каши- уфф:P

  • 1 172
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 53
мамии многооо ви е писнало сиурно от темите за пустите каши ама на:) че пиша пак:) защо така като ги правя не се разтварят добре??????? бъркам,мачкам ама не... все си има малки бучки. разтварям ги с затоплена вода, но не се получава гладка консистенция,а сега де?????

# 1
  • Мнения: 4 970
На мен никоя марка не ми е ставала на буци Thinking.Първо слагам водата и към нея добавям по малко от кашата с бъркане.Не спазвам указанията -Правя ги на око Wink

# 2
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 529
Малко ти е бъркането Mr. Green
Сега сериозно-чети какво пише отзад на кутията и спазвай указанията.Ако,пише 50 градуса на водата-заврялата вода я махаш от котлона оставяш да изстине 10 мин. и започваш да сипваш кашата като същевременно поразбъркваш и не може да не стане!

# 3
  • Враца
  • Мнения: 109
По-добре е да приготвяш кашата като към определено количесто сухо вещество се прибавя течността и тогава не се налага да бъркаш толкова.Има и друг момент при този начин на приготвяне-така контролираш количеството и най-вече консистенцията.
Желая ти успех!

# 4
  • Мнения: 153
Аз приготвям кашата по следния начин : изсипвам водата в съда и слагам 1 по 1 лъжичките и бъркам страшно много . и на мен в началото ми ставаше на бучки но с времето се усъвършенствах

# 5
  • Мнения: 560
По-добре е да приготвяш кашата като към определено количесто сухо вещество се прибавя течността и тогава не се налага да бъркаш толкова.Има и друг момент при този начин на приготвяне-така контролираш количеството и най-вече консистенцията.
Желая ти успех!


И аз така правя. Слагам 5 супени лъжици, заливам полека с водата и бъркам.

# 6
  • София
  • Мнения: 6 011
Аз спрях да се впечатлявам от бучките.Бъркам,докато ми се бърка,ако останат някакви бучки-голяма работа.малкия си ги яде без забележки!

# 7
  • София
  • Мнения: 15 221
Никога не са ми ставали на бучки кашите.
Приготвях ги като към леко затоплена вода добавях 1 лъжица сухо вещество-бърках, докато се разтвори; добавях следващата лъжица-бърках; следващата лъжица-бърках.... и така докато се получи гъстотата, която искам.

# 8
  • Мнения: 676
Аз оставям водата да заври и към нея с бъркане прибавям кашата и никога не е ставала на бучки.Използвам основно Фризокрема и Хип.

# 9
  • София
  • Мнения: 978
Какви каши даваш?
Кашите на Милупа или Хумана не са ми ставали на бучки, друг е въпросът, че сина ми не ги яде

# 10
  • Мнения: 503
аз разреших проблема с пасатора Laughing

# 11
  • София
  • Мнения: 5 758
И при мен става на бучки и то само на Милупа, а по принцип съм фен на марката. Хип също става така, само Хумана добре са се разтваряли досега.

# 12
  • Brokenpromiseland
  • Мнения: 1 432
Оу, в началото и моите ставаха на бучки и доста си Banghead.Какво беше при мен решението:
1.Слагам порцийката каша
2.Затоплям повечко водата
3.Изсипвам изцяло водата в купичката (като слагах постепенно винаги ставаше на бучки)
4.Започвам полека да бъркам.
Така кашата постепенно се разтваря и няма проблем.Явно когато се слага по малко вода,се слепва на топчици и после няма оправяне.
Пасатора е също добра идея,ама като не става другояче.

# 13
  • Мнения: 53
добра идея е пасатора наистина,но какво да правя като съм на вън????? обикновено следобед съм на разходка с малката и приготвям кашата на място, нося си топла водичка  и така... Crazy мерси за съветите  Peace

# 14
  • Мнения: 316
На мен никоя марка не ми е ставала на буци Thinking.Първо слагам водата и към нея добавям по малко от кашата с бъркане.Не спазвам указанията -Правя ги на око Wink
На мен ми стана 2 пъти на бучки докато спазвах интрукциите и от тогава точно така ги правя и с никоя марка не съм имала проблем  Peace

# 15
  • Мнения: 27 524
На коя марка даваш? Ако са на Нестле, те винаги са на бучки, на топки, на лепило, гадни са  Sick
Милупа никога не става на бучки, независимо от температурата на водата.
Хумана също са ок. Хип също.

# 16
  • София
  • Мнения: 4 294
Вече не хапваме каши, но преди ги правех по следния начин - към определеното количество (м.л.)  каша прибавям постепенно като бъркам топлата вода  Peace

# 17
  • Мнения: 2 677
Аз приготвям кашата по следния начин : изсипвам водата в съда и слагам 1 по 1 лъжичките и бъркам страшно много . и на мен в началото ми ставаше на бучки но с времето се усъвършенствах

И аз така!  Peace

# 18
  • вече в собствен дом
  • Мнения: 1 088
Аз до сега съм давала каши на Хумана, Милупа и Фризокрем. И трите вида ги правя по един и същи начин. Слагам 5 или 6 с.л. каша и после добавям леко затоплена вода/имам си постоянно в термоса/. На Хумана и на Милупа никога не ми стават на бучки. На Фризокрем - винаги.  Peace

# 19
  • Мнения: 353
Никога не са ми ставали на бучки кашите.
Приготвях ги като към леко затоплена вода добавях 1 лъжица сухо вещество-бърках, докато се разтвори; добавях следващата лъжица-бърках; следващата лъжица-бърках.... и така докато се получи гъстотата, която искам.

И аз така и съм нямала проблеми. Кашите на Хип с ориз и елда добре се разтварят и ориз и рошкови на Нестле.

# 20
  • Мнения: 6 164
Аз ги бъркам само с теленото за разбиване на яйца. С лъжица или вилица стават бучки. И с по три вилици наведнъж съм пробвала, не е като разбивачката за яйца. Laughing

# 21
  • София, Манастирски ливади
  • Мнения: 1 194
На мен никоя марка не ми е ставала на буци Thinking.Първо слагам водата и към нея добавям по малко от кашата с бъркане.Не спазвам указанията -Правя ги на око Wink

 Peace

# 22
  • София
  • Мнения: 1 457
Никога не са ми ставали на бучки кашите.
Приготвях ги като към леко затоплена вода добавях 1 лъжица сухо вещество-бърках, докато се разтвори; добавях следващата лъжица-бърках; следващата лъжица-бърках.... и така докато се получи гъстотата, която искам.
Peace
Аз ги правя по същия начин и не стават на бучки, с изключение на кашите Нестле. Само те не ми се разтваряха добре.

# 23
  • Мнения: 5 362
По-добре е да приготвяш кашата като към определено количесто сухо вещество се прибавя течността и тогава не се налага да бъркаш толкова.Има и друг момент при този начин на приготвяне-така контролираш количеството и най-вече консистенцията.
Желая ти успех!

Точно така ги правех и аз.Никога не са оставали бучки.

# 24
  • Мнения: 2 039
Единствената каша,която до сега ми е правила този проблем,е тази на Фризокрема  Twisted Evil Колкото и да бъркам,все бучки остават  Crossing Arms Принудих се да ползвам готварска бъркалка(едно време му викаха тел за бъркане).Но любимите ми каши на Милупа и Хумана не ми създават подобни главоболия  Heart Eyes Peace

Общи условия

Активация на акаунт