Закуски

  • 165 720
  • 207
  •   1
Отговори
# 105
ВКУСНИ И БЪРЗИ  ПИТКИ

1 ЯЙЦЕ
1 Ч.Ч. СИРЕНЕ
1 Ч.Ч. КИСЕЛО МЛЯКО
1/2 Ч.Л. СОДА БИКАРБОНАТ
2 1/2 Ч.Ч. БРАШНО
МАСЛО
КАШКАВАЛ

ПРАВИМ СИ ТЕСТО ОТ ЯЙЦЕТО,КИСЕЛОТО МЛЯКО СЪС СОДАТА ,СИРЕНЕТО  И БРАШНОТО .ОФОРМЯМЕ ТОПЧЕТА  СЪС СРЕДНА ГОЛЕМИНА .НАРЕЖДАМЕ ГИ В ТАВИЧКА И ОТГОРЕ НА ВСЯКО ТОПЧЕ ПОСТАВЯМЕ ПАРЧЕНЦЕ МАСЛО И ПОРЪСВАМЕ С НАСТЪРГАН КАШКАВАЛ.
   БОН АПЕТИ!!!!!!  chef

# 106
  • София
  • Мнения: 160
Ето какво ми приготвяше баба ми , когато бях малка - нарича го "мачкан" : разтопява се масло в тиган и се наронват парченца сух хляб /колкото по-стар, толково по-добре/ около 2-3 филии. Хляба попива маслото и става жълт, обърква се малко /мноого хубаво мирише Laughing докато се запържва/ и се прибавя натрошено сирене и се разбърква и то, но не се държи повече на котлона. Много вкусен "бъркольоч" става. Много е приятно в комбинация с чаша айрян - тя разбира се е отделно /в чаша, а не е вътре/

# 107
  • Мнения: 1 925
Така да кажа и аз за нашата любима напоследък закуска :
Нарязвам филийки, махам им средата, но оставям малко все пак от мекичкото. Слагам ги в нагорещен тиган, чуквам по едно яйце във всяка филийка ( в дупката ). Като се запържат малко ги обръщам и настъргвам кашкавал или слагам чедър да се поразтопи. Поръсвам ги с чубрица и са готови  Peace Напоследък са хит вкъщи
  Hug

# 108
  • Мнения: 286
Ето иедна рецепта от мен!!
Пица с хляб

Продукти:
6 филии стар хляб/може и по-малко зависи от тавичката/
3 яйца
1 чаена чаша кисело мляко
200 гр.сирене
200 гр. колбас
малко олио
чубрица

Приготвяне:

1.Нареждаме филийките в предварително намазана с олио тавичка.
2.Ръсим ги с нарязания колбас и настърганото сирене.,добавяме
малко олио и чубрица.
3.Запичаме до зачервяване.
4.Разбиваме яйцата с киселото мляко и заливаме филийките.
5.Отново запичаме до зачервяване.

По желание преди поднасяне може да я полеете с кетчуп.

# 109
  • София
  • Мнения: 10 858
Ето какво ми приготвяше баба ми , когато бях малка - нарича го "мачкан" : разтопява се масло в тиган и се наронват парченца сух хляб /колкото по-стар, толково по-добре/ около 2-3 филии. Хляба попива маслото и става жълт, обърква се малко /мноого хубаво мирише Laughing докато се запържва/ и се прибавя натрошено сирене и се разбърква и то, но не се държи повече на котлона. Много вкусен "бъркольоч" става. Много е приятно в комбинация с чаша айрян - тя разбира се е отделно /в чаша, а не е вътре/

Ех, тези закуски на бабите...ммм...направо човек ги помни цял живот Mr. Green
И моята правеше нещо подобно но запържваше само натрошено сирене в много масло, а аз после си топях в маслото и си хапвах полуразтопено сиренце. И до ден днешен си го правя това, много го обичам. Simple Smile

# 110
  • Мнения: 222
моите закуски гледам да стават бързо и затова приготвям от вечерта тестото,слагам го в хладилника и сутрин ги приготвям

мекици
1б. кисело мляко, 1ч.л. сол, 1 ч.л. сода, брашно

бухти1
2-3 яйца,щипка сода, 1/2к. кисело мляко и брашно за средно меко тесто.
Гребва се с лъжица и се пържи.

бухти2
1/2 к. кисело мляко, 1ч.л. сода, 1ч.л. сол, 2-3 яйца,захар или сирене 1чаша, брашно колкото поеме за меко тесто. Разточва се на кора и се изрязват формички. Пържи се.

Солен кекс
150 гр. касло, 1ч.л сол, 6 яйца, 300 гр. брашно, 1 бакпулвер, 150 гр. кисели краставички, 200 гр. колбас, 150 гр. кашкавал-настърган,
Маслото се разбива добре и се прибавят яйцата едно по едно, бра;ното с бакпулвера и всички останали продукти, нарязани на дребно. Пече се в умерена фурна.

# 111
  • Мнения: 590
Здравейте мили момичета! Ето една много вкусна - поне според мен, рецепта.

Кифли - Дани
500гр.- брашно,1ч.л - суха мая,1ч.ч. - топло прясно мляко,9с.л. - олио, 1ч.л. - захар.  
За пълнежа - 2-белтъка, 200гр.- сирене. В тавата се разтапя 100гр.- масло. Точи се кората веднага, реже се на триъгълници завиват се кифлите и се мажат отгоре с жълтък.Пекат се в загрята фурна. Дано ви харесат! Grinning

Много ни харесаха!
Снощи ги направих,но нямах суха мая сложих прясна,и две яйца добавих.Забравих ги вечерта на масата без да ги покрия с фолио doh.И на сутринта бях направо изумена ,не бяха изсъхнали,напротив бяха като току що изстинали.  newsm10

# 112
  • Мнения: 22
Здравеите на всички, чудещи се как да разнообразят малко закуската!

Ето едни [u]санвичи[/u], по малко по-различен начин:
На 1 филия хляб /без да се маже/ се слага кашкавал /по-добре на парчета, а не настърган/. Върху него се слагат парчета шунка и се покрива с друга филия. Филиите се мажат обилно с масло от външната страна и сандвича се слага върху сгорещен тиган. Като порозовее от едната страна се обръща. Отвътре кашкавалаът се поразтопява леко, а отвън филиите стават хрупкави Peace Страшно вкусно!!!

Когато разпъвате мекици, сложете в средата една-две лъжички натрошено сирене, прегънете на плик и изпържете като мекиците от двете страни.

# 113
  • Мнения: 109
Здравейте, кулинарки, страхотни сте Hug
Я да питам, има ли мами от Нова Загора или от този край? Майка ми (новозагорчанка bowuu) навремето правеше едни вкусотии,  с баща ми им викахме пържените банички. Обаче не знам рецептата, нея я няма вече да ми я каже, а аз, както и да опитвам, не мога да ги докарам като нейните. Баничките бяха със сирене и се пържеха в тиган. Ставаха с големина на палачинки, но по-твърдички и едни такива слоести, ммммм... Laughing .  Някой да знае рецептата? Знам, че се разточваха няколко пъти и се слагаше мас, ама друго какво - мая, сода newsm78

# 114
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: Vancheto
Искам да ви предложа моята рецепта банички.Често ги правя защото децата много ги обичат.

Банички със сирене
продукти
чаша топла вода
1 ч.л.сол
брашно
св.мас за мазане
1-2 яйца
200 г сирене
мазнина за пържене
начин на приготвяне
Замесвам средно твърдо тесто от водата, солта и брашното.Разделям на 5 топки.Оставям да почине 15-20 мин.
Разточвам първата топка на много тънко, отгоре слагам тук-там от свинската мас.Разточвам втората топка, поставям върху първата и
пак слагам от маста.Така правя и с останалите.
Това "нещо"  го разточвам на колкото може по-тънко-обикновено ми заема цялата маса .Разбивам яйцата със сиренето и намазвам половината кора и прегъвам на две.Прищипвам краищата с пръсти и нарязвам на правоъгълничета с капак на тенджера-ако се нарежат с нож ще се отворят при пърженето.Пържат се в сгорещена мазнина до зачервяване.
Уверявам ви че се правят много бързо и са много вкусни.
 Дано сте ми разбрали писанията. Wink
И да не е това, което търсиш, тая рецепта е върха Peace

# 115
  • Мнения: 109
Май е това, благодаря! Откъде я изрови, аз уж прегледах цялата тема, преди да пиша  Embarassed
Обаче знаех си, че вас трябва  да питам Laughing Всичко знаете ,ей bouquet

Последна редакция: нд, 28 май 2006, 12:35 от valentina.l

# 116
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Изравям аз, цял ден из вкусотии се ровя, после що съм 10 кила отгоре  #Cussing out
Ето от тук е, заповядай  Hug

# 117
  • Мнения: 487
Аномалия, иска ми се да ги пробвам, но да питам сода или мая слага ли се?

# 118
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Пиратке, никакъв набухвател няма, аз само сложих от мене малко оцет за по-лесно разточване Wink

# 119
  • Мнения: 5 873
Хайде,направете ги и ще чакам отзиви!

Общи условия

Активация на акаунт