Много лесна баница с готови кори

  • 66 977
  • 32
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 479
Баницата която Ви препоръчвам я правя вече няколко години и става много бързо и вкусно.

Продукти

Едно пакетче фини кори
Чаена чаша мляко
Две яйца
Щипка сол
Сирене -300-400 гр.

Намазвате дъното на една средно голяма тавичка с мазнина (големината трябва да позволява корите леко да се нагънат)
Между всеки две кори слагате сирене. Отгоре наръсвате с олио и нарязвате корите на парчета. Заливате внимателно с лъжица разбитите яйца и мляко с щипка сол. Печете в умерена фурна. Внимавайте става бързо.

# 1
  • Враца
  • Мнения: 5 206
звучи много вкусно. мисля да я направя за закуска събота сутрин и ще докладвам после. благодаря за рецептата

# 2
  • Враца
  • Мнения: 5 206
да доклдавам: направих, лесна е и мнооооого вкусна, благодаря още веднъж! Simple Smile

# 3
  • Мнения: 920
Да кажа и аз рецепта за баница с готови кори. Мисля че става лесно и бързо - а за вкусно...това съм сигурна!

продукти:
пакет фини точени кори (аз ползвам Белла фамилия)
сирене 300-400 гр.
2 яйца
прясно мляко
масло

Яйцата и натрошеното сирене се разбъркват като към тях се прибавя и прясно мляко. Количеството е толкова че сместа да стане леко течна за да се размазва по-добре. Корите се вият по две - първата се намазва с масло, залепя се втората, пак масло и отгоре плънка равномерно размазана по цялата кора.
Завива се и се слага в подмазана тава. Навитите кори се редят в тавата като спирала (стандартната форма на вита баница).
Отгоре се залива с оставената предварително малко плънка и прясно мляко. Баницата трябва да е така да се каже плувнала в млякото - да стига до средата и.
Пече се на умерена фурна.

# 4
  • София
  • Мнения: 9 486
На мен 2 яйца ми звучат, т. да се каже-дооооста скромно. Laughing
Това за цял или половин пакет кори е? Confused:
Аз правя баница така:
4 яйца
1 кисело мляко (правилно сте прочели-1 кофичка приблизително отива)
200-250 гр. сирене
1/2 к. л. сода
1-2 с. л. брашно
олио, масло
кори за баница (естествено, какво ще правим иначе без тях Laughing, Бела)
Обмазвам тавичката с олио-мнооого пестеливо, не обичам много мазно.
В една купа смесвам продуктите и оставям настрана малко да шупне от содичката.  
Нареждам една кора на дъното на тавата. Леко обмазвам с олио и веднага върху нея слагам втора кора. Тук вече сипвам от сместа и разстилам равномерно. Повтаря се това до края.
Това, което остава в купата, обикновено нищо не остава от сместа, се размива с малко водичка (приблизително една -две чаши вода). Така, както е вече наредена в тавата нарязвам с ножа на желаният размер парчета. Аз обичам малки хапчици баничка и разрязвам приблизително на квадратчета ~5х4 см. След като съм разрязала на парченца изливам отгоре водата от купата (това, което остане от сместа, размито с водичка). Хубаво да се напоят корите. Слагам по малки парченца масълце отгоре, равномерно. Слягам тавата в предварително загрятата фурна и чакаме всички над печката. Grinning  Grinning
Става много мекичка и страшно вкусна.
Правя баницата и в друга форма. На малки банички. Всяка една кора се обмазва с олио и се сипва смес; навивам на руло и след това започвам да навивам в единият край навътре -като охльвчета, стават като малки кръгли банички. Нареждат се в тавата и пак така се заливат с  размита водичка отгоре. Разбира се, парченце масълце върху всяко парче-за разкош. Simple Smile  Simple Smile
Мммм, пак ми се прияде баничка. Laughing

# 5
Ето и една рецепта за баница от мен:
Лесна и бърза

4 яйца
1 пакет кори
300-400гр сирене
200-300гр газирана вода /или минерална/
олио

В омазнена тавичка, нареждам първо 3-4 листа кори. Поръсвам с натрошено сирене и поливам с олио. Пак кори, сирене, мазнина.Така до като свършат корите. Нарязва на квадрати баницата. Разбивам с миксер яйцата и после прибавям към тях водата. Разбивам още малко сместа и с нея заливам баницата.
Пече се в предварително загрята фурна на 180`.
Когато е готова я изваждам от фуната и я обръщам върху 3 купички. Завивам я с кърпа.
Става бухнала и много вкусна, дори да се яде на другия ден.
Добър апетит!

# 6
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Цитат на: kopche

Аз правя баница така:
4 яйца
1 кисело мляко (правилно сте прочели-1 кофичка приблизително отива)
200-250 гр. сирене
1/2 к. л. сода
1-2 с. л. брашно
олио, масло
кори за баница (естествено, какво ще правим иначе без тях Laughing, Бела)
Обмазвам тавичката с олио-мнооого пестеливо, не обичам много мазно.
В една купа смесвам продуктите и оставям настрана малко да шупне от содичката.  
Нареждам една кора на дъното на тавата. Леко обмазвам с олио и веднага върху нея слагам втора кора. Тук вече сипвам от сместа и разстилам равномерно. Повтаря се това до края.:

И аз така-само че гледам нищо да не остане в купата.Разрязвам и НАБОЖДАМ баницата и като я извадя от фурната я поръсвам с малко вода и я завивам с кърпа отгоре!!!
Хмммм-вкусотия!!! И с една чаша боза или к.млякоооо-офф,потекоха ми л*****!  Laughing
Защо най-вкусните неща са най-калорични???  Twisted Evil

# 7
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 1 607
А ето и от мен една рецепта за баница, която научих преди около година и оттогава правя само от нея:

1 пакет кори за баница, предпочитам да не са Бела, защото са  доста жилави
3 яйца
200 гр. сирене
1 кофичка кисело мляко
1 кофичка вода
1 ч.л. сода бикарбонат
олио

Намазвам тавичката с олио и отгоре нареждам корите по следния начин:
всеки лист от корите го правя на топка, но не прекалено смачкан, а голям  колкото юмрук и го слагам в тавата.Така правя с всичси листи, като ги нареждам една до друга топките.
Наръсвам натрошеното сирене отгоре и малко олио.
Разбивам в купа яйцата с киселото мляко, в което съм прибавила содата. Прибавям и около 1 кофичка вода.
С тази смес заливам баницата отгоре, така, че да се покрие цялата и да попие навсякъде сред и между топките.
Отгоре слагам бучки маргарин или кр. масло. Слагам в загрята фурна. Пека първо отдолу и като се надигне отдолу и отгоре.
Като се опече я напръсквам с вода и покривам с кърпа.
ато се опече става на хълмчета и е доста вкусна.

# 8
  • Мнения: 4 358
Аз пак ще си напиша моята любима рецепта:

1 пакет точени кори
сирене
1 малка трапезна майонеза на "Олинеза"
1 яйце

Слагам сирене и навивам по две кори заедно (тавичката ми е малка). Редя корите в кръг.
Разбивам яйцето, добавям майонезата и вода, колкото се събира в кофичката от майонезата. Поливам с тази смес баницата и пека до зачервяване.

# 9
  • Мнения: 390
почти като на теди рецептата, лесничка и вкусничка
Бърза баница (безкрайно бърза)
1 пакет кори Белла
1 майонеза (+ толкова вода - меря със същата кутийка)
половин кисело мляко
сода - половин ч.лъжичка
сирене 300гр (може и извара)
3 яйца
намазнявате тавичката (най-добре да е правоъгълна), разстилате корите, хващате най-горната и започвате да я плисирате по дължина (надипляте плисета с височина  пръст и половина - два) и слагате в тавичката после следващата кора и следващата (редите рехаво). Като свършат корите ги заливате със сместта от останалите изброени продукти. тръскате тавичката и набутвате с пръсти между плисетата плънка - за да не остане някъде сухо, пече се в умерена фурна, не знам за колко време става, но става бързо и мнооооого вкусно

# 10
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: tedi_b
Аз пак ще си напиша моята любима рецепта:

1 пакет точени кори
сирене
1 малка трапезна майонеза на "Олинеза"
1 яйце

Слагам сирене и навивам по две кори заедно (тавичката ми е малка). Редя корите в кръг.
Разбивам яйцето, добавям майонезата и вода, колкото се събира в кофичката от майонезата. Поливам с тази смес баницата и пека до зачервяване.

Имам питане относно тази баница - от сочните ли е или от хрупкавите?

# 11
  • Мнения: 4 358
Аnomalia, баницата не става хрупкава и е по-скоро мека отколкото сочна. Майонезата не е много и няма откъде да дойде сочност.

Ето снимки: преди печене, готовата баница, парче от баницата

# 12
  • Мнения: 717
Цитат на: kopche
На мен 2 яйца ми звучат, т. да се каже-дооооста скромно. Laughing
Това за цял или половин пакет кори е? Confused:
Аз правя баница така:
4 яйца
1 кисело мляко (правилно сте прочели-1 кофичка приблизително отива)
200-250 гр. сирене
1/2 к. л. сода
1-2 с. л. брашно
олио, масло
кори за баница (естествено, какво ще правим иначе без тях Laughing, Бела)
Обмазвам тавичката с олио-мнооого пестеливо, не обичам много мазно.
В една купа смесвам продуктите и оставям настрана малко да шупне от содичката.  
Нареждам една кора на дъното на тавата. Леко обмазвам с олио и веднага върху нея слагам втора кора. Тук вече сипвам от сместа и разстилам равномерно. Повтаря се това до края.
Това, което остава в купата, обикновено нищо не остава от сместа, се размива с малко водичка (приблизително една -две чаши вода). Така, както е вече наредена в тавата нарязвам с ножа на желаният размер парчета. Аз обичам малки хапчици баничка и разрязвам приблизително на квадратчета ~5х4 см. След като съм разрязала на парченца изливам отгоре водата от купата (това, което остане от сместа, размито с водичка). Хубаво да се напоят корите. Слагам по малки парченца масълце отгоре, равномерно. Слягам тавата в предварително загрятата фурна и чакаме всички над печката. Grinning  Grinning
Става много мекичка и страшно вкусна.


Пробвах я днес, стана страхотна и мнооооого вкусна. Grinning  Grinning

# 13
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Цитат на: tedi_b
Аnomalia, баницата не става хрупкава и е по-скоро мека отколкото сочна. Майонезата не е много и няма откъде да дойде сочност.

Ето снимки: преди печене, готовата баница, парче от баницата

ММММММ, страхотно изглежда тази баница, 100 % е и вкусна. Благодаря, Теди, непременно ще я пробвам.
И още 1 питане - майонезата с какъв грамаж е? Понеже у нас обикновено се размотава майонеза "Краси"

# 14
  • Мнения: 4 358
Цитат на: anomalia
И още 1 питане - майонезата с какъв грамаж е? Понеже у нас обикновено се размотава майонеза "Краси"

Майонезата е от малките, 125 грама е. Не съм пробвала с "Краси", само с трапезната на "Олинеза".
Само да допълня, че режа баницата като торта.
Дано ви се услади като на нас  Grinning

# 15
  • Мнения: 4 212
МЛЕ4НА БАНИЦА

готови кори
3 яйца
1 литър прясно мляко
сирене
масло стопено на котлона

Намазва се тавата с масло. Нареждат се малко кори, натрошено сирене и се полива с малко масло.Пак се нареждат малко кори и се повтаря.Така докато свършат корите.Разбиват се яйцата, добавя се млякото и се залива баницата.Пе4еш и после ядеш.Мммм, много вкусно става Heart EyesСтава лека и мека.

# 16
  • Мнения: 830
И аз пробвах баницата на Копче , стана супер . Мекичкаааа . до сега не бях заливала с ....водичка , ама става лека и мека баничка , да знаете .

# 17
  • Мнения: 2 323
Цитат на: tedi_b
Аnomalia, баницата не става хрупкава и е по-скоро мека отколкото сочна. Майонезата не е много и няма откъде да дойде сочност.

Ето снимки: преди печене, готовата баница, парче от баницата

лелееее, това е перфектната вита баница! как я правиш така равномерна - на мен ми става много неравна - по колко кори заедно завиваш? моите  някяк по- високи стават, защото не ги навивам на тънко, а по нашироко, ама как обиаснявам и аз!....1 урок free Laughing

# 18
  • Мнения: 4 358
Малка ми е тавичката и навивам по две.
Навивам и по тясната, и по широката част, така че да се запълни тавичката. Пробвай да навиеш по-стегнато. Дори леко да се закъса някъде, заливката "маскира" и после не си личи.
Успех  Grinning

# 19
  • Мнения: 2 323
Цитат на: tedi_b
Малка ми е тавичката и навивам по две.
Навивам и по тясната, и по широката част, така че да се запълни тавичката. Пробвай да навиеш по-стегнато. Дори леко да се закъса някъде, заливката "маскира" и после не си личи.
Успех  Grinning

аз мога и стегнато, ама да не станат тънки като червейчета! Laughing и си мислех, че ще остане тестива...ти кажи!

# 20
  • Мнения: 4 358
Еее, не чак като червейчета  Laughing
Като два пръста например. Не съм сигурна, че разбрах какво означава "тестива", но ако сложиш достатъчно сиренце, няма начин да стане "тестива"  Simple Smile

# 21
  • Мнения: 2 323
Цитат на: tedi_b
Еее, не чак като червейчета  Laughing
Като два пръста например. Не съм сигурна, че разбрах какво означава "тестива", но ако сложиш достатъчно сиренце, няма начин да стане "тестива"  Simple Smile

и аз обичам с повечко плънка, ама като ги стегна...това имам предвид! а "двата пръста"-пълни ли са с плънка? че тогава вече май става много?
а ако ги стегна много става по-тестива, нали....

