Овесени ядки

  • 1 540
  • 29
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 361
Кажете ми, ако знаете  как се приготвят и дали са подходящи за 9 месечно детенце?

# 1
  • Мнения: 27 524
Подходящи са, да и са много полезни.
Има няколко начина на приготвяне - единият вариант е с накисване, примерно една нощ и на сутринта са ок.
Аз лично ги варя - може на котлон, може и в микрото. Като кипне водата ги сипваш и бъркаш, бързо стават. Добавяш малко захар, малко масло (ако даваш), АМ и са готови. Идентично е с приготвянето на грис  Peace

Последна редакция: вт, 28 ное 2006, 21:05 от Блонди

# 2
  • Мнения: 983
Кипвам ги в микровелето, добавям малко масло, сиренце и захар.
Другия вариант е - кипвам ги и добавям адаптирано мляко/сухо направо/+малко захар
Правила съм същото +някакъв пресен плод, харесва се много от мойта госпожица feeding

# 3
  • Мнения: 1 259
Аз ги варя на котлона,като кипне водата са готови+ АМ и сирене.Лятото слагах праскови.

# 4
  • Мнения: 361
Благодаря на всички по-опитни мами. Винаги ме е притеснявало това дали ще ги сваря както трябва, да не би да останат недоварени newsm78. Може ли да ми пишете ориентировъчно време за варене и някакви пропорции. А, и още нещо -  пасирате ли след това или те са достатъчно разварени. Аз купих днес някакви фини овесени ядки  Никола - някой ползвал ли ги е?  май много питахEmbarassed

# 5
  • Мнения: 1 259
Аз слагам 2 с. л. в 150 мл. вода. Варя ги около 10 мин.Купувам от финните ядки и ги пасирам със сиренето.

# 6
  • Мнения: 983
За вашата възраст най-добре и финните да ги пасираш. Аз ги слагам в микровълновата и гледам през прозорчето, като започнат да се надигат и точно преди да кипнат изключвам, не съм засичала колко време точно се въртят.

# 7
  • Мнения: 361
Благодаря за съветите   bouquet  bouquet  bouquet
Още утре ще пробвам  да направя chef

# 8
  • Мнения: 361
Направих ги Laughing Пробвах ги само аз (не съм давала на детето), защото твърдички ми се струват newsm78Към 150 гр. вряща вода сложих две супени лъжици овесени ядки и ги варих 5 мин (засичах по часовник). Така ли си стоят леко твърдички, аз до сега никога не съм яла и не мога да рзбера дали съм ги направила както трябва Embarassed Embarassed Embarassed

# 9
  • Мнения: 983
Трябва по принцип да омекнат, сигурно трябва още варене, иначе за пропорцията вода-ядки, на опаковката мисля че пише.

# 10
  • София
  • Мнения: 2 161
Аз давам фини овесени ядки. Кипвам вода , слагам 1-2 лъжици ов. ядки и похлупвам с капак.Стоят така 5-10мин. Слагам масло,захар и сирене и готово. Няма нужда от пасиране, те омекват, направо стават на каша Peace

# 11
  • Мнения: 361
Да, и моите станаха на каша.  И аз варих фини. Но се усеща нещо като люспички в тях.Може би така трябва, но аз като никога не съм яла и не знам как изглеждат в готово състояние... Embarassed newsm78

# 12
  • Мнения: 4 428
Аз от няколко дни слагам овесени ядки във всяка закуска, че нещо сме позапечени. И да ти кажа така стават по-вкусни и Маги си ги хапва повече отколкото само тях. Така и гриста става по-редичко, като каша.
Иначе моята доза е колкото вода слагам, така си определям и количеството на ядките. Например, ако сложа 150мл вода, слагам 5 ч.л. овесени ядки. Ако сложа 160мл вода, слагам 6 ч.л. ядки
На гъстота гледам да стане, като каша и го махам от котлона. Получава се около 5мин да се варят.
По същия начин правя и гриста и кус-куса.

# 13
  • Мнения: 7 640
аз ги правя по рецептата на Виви  bouquet
На 200мл вода, две с.л. фини ядки и една с.л. захар.
Като заври-изключвам и оставям за 2-3мин. на котлона.
Добавям плод и пасирам, ако реша.
А и добавям 2 м.л. АМ.

