За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 19 434
  • 502
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 1 941
Може ли бърза рецепта за крем карамел във фурна? Отдавна не съм правила и сега гледах няколко рецепти - в едната млякото е топло, а в другата студено. Нямам спомен как го правих преди, не съм много по десертите. Как карамелизирате - в тенджера слагам захарта с няколко с.л. вода и загрявам до кафяво, после добавям малко масло и слагам в тавата?

# 391
  • София
  • Мнения: 19 253
аз пудинга с кашкавал и яйца го правя.
на галета ми е трудно. с какво правите галетата ?
Блендер. Може и ръчно, с хаванче и чукче. И аз не хвърлям храна, ако не е развалена.

# 392
  • Мнения: 39 412
За карамела в крем карамела не слагам масло.

# 393
  • София
  • Мнения: 11 713
Може ли бърза рецепта за крем карамел във фурна? Отдавна не съм правила и сега гледах няколко рецепти - в едната млякото е топло, а в другата студено. Нямам спомен как го правих преди, не съм много по десертите. Как карамелизирате - в тенджера слагам захарта с няколко с.л. вода и загрявам до кафяво, после добавям малко масло и слагам в тавата?
ФРЕНСКА КЛАСИЧЕСКА РЕЦЕПТА ЗА КРЕМ - КАРАМЕЛ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_221.html

# 394
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 447
Може ли бърза рецепта за крем карамел във фурна? Отдавна не съм правила и сега гледах няколко рецепти - в едната млякото е топло, а в другата студено. Нямам спомен как го правих преди, не съм много по десертите. Как карамелизирате - в тенджера слагам захарта с няколко с.л. вода и загрявам до кафяво, после добавям малко масло и слагам в тавата?
Ирене, дано не е късно, виж рецептата на Зиче, провал няма при нея

https://zi4e57.blogspot.com/2013/07/blog-post_5.html

# 395
  • Мнения: 13 320
Може ли бърза рецепта за крем карамел във фурна? Отдавна не съм правила и сега гледах няколко рецепти - в едната млякото е топло, а в другата студено. Нямам спомен как го правих преди, не съм много по десертите. Как карамелизирате - в тенджера слагам захарта с няколко с.л. вода и загрявам до кафяво, после добавям малко масло и слагам в тавата?
ФРЕНСКА КЛАСИЧЕСКА РЕЦЕПТА ЗА КРЕМ - КАРАМЕЛ

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_221.html
Това изречение в рецепта какво трябва да значи?


"След това се охлаждат в хладилник поне за 2 дни престой."

Изчетох и края с цитатите от французина, което не ми се връзва знаейки страстта им към прясна храна. А при ноу фрост хладилник, това няма как да излезе в този вид и след 1 ден престой.


Аз ползвам тази рецепта, получава се с по-плътен вкус, но на мен ми харесва.

Последна редакция: ср, 24 апр 2024, 08:21 от zari65

# 396
  • Мнения: 345
Здравейте, имам останало тесто за пица, какво мога да направя от него освен пица, пърленки и пържени питки?

# 397
  • Мнения: 6 793
Здравейте, имам останало тесто за пица, какво мога да направя от него освен пица, пърленки и пържени питки?
Сиренак, лучник, зелник, барабойник и всякакви питки с пълнеж по ваш вкус.

# 398
  • София
  • Мнения: 11 713
Може ли бърза рецепта за крем карамел във фурна? Отдавна не съм правила и сега гледах няколко рецепти - в едната млякото е топло, а в другата студено. Нямам спомен как го правих преди, не съм много по десертите. Как карамелизирате - в тенджера слагам захарта с няколко с.л. вода и загрявам до кафяво, после добавям малко масло и слагам в тавата?
...................
Това изречение в рецепта какво трябва да значи?


"След това се охлаждат в хладилник поне за 2 дни престой."

Изчетох и края с цитатите от французина, което не ми се връзва знаейки страстта им към прясна храна. А при ноу фрост хладилник, това няма как да излезе в този вид и след 1 ден престой.

2 часа е разбира се, не е 2 дни! Грешката е от бързото писане

# 399
  • Мнения: 742
Това изречение в рецепта какво трябва да значи?
"След това се охлаждат в хладилник поне за 2 дни престой."
Изчетох и края с цитатите от французина, което не ми се връзва знаейки страстта им към прясна храна. А при ноу фрост хладилник, това няма как да излезе в този вид и след 1 ден престой.
Zari, ето оригиналната рецепта от посочения site:
https://recipe30.com/creme-caramel.html/
В българския блог е малко видоизменена в пропорциите не продуктите. И в рецептата пише да се държи 2 часа в хладилник (а не в no frost фризер) след приготвяне преди консумация, а в Little Tips: "The caramel sauce will dissolve and be of higher quantity after a day or two in the fridge."  - предполага се, че се има предвид при съхранение.
Ето още един хубав FR site:
https://www.cuisineaz.com/

# 400
  • Мнения: 12 892
No frost и за хладилника се отнася, в него изсъхват по-лесно нещата отколкото в такъв който не е no frost. Хубаво е ако искаш да си изсушиш суджуците бързо, но всичко останало трябва да се покрива Grinning

# 401
  • Мнения: 742
No frost и за хладилника се отнася, в него изсъхват по-лесно нещата отколкото в такъв който не е no frost. Хубаво е ако искаш да си изсушиш суджуците бързо, но всичко останало трябва да се покрива Grinning
Аз и в не no frost хладилник всичко държа затворено (покрито).

# 402
  • Мнения: 12 892
Това е нормално, но едно е да покриваш неща защото не искаш да се смесват миризми и прочие, а друго е защото всичко що не е покрито и затворено плътно, става на стафида Grinning
По този повод беше коментарът какво би станало с тоя крем карамел за два дни престой в хладилник no frost, който беше поправен така или иначе де.

# 403
  • София
  • Мнения: 19 253
Може да патентоваме рецепта - КК с аромат на скумрия или лук

# 404
  • Мнения: 68
Здравейте, търся рецепта за сладки, които да могат да се изрязват с формички и да е различна от масленки или медени сладки. 😊

Общи условия

Активация на акаунт