Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Можете ли да ми преведете тази рецепта на английски, моля ви Praynig

chocolate crazy cake

2 2/3 чаши брашно
1 чаши захар
6 с. л. какао
2 ч. л. сода
1 ч. л. сол
2/3 чаша олио
2 ч. л. ванилия (или едно пакетче суха)
2 с. л. оцет
2 чаши вода

в тавата, в която ще се пече сладкишът, се смесват сухите съставки, разбъркват се, заливат се с мокрите, разбърква се отново с вилица (добре) и се пече.

(по желание)
отгоре може да намажете с шоколадова глазура от:
1 чаша пудра захар
50 г масло
1/4 чаша прясно мляко
какао

# 1
  • Мнения: 1 488
Ingredients:
2-2/3 cups plain flour
1 cup sugar
6 tbsp cocoa
2 tsp bicarbonate of soda
1 tsp salt
2/3 cup suflower oil
2 tsp vanilla sugar
2 tbsp vinegar
2 cups water

In the baking tray, in which you intend to bake the cake, mix together all dry ingredients ( like flour, sugar, cocoa, bicarbonate of soda, salt and vanilla sugar) and then pour the liquids. Mix well and bake.When the cake is ready you can cover it with chocolate icing, prepared from:
1 cup icing sugar
50 g butter
1/4 cup milk
cocoa

tbsp - table spoon
tsp - tea spoon

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 18:39 от cherry

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Много, много благодаря!!!
 newsm51

# 3
  • Мнения: 1 488
малко го редактирах, за6тото вместо сода бях писала бакпулвер, но го поправих

# 4
  • Мнения: 7 914
DSS (Danimira)


дай снимка да го видим този кейк  Hug Hug

и още едно въпросче на каква температура се пече? newsm78

# 5
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Рецептата е от готварският форум.Трябва да я има в готварската книга на БГ-МАММА.
Пече се при 190 градуса и е страшно вкусен!

Ne moga da namerq receptata, no namerih tova:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156019.msg3013223;topicseen#msg3013223

# 6
  • Мнения: 3 880
Мммм, звучи вкусно и най-важното- лесно Wink
а колко време се пече? "Мокър" ли става или по-скоро сух като кекс?

# 7
  • Germany
  • Мнения: 1 262
Само за оцета да попитам - на сладкиш оцет? Аз в живота си най-много 3 сладкиша да съм направила Embarassed, не разбирам много, но оцет?

Поздрави  bouquet

# 8
  • Мнения: 7 091
Само за оцета да попитам - на сладкиш оцет? Аз в живота си най-много 3 сладкиша да съм направила Embarassed, не разбирам много, но оцет?

Поздрави  bouquet

Доколкото схващам оцета се използва за погасяване на содата( в рецептата няма кисело мляко), само че според мен лично би било по-добре просто да се използва бакпулвер или пък ако държите на содата да я смесите с лимонтузо( което си е пак бакпулвер) вместо оцет.  Peace

# 9
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Става много вкусен.Оцета не се усеща и сладкиша е мокър Heart Eyes.Пробвайте и ще видите!

# 10
  • Мнения: 3 880
Аz го пробвах на секундата Simple Smile (трябва по_честичко да посеЩавам готварския Wink)

Само, че теzи 2 лъжички сода ми се виждат много zа това количество браШно  newsm78 и се усеЩат леко.
Другият път Ще намаля доzата или Ще пробвам с бакпулвер.
Иначе стана хубав, напомня ми на "негърчето" от едно време Simple Smile

# 11
  • Мнения: 7 091
Аз сега видях, че рецептата е писана с bicarbonate of soda, тук се казва baking soda, а освен това suflower oil( явно печатна грешка)  не е същото като suNflower oil и може да се обърка със safflower oil, което пък няма нищо общо със слънчогледовото олио. Може да се използва и заместител vegetable oil  Peace

Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 00:45 от Tandoori

# 12
  • Германия
  • Мнения: 8 102
Каква стана тя, от английски се подхвана сладкиша, а аз се  Shocked към е тоя Чери тук, защото половинката ми пише с такъв никнейм Crazy Whistling
Та в крайна сметка - колко сода?

# 13
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Ами по рецепта е с 2 ч.л., но ако искаш пробвай с по-малко newsm78 .Аз слагам 2 (защото ме е страх да променям количествата, че не ми се хвърля после Embarassed)
Tandoori, благодаря за допълнението  bouquet

# 14
  • Мнения: 7 091
Ами по рецепта е с 2 ч.л., но ако искаш пробвай с по-малко newsm78 .Аз слагам 2 (защото ме е страх да променям количествата, че не ми се хвърля после Embarassed)
Tandoori, благодаря за допълнението  bouquet

Моля, аз предположих, че ще я даваш на някой англоговорящ да я пробва и за да не се пули за олиото, за това казвам Peace

# 15
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Ще я давам на една американка и на една жена на половина британка и на половина норвежка Laughing

# 16
  • Мнения: 7 914
DSS (Danimira)

 тази рецепта многоооооо скоро ще се пробва Peace

# 17
  • Мнения: 508
Пробвах я:)още вчера.Супер стана-хем лесно,хем бързо.Но и на мен тези две лужички сода ,ми дойдоха в повече.Иначе  bouquetза рецептата

