Сладък чипс от ябълки- стъпка по стъпка

  • 3 388
  • 15
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • ville de Quebec
  • Мнения: 509
Първо искам да кажа Благодаря! на всички вас. Аз пиша рядко, но пък доста често чета и се възползвам от публикуваните от вас рецепти. Отдавна ми се искаше да публикувам тази рецепта, но чааааак сега се наканих Laughing Това е един сладкиш от района, в който живея в момента. моят мааалко загоря, но все пак.....

Сладък чипс от ябълки



Продукти:

6ч.ч. обелени и нарязани ябълки
1/4 ч.ч. захар
2с.л. лимонов сок

Гарнитура:
2/3ч.ч брашно
3/4ч.ч натурални овесени ядки
3/4ч.ч. кафява захар
1ч.л. канела
1/3ч.ч. разтопено масло
1/2ч.ч. настърган кокосов орех
Щипка сол

Ябълките се обелват и нарязват на тънки резенчета.



Объркват се със захарта и лимоновия сок.



Разстилат се в тавичка 8” на 8”. Моята е кръгла и не е с посочените в рецептата размери...



В купа се смесват брашното, овесените ядки, кафявата захар, канелата, солта и маслото, така че сместта да остане зърнестта. След това последно се добавя настъргания кокос и се разбърква.



Гарнитурата се разстила върху ябълките.



Пече се 10-15 минути на най-висока степен 375С



Може да се консумира 5 минути след печенето, по желание полято с мляко.
Добър апетит и да ви е вкусно!

Последна редакция: чт, 08 мар 2007, 04:14 от dalala

# 1
  • Мнения: 6 243
Наистина звучи много обещаващо!
А това като десерт ли се поднася или е вид закуска?

# 2
  • Мнения: 94
Страхотен десерт е това! Но аз го правя без кокосовите стърготини и овесените ядки, наблягам на кафявата захар и стават супер!

# 3
  • Мнения: 5 713
Звучи много вкусно и идейно. Ще се пробва.
Simple Smile

# 4
  • ville de Quebec
  • Мнения: 509
Страхотен десерт е това! Но аз го правя без кокосовите стърготини и овесените ядки, наблягам на кафявата захар и стават супер!

Да, десерт е. Ама не пречи да се яде и като закуска Grinning. Лек десерт.Без кокосовите стърготини си го представям, ама без овесените ядки, не много. Силно препоръчвам да се полива с мляко преди да се консумира. Млякото поема от другите продукти и става почти като крем. Май е най-добре с топло мляко. А и е много по-вкусно с мляко, поне за мен.

# 5
  • В офиса
  • Мнения: 4 018
dalala, звучи много добре! Ех, ако има кой да ми нареже ябълките. Че това 6 чаши, много бе. Колко кг горе долу е?

# 6
  • ville de Quebec
  • Мнения: 509
dalala, звучи много добре! Ех, ако има кой да ми нареже ябълките. Че това 6 чаши, много бе. Колко кг горе долу е?

Да, това е най-неприятната част Laughing Аз този път, точно защото не ми се занимаваше с резане на ябълки, го направих с половин доза и като мярка по-малка чаша 200гр Laughing и стана доста бързо (друг път съм правила цялата доза и с по-големи чаши 300гр и бая време отнема приготвянето на ябълките) Ябълките бяха средно големи, на едната снимка ги има. Белих и резах на 4 парчета една ябълка и с 3 парчета напълвах една чаша, че се и препълваше. И съответно с 3 ябълки напълних 4 чаши, с които направих вчера сладкиша. То, незнам дали точно сладкиш трябва да се нарече....

# 7
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
Аз не виждам снимките  Sad

# 8
  • ville de Quebec
  • Мнения: 509
Аз не виждам снимките  Sad

Ами, влез пак Grinning От сървъра на yahoo e...

# 9
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Звучи доста обещаващо!  Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 3 880
звучи чудно, но не виждам снимки newsm78

# 11
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Не разбрах тавата подмазва ли се с нещо?

# 12
И аз не виждам снимки Rolling Eyes Rolling Eyes

# 13
  • Мнения: 6 243
Далала, и при мен не се виждат снимките. Дали ще ти е удобно да ги качиш на друг сървър?

# 14
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
И аз не виждам снимки. Ако ти е заключен албума, иска  парола или нещо подобно (или е личен, а не публичен) снимките си ги виждаш само ти или някой на който си дала парола. Така че или го отключи, или качи снимките другаде където могат да се разглеждат без парола.

# 15
  • ville de Quebec
  • Мнения: 509
Не ми дава да редактирам първия ми постинг и затова пускам отново рецептата, с качени снимки на друг сървър Grinning Надявам се сега да няма проблеми...

Сладък чипс от ябълки



Продукти:

6ч.ч. обелени и нарязани ябълки
1/4 ч.ч. захар
2с.л. лимонов сок

Гарнитура:
2/3ч.ч брашно
3/4ч.ч натурални овесени ядки
3/4ч.ч. кафява захар
1ч.л. канела
1/3ч.ч. разтопено масло
1/2ч.ч. настърган кокосов орех
Щипка сол

Ябълките се обелват и нарязват на тънки резенчета.



Объркват се със захарта и лимоновия сок. Разстилат се в тавичка 8” на 8”. Моята е кръгла и не е с посочените в рецептата размери...



В купа се смесват брашното, овесените ядки, кафявата захар, канелата, солта и маслото, така че сместта да остане зърнестта. След това, последно се добавя настъргания кокос и се разбърква.



Гарнитурата се разстила върху ябълките.



Пече се 10-15 минути на най-висока степен 375С



Може да се консумира 5 минути след печенето, по желание полято с мляко.
Добър апетит и да ви е вкусно!

Общи условия

Активация на акаунт