Моите миникроасанчета

  • 3 086
  • 40
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 375
250 г маргарин
1 ч. ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1/2 ч. л. сода
150 г настъргано сирене
150 г кашкавал
4 ч. ч. брашно
1 ч. л. сол
Маргаринът се разтопява и с останалите продукти се замесва тесто. Оставяте го в хладилника за 2 часа. Тестото го разделяте на 5 топки. Всяка топка разточвате и нарязвате на 16 триъгълника. Завивате от широката към по-тънката част. Намазвате кроасанчетата с жълтък, по желание наръсвате сусам.
 Кроасанчетата заради мргарина не изсъхват и могат да стоят цяла седмица, но въпреки голямото им количество у дома след 2 часа ги няма. Simple Smile

# 1
  • Мнения: 27 524
Звучи лесно и вкусно, обезателно ще ги пробваме  Peace
Някакви съвети за печенето?

# 2
  • Мнения: X
Звучат апетитно, но мисля да заменя маргарина с масло Peace

# 3
  • Мнения: 375
Нищо специално,  наглеждайте ги, че доста бързо се опичат, да имате готовност със следващата тава, все пак излизат 80 кроасанчета, т.е поне три тави. Освен това не ги редете плътно едно до друго, защото бухват.

# 4
  • Мнения: 375
За маслото не знам, опитайте. Аз от години ги правя така и са много сполучливи.

# 5
  • Мнения: 1 101
а може ли без сиренето и ка6кавала?дали  6те станат като обикновенни кроасани??

# 6
  • Мнения: 375
Не съм пробвала без сирене и кашкавал, не знам, може би ще станат.

# 7
  • София
  • Мнения: 10 825
Звучи много добре. Моля тези, които ще ги направят с масло, след това да съобщят как са станали.

# 8
  • Мнения: 1 698
Чудя се дали ще станат с течен шоколад? Ако някой опита, да каже, ако намеря време и аз ще ги пробвам?
Мерси за рецептата Тина - Рина.

# 9
  • Мнения: 707
Чудя се дали ще станат с течен шоколад?
Аz не съм специалистка, ама нали течният Шоколад се пълни след като са опечени вече кроасаните?

# 10
  • Мнения: 1 771
Чудя се дали ще станат с течен шоколад?
Аz не съм специалистка, ама нали течният Шоколад се пълни след като са опечени вече кроасаните?

И аз мисля, че е така.

# 11
  • Мнения: 27 524
Отивам да ги правя, после ще сложа снимка. С маргарин обаче, така наистина ще стоят мекички по-дълго време.  Peace

А яйца няма ли?  newsm78 Хм, започнах вече, така че продължавам, надявам са да са си без яйца.

Последна редакция: нд, 29 апр 2007, 14:50 от Блонди

# 12
  • Мнения: 27 524
Пека втората партида, след малко снимки. Отчетох си две грешки - ако е солено сирене не трябва сол, станаха доста солени. И трябва да се пекат на слаба фурна. Пуснах ги на 170 и бързо прегоряха, вътре останаха глетави и стоят като прозрачни. Но може и от тестото да е, не знам. Сега пека третата тава на 140, да видим. Не ми бухнаха много, мисля, че 4 чаши брашно е множко. С 3 би било по-добре.

# 13
  • Мнения: 1 698
Чудя се дали ще станат с течен шоколад?
Аz не съм специалистка, ама нали течният Шоколад се пълни след като са опечени вече кроасаните?
И аз мисля, че е така.
еййй вярно, жалко, щеше да ми харесат с шоколад.
Ще пробвам оригиналната рецепта тогава, мерси за подсещането. Hug

# 14
  • Мнения: 27 524
Ето снимки. Днес са вече много сухи. Нещо някъде куца, но не знам къде. Все си мисля, че брашното е много  Thinking

Сурови
Изпечени

# 15
  • Габрово
  • Мнения: 366
Направих ги с 3 чаши брашно, без сол и без маргарина/сложих много малко олио/. Станаха супер, но нямам снимки, защото не успях да снимам свършиха бързо-бързо. Grinning
Благодаря за рецептата   bouquet.

# 16
  • Мнения: 27 524
Направих ги с 3 чаши брашно, без сол и без маргарина/сложих много малко олио/.

3 чаши брашно - добре, но това е все пак маслено тесто. Как маслено тесто без мазнина???  newsm78

# 17
  • Габрово
  • Мнения: 366
Ами видях подобна рецепта ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=185962.0 за кашкавалки, само че намалих количеството на сиренето и кашкавала/просто снощи нямах толкова/ и сложих 2-3 лъжици олио/пак поради липси Mr. Green/, но станаха страхотни мекички и вкусни кифлички.

# 18
  • Мнения: 27 524
Е, тогава си направила просто друга рецепта  Wink

# 19
  • Габрово
  • Мнения: 366
Вярно, комбинирах двете но беше добре.  Peace

# 20
  • Мнения: 814
Направих снощи кроасанчетата точно по рецептата. Станаха много добри! И понеже сме само двамата със съпруга ми и не можахме да ги хапнем всичките, тази вечер не забелязах да са се втвърдили или да са сухи. Меки са и  ги опитахме със сладко от боровинки, никак не е лошо, ако обичате комбинация между сладко и солено.
Тина-Рина, благодаря за рецептата, ще я повторя като дойдат децата!