# 14
  • Мнения: 361
  bouquet  bouquet  bouquet
ОК  Пак ще пробвам. А захарта я слагате докато се варят ли или след като махнете от котлона?

# 15
  • Мнения: 7 640
всичко на куп, само АМ на края

# 16
  • Мнения: 361
Благодаря PolarFox   bouquet

# 17
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз ги кисна 1 нощ във вода, или пък ги варя 10 мин., но после ги оставям още поне 10 мин. да поемат колкото им трябва вода. Добавям сиренце или настърган плод и Пеши си хапва с удоволствие!  Peace

# 18
  • София
  • Мнения: 15 222
аз ги правя по рецептата на Виви  bouquet

Тая рецепта не ще да е моя newsm78. Най-много линкове някакви да съм дала. Иво, за съжаление, отказва овесени ядки под каквато и да е форма.

# 19
  • Мнения: 361
Направих ги (по рецептата на Виви) и мисля, че се получи newsm10. Благодаря на всички мами,  които се отзоваха  bouquet  bouquet  bouquet

# 20
  • Мнения: 240
Аз пък първо ги смилам на брашно във витал центъра и после много бързо се сваряват.Не  ги пасирам и само добавям масло и сирене.Много вкусно става.Така процедирам и с просото, и с елдата.Много бързо и лесно става.

# 21
  • Мнения: 7 640
аз ги правя по рецептата на Виви  bouquet

Тая рецепта не ще да е моя newsm78. Най-много линкове някакви да съм дала.

вече така я водим Laughing

# 22
  • София
  • Мнения: 1 457
Значи и аз ги правя по рецептата на Виви (без сама да го знам досега Laughing), но захар не слагам - плодовете са достатъчно сладки.

# 23
  • София
  • Мнения: 5 605
А на 6 месеца рано ли е за овесени ядки?

# 24
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
А на 6 месеца рано ли е за овесени ядки?
Ами май е раничко, но ако си въвела вече глутен, можеш да даваш!

# 25
  • Мнения: 3 360
Аз давам фини овесени ядки. Кипвам вода , слагам 1-2 лъжици ов. ядки и похлупвам с капак.Стоят така 5-10мин. Слагам масло,захар и сирене и готово. Няма нужда от пасиране, те омекват, направо стават на каша Peace
да и аз така!Според мен са чудесна закуска-понякога със сирене,понякога с мед/но в по-късна възраст Wink/

# 26
  • Мнения: X
Фини овесени ядки без значение от фирмата. На око - в купичка - с доста вода - ако е останала вода или се доваряват още 10 секунди или ако е много малко те самите си я поемат - и в микровълновата - за около минута и половина. Пак казвам - ако има нужда - още малко - но те си попиват ядките яко вода.. тук важи принципа колкото повече - толкова повече.
Най- лесното ядене - бухаш после плод и АМ и си готов - или сирене и масло...

# 27
  • Мнения: X
Аз пък първо ги смилам на брашно във витал центъра и после много бързо се сваряват.Не  ги пасирам и само добавям масло и сирене.Много вкусно става.Така процедирам и с просото, и с елдата.Много бързо и лесно става.
Оххх, много сори за офф-а , ама просото и елдата не ги ли миеш, сушиш във фурната и тн.
Аз така ги суша че ми остават мокри и мухлясват - и язък за цялата тежка процедура. Кажете моля какво правите с елдата? приемам и на лични че ще затормозим темата

# 28
  • Мнения: 5 362
Аз давам фини овесени ядки. Кипвам вода , слагам 1-2 лъжици ов. ядки и похлупвам с капак.Стоят така 5-10мин. Слагам масло,захар и сирене и готово. Няма нужда от пасиране, те омекват, направо стават на каша Peace
да и аз така!Според мен са чудесна закуска-понякога със сирене,понякога с мед/но в по-късна възраст Wink/
newsm10

# 29
  • Мнения: 7 640
Фини овесени ядки без значение от фирмата. .....

ооо, тия на Биосет са кошмарно мръсни #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт