Торта цици?

  • 8 545
  • 31
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Русе
  • Мнения: 410
Момичета, знам че има много писано по темата, но търсачката не работи и нищо не мога да намеря, а ми трябва спешно. Интересува ме по-точно каква е глазурата на тортата и оформлението. Снимки и т.н. Някой да може да помогне? newsm78
Благодаря предварително  bouquet

# 1
  • Мнения: 818
Моята торта цици е с шоколадова глазура http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1350113

# 2
  • Мнения: 7 640
виж този линк, някои предложения са много буквални Embarassed http://www.2fukli.net/butikovi.aspx?ppv=40

# 3
  • Русе
  • Мнения: 410
Бамбинка Малинка,
Ще те разцелувам   bouquet Точно тази картинка ми се въртеше в главата. А ще бъде ли много нахално от моя страна, ако те помоля да ми дадеш точните пропорции за глазурата и как точно се залива, за да не стане на вълнички?  newsm78 А това бялото  сметана ли е? А зърната от какво са? Много въпроси, ама нали трябва да стане красиво....

# 4
  • Мнения: 818
За сьжаление не мога да дам точни пропорции за шок.глазура,защото я правя на око.Наситнения шоколад слагам в тенджерка с двойно дьно и добавям малко течна сметана.Бьрка се непрекьснато докато стане хомогенно.След като поизстине се залива.Аз заливам два пьти за да стане по-равномерно.сутиеньт е от разбита сметана,а зьрната са топченца от сьщата шок. глазура-изстинала.

# 5
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Я мятайте цялата рецепта насам амахааа Crazy

# 6
  • Мнения: 1 006
виж този линк, някои предложения са много буквални Embarassed http://www.2fukli.net/butikovi.aspx?ppv=40


Всъщност, колкото и да съм фен на тортите, някои от тези няма да мога да ги преглътна!!!
Абе, аз ли нещо не съм в ред или.................

# 7
  • Мнения: 27 524
Я мятайте цялата рецепта насам амахааа Crazy

Ами да, и аз това щях да кажа  Crossing Arms

Полар, направо ми се отяжда, леле какви торти...  ooooh! Яки са, де, ама за по-освободени младежи...аз одъртявам явно  Rolling Eyes

# 8
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
...и аз сЪ втрещих. Приседна ми толумбичката, която ям в момента.  Sick

# 9
  • Мнения: 7 640
ми аз затова предупредих, сори, момичета Rolling Eyes

# 10
  • София
  • Мнения: 6 743
Давайте рецепти  Praynig

# 11
  • Мнения: 818
Моята рецепта е тук/най-долу на страницата/ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=125079.20
А това е разрез http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1350115

# 12
  • София
  • Мнения: 6 743
Моята рецепта е тук/най-долу на страницата/ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=125079.20
А това е разрез http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1350115
Искам да ти кажа, че до сега въздишах по албума ти  Blush.Страхотни неща правиш. Сигурно си професионалист!Харесах си доста и искам рецептиииииииииииии  Praynig

# 13
  • Мнения: 818
Не,не сьм професионалист.От малка обичам да приготвям разни десерти,но от както имам компютьр взех да се усьвьршенствам.
И все повече се запалвам по сладкарството,особено торти.

# 14
  • София
  • Мнения: 6 743
МОля за рецептата на  тирамисуто  Praynig Praynig Praynig

# 15
  • Русе
  • Мнения: 410
Bambinkamalinka благодаря ти. А шоколад на блокчета ли ползваш или някаква шоколадова глазура /от пакет/ и не ги ли разтопяваш на водна баня? А около зърната това поръсено какао ли е и изрязала ли си отдолу под него шоколада? newsm78

Не можах да разбера точно и коя е рецептата за тортата, но от разреза ми прилича на смес като за сладък салам. Аз лично мисля да ползвам такава смес. /това беше за момичетата, които питаха за рецептата/ Laughing

# 16
  • Мнения: 818
Дамаянти рецептата за тирамисуто сьм я пускала тук вьв форума.За да не тьрсиш ще я напиша пак.

крем:250гр.маскарпоне
         100гр.филаделфия/аз слагам буко/
         1 ч.ч.пудра захар
         150мл.течна сметана
          малко коняк или ром
Разбива се сметаната,прибавят се маскарпонето,филаделфията,захарта и коняка
Бишкоти Савоярди се потапят в кафе и се редят,отгоре крем.Пак ред бишкоти и отгоре крем.Порьсва се с какао.
Трябва да поседи в хладилника.

Сьс сьщия крем,но без коняка правя чийзкейка.

Мама1+2,шоколадьт,който ползваме е кувертюр.Стапям го не на водна баня,а в тенджера с двойно дьно.
Преди малко залях една торта,та обьрнах внимание на пропорциите.
около 100гр.шок.кувертюр
около 50мл.прясно мляко/че нямах сметана/
малка бучица масло
Млякото и шоколада/наситнен/ в тенджерката/ при непрекьснато бьркане до пьлно стапяне на шоколада.не трябва да завира!
Сваля се от котлона и се прибавя маслото.

Около зьрната е какао.Не сьм изрязвала-купичката с която оформям ми е такава

# 17
  • Мнения: 818
Рецептата е най-отдолу на страница 2 на "моите любими торти 3"-бишкоти заляти с шоколадов сос и т.н. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=125079.20

# 18
  • Мнения: 5 140
Bambinkamalinka , току що гледахме с щерка ми албумчето ти с тортите и ахкахме и охкахмеееее.
Страхотни неща, супер. Hug

# 19
  • Мнения: 1 355
Не,не сьм професионалист.От малка обичам да приготвям разни десерти,но от както имам компютьр взех да се усьвьршенствам.
И все повече се запалвам по сладкарството,особено торти.

Невероятни неща си приготвила ! Ако опишеш рецептите направо може да издадеш книга Simple Smile)) Онзи крокодил ми изглежда възможен за моите способности Simple Smile Ще споделиш ли как го приготви?
Много талантливи съфорумки имаме тук.  Hug

# 20
  • Мнения: 795
Не очаквах, че такива неща могат да се приготвят в домашни условия - страхотно изглежда всичко в албумчето, поздравления! Надявам се да мога да приготвя и аз нещо такова като имам време (като поотрасне малката). Засега ще следя темата и дано понауча нещо от опитните мамчета! smile3501

# 21
  • Мнения: 590
Не,не сьм професионалист.От малка обичам да приготвям разни десерти,но от както имам компютьр взех да се усьвьршенствам.
И все повече се запалвам по сладкарството,особено торти.

Невероятни неща си приготвила ! Ако опишеш рецептите направо може да издадеш книга Simple Smile)) Онзи крокодил ми изглежда възможен за моите способности Simple Smile Ще споделиш ли как го приготви?
Много талантливи съфорумки имаме тук.  Hug

В тази тема е описана подробно рецептата и направата на "Крокодила" http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112929.0

# 22
  • Мнения: 1 355
Благодадря manel !

# 23
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Хвърлила съм око на тия цицки! Ще ги правя  много скоро.

# 24
  • Русе
  • Мнения: 410

Ето го моето произведение



 3 пакетчета обикновени бисквити /"Пти бьор" или нещо подобно, не им знам точно името/ начупени
- 2 ч.ч. прясно мляко с 2 с.л. какао и 4 с.л. захар - затоплени в микровълновата
- 1 ч.ч. нарязана на едно орехи
- 1 пакетче стафиди
- 1 кутия обикновен локум
- 1/2 кр. масло - размекнато
Всичко това се разбърква добре. От топлото мляко бисквитите омекват и става една мека консистенция от всички продукти.
Сместта се изсипва в купички, които предварително са покрити с найлоново фолио, за да се отлепят по-лесно. Стяга в хладилника няколко часа /може би около 6 ч. беше при мен/.
За глазура използвах 2 натурални шоколада на Своге и 50 мл. прясно мляко. Разтопих ги и залях тортата.  Сутиена е от сметаната на д-р Йоткер.
Получи се страшна вкусотия.

# 25
  • Мнения: 1 355
Мама 1+2 браво ! Изглежда супер ! Simple Smile
Сега се сещам, че баба ми правеше подобна торта (т.е. с подобно съдържание Simple Smile ), но я оформяше като таралежче, настъргваше отгоре шоколад, а за бодли използваше нарязани бадеми.

# 26
  • Мнения: 1 910
Бухаха. Ама, че просташка тората. Crazy Направо се чудя колко навитаци има да я правят. Явно се приема за много оригинална презентацията.Laughing 
"Свет, като цвет."

# 27
  • Русе
  • Мнения: 410
Бухаха. Ама, че просташка тората. Crazy Направо се чудя колко навитаци има да я правят. Явно се приема за много оригинална презентацията.Laughing 
"Свет, като цвет."

"Благодаря за комплимента". Явно злобари и заядливки има във всеки форум и се чудят къде да си излеят злобата /за запълване на многото свободно време/, но все пак никой не те е карал нито да гледаш темата нито да я четеш - поне заглавието подсказва за какво става дума, така че мнението ти няма никакво значение за мен. #2gunfire

# 28
  • Мнения: 1 910
Цитат на: mama1+2
"Благодаря за комплимента". Явно злобари и заядливки има във всеки форум и се чудят къде да си излеят злобата /за запълване на многото свободно време/, но все пак никой не те е карал нито да гледаш темата нито да я четеш - поне заглавието подсказва за какво става дума, така че мнението ти няма никакво значение за мен. #2gunfire

Е, тогава какво въобще коментираш. Пък и пистолетите си развъртяла.  Laughing

За името. Реших, че е някакво екзотично име за торта. Звучи някак, като цацики в света на салатите.

И хич не беше заядлива забележката. Crazy Спонтанно удивление за разнообразието от вкусове. Grinning А злобарка - за какво? За това, че на някой му е кеф да папа цици ли? Да бе, да.  Mr. Green

(виж само колко подробно-добронамерено ти отговарям Flutter). Laughing

# 29
  • Русе
  • Мнения: 410
7of9 Естествено, че ще коментирам в собствената си тема. А освен всичко друго във форума има и правила за добрия тон, които явно си пропуснала, така че определения като "просташки" отнасящи се до всички, които искат и са правили вече тази торта,  са меко казано странни.
Не знам другите, които са правили тази торта как биха разбрали "спонтанното ти", "просташко"  "удивление". Само те цитирам. Нищо повече. Не е и презентация, доста хора преди мен са я правили, така че обиждаш и тях.
Не мисля, че тези, които четат темата се интересуват от нашите диалози, така че с теб специално приключвам до тук.

# 30
  • Paris
  • Мнения: 1 727
7of9 какво точно не ти харесва в тортата-формата или съдържанието?

# 31
  • Мнения: 1 910
mama1+2 , много се извинявам, че бях нетактично директна и съм те засегнала. Но мнението ми за тортата си остава. Flutter

jaklins, формата. Ако някой ми сервира такова нещо ще реша, че е чиста проява на лош вкус. Признавам си, не се сетих в първия момент, че някоя съпруга може да иска да зарадва мъжа си. Е, тогава донякъде е приемливо и разбирам ентусиазма на момичета...макар...тъкмо я показах на мъжа ми (интересно ми беше само аз ли така възприемам тортата) и отговора му по-добре да не го пиша. Но явно с моя човек имаме еднакво чувство за естетика. Феновете на торта пък друго.

Хайде оставям ви и извинявайте за вмешателството. Peace

Общи условия

Активация на акаунт