# 22
  • Мнения: 4 358
Цитат на: new_mama
а "двата пръста"-пълни ли са с плънка? че тогава вече май става много?
а ако ги стегна много става по-тестива, нали....

Ами да, с плънката става два пръста. То май и на снимката си личи. Ако пък обичаш с повече плънка, завий корите с дебелина на два и половина-три пръста. Като я направиш веднъж, ще си нагласиш плънката и дебелината на корите по твой вкус за следващия път.
Майонезата и яйцето придават мекота на баницата и не става тестива  Grinning

# 23
  • Мнения: 1 533
копче,

правих снощи твоята баница. Малко остана като мокра отдолу обаче. Или съм прекалила с водата /1 чаша от керамичните червените на Нес Кафе/ или не съм я пекла като хората /на 180' отдолу и отгоре, накрая засилих на 200'/

Иначе стана много красива и вкус чудна, мъжът ми омете половината тава сам, но това мокрото отдолу Thinking

Тия дни мисля да пробвам и варианта на теди_б с майонезата.

# 24
  • Sofia
  • Мнения: 21 646
Отдавна я гледам тази тема и сега вече като отлежа , реших и аз да си кажа ! Simple Smile

Баница

 Arrow 1 пак . кори Бела
Arrow мако повече от половин пак.( 250 гр ) масло
 Arrow 4-5 яйца
 Arrow около 400 гр сирене
 Arrow 4 с. л. кис мляко
 Arrow 300мл. прясно мляко
 Arrow малко олио

Разбърквам яйцата , натрошеното сирене , кис. мляко ,  и олиото .
С разтопеното масло залепвам корите по две - разстилам кора поливам с масло и с ръка го размазвам по цялата кора  и залепвам отгоре друга кора и така с всичките кори . Трябва да остане малко от маслото , около 4 с. л.  Така се получават 6 - 7 двойни кори Сгъвам на 4 ( от късата страна ) и ги редя една в/у друга . Накрая ги обръщам  и започвам с първата залепена кора . Разстилам и намазвам цялата с плънката . Завивам от късата страна и редя в намазнена тава. Нарязвам на парчета и заливам с останалото масло и прясното мляко . Ако ми е останала плънка я сипвам в/у крайчетата на корите , за да са мекички. Пека в предварително загрята фурна на 220 градуса. Готова е за 30 минути .  Като я извадя я ръся с вода и покривам за да се задуши .
Страхотна е !

# 25
  • Мнения: 5 251
Цитат на: tedi_b
Аз пак ще си напиша моята любима рецепта:

1 пакет точени кори
сирене
1 малка трапезна майонеза на "Олинеза"
1 яйце

Слагам сирене и навивам по две кори заедно (тавичката ми е малка). Редя корите в кръг.
Разбивам яйцето, добавям майонезата и вода, колкото се събира в кофичката от майонезата. Поливам с тази смес баницата и пека до зачервяване.


Страхотна баница  #Milti Тази вечер я правих за вечеря,наистина е бърза,лесна и многооо вкусна  Laughing Аз не обичам неща правени със сода и затова се спрях на тази и не съжалявам.Предложих я на други приятелки,които също утре ще кажат дали са доволни в което не се съмнявам разбира се  Wink

# 26
  • Мнения: 4 358
Много се радвам, че баничката печели привърженици  Grinning .
Рецептата ми я даде мама и ние много често си я правим.
На Нова година ядохме същата баница, но със сирене + праз лук, пак беше много вкусна  Grinning

# 27
  • Мнения: 3 926
Цитат на: Шани
Защо най-вкусните неща са най-калорични???  Twisted Evil

Защото мила, хората са казали: Всички хубави неща на този свят са или неморални, или незаконни, или от тях се пълнее  Wink  А баничката с майонезата е наистина вкусна, само дето аз слагам по 3-4 яйца.

# 28
  • Мнения: 3 927
Рецепти за баници има толкова, колкото и домакини Wink . След опити на какви ли не варианти съм се спряла на следния:

1 пакет кори, няма значение какви Wink , аз ползвам Белла, защото са точно 14 броя в опаковка;
4 яйца;
4 с.л. кисело мляко;
1 к.ч. олио, не повече;
сирене поне 300 гр.
масло;
газирана вода.


Разбива се смес от 4 яйца и 4 с.л. кисело мляко. Сиренето се натрошава.
Нарежда се по следния начин:
поставя се една кора на плота, ръси се 2-3 с.л. от яйчената смес и 1-2 с.л. от олиото отгоре; поставя се втора кора, пак се ръси от яйчената смес, поръсва се натрошеното сирене. Двете кори заедно се навиват и се поставят в тавата, за което има два варианта: или на редчета (получават се 7 реда) или на кръгчета, пак стават 7 броя Simple Smile . Така се напълва цялата тава, предварително намазана с мазнина.
Баницата се залива с газирана вода, но не повече от 200 мл. Отгоре се накълцват парченца масло. Изчаква се да попие хубаво около 15 мин. и тогава се пече в предварително загрята фурна.

Изглежда малко пипкава, но в действителност се прави много бързо. По-сочна и пухкава баница досега не съм яла....

# 29
  • София
  • Мнения: 3 328
4 яйца
2/3 кофичка кисело мляко
1/2 к. л. сода
300 гр сирене
1/3 ч. ч. и отделно - 2 сл. л. - олио
1 пакет фини кори - Белла, Фантастико или други

Приготвям смес от яйцата, киселото мляко, сиренето, олиото и содата, от която слагам между корите. Намазвам голяма тава с 1 с. л. олио и, ако правя баницата редена, слагам първата кора, върху нея - от плънката, а всяка следваща кора /без най-горната/ набирам леко върху сложената вече плънка. Ако правя баницата вита, слагам от плънката върху целия лист, после го прегъвам на две, пак слагам от плънката/без да прекалявам/ и навивам по дължината на листа. Навивам баницата от средата на тавата навън спираловидно. И в двата случая, като сложа последния лист, набождам на повечко места баницата и после разнасям равномерно върху набодената повърхност останалата ми 1 с. л. олио. Пека в умерена до силна фурна около 30 мин. /докато се зачерви и отдолу - повдигам леко с вилица, за да проверя/. Изваждам я веднага, щом е опечена, напръсквам я с 1/3 ч.ч. вода/не студена/ и я покривам с друга, по-голяма тава, или с лист хартия и вълнено одеалце/имам си специално за тази цел, а то ми върши работа и при квасенето на мляко/. След 10-тина минути отвивам баницата, режа я - на квадратни или триъгълни /като торта/ парчета и поднасям, обикновено с айрян. Наздраве Simple Smile

# 30
Баничката стана много хубава! Препоръчвам ви я! Oпитайте я:)) Laughing

# 31
Баничката стана много хубава! Препоръчвам ви я! Oпитайте я:)) Laughing

# 32
  • Мнения: 1 258
На мен 2 яйца ми звучат, т. да се каже-дооооста скромно. Laughing
Това за цял или половин пакет кори е? Confused:
Аз правя баница така:
4 яйца
1 кисело мляко (правилно сте прочели-1 кофичка приблизително отива)
200-250 гр. сирене
1/2 к. л. сода
1-2 с. л. брашно
олио, масло
кори за баница (естествено, какво ще правим иначе без тях Laughing, Бела)
Обмазвам тавичката с олио-мнооого пестеливо, не обичам много мазно.
В една купа смесвам продуктите и оставям настрана малко да шупне от содичката.  
Нареждам една кора на дъното на тавата. Леко обмазвам с олио и веднага върху нея слагам втора кора. Тук вече сипвам от сместа и разстилам равномерно. Повтаря се това до края.
Това, което остава в купата, обикновено нищо не остава от сместа, се размива с малко водичка (приблизително една -две чаши вода). Така, както е вече наредена в тавата нарязвам с ножа на желаният размер парчета. Аз обичам малки хапчици баничка и разрязвам приблизително на квадратчета ~5х4 см. След като съм разрязала на парченца изливам отгоре водата от купата (това, което остане от сместа, размито с водичка). Хубаво да се напоят корите. Слагам по малки парченца масълце отгоре, равномерно. Слягам тавата в предварително загрятата фурна и чакаме всички над печката. Grinning  Grinning
Става много мекичка и страшно вкусна.
Правя баницата и в друга форма. На малки банички. Всяка една кора се обмазва с олио и се сипва смес; навивам на руло и след това започвам да навивам в единият край навътре -като охльвчета, стават като малки кръгли банички. Нареждат се в тавата и пак така се заливат с  размита водичка отгоре. Разбира се, парченце масълце върху всяко парче-за разкош. Simple Smile  Simple Smile
Мммм, пак ми се прияде баничка. Laughing

Ето това е БАНИЦАТА!Току-що я направих!!!!!Препоръчвам!!!

Общи условия

Активация на акаунт