми харесва, не мисля да пробвам друго

# 52
  • София
  • Мнения: 607
Аз съм вземала и българско и немско. Честно казано сладкишите ги правя с българското и никога не са ставали лоши. А и не ми е миришело маслото.....
Немското го мажем на препечените филийки.  Grinning

# 53
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
На Мегле маслото е добро от българските.
Иначе най-често купувам Милрам - немско.
И аз така, даже се учудвам,че съвпада 100% с моя вкус Peace
Браво, Вив   bouquet

# 54
  • София
  • Мнения: 10 825
Най-често Президент и от време на време Милрам.
Преди 4-5 години купих българско масло за последен път и не мисля някога да повторя Sick Беше ужасно, освен че нямаше вкус на масло, не можеше да се реже и миришеше на гранясало!

# 55
  • Смолян
  • Мнения: 42
Аз копувам само масло на  Кутела - незнам дали някои е чувал за него то е с разфасовка от 0.500 г. и е в прозрачна опаковка  и има много приятен вкус и аромат. Използувам го и за сладки и за готвене и за филиики казвам Ви страхотно е, но много в малко магазини се намира в София защото повечето върви навън. Същата мандра произвежда и кашкавал, извара , брънза,и кисело мляко КУТЕЛА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ СА ИМ СТРАХОТНИ, но е вярно че и цените са малко соленички ако опитате ще разберете защо. Заслужава си да опитате.  Laughing

Последна редакция: пт, 10 ное 2006, 13:30 от BENI66

# 56
  • България
  • Мнения: 430
Аз копувам само масло на Мандра Кутела - незнам дали някои е чувал за него то е с разфасовка от 0.500 г. и е в прозрачна опаковка  и има много приятен вкус и аромат. Използувам го и за сладки и за готвене и за филиики казвам Ви страхотно е, но много в малко магазини се намира в София защото повечето върви навън. Същата мандра произвежда и кашкавал, извара , брънза,и кисело мляко "КУТЕЛА" ВСИЧКИ ПРОДУКТИ СА ИМ СТРАХОТНИ, но е вярно че и цените са малко соленички ако опитате ще разберете защо. Заслужава си да опитате.  Laughing

Знаеш ли къде в София се продава? Аз ходя 3-4 пъти в годината в Смолян, къде се продава?

# 57
  • Мнения: 2 700
От немските, независимо на какво попадна.

# 58
  • Смолян
  • Мнения: 42
В София незнам, но в Смолян има в почти всеки по голям магазин.

# 59
  • Мнения: 3 810
българско си купувам - Роса, понеже ми харесва, не мисля да пробвам друго
Peace Не изневерявам на мъжовата фирма
Междувпрочем маслото има кратък срок на годност(как ли немското издържа newsm78, сетете се какво има вътре)
Просто проверявайте срока. Елементарно!

# 60
  • Мнения: 1 104
Президент и едно, което е на руло в опаковки по 1/2 кг (има го в Метро), но не знам как се казваше.

Общи условия

Активация на акаунт