Използвате ли листата на репичките?

  • 7 486
  • 31
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 4 380
За листата на малките червени репички става въпрос. Дайте идея как могат да бъдет използвани! Винаги ги изхвърлям, а това си е ценен продукт все пак, който си се яде...

Реших да не разхищавам повече, а да ги пробвам в удачна рецепта. Thinking

# 1
  • Мнения: 27 524
Не  Shocked Те са едни бодливи и дебели, за какво пък да ги ползвам  Thinking

# 2
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
мисля, че младите листенца се ползват за салата, но като добавка.
т.е. салатата е от марула и има и малко от листата на репичките.

подчертавам, че никога не съм пробвала, но някой от телевизионните готвачи обясняваше, че стават за консумация.

сподели като пробваш Sunglasses

# 3
  • Мнения: 1 426
Кумовете ни обожават салата от листа на репички - с оцет и олио, като зелената салата. Даже са се разбрали с една-две баби на пазара да им събират пролетно време.
И аз съм опитвала у тях, не ми допадна особено, но аз и зелена салата не обичам.

# 4
  • София
  • Мнения: 462
Ако са свежи и зеленички ,си ги слагам във всяка салатка.На мен са ми вкусни Simple Smile

# 5
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
Не ги използвам  newsm78
Предполагам, че са като листата на глухарчето и ако са млади и свежи могат да се ядат  Thinking

# 6
  • Мнения: 292
Не ги използвам.Не съм знаела,че се ядът. newsm78

# 7
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Никога не съм се замисляла, че могат да се ядат, но всъщност защо пък не? Може би освен на салата, могат да се използват и вместо лапад или спанак, като листата на цвеклото - тях редовно ги употребявам - готвя си разни зеленийки, изобщо няма разлика от спанак.

# 8
  • Мнения: 8 505
Изхвърлям ги.Никога не съм се ровила в основата на листата,за да видя мъхести (по-скоро боцкащи) ли са по-младите или не.

# 9
  • Мнения: 711
Никога не ги ползвам.  Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 2 671
Не ги използвам.Не съм знаела,че се ядът. newsm78

И аз!

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 10 821
Хвърлям ги.

# 12
  • София
  • Мнения: 10 825
И аз ги хвърлям. Никога не ми е минавало през ум, че могат да се използват Rolling Eyes

# 13
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Хвърлям ги, не ми го побира ума как даго ям това.

# 14
  • Мнения: 2 591
не ги използваме!  Rolling Eyes

преди няколко дни четох например салата от листа на латинка, така че не е невъзможно и от тези да може да се приготви нещо  Peace

# 15
  • Мнения: 393
Имам си зайче и то ги яде  Peace

# 16
  • Мнения: 1 427
Не ги използваме. Не съм знаела че стават за ядене...
А какъв им е вкусът, не горчат ли?

Последна редакция: вт, 10 юли 2007, 13:35 от silva

# 17
  • Бургас
  • Мнения: 64
и аз не бях чувала ,че се ядат

# 18
  • Gabrowo->Sofia
  • Мнения: 1 444
От тази тема научавам, че листата на репичките са ядливи и до сега винаги съм ги изхлърляла.

# 19
  • Мнения: 595
Да,и много ги харесвам!
Добавям ги към зелената салата.

# 20
  • Мнения: 956
Листата от репички са прекрасен лек за претоварения от меса, мазнини, оцветители, емулгатори,токсини, черен дроб..Варят се, подслаждат се, прецеждат се и се пият вместо вода.

# 21
  • Мнения: 4 380
Знам че са много полезни, но не знам точно за какво и какво всъщност съдържат. Ако на някой му падне описание с полезните свойства на листата от репички, пишете!
Аз вчера пробвах на салатка. Леко нагарчат, затова май не трябва да са преобладаващи. newsm78

# 22
  • Мнения: 1 877
Не сме ги пробвали,но ако на вкус са като листата от глухарче,не биха ни харесали.Един път на вилата си набрахме достатъчно,нарязахме ги,посолихме ги и ги оставихме да престоят известно време в хладилника,за да им се махне горчиувия вкус,ама пак си бяха горчиви...

# 23
  • Мнения: 4 380
Не съм яла листа от глухарче и не мога да сравня.  newsm78 Но тези не са много горчиви. Съвсеееем леко нагарчат. Приятни са. Като салатка.

# 24
  • Русе
  • Мнения: 2 354
Реших да не разхищавам повече, а да ги пробвам в удачна рецепта. Thinking

Е, чак пък разхищение... да хвърлиш листата на репичките  newsm78 Струва ми се малко пресилена думата  Mr. Green
Аз ги хвърлям

# 25
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Не, не знаех че могат да се ядат.

# 26
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Егаси разхищението! doh

# 27
  • Мнения: 4 380
Реших да не разхищавам повече, а да ги пробвам в удачна рецепта. Thinking

Е, чак пък разхищение... да хвърлиш листата на репичките  newsm78 Струва ми се малко пресилена думата  Mr. Green
Аз ги хвърлям

М-м...не знам какъв по-точен пример да подбера, но да кажем ако на една целина са ти нужни листата като подправка, дали ще изхвърлиш корена който също прекрасно си се яде?

Разбира се че е разхищение. Аз за такива треволяци пари давам и не малко. Crossing Arms

# 28
  • София
  • Мнения: 10 825
Замислих се......... а зеленийката на морковите newsm78

# 29
  • Стара Загора
  • Мнения: 526
Замислих се......... а зеленийката на морковите newsm78
Ами те приличат на копър ...

# 30
  • Мнения: 3 622
Зеленинката на репички, моркови и др. ги хапва нашето морско свинче - те са му като деликатес  Laughing Даже като ходя на пазара винаги купувам зеленчуците с зеленината

# 31
  • София
  • Мнения: 529
Така преди време един приятел почти ми се скара, че слагам кочаните на марулите в салатата! После жена му каза, че никога не ги слага в салатата защото... ги хрусва сладко преди това Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт