Пилешки пържолки в йена глас

  • 11 229
  • 20
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 4 451
Предлагам ви любимата рецепта на моето семейство. А и гостите винаги са очаровани. Grinning
Продукти:Пилешки пържоли от бут, обезкостени
                           Една кутийка топено сирене
                           Един буркан стерилизирани гъби (по-добре е да са пресни, но зависи от сезона)
                           Кромид лук, 2-3 глави
                           Зелени чушки, нарязани на ситно 2-3 броя
                           Малко масло, подправка за пилешко месо
Начин на приготвяне:На дъното на йена глас слагаме ситно нарязан лук, гъби и чушки. Следват овкусените с подправката пържоли. Намазваме ги обилно с топено сирене и отново нареждаме лук, чушки, гъби. Отново ред пържолки, които отново намазваме обилно с топено сирене, поръсваме с лук, гъби и чушки. Така завършваме. Отгоре слагаме няколко тънки резенчета масло и добавям чаша вода. Печем при 300 градуса и след около 40-60 мин ястието е готово. Невероятно вкусно и крехко!





# 1
  • Мнения: 6 713
Много интересна рецепта. Peace
Аз приготвям пилешко в йена по следния начин: редя пилето на парчета (някой път като ще правя и супа, го сварявам преди това), нарязани на ситно кисели краставички, наситнен чесън, малко топено сирене. Осолявам и слагам черен пипер. Слагам парченца масло вътре, сипвам малко водичка да покрие дъното на йената.
Досега не съм пробвала с лук в йена, само с чесън. Задължително ще пробвам рецептата ти   chef  chef  chef

# 2
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 700
Аз мисля, че това е универсална рецепта за пържоли. Даже веднага ще го пробвам, ама със свински пържолки, че това имам в момента.

# 3
  • Мнения: 4 451
ЛУРДЕС и твоята рецепта много ми допадна. Ще я пробвам. Hug

# 4
  • Мнения: 5 362
Хубава рецепта  bouquet
Аз обикновено си ги редя в йената-пилешко,топено сирене,пилешко,топ.сирене и слагам само сол и черен пипер.Много малко водичка и пека.Става разкошно.

# 5
  • Мнения: 2 936
звучи доста вкусно,ще се пробва  Peace

# 6
  • Мнения: 27 524
И аз ги обичам. Правя ги по подобен начин - никога гъби от буркан, мразя ги, ужасни са, не слагам чушки, но ще пробвам. И слагам сметана и прясно мляко, и бира и стават супер.  Peace

# 7
  • Мнения: 13 191
Хубава рецепта  bouquet
Аз обикновено си ги редя в йената-пилешко,топено сирене,пилешко,топ.сирене и слагам само сол и черен пипер.Много малко водичка и пека.Става разкошно.
Това е и моята рецепта! Понякога слагам отгоре заквасена сметана, ако имам.
А пилешкото обикновено мариновам с вино, горчица, черен пипер и мед.

# 8
  • София
  • Мнения: 35 978
Ще пробвам - мерси   bouquet

# 9
  • Мнения: 1 314
Предлагам ви любимата рецепта на моето семейство. А и гостите винаги са очаровани. Grinning
Продукти:Пилешки пържоли от бут, обезкостени
                           Една кутийка топено сирене
                           Един буркан стерилизирани гъби (по-добре е да са пресни, но зависи от сезона)
                           Кромид лук, 2-3 глави
                           Зелени чушки, нарязани на ситно 2-3 броя
                           Малко масло, подправка за пилешко месо
Начин на приготвяне:На дъното на йена глас слагаме ситно нарязан лук, гъби и чушки. Следват овкусените с подправката пържоли. Намазваме ги обилно с топено сирене и отново нареждаме лук, чушки, гъби. Отново ред пържолки, които отново намазваме обилно с топено сирене, поръсваме с лук, гъби и чушки. Така завършваме. Отгоре слагаме няколко тънки резенчета масло и добавям чаша вода. Печем при 300 градуса и след около 40-60 мин ястието е готово. Невероятно вкусно и крехко!
Аз вече мога да изкажа мнението си от позицията на гостенка и опитала тази рецепта именно в mari_anka, страхотна е , месото е много крехко и вкусно, и като любителка на биричката и бялото вино, ако знаете каква  комбинация става!
Приятен апетит на всички, разбира се , с приятна компания! Laughing

# 10
  • Мнения: 795
Правила съм подобни, но без чушките. Обезателно ще пробвам и по твоя начин!  bouquet

# 11
  • под тепетата
  • Мнения: 9 320
Вътре вместо вода -бяло вино,разкошотийка  Heart Eyes

# 12
  • Мнения: 493
Аз също правя подобни,но без чушки,вместо вода с бяло вино и кашкавал PeaceНо със сигурност ще пробвам и тези Hug  chef

# 13
  • Мнения: 5 736
Аз слагам вместо топено сирене -майонеза ,става също много вкусно!

# 14
Непременно ще пробвам, много обичаме пиле в къщи

# 15
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 706
Блонди, можеш ли и твоята цялата да я кажеш.
А нали топено сирене (например Хелиос), а не пушено (това стегнатото, дето се реже на кръгчета) ?

# 16
  • Мнения: 4 451
Топено сирене, да. Аз взимам от тези в кутийка, което става и за мазане върху филийка. Wink

# 17
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 700
Топено сирене, да. Аз взимам от тези в кутийка, което става и за мазане върху филийка. Wink
От това, което е на триъгълничета ли?

# 18
  • Мнения: 2 550
звучи чудесно, още тази събота или неделя ще го рпобвам

# 19
  • Мнения: 159
 страхотно!!!!! Ще се пробва. smile3501

# 20
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ще ги пробвам задължително!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт