Сега й е времето - чорба от пресен лук

  • 2 338
  • 27
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 375
Чорба от пресен лук

2 връзки пресен лук
3 с.л. ориз
1 к.ч. кис. мляко
1 яйце
1 ч.л. червен пипер
150 г сирене
Нарязаният лук се изсипва в 2 л вряща подсолена вода и ври около 5 мин., добавя се оризът и щом и той се свари, тенджерата се отдръпва от котлона. В тиган с олио се запържва червеният пипер и се изсипва в супата. Застройва се с киселото мляко и яйцето, добавя се натрошеното сирене. Да ви е сладко!

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 14:14 от L е о

# 1
  • Мнения: 431
Thinking Никога не съм яла такава чорба. Много ми е интересно и ще я пробвам  Wink

Последна редакция: пн, 16 апр 2007, 14:13 от L е о

# 2
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Никога не съм яла подобно нещо , но обичам да експериментирам и задължително ще опитам  Peace

# 3
  • Мнения: 375
Вчера я правих и не остана за вечеря!:-)

# 4
  • Мнения: 6 461
Аз това го приготвям редовно ,но добавям вътре и коприва.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Супа само от изброениете продукти и да няправя, ще трябва сама да си я ям...

# 6
  • Мнения: 375
С коприва вкусът е различен, това е само лучена чорба.

# 7
  • Мнения: 311
А с магданоз вместо лук е магданозена супа-една приятелка ми я каза.

# 8
  • Мнения: 6 461
С коприва вкусът е различен, това е само лучена чорба.
Да ,разбира се .
Ще я  приготвя на моите да ги пробвам...по принцип не сме капризни.
Аз лично много обичам зелентиите. Heart Eyes

# 9
  • Мнения: 11 747
Супа само от изброениете продукти и да няправя, ще трябва сама да си я ям...
И аз тъй! Tired

# 10
  • Мнения: 5 475
Никога не съм яла подобно нещо , но обичам да експериментирам и задължително ще опитам  Peace

  и аз така.

# 11
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Мммм, звучи вкусничко!

# 12
  • София
  • Мнения: 4 589
Ще пробвам и аз.  Дано ни хареса. Wink

# 13
  • София
  • Мнения: 2 374
Аз смесих 2 рецепти - тази и на Иван Звездев чесновата супа и резултатът беше мммм, мнооого вкусно. Ето какво сложих:
2 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 глава зрял лук
2 картофа, нарязани на малки кубчета
черен пипер
1 зеленчуков бульон
настъргано сирене
накрая-1 малка кофичка сметана и копър

# 14
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Аз смесих 2 рецепти - тази и на Иван Звездев чесновата супа и резултатът беше мммм, мнооого вкусно. Ето какво сложих:
2 връзки пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 глава зрял лук
2 картофа, нарязани на малки кубчета
черен пипер
1 зеленчуков бульон
настъргано сирене
накрая-1 малка кофичка сметана и копър


Eхаааааа че това наистина си е голяма идея и аз застройвам супите със сметана - по вкусно е - поне за мен

# 15
  • Мнения: 2 292
Аз това го приготвям редовно ,но добавям вътре и коприва.

аz слагам коприва и орехи и лимон  Laughing

# 16
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 357
Брррр, такова нещо не хапвам  Naughty

# 17
  • Мнения: 6 461
Аз това го приготвям редовно ,но добавям вътре и коприва.

аz слагам коприва и орехи и лимон  Laughing

До сега за орехите не бях чувала.
Предполагам ,че ги мелиш на ситно Thinking

# 18
  • Мнения: 814
Чорбата от пресен лук звучи доста вкусно, довечера ще я наготвя и ще споделя впечатления!

# 19
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
Ще се пробва  Peace

# 20
  • Мнения: 814
Наготвих я снощи чорбата от пресен лук, много вкусна!
У дома са на почит постните чорбички с всякакъв вид зеленчук, но такава не бях правила.
Тина-Рина, благодаря ти за чудесната идея!

# 21
  • Den Haag
  • Мнения: 1 845
И аз правих снощи чорбичката и стана страхотна, на мъжо много му се услади, направих всичко както е по рецепта само запръжката с червения пипер пропуснах  Grinning.
Благодаря за рецептата   bouquet

# 22
  • Мнения: 649
Непременно ще пробвам  този вариант. Добре, че ме подсети, бях я позабравила тази рецепта, много е вкусна. Аз я знам като "френска лучена супа"и я  приготвях по следния начин:
2 връзки лук се задушават в малко мазнина( олио, масло) и се долива топла вода или пилешки бульон. Вари се 30-40 минути и не се застройва. Преди поднасяне в купичката се слага филийка препечен хляб, а върху него парче сирене (или кашкавал по желание) и се запича леко във фурната или МВ. Аз поръсвам и с копър.
Но от доста време не съм я приготвяла тази супичка, благодаря, че ме подсети  bouquet  bouquet

# 23
  • Мнения: 375
Много се радвам, че ви е харесала, защото още малко време ще можем да я правим. Simple Smile

# 24
  • София
  • Мнения: 205
Направих супата с малки промени и също стана страхотна. Пасирах я, защото сложих доста лук, а в къщи се мръщят на зелените листа, като вместо ориз сложих фиде и накрая добавих топено сирене. Така се използват зелените части на пресния лук, които иначе ми идват в повече, ако се ползват само за салата.

# 25
  • Мнения: 2 386
Записвам си и ще опитам  Peace

# 26
  • Мнения: 6 958
Много е хубава тази супа...  Peace

# 27
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Направих супата с малки промени и също стана страхотна. Пасирах я, защото сложих доста лук, а в къщи се мръщят на зелените листа, като вместо ориз сложих фиде и накрая добавих топено сирене. Така се използват зелените части на пресния лук, които иначе ми идват в повече, ако се ползват само за салата.


А топеното сирене не го ли пасираш - не остава ли на бучки  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт