Чийз кейк-моля преведете!

  • 8 028
  • 28
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 283
Момичета,намерих рецепта за чийз кейк с ягоди,но нищо не разбрах.Моля ви преведете,предварително благодаря!http://kraftfoods.com/main.aspx?s=recipe&m=recipe/knet_recip … ;recipe_id=104996

# 1
  • Мнения: 4 380
За какво ти е пък тази рецепта- това е един най-, най- обикновен чиз кейк. newsm78

1 1/2 чаша натрошени бисквити грахам
1/4 чаша размекнато масло
1 1/4 ч. захар
4 пакета Shocked от по 240 гр. Филаделфия
2 ч. л. ванилия
1 упаковка 480 мл. заквасена сметана
4 яйца
2 чаши нарязани ягоди



- Стопляш фурната на 325 град Ф, покриваш форма 13/9 инча с фолио така че да излиза извън формата. Смесваш трохите, маслото и 2 чаени л. от захарта. Утъпкваш добре сместта по дъното.

- Разбиваш Филаделфията с 1 чаша от захарта и 1 ч.л. ванилия на средна скорост с миксера до пълно смесване.  Добавя се 1 чаша от сметаната и се смесва добре. После яйцата едно по едно. Разбива се на бавна скорост докато се смесят и изливаш сместта върху бисквитения блат.

- Пече се 40 мин. докато центъра почти се втвърди. Смесете останалата сметана, 2 ч.л. захар, 1 ч.л. ванилия и покрийте със сместта чизкейка. Печете допълнителни 10 мин. Изстудете и покрийте. Дръжте в хладилника минимум 4 часа или 1 нощ. Осободете чизкейка от формата с помощта на фолиото. Гарнирайте с ягоди преди поднасяне. Съхранявайте остатъка в хладилник.

-

# 2
  • Мнения: 1 283
xenia,много благодаря.Наистина 4 пакета Thinking ми се струва твърде много

# 3
  • Стара Загора
  • Мнения: 671
Ако някой има хубава изпробвана рецепта за чийз кейк и я сподели ще съм много благодарна . Правих по две рецепти и не ми харесаха . Едната я изхвърлих веднага а другата я изядохме но малко насила .  Ще пробвами тази въпреки всичко . Дано стане че този в сладкарница Неделя много ми хареса .  Laughing

# 4
  • Мнения: X
Krasi stz, аз лично много харесах ето този чийз кейк. Ако не си пробвала -опитай!

# 5
  • Мнения: 22 867

ЧИЙЗКЕЙК /Тането/

Рецептата е на Тането, от тук,  сполучлива е, но все пак си е въпрос на вкус.

Основа:
250 гр. орехови бисквити
(използвам ореховите на Победа, макар че те са по 190 гр. пакетчето, просто слагам около 1 пакет и половина);
100 гр, разтопено масло;
щипка канела;
щипка индийско орехче.

Бисквитите се смилат с някаква машинка на прах и се омесват с маслото и подправките. Отваряща се форма с диаметър 20-24 см (не повече) се "опакова" по дъното и стените. Поставя се в хладилника за 30 мин. да се стегне.

Пълнеж:
500 гр. извара се бият с миксер до хомогенизиране. Добавят се 180 гр. пудра захар (не обикновена!!!) и продължава да се бие. Добавят се 1 ванилия и 1 с.л. лимонов сок. 4 яйца се добавят едно по едно, т.е. едва след поемането на първото яйце се слага второто и т.н. Сместа се изсипва в тавичката и се пече около 1 час на 180 град. След опичане може сместа малко да се клати, не е проблем.

Оставя се да изстине.

Глазура
Използвам половин бурканче конфитюр, около 150 гр., което ако има нужда се подслажда с 2-3 с.л. захар (зависи от какво е конфитюра. Аз използвам вишни и боровинки основно).
1 пакетче желатин се разтваря според упътването и се добавя към конфитюра, разбърква се добре и се полива върху изстиналия чийзкейк. Добре е да престои няколко часа преди консумация, за да се стегне желето.
Ако остане, от следващия ден се съхранява в хладилник.

