Със запръжка ли готвите

  • 3 618
  • 55
  •   1
Отговори
  • Мнения: 534
Да си призная честно,на мен ястията не са ми вкусни,особено постните,
ако не съм им направила запръжка,
но свекървата например не прави,
та вие как готвите ?

# 1
  • Мнения: X
Когато се омъжих, готвех със запръжка.
След като родих дъщеря ми и дойде момента да яде от нашето ядене-спрях запръжките.И до днес не съм ги започвала отново. Peace

# 2
  • Тайна, майна
  • Мнения: 235
У дома винаги се е готвило без - татко е стар язваджия. Така се научих да готвя и аз.

# 3
  • Мнения: 1 352
Пък моята свекърва готви със запръжка винаги, отгоре плува поне един пръст мазнина Sick, но не мисля, че гови по-вкусно от мен. Аз не пържа.

# 4
  • Мнения: 3 537
Да, със запръжка готвя почти винаги.Ми по-вкусно ми

# 5
  • София
  • Мнения: 1 423
Отдавна готвя без запръжка, защото е по- здравословно. Така сме свикнали с моя съпруг и така ни е по- вкусно  Peace

# 6
# 7
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 706
Без, но баба ми като сготви със е много вкусно.

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
От няколко години готвят без запръжки основно, много рядко да запържам нещо.
Дори вече не застройвам супи и мусаката.

# 9
  • Мнения: 1 021
без и все ми казват, че съм забравила да сложа олио  Joy

# 10
  • плевен
  • Мнения: 1 249
Запръжките не са много здравословни,но аз ги правя защото е по-вкусно,пък и мъжът ми им е фен.

# 11
  • Мнения: 11 747
със запръжка готвя,но с много малко мазнина - така ни харесва Grinning

# 12
  • Мнения: 5 228
Зависи от ястието - в повечето случай без запръжка. На тези, на които правя, слагам само олио и червен пипер/домат, запръжки с брашно никога не съм харесвала.

# 13
  • Мнения: 534
Да съгласна съм че не трябва да има една педя лой
отгоре на ястието  Peace

# 14
  • Мнения: 3 268
Когато ястието го изисква-да.Изобщо не се притеснявам,предпочитам да ни е вкусно.Разбира се,че внимавам с количеството мазнина.

# 15
  • Мнения: 14 491
да, запържвам. по-вкусно е

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 576
Не!
Нездравословно е, а и мъжът ми е с болен стомах. Определено е по-вкусно, но въпрос на навик е.

# 17
# 18
  • Мнения: 2 197
Никога! То аз мазнина не слагам, що останало да запържвам.

# 19
  • Мнения: 477
Да!По вкусно ми е!

# 20
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Отдавна готвя без запръжка, защото е по- здравословно. Така сме свикнали с моя съпруг и така ни е по- вкусно  Peace
И при нас е така!

# 21
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Правя запръжка на всичко, така си знам от мама и баба Mr. Green
Слагам лука да се запуржи и задължително овкусявам с червено пиперче и в повечето случаи чубрица  Mr. Green

# 22
  • София
  • Мнения: 3 271
От време на време - по принцип ги избягвам

# 23
  • Мнения: 727
аз да така си е по-вкусничко няма да си кривя душата Flutter,само за малкия без запръжка приготвям всичко Peace

# 24
  • Мнения: 872
Според яденето. Когато мога да я избегна, не я правя...

# 25
  • Мнения: 966
без по здравословно е  chef

# 26
  • Мнения: 2 550
Със.
Веднъж живея...за да се мъча да ям без запръжка  Sick

# 27
  • Мнения: 6 713
Винаги! С лук и морковче Peace

# 28
  • Мнения: 811
Зависи какво готвя,но напоследък гледам да ги избягвам.

# 29
  • Мнения: 1 436
Без -- никой не се е оплакал още  Peace

# 30
  • София
  • Мнения: 4 589
Със. Peace
Без запръжка ми е безвкусно. Naughty Разбира се гледам да не прекалявам с мазнината.
Може би влияние има и фактът, че така съм свикнала от малка - да ям манджи със запръжка. Laughing

# 31
  • Мнения: 1 353
Аз също готвя със запръжка, но не запържвам. Имам предвид, че задушавам във вода и мазнина.

# 32
  • Мнения: 8 505
Задушавам,не запържвам.

# 33
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Задушавам,не запържвам.

Абсолютно!
Ястия със запръжки въобще не ям!  Sick
За супи-  да не говорим.  Sick  Sick  Sick

# 34
  • Мнения: 431
Без запръжка и пак са ми вкусни  Naughty А и майка ми никога не е запържвала и така съм свикнала Hug

# 35
  • София
  • Мнения: 4 294
Със запръжка  Peace

# 36
  • Мнения: 2 099
Преди правех от време на време, но вече не, че не съм много добре със стомаха, а и предпочитам да се храним малко по-здравословно, но определено ястията със запръжка стават по-вкусни.