# 21
 Тина-Рина  рецептата е страхотна поздравления   bouquet
Всички в къщи много харесаха миникроасанчетата  в момента няма как да снимам щях да пусна снимки , ноо другият път  Hug
Момичета завивате ли кроасанчетата  в фолио или нещо друуго,  ако останат за следващият ден дее newsm78

# 22
  • Мнения: 65
Спазих точно рецептата,станаха старахотни Hug,ползвах маргарин Бела,незнам дали това е от значение,на втория ден дори са още по-хубави.Само ,че разделих тестото на 4 топки и всяка на 12 триъгълничета
Благодаря за рецептата

# 23
  • Мнения: 375
Странно - от години правя тези кроасанчета и никога не е имало проблем... А що се отнася до течния шоколад, естествено няма да слагате сирене и кашкавал, а само шоколада, преди да печете, разбира се.

# 24
  • Мнения: 1 426
Някой питаше за масло - майка ми казваше с маргарин, в краен случай с мас, с масло не ставали. Аз с маргарин ги правя, прекрасни са.

# 25
  • Мнения: 375
От години правя тези кроасанчета и не съм имала проблеми. Можете да ги направите сладки, като естествено не слагате сирене и кашкавал, а течен шоколад, шипков мармалад.

# 26
  • Мнения: 375
От години правя тези кроасанчета и никога не съм имала проблеми. Могат да се направят и сладки, като естествено се пропускат кашкавалът, сиренето и солта, а преди да се навият, се слага течен шоколад,, шипков мармалад, аз съм го правила и с много гъсто сладко от вишни.

# 27
  • Мнения: 38
Страхотни са. Снощи ги направих с наполовина масло и маргарин /по 125гр/. Направих проба и няколко бройки ги потопих в кристална захар/сурови/. Станаха върха........

# 28
  • Мнения: 375
От години правя тези кроасанчета и никога не съм имала проблеми с тях. Можете да ги направите сладки (без кашкавала, сиренето и солта), като преди да ги завиете, сложите върху триъгълничетата течен шоколад, шипков мармалад или някакво гъсто сладко.

# 29
  • Мнения: 375
Странно - три пъти отговарям, а отговорът ми не излиза. Опитвам за четвърти път. Тези кроасани ги правя от години и никога не съм имала какъвто и да било проблем с тях. Правила съм ги и сладки - с много гъсто сладко от вишни - поставя се върху триъгълничето, тогава се навива и слага в тавата. Може да сложите и течен шоколад или шипков мармалад.

# 30
  • Мнения: 375
Четвърти път пиша, а отговорът ми не излиза...

# 31
  • Мнения: X
Излиза Тина- Рина - от първия път Peace

Последна редакция: ср, 02 май 2007, 15:47 от Анонимен

# 32
  • Мнения: 375
МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЯ!
Не видях, че отговорите продължават на 2 стр. Ако искат, модераторите могат да изтрият повтарящия ми се отговор!

# 33
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Еееей, зарибихте ме, ще взема да ги пробвам!

# 34
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Звучи чудесно и може този уикенд да ги спретна за закуска.

# 35
  • Мнения: 1 426
Това са най-вкусните соленки, които сме яли вкъщи! Вчера се изядоха направо горещи, сега съм забъркала двойна доза, първите вече се пекат...
Само че едната доза я деля на осем питки и от всяка разточена питка питка правя 8 кроасанчета, така ми се видя по-лесно.
Супер са! Супер са! Супер са!

# 36
  • Мнения: 375
И аз сутринта направих двойна доза, защото колкото и много да излизат от една доза, все не са достатъчно.Simple Smile

# 37
  • Universe
  • Мнения: 1 556
  chefТова е много стара "тоталитарна" рецепта, с която шашках гостите. Ами...нямаше готови теста ooooh! ooooh!.
Пропорциите и всичко е абсолютно еднакво, но аз никога не съм ги мазала с жълтък преди печенето. Мисля, че така се запечатват. Направете проба с 1 тава без намазване.

УСПЕХ  И ДА ВИ Е СЛАДКО!!!

# 38
  • Мнения: 422
Тази рецепта я имаше преди време във форума като кашкавалки и аз поради разсеяност ги направих без маргарина, но пък повечко брашно сложих/в рецептата която имам са 3ч.ч./, и не ги мазах с нищо отгоре/за по набързо/.Станаха пухкави и не бяха сухи на другия ден.Половинката само ме тормози да му правя, ама аз искам да отслабвам.Ето моя резултат:
http://bgphoto.net/photos/22507/o633081966589423750.jpg

# 39
  • Мнения: 74
страхотни са.Поздравленя smile3525

# 40
  • Мнения: 375
Благодаря! Радвам се, че са ви харесали!-)

Общи условия

Активация на акаунт