Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 17 387
  • 183
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 39 493
Благодаря. Изглеждат много апетитни.

# 166
  • here and now
  • Мнения: 4 298
Пекох цяло пиле и аз днес(около 1.2кг). По 20 мин на 180 градуса от всяка страна. Чудесно се опече.
natka, благодаря че ме подсети за термометъра. Показваше вътре 80 градуса.
Снимка няма, бяхме много гладни.

# 167
  • Мнения: 13 063
Ами ти нямаш друг начин да си сигурна какво става вътре, а с пиле си е опасно да не е сготвено... та съм мушкала и аз да проверявам понякога Grinning Първите пъти наистина се съмнявах, за после вече си знам.
Наскоро давах същия акъл на приятел, който пък е далтонист и съвсем не смее, защото и розово да е вътре или да пусне розов сок като го бодне, той няма да види. Много е щастлив че вече пече пилешки бутчета в еърфраера, доста време получавах отчет в снимки 1-2 пъти седмично да се похвали.

# 168
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 255
Ами ти нямаш друг начин да си сигурна какво става вътре
Ако пада месото от костите е опечено, както и ако боднеш и тече чист сок, много лесно се проверява и без да гледаш вътре.

# 169
  • Мнения: 13 063
Има опасност да го изсушиш, ако го готвиш прекалено дълго, увличала съм е и аз така, ако и да не го ползвам от скоро този уред. Ако се опасяваш че не е готово, един термометър винаги помага. Сега има много и най-различни рецепти от които да се ориентира човек за времето де, пак помагат доста. То номерът е веднъж да установиш при какво време и градуси става добре.
Падане от костите гледам когато го варя или задушавам пилешкото, а не когато го готвя за нула време в еърфраера.

# 170
  • София
  • Мнения: 464
Аз напоследък за да не се изсушават бутчета или крилца, особено ако са много, алагам малко вода на дъното на съда,  малко, да не стига до кошницата но да се изпарява там и да не съхне толкова. Наблюдавам, че има ефект.

# 171
  • Мнения: 13 063
Те стават по-сухи само ако ми скимне че не съм ги готвила достатъчно и ги готвя прекалено дълго. Винаги съжалявам после, не че не става за ядене но не е и сочно както става иначе.

# 172
  • Мнения: 187
Аз правя тиквичките, като ги нарязвам за кубчета като за мусака.
Често режа и цвекло, морков, картоф по същия начин и се получава шарена гарнитура. Поливам с млечен сос Heart

# 173
  • Мнения: 4 182
Каква температура трябва да има пилето, за да се приеме за готово? Аз винаги препичам всичко, тъй като се притеснявам да не е сурово. После ги ям, не ми е проблем, че са позагорели. Мисля, че цяло пиле пека 1 час на 240 градуса, като го мажа 2 пъти с масло и черен пипер и обръщам 1 път.

# 174
  • Мнения: 13 063
Има таблици из нета, ето първата дето ми попадна сега набързо, в края на статията
https://goodlife.bg/article/1431-Kak-da-gotvim-pravilno-meso
Иначе и на някои термометри ги има обозначени за какво месо какви градуси гониш, а имам един аналогов дето директно на скалата му нарисували говедо, прасе, кокошка... Grinning Но предпочитам цифровия че отчита инстантно.
Ако е нещо с кокал, гледаш термометъра така да го сложиш че да не опира в костта, тя ще е по-гореща от месото и може да те подведе.

# 175
  • here and now
  • Мнения: 4 298
Аз мернах в нета 74 градуса, но за 40 минути (20+20) показа 80 и си беше напълно ок. Намазах преди да го сложа да се пече, обърнах един път.
Вероятно времето зависи и от големината на пилето, моето беше малко.

# 176
  • Мнения: 13 063
Възможно е, тази таблица беше първата дето ми се изпречи, а дали пише едно и също навсякъде... кой да ти каже. Аз скоро не се е налагало да експериментирам и дори не помня каква температура съм им търсила когато пробвах първите пъти, преди години беше. Ако ми потрябва, ще търся пак в нета и така Grinning
Малко над 70 като че ли за свинско беше, за птици повечко трябва.

# 177
  • here and now
  • Мнения: 4 298
Ей това съм видяла аз.
"All poultry should reach a safe minimum internal temperature of 165 °F (73.9 °C) as measured with a food thermometer."
Проверявам , когато ми се наложи, не помня.

# 178
  • София
  • Мнения: 16 097
А от къде купувате термометъра?
Отдавна искам, но не намирам по обичайните магазини.

# 179
  • Мнения: 13 063
Ей това съм видяла аз.
"All poultry should reach a safe minimum internal temperature of 165 °F (73.9 °C) as measured with a food thermometer."
Проверявам , когато ми се наложи, не помня.
И аз не ги помня наизуст, само съм запомнила че за пилето са повече гладуси от прасето Grinning

Общи условия

Активация на акаунт