растителен кашкавал ???

  • 8 603
  • 19
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • тук
  • Мнения: 510
иска ми се да знам на какъв принцип се прави растителния кашкавал, дали някой знае ??? че е гаден на вкус е ясно, но когато постиш, може да се жертваш   Sick Това, което ме притеснява най-много е, че е приготвен на принципа на маргарина  Weary

# 1
  • Мнения: 1 568
искам и аз да знам!

# 2
  • Мнения: 678
Един път за да го пробвам,бях си купила и то 500-600гр.(понеже ние си купуваме по толкова)е направо мога да кажа че е отврат.И да постя не бих се жертвала(не съм много по темата,но...)

# 3
  • Мнения: 1 568
А купува ли се от магазина?

# 4
  • Мнения: 2 759
      Ами в магазина до нас има... Забелязах го, защото много се изненадах как един кашкавал може да бъде растителен...
      П.П. Става дума за малко магазинче - 5-6 души едва се събират вътре.

# 5
  • Мнения: 1 101
 ooooh!не става ли въпрос за ТОФУ-соевото сирене.?

# 6
  • Мнения: 2 759
      Не, не става. Освен ако не бъркам аз... Кашкавал като всеки друг... на външен вид.

# 7
  • Мнения: 22 867
В този форум може да прочетете още мнения за растителния кашкавал. Не става въпрос за сирене Тофу, то си е съвсем друго.

# 8
  • Мнения: 2 126
Този кашкавал на мен ми харесва и не виждам особена разлика с другият.Цената му е по-ниска и е по малко мазен поне според мен.Има го в Била,Хит....... Wink

# 9
  • Варна
  • Мнения: 2 171
Този кашкавал не се яде суров и за това не Ви харесва предполагам. Много пицарии също ползват растителен кашкавал, защото той не се запича и не почернява както нормалния. Аз по време на пости редовно си правя сандвичи и постни пици с него. Купувам го от Метро, защото във Варна не се продава на други места. Тази година дори е по-хубав от миналата, защото са прибавили и вкус на сирене чедър.

# 10
  • Мнения: 3 777
Вуйчо Гугъл каза така:

Растителният кашкавал съдържа соево / оризово мляко или овесено мляко, изолиран соев протеин, царевично нишесте, растителни мазнини и др.
В сравнение с млечния кашкавал не съдържа холестерол, съдържа по-малко мазнини, по- малко протеин и като цяло по-малко калории. На вкус е значително по-безвкусен от млечния кашкавал и няма същите качества на топене, но е много подходящ за страдащи от алергии към млечни продукти, хора придържащи се към стриктна вегетарианска диета.

"Метро"-вският растителен кашкавал е гръцко производство. Направен е от олио, казеин, скорбяла, емулгатори, Е-450, каротин и оцетна киселина.

# 11
  • Мнения: 2 759
      Аз лично бих се въздържала от употребата на такъв, заради откритите в магазинната мрежа продукти с генномодифицирана соя.  Peace

# 12
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 295
Уф, аз го мразя  Sick

# 13
  • гр. София
  • Мнения: 1 887
И аз снощи се сдобих с такъв,свекърва ми го купила за детето,но съм убедена че тя не го е прочела, а по-ниската цена е била съблазнителна.Жал ми е да го хвърля,някакви идеи за приготвянето му?

# 14
  • София
  • Мнения: 6 798
И според мен е ужасен на вкус.  Sick

# 15
Az strashno haresvam tozi kashkaval.  :love:Postja i mnogo se radvam,che go ima.

# 16
  • Мнения: 3 550
И аз снощи се сдобих с такъв,свекърва ми го купила за детето,но съм убедена че тя не го е прочела, а по-ниската цена е била съблазнителна.Жал ми е да го хвърля,някакви идеи за приготвянето му?
Аз го настъргвам върху купичка макарони и добавям кетчуп. Но непостещите могат и да го панират с яйце и брашно, предполагам.

# 17
  • Мнения: 2 122
Миналата година постих по Коледа и си купувах такъв кашкавал- можеш да напълниш чушки с него и да ги панираш, става много вкусно. Хубавото е, че този кашкавал не се разтича, а самата чушка придобива вкус на пълнена с кайма /може заради постите да ми се е сторило така Crazy/

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 18:46 от mini_79

# 18
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз пък го харесвам!  Peace

# 19
  • София
  • Мнения: 3 679
На мен също ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт