Пилешки бутчета

  • 9 813
  • 31
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Ето какво направих тази вечер, мъжа ми си облиза пръстите



Продукти:
5 бр. долни бутчета
7-8 бр. средни картофа
6-7 скилидки чесън
2 в.ч. вода
3 с.л. захар
3 с.л. соев сос
2 с.л. олио
1 с.л. оцет(аз сложих Балсамико)
сол на вкус  Wink

В дълбока тенджера карамелизираме 3с.л. захар на бавен огън. Към готовия карамел слагаме бутчетата и бъркаме да се овалят хубаво.Сипваме водата, картофите, чесъна, соев сос, оцета, олиото и солта. Разбъркваме и оставяме да къкри на бавен огън. Накрая сервираме и поръсваме със зеленийка- магданозче( аз нямах и поръсих с пресен лук).

P.S. Картофите и чесъна се слагат цели.
Добър апетит  Hug

# 1
  • Мнения: 2 657
Изглежда вкусно-ще се пробва тези дни обезателно Peace

# 2
  • Мнения: 22 867
Откакто се влюбих в пилешките бутчета с пепси кола, всякакви карамелизирани манджи с пилешко ми харесват. И тази ще пробвам!  bouquet

# 3
  • Мнения: 983
Оооооооооооо, звучи перфектно, още утре ще се пробва това чудо. Благодаря  bouquet

# 4
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Моля, дано да ви хареса и да изненадате половинките си  Heart Eyes

# 5
  • Мнения: 952
а усеща ли се сладостта от захарта? защото мъж ако усети сладко в манджата и ще се откаже, а наистина изглеждат вкусни

# 6
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
а усеща ли се сладостта от захарта? защото мъж ако усети сладко в манджата и ще се откаже, а наистина изглеждат вкусни
Има съвсем лек сладникъв вкус, но не е натрапчиво. Аз също не обичам месо със сладко, но това не е сладко, ох немога да ти обясня. Нещо средно между сладко и солено  Crazy

# 7
  • Мнения: 5 299
Аз искам да питам - какъв е този оцет Балсамико? newsm78

# 8
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Аз искам да питам - какъв е този оцет Балсамико? newsm78
Ето тук има малко инфо:  Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83407

# 9
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ще се пробва!  Peace

# 10
  • Мнения: 5 299
Аз искам да питам - какъв е този оцет Балсамико? newsm78
Ето тук има малко инфо:  Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83407
Благодаря за инфото Grinning bowuu

# 11
  • Мнения: 577
изглижда прекрасно.чак огладнях.ще се пробва.благодаря за рецептата Hug  bouquet

# 12
  • Мнения: 452
ехоо дианка предизвика ме
ще направя сефтето в твоята темичка
сигурна съм че тези бутчета ще са страхотни както всичките ти кулинарни идеи    newsm51

# 13
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
ехоо дианка предизвика ме
ще направя сефтето в твоята темичка
сигурна съм че тези бутчета ще са страхотни както всичките ти кулинарни идеи    newsm51
Мерси за хубавите думи, ще се радвам ако ти харесат   bouquet  bouquet  bouquet

# 14
  • Мнения: 7 914
Butterfly
 а дали ще станат и с пилешки гърди? newsm78

# 15
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Butterfly
 а дали ще станат и с пилешки гърди? newsm78
Не съм пробвала с пилешки гърди, а при бутчетата самата кожа става с цвят на карамел.

# 16
  • Мнения: 4 173
Изглежда вкусно-ще се пробва тези дни обезателно Peace
Peace

# 17
  • Мнения: 582
Аз вече го направих и току-що си хапнах-вкусно е!
Но на мен ми стана много чорбесто, съвсем не като на снимката  само на сос #Crazy

# 18
  • Мнения: 527
butterflu за теб   bouquet мерси за срахотната рецепта.

# 19
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Аз вече го направих и току-що си хапнах-вкусно е!
Но на мен ми стана много чорбесто, съвсем не като на снимката  само на сос #Crazy
Радвам се че ти е харесало, за соса -рядък е като сервираш слагаш бутче, няколко цели картофа и поливаш със сос колкото желаеш.

# 20
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
butterflu за теб   bouquet мерси за срахотната рецепта.
Моля

# 21
  • Мнения: 2 936
как се карамелизира захарта  Embarassed

# 22
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
как се карамелизира захарта  Embarassed
Слагаш тенджерата на котлона, сипваш захарта и от време на време бъркаш, като наблюдаваш да не стане кафяво, а да е на цвят нещо такова http://www.royal-tm.com/files/images/prod_zal_01.jpg Blush

# 23
  • Мнения: 1 176
Butterfly,мъжът ти с право си е облизал пръстите.Пилешки бутчета приготвени по този начин стават наистина мнооого вкусни.Аз ги правя по подобен начин.Рецептата ми я даде колежка на мъжа ми,която е от о-в Тринидад.Аз ги приготвям без картофите и без оцет,слагам по-малко чесън и завършвам със ситно нарязян магданоз вместо пресен лук.Сосът на това ястие е разкошен.С него поливам гарнитурата.Обикновено приготвям ориз със зеленчучи или картофено пюре.Много  си подхожда и с пържени картофи.Посрещала съм гости с тази рецепта и те също са си облизвали пръстите.За гости обаче,предварително обезкостявам бутчетата.И...не казвам,че има захар,защото някои реагират скептично,особено мъжете. Непременно ще пробвам и твоя вариант.

# 24
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Butterfly,мъжът ти с право си е облизал пръстите.Пилешки бутчета приготвени по този начин стават наистина мнооого вкусни.Аз ги правя по подобен начин.Рецептата ми я даде колежка на мъжа ми,която е от о-в Тринидад.Аз ги приготвям без картофите и без оцет,слагам по-малко чесън и завършвам със ситно нарязян магданоз вместо пресен лук.Сосът на това ястие е разкошен.С него поливам гарнитурата.Обикновено приготвям ориз със зеленчучи или картофено пюре.Много  си подхожда и с пържени картофи.Посрещала съм гости с тази рецепта и те също са си облизвали пръстите.За гости обаче,предварително обезкостявам бутчетата.И...не казвам,че има захар,защото някои реагират скептично,особено мъжете. Непременно ще пробвам и твоя вариант.
Благодаря ти за идеята, ще пробвам и твоя вариант   bouquet

# 25
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Изглеждат невероятно,предполагам и на вкус са така.Ама кажете ми как да го пробвам това ястие,след като веднъж направих свински ребра и в маринатата сложих  лъжичка мед.От тогава децата ми щом видят,че приготвям месо,първите им думи са:"ако има мед,няма да ядем".
А аз обичам сладко-киселия вкус.

# 26
  • Мнения: 983
Спретнах тази невероятна вкусотийка



Още веднъж благодаря  Hug

# 27
  • Мнения: 22 867
Направих бутчетата за вечеря, много са вкусни и си копнах рецептата, но защо моите картофи станаха мургави.... newsm78! Може би от соевия сос??? Е, нямах и нищо зеленичко, но си е вкусотия!  bouquet  bouquet  bouquet

# 28
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
labrex и моите се оцветиха, това е от соевия сос и карамела  Wink

# 29
  • Мнения: 983
Аз също сложих всичко както е в рецептата, но на мен картофите не ми се оцветиха чак толкова... newsm78 може пък причината да е в степента на карамелизиране на захарта, защото аз оставих малко, до светло кафяв цвят Peace
Вместо оцет сложих три супени лъжици лимонов сок.

# 30
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Аз също сложих всичко както е в рецептата, но на мен картофите не ми се оцветиха чак толкова... newsm78 може пък причината да е в степента на карамелизиране на захарта, защото аз оставих малко, до светло кафяв цвят Peace
Вместо оцет сложих три супени лъжици лимонов сок.
А може и самия соев сос да ти е бил по- светъл, моя е доста тъмен.

# 31
  • Мнения: 3
Здравейте! PartyРецептата е повече от страхотна smile3501 вкъщи всички много я харесахме.Всичко стана както трябва,не ми потъмняха картофите,а вместо соев сос сложих уни сос,но разликата не е огромна.

Общи условия

Активация на акаунт