# 37
  • Мнения: X
Със. Peace
Без запръжка ми е безвкусно. Naughty Разбира се гледам да не прекалявам с мазнината.
Може би влияние има и фактът, че така съм свикнала от малка - да ям манджи със запръжка. Laughing

Peace
Не мога да ям определени ястия без запръжка - картофената яхния на баба ми, просто си плаче за запръжчица Flutter

# 38
# 39
  • София
  • Мнения: 903
Не готвя със запръжка. Много е вредна  и нездравословна. Особено пък за детето - не бих му дала такава манджа.

В къщи винаги майка ми готвеше без запръжка, защото имаше болна жлъчка. Баба ми ( на татко майка му) винаги запържваше , но честно казано аз лично не намирам кой знае каква голяма разлика във вкусовите качества на манджите със или без запръжка.

# 40
  • Мнения: 258
В повечето случаи правя запръжка.Според мен това е тайната на вкусното ядене.

# 41
  • Мнения: 5 475
Не.Много рядко правя запръжки.

# 42
  • Мнения: 1 951
Аз запържвам, но използвам много малко мазнина.

# 43
  • Мнения: 255
Зависи от ястието. Не съм привърженик на запърженото, но има ястия които без запръжка са безвкусни.

# 44
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Не.Много рядко правя когато ястието го изисква.

# 45
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Ами когато манджата г оизисква запържвам, понякога задушавам, различно е.

# 46
  • Мнения: 5 140
Да, със запръжка готвя почти винаги.Ми по-вкусно ми


И на мен така, но олиото не го препържвам много съвсем лекичко да се затопли.

# 47
  • Мнения: 4 392
Само задушавам с вода и малко мазнина, включително и месото. Peace

# 48
  • Мнения: 6 958
Никога не готвим със запръжка  Peace

# 49
  • Мнения: 2 956
Само задушавам с вода и малко мазнина, включително и месото. Peace
И аз така.  Peace

# 50
Аз също готвя без запръжка. Така е готвела баба ми, майка ми , сега и аз готва така и харесвам много готвеното без запръжка. Според мен е въпрос на навик, свикваш с даден начин на готвене...

# 51
  • MUC
  • Мнения: 297
Готвя със запръжка, когато ястието го изисква. Има ястия, които просто са ми по-вкусни със. Има и такива, където просто не върви. Не виждам връзка между запръжка и застройка между другото.

Не ползвам много мазнина при запържването, никога не плува слой мазнотия отгоре.  Sick

# 52
  • Мнения: 2 309
Не правя запръжки Naughty
Не Ни е вкусно така Naughty
Всъщност фрикасето,няма как да не се запържи или други специалитети,но да речем на боб,леща или различни яхнии,супи - не правя...
Винаги,каквото и да готвя,първо задушавам!
Ако добавя олио,то е към края Peace

# 53
  • Мнения: X
Готвя със запръжка, когато ястието го изисква. Има ястия, които просто са ми по-вкусни със. Има и такива, където просто не върви. Не виждам връзка между запръжка и застройка между другото.
Не ползвам много мазнина при запържването, никога не плува слой мазнотия отгоре.  Sick
И аз така - напълно съм съгласна. Това че се готви със запръжкане не означава че не може да се яде после от мазнина newsm78 То моето не знам дали е и запръжка - на лук например винаги слагам малко водичка и мазнина, като изври водата, разбърквам за няколко секунди и е готово. Запържавам червения пипер за боб и понякога леща:peace:

# 54
  • Мнения: 1 364
Със запръжка.

# 55
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 357
Май по- често готвя със запръжка.
Например обожавам да готвя леща, като преди това запържа праз, чесън, моркови и зелена чушка. Вкусът става много по- различен от обикновените варени зеленчуци към лещата.

Общи условия

Активация на акаунт