Идеи за паста с морски дарове

  • 9 012
  • 25
  •   2
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 511
Ето моята рецепта:
200-300 гр белени скариди
100-200 гр сьомга на хапки
бяло вино
няколко скилидки чесън
босилек
зехтин
лим. сок
каперси
паста по избор/ аз използвах телиатели/
Загрявам зехтина и запържвам за кратко, скаридите и сьомгата, посолявам, поръсвам с босилек и счукания чесън.
Изваждам месата, добавям малко бяло вино, лим. сок/ около 1-2 ч.л./ и каперсите, разтвярям малко брашънце във вода и добавям за сгъстяване.Оставям за кратко да къкри и изключвам соса.
Към вече сварените и изцедени спагети добавям рибите и соса.
В стомаха поливам обилно с изстудено бяло вино.  chef


Ако виждате как мога да подобря рецептата си, моля споделете.
Ще се радвам да опитам и други подобни.

# 1
  • Мнения: 5 228
Можеш да заместиш брашното с натурално нишесте -  по-плътен става сосът.
Преди време в Хърватска пробвах и много ми харесаха спагети с доматен сос с морски дарове. Рецептата е съвсем проста, но вкусът е страхотен.

# 2
  • Мнения: 511
За нишесте не се бях сетила, ще пробвам. Мерси!
Много е лошо че няма прясна sea food или поне аз незнам от къде мога да намеря. Със замръзени не е същото.

# 3
  • Мнения: 5 462
Брашно , нишесте ...........?Това пък защо е необходимо ?????????? Shocked Rolling Eyes newsm78

# 4
  • Мнения: 511
Брашно , нишесте ...........?Това пък защо е необходимо ?????????? Shocked Rolling Eyes newsm78

За да стане плътен соса.
Но може и бистър да се остави.

# 5
  • Мнения: 465
Сметана ,грах скариди ,чесън ,сгъстявам го  леко и заливам пастата  Hug

# 6
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
За нишесте не се бях сетила, ще пробвам. Мерси!
Много е лошо че няма прясна sea food или поне аз незнам от къде мога да намеря. Със замръзени не е същото.

С нишестето няма и опасност да се получат бучки в соса.
Не знам къде живееш, но ако си в София, в халите има щанд с пресни риби и мекотели от Гърция, карат през ден от борсата в Солун.

# 7
  • Мнения: 5 462
Брашно , нишесте ...........?Това пък защо е необходимо ?????????? Shocked Rolling Eyes newsm78

За да стане плътен соса.
Но може и бистър да се остави.
hahaha hahaha hahaha JoyЗнам че с брашното соса (какъвто и да е той се сгъстява ) .Остава и това да не знам .Интересно ми стана , че изобщо слагате брашно или нишесте на пастата .Това ме шокира ...... Shocked
Никъде го няма това брашно в пастата  #Crazy Rolling Eyes Stop #2gunfire Sick

# 8
  • Мнения: 511
Добре се позабавлява, може и още емотикони да използваш, че не разбрах точно кво ти бръкна това брашно.
Кеф ми е да слагам брашно и слагам, никъде не претендирам за автентичност на рецептата.

Тъй както се смееш пусни как ги ти приготвяш. Tired

# 9
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
hahaha hahaha hahaha JoyЗнам че с брашното соса (какъвто и да е той се сгъстява ) .Остава и това да не знам .Интересно ми стана , че изобщо слагате брашно или нишесте на пастата .Това ме шокира ...... Shocked
Никъде го няма това брашно в пастата  #Crazy Rolling Eyes Stop #2gunfire Sick

Соса бешамел е на брашнена основа. Ако пуснеш един гугъл ще ти излязат рецепти за паста, в които се слага брашно.
Ето, ето и още и т.н.

# 10
  • Мнения: 5 462
Драга знам много добре , че на лазанята се слага сос бешамел (той обаче не се приготвя само от брашно ) !!!!Но да сложиш брашно на паста с морски дарове( доколкото си спомням ) такова нещо не бях чувала .Та затова се учудих . ShockedСега ако ми кажеш че слагаш и варени яйца, кис. краставички, царевица , горчица , майонеза, краве сирене , лютеница ........... направо ще  ме довършиш . ooooh! Stop Rolling Eyes

# 11
  • Мнения: 5 462
hahaha hahaha hahaha JoyЗнам че с брашното соса (какъвто и да е той се сгъстява ) .Остава и това да не знам .Интересно ми стана , че изобщо слагате брашно или нишесте на пастата .Това ме шокира ...... Shocked
Никъде го няма това брашно в пастата  #Crazy Rolling Eyes Stop #2gunfire Sick
Соса бешамел е на брашнена основа. Ако пуснеш един гугъл ще ти излязат рецепти за паста, в които се слага брашно.
Ето, ето и още и т.н.
Сега видях линковете които си ми дала !!!!!!!!Направо съм потресена , хич не ми давай линкове за италиански рецепти от бг сайтове .Те просто нямат нищо общо с италианската кухня .Това са псевдо ит. рецепти от някой самозван готвач ......Първото което видях преди малко беше това http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_90 направо ми се изправят косите от такива #2gunfire помии .........Ох спирам , че си вдигнах кръвното .Егати отвратната рецепта .
Я отвори една от рецептите в темата за италианска кухня или някой италиански кулинарен сайт и прочети такива рецепти като въпросните по горе ще срещнеш ли ?????????

# 12
  • Мнения: 764
Ами аз само 1та от посо4ените от Теорг рецепти отворих и натам не посмях ooooh!
Маркрит,зарежи,няма смисъл да се обясняваш,който взима рецепти от рецепти за паста от Георгиеви....зна4и не го интереува много как се прави. Rolling Eyes

# 13
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Драга, Markrit , бешамела не се слага само на лазанята, а и на спагети. Соса Карбонара също се сгъстява с брашно. Аз не владея италиански, така че не мога да ти дам линкове към техни сайтове, а ти не владееш гръцки, за да ти дам техни рецепти, но ти едва ли ги би приела. Не влизам в спор с теб, но ако си толкова потресена, да пуснем питане в темата с италианската кухня, за да разберем със сигурност, въпреки че за мен няма никакъв проблем, ти си възмутената Wink.
За мен готвенето е фантазия и ако нещо става вкусно, то няма значение дали е автентично Wink.

П.С. Посочените от мен линкове са случайни, пускаш гугъла и излизат много такива.

# 14
Ето моята рецепта:
200-300 гр белени скариди
100-200 гр сьомга на хапки
бяло вино
няколко скилидки чесън
босилек
зехтин
лим. сок
каперси
паста по избор/ аз използвах телиатели/
Загрявам зехтина и запържвам за кратко, скаридите и сьомгата, посолявам, поръсвам с босилек и счукания чесън.
Изваждам месата, добавям малко бяло вино, лим. сок/ около 1-2 ч.л./ и каперсите, разтвярям малко брашънце във вода и добавям за сгъстяване.Оставям за кратко да къкри и изключвам соса.
Към вече сварените и изцедени спагети добавям рибите и соса.
В стомаха поливам обилно с изстудено бяло вино.  chef


Ако виждате как мога да подобря рецептата си, моля споделете.
Ще се радвам да опитам и други подобни.

аз запържвам 4есъна цял на скилидка оЩе в на4алото
с виното поливам директно морските дарове на силен огън за да се поизпари алкохола
лимон не слагам

добавка: като изцедиШ пастат добави я към соса в тигана и разбърквай на слаб огън 1, 2 мин

Последна редакция: ср, 27 юни 2007, 12:44 от gioia

# 15
  • Мнения: 5 462
 Италиана знам бе мила , ама толкова да ме хващат бесовете като чета такива бисери че направо думи нямам.Много сами интересни някой , питат или искат съвет .Ти ги поправяш че това не се приготвя така или поне не с тези съставки ..А те почват да ти вадят някви псевдо рецепти и да си настояват че точно така се прави ..брашно, краставици, дафинов лист , царевица, лютеница ..и т.н. повърни.
Е кажи как да не се ядосвам.
Ами следващия линк по точно рецептите на някой си Апостол Апостолов ????????Ужассссссссссссс !!!!!!!!!!!!
Абе момичета като искате да си хапнете нещо итал. ама истинско приемайте съвети и не се подвеждайте по бг сайтовете.Най лесно влезте в темата за италианската кухня .Пригответе си пастата по рецептите на итал. момичета и после ми кажете ще си спретнете ли някога паста с брашно, краставици, дафинов лист , царевица, лютеница .. ooooh! Wink

# 16
Италиана знам бе мила , ама толкова да ме хващат бесовете като чета такива бисери че направо думи нямам.Много сами интересни някой , питат или искат съвет .Ти ги поправяш че това не се приготвя така или поне не с тези съставки ..А те почват да ти вадят някви псевдо рецепти и да си настояват че точно така се прави ..брашно, краставици, дафинов лист , царевица, лютеница ..и т.н. повърни.
Е кажи как да не се ядосвам.
Ами следващия линк по точно рецептите на някой си Апостол Апостолов ????????Ужассссссссссссс !!!!!!!!!!!!
Абе момичета като искате да си хапнете нещо итал. ама истинско приемайте съвети и не се подвеждайте по бг сайтовете.Най лесно влезте в темата за италианската кухня .Пригответе си пастата по рецептите на итал. момичета и после ми кажете ще си спретнете ли някога паста с брашно, краставици, дафинов лист , царевица, лютеница .. ooooh! Wink

Markrit, Що се правиШ на големия капацитет по Италия не ми е ясно  newsm78

кой както иска да си готви

# 17
  • Мнения: 5 462
Драга, Markrit , бешамела не се слага само на лазанята, а и на спагети. Соса Карбонара също се сгъстява с брашно. Аз не владея италиански, така че не мога да ти дам линкове към техни сайтове, а ти не владееш гръцки, за да ти дам техни рецепти, но ти едва ли ги би приела. Не влизам в спор с теб, но ако си толкова потресена, да пуснем питане в темата с италианската кухня, за да разберем със сигурност, въпреки че за мен няма никакъв проблем, ти си възмутената Wink.
За мен готвенето е фантазия и ако нещо става вкусно, то няма значение дали е автентично Wink.

П.С. Посочените от мен линкове са случайни, пускаш гугъла и излизат много такива.

Оооооо я се спри ква карбонара с бешамел бе мила ????????Това е рецепта която се приготвя само по един единствен начин и той със сигурност не е със сос бешамел .Кви глупости ми говориш .Ти това в гръцки сайтове ли го четеш .То е същото като да четеш рецепти в бг сайтове ........ hahaha hahaha
Да не се опитваш да ми кажеш , че гърците сте по запознати с италианската кухня от самите италианци  hahaha hahaha Joy
Пък и дори спориш ... малееееее ooooh! ти направо ме уби .Спориш за неща които изобщо не са ти ясни ..чела недочела

# 18
  • Мнения: 5 462
Италиана знам бе мила , ама толкова да ме хващат бесовете като чета такива бисери че направо думи нямам.Много сами интересни някой , питат или искат съвет .Ти ги поправяш че това не се приготвя така или поне не с тези съставки ..А те почват да ти вадят някви псевдо рецепти и да си настояват че точно така се прави ..брашно, краставици, дафинов лист , царевица, лютеница ..и т.н. повърни.
Е кажи как да не се ядосвам.
Ами следващия линк по точно рецептите на някой си Апостол Апостолов ????????Ужассссссссссссс !!!!!!!!!!!!
Абе момичета като искате да си хапнете нещо итал. ама истинско приемайте съвети и не се подвеждайте по бг сайтовете.Най лесно влезте в темата за италианската кухня .Пригответе си пастата по рецептите на итал. момичета и после ми кажете ще си спретнете ли някога паста с брашно, краставици, дафинов лист , царевица, лютеница .. ooooh! Wink

Markrit, Що се правиШ на големия капацитет по Италия не ми е ясно  newsm78

кой както иска да си готви
Сигурно има защо , само че що да обяснявам точно на теб .Познаваш ли ме ????? newsm78

# 19
Никъде моми4ето не е питало за автенти4на италианска кухня
в Гърция Широко се използва паста и има страхотни рецепти
в новата ит. кухня можеШ да видиШ и кисело мляко на спагетите

Маркрит, само развали хубавата тема, дано някой модерато си свърШи работата

# 20
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Markrit, не разбирам защо подскачаш толкова много. Моля те, чети какво пиша точно :

Драга, Markrit , бешамела не се слага само на лазанята, а и на спагети. Соса Карбонара също се сгъстява с брашно.

П.С. Посочените от мен линкове са случайни, пускаш гугъла и излизат много такива.

Ако не разбираш, ще ти го кажа с думи прости- 1. бешамел- сгъстява се с брашно 2. карбонара- сгъстява се с брашно. Два различни соса са. Написала съм го в две отделни изречения.

Момичето даде рецепта и не е търсило съвет, нито е твърдяло че рецептата е извадена от италианска готварска книга.

Явно не можеш да спазваш добрия тон, но не се съмнявам, че модераторите ще изтрият тези писания Wink.
Лек ден!

# 21
  • Мнения: 511
иииииии ай стига вече а!
Съжалявам че я пуснах тази  тема.
Хората са различни, има и такива дето ядат спагити с хляб ама кво да правим сега да ги убием ли.
То все ще се намери някой да осере пейзажа. ooooh!

# 22
иииииии ай стига вече а!
Съжалявам че я пуснах тази  тема.
Хората са различни, има и такива дето ядат спагити с хляб ама кво да правим сега да ги убием ли.
То все ще се намери някой да осере пейзажа. ooooh!



az  Embarassed и си топя сос4ето  bowuu

# 23
  • Мнения: 5 462
Markrit, не разбирам защо подскачаш толкова много. Моля те, чети какво пиша точно :

Драга, Markrit , бешамела не се слага само на лазанята, а и на спагети. Соса Карбонара също се сгъстява с брашно.

П.С. Посочените от мен линкове са случайни, пускаш гугъла и излизат много такива.

Ако не разбираш, ще ти го кажа с думи прости- 1. бешамел- сгъстява се с брашно 2. карбонара- сгъстява се с брашно. Два различни соса са. Написала съм го в две отделни изречения.

Wink.
Лек ден!
Карбонарата изобщо не се сгъстява с никакво брашно !!!
По точни и грам брашно НЕ се слага в карбонарата .

# 24
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 124
Markrit, не разбирам защо подскачаш толкова много. Моля те, чети какво пиша точно :

Драга, Markrit , бешамела не се слага само на лазанята, а и на спагети. Соса Карбонара също се сгъстява с брашно.
П.С. Посочените от мен линкове са случайни, пускаш гугъла и излизат много такива.

Ако не разбираш, ще ти го кажа с думи прости- 1. бешамел- сгъстява се с брашно 2. карбонара- сгъстява се с брашно. Два различни соса са. Написала съм го в две отделни изречения.

Момичето даде рецепта и не е търсило съвет, нито е твърдяло че рецептата е извадена от италианска готварска книга.

Явно не можеш да спазваш добрия тон, но не се съмнявам, че модераторите ще изтрият тези писания Wink.
Лек ден!

сега, моми4ето е казало, 4е не претендира за автенти4ност, така 4е да си готви както си Ще. ти съЩо си готви както ти е кеф, но, сосът карбонара със сигурност не се сгъстява с браШно  Peace

# 25
  • Мнения: 2 804
Паста с морски дарове правим така , в къщи !
Морски дарове колкото повече модели толкова по-вкусно .
Лук средно едра глава.
чесън 1-2 скилидки
черен пипер
сол
ачуге
бяло вино
Задушавам лука и чесъна след което прибавям ачуги 3бр. смлени на каша .
След около 2 минути добавям морските дарове и захлупвам тигана за да се задуши лука в соса от даровете .
Когато видя , че почти няма вода добавям 1/2 чаша бяло вино и изчаквам да изври добавям вода 2-3 черпака от тенджерата на врящите спагети и захлупвам докато омекнат даровете .
Готовите спагети отцеждам и прибавям към соса за около 3-4 минути така , че хем да поемат от соса хем да не станат сухи спагетите .
Приятен апетит на който иска да пробва тази рецепта !   

Общи условия

Активация на акаунт