Мързеливи тиквички

  • 13 539
  • 37
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 7 474


Понеже не обичам да пържа Laughing, реших да пробвам нов вариант на печени тиквички, път те станаха много вкусни  Crazy

Мързеливи тиквички


Тиквички
подправка "Вегета"- който не обича може и сол само
брашно

Нарязвате тиквичките на едри кубчета, посолявате и след 5 мин. измивате с вода. Поръсвате ги с подправката леко, защото е солена доста (или със сол само) и поръсвате обилно с брашно. След 5 мин. (колкото да поеме брашното) ги изсипвате в намаслена , силно сгорещена тава и фурна (ползвах тефлонова тава да не залепнат) . Печете около 40 мин. на макс  като леко разбърквате (два-три пъти) със шпатула, за да не се разкашкат.
Който има желание може и да ги изпържи в тиган  Laughing

Втори начин на нарязване-доста по-сполучлив според мен  Wink
Само че тези ги обръщам два пъти, но е лесно, заради начина на рязане.



Последна редакция: вт, 25 сеп 2007, 19:19 от L е о

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 10 822
Ммммм,освен че изглежда вкусно е и лесно.Благодаря!

# 2
  • Мнения: 422
На мен не ми изглеждат добре, заради брашното, но въпрос на вкус.Иначе си ги правя печени от няколко години, защото и аз не обичам да пържа.А и така стоят по-хрупкави.Обърквам с малко  коис.мляко, чесън и копър.Страшна салатка за ракийка.

# 3
  • Мнения: 526
Изглеждат апетитно,ама пусто като ги обичам повече пържени...
Иначе наистина рецептата е супер лесничка и мързелива.

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
На мен не ми изглеждат добре, заради брашното, но въпрос на вкус.Иначе си ги правя печени от няколко години, защото и аз не обичам да пържа.А и така стоят по-хрупкави.Обърквам с малко  коис.мляко, чесън и копър.Страшна салатка за ракийка.

и аз не ги харесвам с брашно. незнам защо.

ама 40 минути пусната фурна ми се струва много за едни тиквички. особено, ако е жега.

моята мързелива рецепта:
1 глава лук
200 гр, пресни гъби
3-4 тиквички
1-2 скилидки чесън
копър
сол

лукът го запържвам леко, слагам гъбите. тиквичките са обелени и нарязани на ситни кубчета. запържвам и тях, като разбърквам внимателно да не ги разкашкам.

като е готово (след около 10 мин.) изключвам котлона, слагам чесъна, копъра и солта обърквам и оставам да се смесят ароматите.

сервирам със сос от кисело млко и квасена сметана.

хем имат вкус на пържени, хем не поемат толкова мазнина.  bouquet

# 5
  • Мнения: 422

На мен не ми изглеждат добре, заради брашното, но въпрос на вкус.Иначе си ги правя печени от няколко години, защото и аз не обичам да пържа.А и така стоят по-хрупкави.Обърквам с малко  коис.мляко, чесън и копър.Страшна салатка за ракийка.

и аз не ги харесвам с брашно. незнам защо.

ама 40 минути пусната фурна ми се струва много за едни тиквички. особено, ако е жега.

моята мързелива рецепта:
1 глава лук
200 гр, пресни гъби
3-4 тиквички
1-2 скилидки чесън
копър
сол

лукът го запържвам леко, слагам гъбите. тиквичките са обелени и нарязани на ситни кубчета. запържвам и тях, като разбърквам внимателно да не ги разкашкам.

като е готово (след около 10 мин.) изключвам котлона, слагам чесъна, копъра и солта обърквам и оставам да се смесят ароматите.

сервирам със сос от кисело млко и квасена сметана.

хем имат вкус на пържени, хем не поемат толкова мазнина.  bouquet
Е това и на мен ми харесва.Уби ме-да живее мързела, а пропо последно си пекох тиквичката в микрото на пълна мощност за 7 мин., с малко сол и олио и пак ми харесаха.

# 6
  • Мнения: 7 474
Аз по принцип също не слагах брашно, но този път реших да опитам и много ми харесаха  Laughing Даже мислех първо да ги пържа в тигана, но размислих , другия път ще ги изпържа да видя какво ще стане  newsm78 Предполагам, че и без брашно ще станат  Wink

# 7
  • Мнения: 5 713
А така стават ли хрупкави?
Аз искам да разбера тайната как да ги направя хрупкави, но без да пържа.

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Leo,   bouquet

# 9
  • Мнения: 7 474
А така стават ли хрупкави?
Аз искам да разбера тайната как да ги направя хрупкави, но без да пържа.

 Laughing Не, не са хрупкави Rolling Eyes , ако откриеш как да стават свиркай  Laughing
Пробвай на ленти да ги нарежеш и да ги подредиш едно до друго, за да не бъркаш-може и да станат по-хрупкави  Thinking

# 10
  • Мнения: 119
Не, и така не стават пущините  Joy
Аз обаче вече им свикнах и много си ми харесват на фурна, пържени ям само ако някой ми изпържи  Laughing

# 11
  • Мнения: 4 668
Добре де Лео - така не стават ли меки и лигави  Confused

Аз също не пържа - пека си ги на грил тигана  Grinning

# 12
  • Мнения: 526
А така стават ли хрупкави?
Аз искам да разбера тайната как да ги направя хрупкави, но без да пържа.
Еее,ако някой измисли точно такъв чалъм и го сподели,направо му пращам едно стекче бира по SPEEDY Grinning

# 13
  • Мнения: 393
Ей супер Лео ще ги пробвам тези тиквички.Аз миналия ден направих друг опит и според милото съм се справила добре.Домързя ме да пържа тиквичките и се чудих какво да ги направя и ми хрумна да направя муска само че вместо с картофи с тиквички.Според мен много добре се получи, но въпрос на вкус все пак.

