Какво да сготвя ?

  • 53 391
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Sofia
  • Мнения: 4 226
newsm78
Извинявам се за тъпата тема, но наистина мозъка ми е пълен блокаж !
Нещо лесничко и бързичко ако ми измислите - ще ви бъда задължена !

# 1
  • Мнения: 5 255
Какво имаш в хладилника?
За бързо приготвяне на ястие аз признавам гювечетата.
Нарязвам от всичко по-малко, отгоре яйце и готово.
Бухам в микровълновата за 5 мин.
По бързо и лесно от това не се сещам  Wink .

# 2
  • Мнения: 2 028
mam@, а като ги слагаш във микровълновата със или без капаче? а яйчице слагаш ли? щото аз пека все във фурна.

# 3
  • Мнения: 5 255
Цитат на: ray
mam@, а като ги слагаш във микровълновата със или без капаче? а яйчице слагаш ли? щото аз пека все във фурна.

Слагам ги с капак за 5 мин., но без яйце.
След това махам капака, чуквам яйце и пускам на грил за малко докато се запече.
Следи го да не гръмне яйцето, че аз веднъж оплесках нещата в микровълновата  Embarassed .

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Аз най-бързичко и лесничко готвя пилешки пържоли. Последно правих една рецепта от темата с гювечетата и стана много бързо и много вкусно, отнема точно 5 минути да сложиш продуктите в гювеча и забравяш после за него.
Рецептата е :
4бр. пилечки пържоли от филе
1 кофичка заквасена сметана
топено сирене
кисели краставички
пикантина.

Нарязваш си пържолките на кубчета и ги поръсваш с пикантина или сол, каквото предпочиташ. Сипваш сметаната и разбъркваш. Нарязваш малко кисели краставички и топено сирене. Захлупваш гювеча и го мушкаш във фурната. За 30-40 мин е готово и става много вкусно.

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 4 226
Цитат на: Valeria
Аз най-бързичко и лесничко готвя пилешки пържоли. Последно правих една рецепта от темата с гювечетата и стана много бързо и много вкусно, отнема точно 5 минути да сложиш продуктите в гювеча и забравяш после за него.
Рецептата е :
4бр. пилечки пържоли от филе
1 кофичка заквасена сметана
топено сирене
кисели краставички
пикантина.

Нарязваш си пържолките на кубчета и ги поръсваш с пикантина или сол, каквото предпочиташ. Сипваш сметаната и разбъркваш. Нарязваш малко кисели краставички и топено сирене. Захлупваш гювеча и го мушкаш във фурната. За 30-40 мин е готово и става много вкусно.


Бива, бива Heart Eyes
Сега трябва да отърча до магазина за пържолки.
Много ме мързи ей хорааа Embarassed
Как се излъга тоя мъж с такава мързелана и аз се чудя Laughing

# 6
  • Мнения: 5 255
Цитат на: dodo_dodo
Как се излъга тоя мъж с такава мързелана и аз се чудя Laughing


# 7
  • Sofia
  • Мнения: 4 226
Цитат на: mam@
Цитат на: dodo_dodo
Как се излъга тоя мъж с такава мързелана и аз се чудя Laughing


smile3503

# 8
  • Мнения: 6 315
Много си уважавам гювеча, защото бухам всичко вътре и само чакам. Ако имаш телешко, можеш да го нарежеш на парчета по избор и да го накиснеш в червено вино с малко вода, соев сос, сол и черен пипер на вкус. Оставяш го да престои два - три часа, след което слагаш картофи, морковки и гъби, наливаш още водичка и пъхаш във фурната.

# 9
  • Мнения: 2 609
Цитат на: mam@

Следи го да не гръмне яйцето, че аз веднъж оплесках нещата в микровълновата  Embarassed .

За да не гръмне яйцето жълтъка се надупчва с вилица на няколко места Grinning

# 10
  • Мнения: 5 255
Цитат на: buubinka
За да не гръмне яйцето жълтъка се надупчва с вилица на няколко места Grinning


И така ми е гърмяло  #Splat  Embarassed

# 11
  • Мнения: 4 176
Картофи в йенската тенджера на едро рязани ( на 1/2) с 1/2 ч. бира и още толкова вода. Слагаш месо по желание, сол, черен пипер, краве масло  и печеш.
После махаш капака и запичаш хубаво.

# 12
  • Мнения: 2 609
Цитат на: mam@
Цитат на: buubinka
За да не гръмне яйцето жълтъка се надупчва с вилица на няколко места Grinning


И така ми е гърмяло  #Splat  Embarassed

 Thinking може,на мен не ми се е случвало Flutter

# 13
  • Мнения: 1 517
Аз вече си измислих няколко бързи манджи, че и мен хем ме мързи, хем беба не ми дава много време да се въртя в кухнята... Например оня ден правих спагети. За гарниране запържих малко кайма и нарязани гъби. При сервиране сложихме от тях, както и по малко лютеница и майонеза и готово.
Другото бързо нещо е пилешката кавърма или винен кебап с фикс "Малки тайни".
Понякога пък вземам суха супа топчета и добавям малко нарязани картофи, правя и аз топчета и пускам вътре, за да стане по-хранителна, че иначе се получава само вода...
Друго сравнително бързо - картофена салата и кюфтета (вчера това ядохме).
Също миш-маш - от буркан с домати и чушки. Запържвам лук, изсипвам съдържанието на буркана, посолявам (може и смлян черен пипер), слагам натрошено сирене, оставям малко да поври. Накрая чуквам отгоре няколко яйца (колкото ми се откъснат от сърцето) и готово. Много го харесваме с мъжа ми.

# 14
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 711
В такива случаи правя ориз със зеленчуци в микровълновата.

# 15
  • Мнения: 2 609
Цитат на: logo5ka
В такива случаи правя ориз със зеленчуци в микровълновата.

Би ли споделила рецептата Flutter

# 16
  • София
  • Мнения: 3 328
Цитат на: dodo_dodo
Как се излъга тоя мъж с такава мързелана и аз се чудя Laughing

Ама умна и хубава Grinning

# 17
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 711
Цитат на: buubinka
Цитат на: logo5ka
В такива случаи правя ориз със зеленчуци в микровълновата.

Би ли споделила рецептата Flutter


Режа лук, една скилидка чесън, разбърквам с един буркан гювеч или нарязани моркови и чушки или замразени зелелнчуци микс, 1 чаша ориз, 3 лъжици олио, сол и доматена паста на вкус. Поливам с 3 чаши вода , пак разбърквам и бутам в микровълновата. След 15 мин. разбъркавам, след още 5 отново и преценям дали още 5 или повече минутки да пусна.

# 18
  • Мнения: 2 609
Цитат на: logo5ka
Цитат на: buubinka
Цитат на: logo5ka
В такива случаи правя ориз със зеленчуци в микровълновата.

Би ли споделила рецептата Flutter


Режа лук, една скилидка чесън, разбърквам с един буркан гювеч или нарязани моркови и чушки или замразени зелелнчуци микс, 1 чаша ориз, 3 лъжици олио, сол и доматена паста на вкус. Поливам с 3 чаши вода , пак разбърквам и бутам в микровълновата. След 15 мин. разбъркавам, след още 5 отново и преценям дали още 5 или повече минутки да пусна.

10x  Hands Thumbsup

# 19
  • Мнения: 4 358
Аз снощи спретнах гювеч.
Сложих в тавата един буркан паприкаш (чушки + домати), два моркова, няколко картофа, шепа замразен грах, шепа замразен зелен боб, повечко чесън. Залива се със запръжка (лук, брашно, червен пипер, сол) и се слага във фурната.

# 20
  • София
  • Мнения: 328
Яйца по панагюрски, стават бързо, лесно и вкуно;риба на скара;пилешки пържоли;кренвирши с кашкавал.И мене много ме мързеше и сега за обяд спретнах гюведжета по идея на мъжа-сирене,колбас,кашкавал,топено сирене и яйце ,за 4 мин в микровълновата-2 без яйцето и 2 с яйце, през цялото време захлупени, зелена саладка -чуден мързелив обяд

# 21
  • Мнения: 180
Аз бързо и лесно правя гювеч в тава:
Продукти:
картофи
чушки
патладжан
лук
чесън
домати / доматен сок
магданоз
червен пипер
чубрица
олио
сол
черен пипер
босилек
Приготвяне:
Всичко нарязано и объркано в тавата. Доливаме с вода и печем. по желание може да се сложи към края някакъв колбас. Ние  обожаваме да го ядем със сирене. Да ви е сладко!

# 22
  • Мнения: 4 390
Голям омлет с шунка (за 2-ма човека)
Разбиват се 4 яйца и към тях се прибавя 100 гр. ситно нарязана шунка, сол, черен пипер и магданоз.
Сгорещява се в голям тиган 1 лъж. масло и се изсипват яйцата. Омлетът се изпържва от двете страни, навива се на руло и се реже на две. Поднася се топъл.

Или пък другата разновидност

Разбиват се 4-5 жълтъка с 2 равни лъж. брашно, сол, черен пипер на вкус. Белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят жълтъците. Сместа се изсипва в загрята тавичка, намазана с 1 лъж. масло и се слага да се запържи. След това се слага във фурната. Като се втвърди отгоре се изважда, поръсва се с настърган кашкавал и ситно нарязана шунка, прегъва се, разрязва се на две. Поднася се топъл, поръсен с магданоз.

Пълнени картофи на фурна.
Избират се средно големи картофи и се слагат да врят, докато поомекнат. Обелват се и се издълбават. Издълбаната част се нарязва и се смесва с настърган кашкавал (или сирене), 1 яйце, малко кисело мляко, сол и черен пипер. Пълнят се картофите със сместа, ако остане се слага около картофите като пръстен. Върху плънката във всеки картоф се слага по една малка бучка масло. Запича се около половин час. Поднася се със салата.

Общи условия

Активация на акаунт