За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 19 881
  • 516
  •   1
Отговори
# 405
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Скрит текст:
Здравейте, търся рецепта за сладки, които да могат да се изрязват с формички и да е различна от масленки или медени сладки. 😊

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_5825.html

# 406
  • In transit
  • Мнения: 11 866
Здравейте, търся рецепта за сладки, които да могат да се изрязват с формички и да е различна от масленки или медени сладки. 😊
Заповядай, хрупкави лимонови бисквити.

# 407
  • Враца
  • Мнения: 5 206
Здравейте,
аз идвам с леко странен въпрос. Имам уред за пица и резултатите са фантастични, но ако сложа пресни гъби печурки, започват да пускат сок при печенето и разводняват пицата. Чудя се каква обработка мога да им приложа предварително. Не ми се искам да ги пържа, защото си променят вкуса и не ми харесват много.

Благодаря

# 408
  • Мнения: 4 720
Аз режа пресните гъби на много тънки резени и нямам такъв проблем.
Mikkey дали ще има проблем, ако заменя оризовото брашно с оризов грис? Купила съм по грешка един пакет и се чудя къде да го вложа.

# 409
  • Мнения: 541
Здравейте, мога ли да замразя крем супа от тиквички? Предполагам може, но понеже се сетих, че картофи не се замразяват, а тиквичката е от същата група зеленчуци, реших да питам...

# 410
  • In transit
  • Мнения: 11 866
Аз режа пресните гъби на много тънки резени и нямам такъв проблем.
Mikkey дали ще има проблем, ако заменя оризовото брашно с оризов грис? Купила съм по грешка един пакет и се чудя къде да го вложа.
Няма проблем, може съвсем леко да се измени консистенцията, ако има нужда сложи мъничко брашно или нишесте. Онзи ден правих по тази рецепта, двойна доза, като замених част от оризовото брашно със смлените орехи от Лидл, много вкусни станаха.

wa_wa, нали не миеш гъбите? Защото и аз слагам пресни гъби, но вода не са пускали в пицата.

# 411
  • Мнения: 12 895
Здравейте, мога ли да замразя крем супа от тиквички? Предполагам може, но понеже се сетих, че картофи не се замразяват, а тиквичката е от същата група зеленчуци, реших да питам...
Не са баш в същата, картофите са нишестени и стават странни след замразяване, а тиквичките не са. Не знам какво друго има в супата де.
Ако много те съмнява, винаги можеш да сложиш малко количество във фризера, тя ще замръзне бързо така и ще можеш да размразиш и пробваш дали ще ви допадне после. Ще стане достатъчно бързо и скоро че да имаш кога да замразиш всичката супа после, ако решиш.

# 412
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 179
Имам уред за пица и резултатите са фантастични, но ако сложа пресни гъби печурки, започват да пускат сок при печенето и разводняват пицата.
Ако правиш от ония пици дето са отрупани, то сложи гъбите най-отгоре над всичко останало. Аз обикновено редя продуктите, отгоре рендосвам кашкавал и върху него ръся гъбките и така пека. Ако са дирекно върху тестото може да пуснат вода и да не се изпече.

# 413
  • София
  • Мнения: 3 028
Здравейте, мога ли да замразя крем супа от тиквички? Предполагам може, но понеже се сетих, че картофи не се замразяват, а тиквичката е от същата група зеленчуци, реших да питам...
Когато ми остане супа я затварям в буркан.Буркана с капачката слагам във фурната и я пускам на 200 градуса.В горещия буркан сипвам гореща супа ,затварям и обръщам с капачката надолу.Или в студен буркан слагам студена супа(капачката само се слага отгоре) и ги слагам в студена фурна.Пускам я на същите градуси.Като видя,че течноста завира,изключвам фурната и го оставям вътре за 5-10 мин.Затягам капачката и обръщам.Така бурканите трябва напълно да изстинат.
Всъщност по този начин съхранявам всякакви по-течни манджи.Втория начин повече ми харесва.

# 414
  • In transit
  • Мнения: 11 866
Към метода на Натуся ще добавя, че по същия начин запечатвам храна, ако съм направила повече, но сипвам току що свалената супа/яхния от котлона в чисти буркани, без да ги затоплям и стягам капачките. След като ястието се охлади, капачката дръпва и се запечатва. Така могат да се съхраняват в хладилник до месец. Само ориз не затварям, защото си променя консистенцията и става тричав, като престои в хладилник, дори 2-3 дни, запечатан.

# 415
  • Мнения: 6 762
освен суши ориза. Веднъж го бях поизостваила 3 дена защото ми се появиха разни ангажименти и след това си стана супер суши. Но не гарантирам че всеки път това ще е ефекта .

# 416
  • София
  • Мнения: 11 721
Здравейте,
аз идвам с леко странен въпрос. Имам уред за пица и резултатите са фантастични, но ако сложа пресни гъби печурки, започват да пускат сок при печенето и разводняват пицата. Чудя се каква обработка мога да им приложа предварително. Не ми се искам да ги пържа, защото си променят вкуса и не ми харесват много.

Благодаря
Когато гъбите се измиват под течаща вода стават по време на готвенето много воднисти, те поемат много вода, затова се белят и се избърсват с влажна домакинска хартия.

# 417
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Към метода на Натуся ще добавя, че по същия начин запечатвам храна, ако съм направила повече, но сипвам току що свалената супа/яхния от котлона в чисти буркани, без да ги затоплям и стягам капачките. След като ястието се охлади, капачката дръпва и се запечатва. Така могат да се съхраняват в хладилник до месец. Само ориз не затварям, защото си променя консистенцията и става тричав, като престои в хладилник, дори 2-3 дни, запечатан.
Това е и моят изпитан начин, без да е пипкав. Достатъчно е яденето да е горещо, когато го насипваш в буркани. Редовно затварям някой буркан с манджа/ супа за през седмицата.

# 418
  • Враца
  • Мнения: 5 206
До сега ги миех гъбите под течаща вода, този път опитах с белени и тънко нарязани. Пак ми беше водна пицата, явно генерално греша някъде.
Разпъвам тестото, намазвам с пасирани домати от кубче (не са водни), следва моцарела, гъби и във вчерашния случай салам Милано и слагам да се пече в уреда. На петата минута продуктите са изпечени, но има много течност, която не успява да се изпари при печенето и съответно в средата е малко глетава.

Приемам всякакви съвети, може би да сменя вида домати? Благодаря!

# 419
  • In transit
  • Мнения: 11 866
До сега ги миех гъбите под течаща вода, този път опитах с белени и тънко нарязани. Пак ми беше водна пицата, явно генерално греша някъде.
Разпъвам тестото, намазвам с пасирани домати от кубче (не са водни), следва моцарела, гъби и във вчерашния случай салам Милано и слагам да се пече в уреда. На петата минута продуктите са изпечени, но има много течност, която не успява да се изпари при печенето и съответно в средата е малко глетава.

Приемам всякакви съвети, може би да сменя вида домати? Благодаря!
Тази течност генерално ти е от доматите и моцарелата. Пробвай да сложиш малко по-гъст сос и по-малко, съвсем леко намажи тестото. Моцарелата я накъсваш 5-7 часа преди да започнеш да печеш пицата, слагаш я в гевгир и я оставяш да се отцеди добре. Ще видиш колко вода пуска. За гъбите си разбрала, че не се мият, само се белят и режат. Ами това е. Пробвай и ще споделиш дали има разлика.

Общи условия

Активация на акаунт