# 18
  • Мнения: 500
А за колко време се опича и предварително ли е загрята фурната на 190 или не?   bouquet

# 19
  • Мнения: 3 880
А за колко време се опича и предварително ли е загрята фурната на 190 или не?   bouquet
Аз не засякох точно, но беше някъде към 20-25 мин., фурната беше предварително загрята, но по някоя време я намалих малко, защото ми се стори силна. На кафявите сладкиши това не им харесвам, че не си личи на пръв поглед дали са запечени или почти изгорели Wink Светлите по-лесно ги усещам кога температурата им е дошла в повече Simple Smile

# 20
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Слагам го в загрята фурна, но не съм засичала за колко време се опича Embarassed

# 21
  • Мнения: 1 488
Аз сега видях, че рецептата е писана с bicarbonate of soda, тук се казва baking soda, а освен това suflower oil( явно печатна грешка)  не е същото като suNflower oil и може да се обърка със safflower oil, което пък няма нищо общо със слънчогледовото олио. Може да се използва и заместител vegetable oil  Peace

в англия е bicarbonate of soda, със сигурност!!! и да, печатна грешка е, то е ясно 4е за сладкиши се ползва suNflower oil или vegetable oil, както си писала ти.

# 22
  • Мнения: 1 488
Каква стана тя, от английски се подхвана сладкиша, а аз се  Shocked към е тоя Чери тук, защото половинката ми пише с такъв никнейм Crazy Whistling
Та в крайна сметка - колко сода?

какво искаш да кажеш ? не те разбирам? каква половинка?  newsm78

# 23
  • Германия
  • Мнения: 8 102
Каква стана тя, от английски се подхвана сладкиша, а аз се  Shocked към е тоя Чери тук, защото половинката ми пише с такъв никнейм Crazy Whistling
Та в крайна сметка - колко сода?

какво искаш да кажеш ? не те разбирам? каква половинка?  newsm78
Половинката е мъжът ми Mr. Green неговият никнейм също е чери, само дето той пише из компютърджийски и моторски форуми  Whistling пък и не знае български, но това не попречи да се опуля в първия момент, като видях познат ник Laughing Laughing Laughing

# 24
  • Мнения: 1 488
ха, ясно! сигурно имаме нещо общо, щом сме си избрали този ник!  Wink

# 25
  • Мнения: 500
Може би е очевидно, но... заливката за сладкиша вари ли се или 'сурова' се използва? Защото аз сега я разбърках и много течна ми изглежда, та не смея да залея какса с нея.  Embarassed Да я варя ли?

# 26
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Течна е, да.Кекса става мокър.Не е сух!Слагаш го малко на котлона, колкото да се стопи маслото и да се разтопи захарта.През това време кекса е изкаран от фурната.Като стане готова заливката, го заливаш.Ама внимавай да не ти остане на топчета какото.Да е добре разтопено и то (всичко да е еднородна смес)
Ако имаш въпроси-питай. Peace

# 27
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 106
Звучи много сладко, но ми кажете тези чаши колко са в грамове, че иначе един куп кексове орезилих с дадени рецепти с чаши. Или поне с каква чаша да меря.

# 28
  • Мнения: 500
DSS, много благодаря за рецептата и поясненията. Аз следобяда я направих и стана страхотно. Синът ми много я хареса, чакам сега мъжа ми да се върне от командировка да опита и той кекса.
За заливката: аз мислех, че ще се получи повече като крем , за мазане, но като я разбърках и опитах, не се реших да залея кекса, че ми се видя много течна и със странен вкус Confused, затова и постнах питане тук. После реших да я сваря и се получи чудесно, та се престраших и го полях. Не стана на топчета, защото я разбърках с миксер. Разкошно стана, още веднъж : Hug  bouquet

Doret, аз мерих всичко с еднакви по размер чаши и така се получиха пропорциите. Обикновено една водна чаша е 250 мл, но за грамове - зависи все пак дали брашно се слага в нея или захар, например.

# 29
  • Мнения: 3 880
Звучи много сладко, но ми кажете тези чаши колко са в грамове, че иначе един куп кексове орезилих с дадени рецепти с чаши. Или поне с каква чаша да меря.
Дорет, не е важен грамажът на чаШите, важното е пропорциите да са правилни, т.е. като zапочнеШ да мериШ с една чаШа да иzкараШ до края на рецептата с нея...

# 30
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 106
Благодаря ви, и аз утре ще го разбъркам, че дребната всеки ден като я питам какво иска за закуска и отговора е кейк. Правила съм няколко, но само един стана сполучлив и тя като си го хареса... Cry

# 31
  • Мнения: 7 914
DSS (Danimira)

направих вчера този кейк и мога да кажа че е разкошен, въпреки че по принцип не обичам сладки с какао Rolling Eyes

Ето резултата:



Горещо го препоръчвам на всички  chef

Направих го точно по рецептата и не ми миришеше на сода... мо че го пекох на 200 градуса на печка с вентилатор  Peace

# 32
  • Мнения: 113
 И аз направих кейка - още миналата седмица,страхотен е,мъжът ми беше очарован. Аз го направих с бакпулвер и пак стана.

# 33
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Радвам се, че ви е харесал Hug

Общи условия

Активация на акаунт