# 6
  • Мнения: 3 622
Аз пък го правя ето така:

- един пакет бисквити "Закуска" какаови
-  2 пакетчета чисто масло
- 6 - 7 супени лъжици прясно мляко
 - орехи на вкус
Бисквитите ги троша и към тях прибавям орехите маслото /разтопено/ и млякото. Да се объркат добре, ако е суха сместа слагам още малко прясно мляко. Сместа я сипвам в малка тавичка и хубаво натискам с лъжица да слегне. Отгоре слагам малинки, ягодки, черешки или вишни през лятото, а зимата един буркана сладко. И върху наредените плодове сипвам смес от: разбита една заквасена сметана, с 400 гр. извара и малко пудра захар. Слагам в хладилника да се стегне.
Да ви е вкусно  Wink

# 7
  • Мнения: 4 380
Ако някой има хубава изпробвана рецепта за чийз кейк и я сподели ще съм много благодарна . Правих по две рецепти и не ми харесаха . Едната я изхвърлих веднага а другата я изядохме но малко насила .  Ще пробвами тази въпреки всичко . Дано стане че този в сладкарница Неделя много ми хареса .  Laughing

Краси, докато го правиш с извара, а не с крема сирене, рискуваш никога да не ти хареса. Аз няколко пъти в България бях пробвала изварени и направо се бях отвратила. Чудех се как го ядат този чиз кейк, че го и прехвалват. Laughing Докато не пробвах истински, с истинско крема-сирене, което си прави същинския вкус.

Пробвай тази. Мисля, че достатъчно подробно е обяснено. Първо трябва да направиш обикновен, да му свикнеш на печенето на водна баня и тогава се пробвай с по-завъртян.
Задължително печи на водна баня така както е казано в рецептата.

Чийзкейк:

За основата:

2 ч. раздробени сухи бисквити (graham crackers)
1/2 ч.л. мляна канела
1/2 ч (113 гр.) разтопено масло

Крем:

2 опаковки (450 гр.) cream cheese стайна температура
1 ч. захар
3 яйца
1 ч.л. ванилен екстракт
кората на 1 лимон настъргана на дребно
450 гр сметана,желателно по-гъста

Също ще ни трябва разглобяваща се форма за торта 23 см.,алум. фолио и голяма форма за водна баня.

За основата:
В комбайна раздробяваме бисквитите и разбъркваме с маслото и канелата.На дъното на формата постиламе кръгче от пергаментна хартия и разстиламе сместа както по дъното,така и от страни.Утрамбоваме добре и слагаме в хладилника.

Приготвяне на крема:

Разбиваме с миксер на ниска скрост крим чиз-а,добавяме захарта и продължаваме да разбиваме докато сместа не стане гладка.Добавяме яйцата едно по едно,ванилията и лимона.Най-накрая добавяме сметаната.Масата трябва да е добре смесена,но не прекалено разбита.
Изваждаме основата от хладилника,изливаме крема.Слагаме формата върху парче фолио (аз правя двойно),слагаме я заедно с фолиото в друга по-голяма форма или дълбока тава,която наливаме с гореща вода и слагаме във фурната да се пече. Фолиото е нужно за да не затича вода във формата. Пече се във предварително загрята до 165 гр.С (325 F) фурна 50 минути. Чизкейка трябва леко да се поклаща,но след изстудяване той става по-плътен.След като изключите фурната оставете чизкейка вътре още за 1 час.След изстиване,сложете в хладилника минимум за 4 часа (най-удобно е за цяла нощ). След изваждане от хладилника се освобождава от формата и се украсява по желание.

# 8
  • Мнения: 6 958
Страхотни рецепти сте дали момичета, от кога търсих нещо подобно...  Hug

# 9
  • Мнения: 818

450 гр сметана,желателно по-гъста




А сметаната каква е-заквасена или течна?

# 10
  • Мнения: 4 380

450 гр сметана,желателно по-гъста




А сметаната каква е-заквасена или течна?

Заквасена. Извинявам се, че не съм уточнила. newsm78

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 21 635
krasi stz , аз все препоръчвам този чийз кейк, за мен той е д'бест от тези който съм правила и опитвала изобщо.
Иначе всички, които съм приготвяла са много вкусни. Simple Smile



Кокосов чийзкейк

# 12
  • Мнения: 3 927
Eх, тази xeniа, бе.....от всичко разбира  Simple Smile Mr. Green
Кой ти каза, че чийзкейк не се прави с извара  Simple Smile

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 21 635
Тане не знам за Ксения ама аз не бих направила чийз кейк с извара Naughty..., както вече писах някъде. Simple Smile
Въпрос на вкус. Simple Smile

# 14
  • Мнения: 4 380
Леле Морена, това изкушение е направо неустоимо. #Crazy Колко обичам кокос...лелее...кога ще свършва тази диета... Cry Cry Изглежда върха тази тортичка. Crazy

# 15
  • Мнения: 2 768
Моята многократно изпитана рецепта за чийзкейк е:

2 пакета бисквити Победа от 170гр ("Ревю" някакво)
300 гр орехи на парченца
ванилия
ромова есенция
краве масло - колкото поеме

Смилам бисквитите в робот и ги разбърквам с орехите, маслото, ванилията и есенцията. Трябва да не е много мазно, съвсем леко да почне да лепне.
Хубаво го сбивам на дъното на съда.

крем:
3 сирене Филаделфия
1 заквасена сметана 500мл
ванилия
захар - на вкус

За най-отгоре задължително сладко вишни.

Чийзкейка е най-добър, когато поседи в хладилника поне половин ден. Даже предпочитам да го приготвя от предния ден, само сладкото слагам преди сервиране.

# 16
  • Мнения: 639
Направих го с извара-гадничък стана. Blush
С българско крема сирене дали ще стане по-добре newsm78,че с Филаделфия много дебело ще ми дойде.не бих го прежалила за чийз кейк

# 17
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Аз правя рецептата, цитирана от xenia.
А за сиренето, ето една алтернатива

# 18
  • Мнения: X

С българско крема сирене дали ще стане по-добре
Аз днес реших да правя чийз кейк, но на магазина нямаше крема сирене. Rolling EyesОбаче аз тъпа и упорита, не се отказвам, ядеше ми се зверски!И купих около 350-400 гр сирене Дунавия .Бях предубедена, но стана разкошно!Та, мисълта ми е, че освен сирене крема, може да се ползва и Дунавия.С Филаделфия никога не съм го правила.


# 19
  • Мнения: 639

С българско крема сирене дали ще стане по-добре
Аз днес реших да правя чийз кейк, но на магазина нямаше крема сирене. Rolling EyesОбаче аз тъпа и упорита, не се отказвам, ядеше ми се зверски!И купих около 350-400 гр сирене Дунавия .Бях предубедена, но стана разкошно!Та, мисълта ми е, че освен сирене крема, може да се ползва и Дунавия.С Филаделфия никога не съм го правила.
Не е ли много солено?

# 20
  • Мнения: X
Не.
 Стана много хубав, пухкав и плътен крема.Ако ти е солено ще сложиш повечко захар. Wink

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 21 635
Да, Дунавията е вариант на крема сиренето, пък и може да се обезсоли ето пример в тази рецепта.


Аз за крема сирене не ползвам Филаделфия( точно, защото е скъпо), а  Буко или Екскуизата. Grinning


# 22
  • Мнения: 2 768
Дунавия ?!?  Sick
Може, ама с доматки и краставички  Mr. Green Пак ще е чийз, ама няма да е кейк  Laughing

Аз съм на друг принцип - може 2 пъти в годината да направя чийзкек-а, но ще бъде с Филаделфия. Дори и с Рама Крем Бонжур не ми харесва вкуса.

# 23
  • Мнения: 4 380
Дунавия? Shocked Саламурено сирене ли Дунавия? Shocked Вие ме убихте.  newsm09 Филаделфията е повече масло отколкото сирене. Следващия път някой да опита и тирамису с Дунавия вместо маскарпоне. hahaha

# 24
  • Мнения: X
Смешно ви е на вас, ама чийз кейка, който направих днес  именно с Дунавия-та, вече е половин. Peace
И лечно на мен ми харесва повече с Дунавия, отколкото със сирене крема.Става по-плътно и гладко.

# 25
  • Мнения: 4 380
Смешно ви е на вас, ама чийз кейка, който направих днес  именно с Дунавия-та, вече е половин. Peace
И лечно на мен ми харесва повече с Дунавия, отколкото със сирене крема.Става по-плътно и гладко.

Ти от онова соленото крема сирене да не слагаш? Shocked Разликата между Филаделфия и класическото българско крема сирене е огромна. Всъщност, нямат нищо общо.

Само като си помисля за торта от саламурено сирене и ми се повдига. ooooh! Не знам как сте я преполовили, но аз такова не бих вкусила. Sick

# 26
  • Мнения: 22 867
Ако се престрашиш да опиташ със сигурност ще ти хареса. Сиренето Дунавия е доста маслено и като се обезсоли, става чудесно. А както чета, и необезсолено, също става, но аз самата с необезсолено не съм пробвала.

# 27
  • Sofia
  • Мнения: 21 635
Е, за маскарпонето определено не става заместител никое крема сирене.
И нЕма нужда от  Sick.....  просто да приемем, че по вкус и цвЕт таварищ нет. Laughing

# 28
  • Мнения: 818
Правила сьм торта сьс сирене Дунавия/обезсолено/-никой от гостите не разбра,че  има сирене и много я харесаха.Само аз/незнам внушение ли беше,но усещах леко солена жилка.Може би трябваше още да обезсоля.

Общи условия

Активация на акаунт