# 14
  • Мнения: 7 474
Добре де Лео - така не стават ли меки и лигави 


 Стават меки Crazy, ама аз така си ги обичам Blush  Laughing
и без това ги правя два пъти в годината Whistling, никой не ги ще без мръвка  ooooh!

# 15
  • София
  • Мнения: 462
На мен привижда ли ми се, или има моркови и чушки в тази рецепта  newsm78
 На снимката така ми изглежда..

# 16
  • Мнения: 5 713
Според мен няма.  Laughing
Но, ако повече се загледаш, може ориз и домати да видиш / аз в началото това видях /.  Joy

# 17
  • Мнения: 7 474
На мен привижда ли ми се, или има моркови и чушки в тази рецепта  newsm78
 На снимката така ми изглежда..

От Вегетата е, има едно малко оранжево парченце   Laughing

# 18
  • Мнения: 2 199
Според мен няма.  Laughing
Но, ако повече се загледаш, може ориз и домати да видиш / аз в началото това видях /.  Joy

странно и на мен ми се стори, че има ориз   Flutter

# 19
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Според мен няма.  Laughing
Но, ако повече се загледаш, може ориз и домати да видиш / аз в началото това видях /.  Joy

странно и на мен ми се стори, че има ориз   Flutter


Аз лично си помислих че има и домати А има ли  newsm78

# 20
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
ЛЕО, мерси.   bouquet

# 21
  • Мнения: 1 783
Хрупкави стават с малко мазнина и брашно подредени на лентички една до друга във фурната. Печеш докато станат, само гледай да не залепнат.

# 22
  • Мнения: 814
Тъкмо имам две домашно произведени тиквички, ще опитам рецептата на Лео. Пържени ги правех досега, но пърженото е толкова вредно и така дразни стомасите, а пък и аз обичам да експериментирам. А  двамата мъже около мен/ аз съм майка на момиче/ нямат нищо против експериментите ми в кухнята, напротив, те са страхотен коректив за тях.

# 23
  • София
  • Мнения: 35 966
Направиш ги и са супер.
Благодаря ти Лео за тази рецепта.
Много ми харесаха.  bouquet
Преди последното разбъркване ги поръсих малко с галета.
Стана лека коричка

# 24
  • СОФИЯ
  • Мнения: 4 144
Направиш ги и са супер.
Благодаря ти Лео за тази рецепта.
Много ми харесаха.  bouquet
Преди последното разбъркване ги поръсих малко с галета.
Стана лека коричка


Това за галетата е ценна идея   bouquet

# 25
  • София
  • Мнения: 1 423
Утре ще ги пробвам   chef
Лео, мерси   bouquet

# 26
  Тиквичките наистина станаха перфектни... по моя вкус поне Simple Smile след като ги обърках с галета+ чесън на прах и ги охладих едно хубаво в хладилника за около час - час и половина. След изпичането ми харесаха повече на следващия ден, като мезенце за ракийката... също добре охладени и  овкусени със сос от кисело мляко, чесън и копърче Simple Smileм м  м

# 27
  • Мнения: 2 126
Доколокото разбриам трябва да ги поръсим с брашно в отделен съд и после в тавата,може би за да няма излишно брашно което да остане сухо при печенето newsm78 Ама как го обяснииихххх Embarassed Дано сте ме разбрали Grinning
Иначе моментално се запалих по тая рецепта,ще пробвам Peace

# 28
  • Мнения: 7 474
Дес, точно така  Hug

# 29
  • Мнения: 2 126
Мерси,Лео  bouquet

# 30
  • Мнения: 4 668
И аз ги правих - станаха много готини  Peace И наистина много мързеливи  Laughing!

# 31
  • Мнения: 1 313
Вкусно изглежда. Аз ще пробвам, но мисля да добавя и гъбки. Вчера в Happy ядох тиквички и гъби на тиган - оказа се много добра комбинация.

# 32
  • Мнения: 1 413
Лео, много станаха вкусни, но се разкашкаха и залепнаха  ooooh! голям съм майстор... защо се получи така - може би бяха много големи и месести или им сложих много мазнина newsm78 помощ!

# 33
  • София
  • Мнения: 1 249
Снимката отговаря ли на рецептата? Peace

# 34
  • Мнения: 7 474
Снимката отговаря ли на рецептата? Peace

Разбира се, иначе нямаше да я сложа  Laughing

# 35
  • София
  • Мнения: 1 249
Снимката отговаря ли на рецептата? Peace

Разбира се, иначе нямаше да я сложа  Laughing
Извинявай , че попитах.Всичко изглежда страхотно. Peace

# 36
  • Мнения: 7 474
Нарязах ги на лодчици, доста по-добре стават , почти са като хрупкави Laughing


[/img]

# 37
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
L е о, как да не ти се възхищава човек!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт