Момичета кажете как правите...

  • 1 991
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 6 017
Момичета кажете как правите кьопъло-търсих в прословутата готварска книга на bg-mamma но не намерих нищо там дори не са подредени по азбучен ред нещата-та ако някоя има жеание да ми пиши и сподели как прави кьопълото ще се радвамда го сготвя по нейн начин че ми писна все по един и същ начин да го правя...благодаря предварително...а и да кажа ако ще ми се карате или правите забележки-както винаги "ЗА НИЩО" по добре не пишете. Тва че съм нова не ви дава това право,нали така!!!!  Naughty

# 1
  • Мнения: 3 036
Засега ще бъдеш само Солено Laughing
Сините домати се изпичат.Рязват се на кръст и се оставят да се изцедят.Обелват се и се смилат с пасатор.Слага се чесън,оцет,олио.Може да се сложи лъжица майонеза за да убие острия вкус на синия домат.Аз дори слагам и лъжица лютеница.Да ти е сладко

# 2
  • Мнения: 13 770
Ако потърсиш на кьопоолу, ще намериш много съвети Laughing


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=201460.0

# 3
  • Мнения: 6 017
благодаря!

# 4
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Засега ще бъдеш само Солено Laughing
Сините домати се изпичат.Рязват се на кръст и се оставят да се изцедят.Обелват се и се смилат с пасатор.Слага се чесън,оцет,олио.Може да се сложи лъжица майонеза за да убие острия вкус на синия домат.Аз дори слагам и лъжица лютеница.Да ти е сладко
ей къде забрави печените чушки  Flutter
аз слагам и орехи и малко балсамов оцет  Peace

# 5
  • Мнения: 6 017
Аз се досетих за чушките че е забравила,но няма значение аз си знам от личен опит за тях-мерси все пак

# 6
  • Мнения: 2 126
Печени патладжани и чушки обелвам, режа на кубчета пасирам в една кана имам Мулинекс.После подправям с чесън,олио и сол и това е според мен Peace

# 7
  • Мнения: 9 109
Аз правя така: Изпичам патладжаните, обелвам и изцеждам. Изпичам и чушки (или ползвам всичко печено от фризера) Нарязвам на ситно, заедно с 1-2 обелени домата, 5-6 скилидки чесън. Сипвам олио и запържвам, докато остане на мазнина. Накрая прибавям малко ситно нарязан магданоз

# 8
  • Мнения: 7 106
Аз пека всичко - патладжан, чушки и 1-2 домата за разкош. Беля и смилам в чопъра. Подправям с олио, сол, оцет няколко капки (от това лято и с балсамов, щото стана модерно  Laughing), чесън и магданоз.

# 9
  • Мнения: 3 036
Аз не вкючих чушките защото не слагам Embarassed

# 10
  • Кърджали
  • Мнения: 30
Моята рецепта е от бабата на моя мъж/бургазлийка/.
Изпечени и обелени патладжани,една две супени лъжици кисело мляко,зехтин/на вкус/, сух хляб/средата/ или галета,пресован чесън,сол. И по желание смлени орехи.Да уточня: тя го правеше в дървен хаван, но тъй като аз нямам такива екстри си го правя с пасатора.

# 11
  • Мнения: 49
Ето моя начин:
Опечените и обелени патладжани и чушки режа на ситно.
Домати,настъргвам на едро.
В малко олио запържвам леко чесън,намачкан с ножа.Веднага
добавям чушките,след малко и патладжаните.Да се задушава
около 10 мин.Като е готово добавям магданоз.
Внимавай да не залепне за дъното!

# 12
  • Мнения: 375
Гръцко кьопоолу
2 патладжана
6 чушки
3 домата
150 г сирене
1 гл. лук
половин глава чесън, 10 маслини, сол, олио, оцет, магданоз
Патладжаните се изпичат, обелват и нарязват на кубчета, чушките - също, доматите се попарват във вряла вода, обелват и нарязват също на кубчета, сиренето - и то, лукът и чесънът се нарязват, прибавя се магданозът, маслините, посолява се, полива се с оцет и олио, обърква се хубаво и се оставя в хладилника най-малко за час. Любимо ми е. Когато го правя, друго не се хапва вкъщи 
 

# 13
  • Мнения: 49
Аз пък забравих доматите,преди чушките са и малко да се сгъстят.
 Hug

# 14
  • Мнения: 119
Тина-Рина, разкошно звучи твоят вариант, слюноотделянето ми се повиши за секунди  Grinning
Непременно ще го пробвам   bouquet
Иначе аз го правя традиционно - печени патладжан и и чушки, и домати без люспа, режа на ситно, сол, зехтин, оцет и чесън. Хубаво става и с малко лук. Може да се сложи и магданоз

# 15
  • Мнения: 1 403
аз го правя така: към опечените , обелени и смлени 3-4 патладжана добавям средата на 2-3 филии хляб, чесън и сол на вкус, 1/2-1 чаша смлени орехи и докато бъркам с миксера постепенно прибавям 1/2 чаша олио/зехтин/. Досега все го харесват Simple Smile

# 16
  • Мнения: 6 461
Изпичам и обелвам патладжана
Изпичам и обелвам пипер  1 или  2 бройки
малко чесън и сол на вкус
накълцан на ситно магданоз ,лъжица олио или зехтин

Всичко това го пасирам.

По желание може да се добави 1 или 2 лъжици майонеза

# 17
  • Мнения: 3 926
У дома го мачкаме с онова за картофите (преса или както там се казва Mr. Green) Обичам да е пюрирано, но не напълно (както става с пасатора), а да има парченца. Правим го с печен патладжан, чушки, зехтин и много чесън.
Тина, твоят вариант ми допада като идея. Утре ще имам гости, бих го направила за брускети Grinning

# 18
  • София
  • Мнения: 35 957
Режа всичко /печен патладжан-2бр. и пипер-2бр./ с ножа на ситно /накълцвам го, като сменям посоката/
Чесъна /2-3 скилидки, зависи колко са големи, има едни като цели глави/ счуквам със сол и малко олио.
Овкусявам с малко оцет, олио, сол ако трябва и  магданоз.

# 19
  • София
  • Мнения: 3 679
Изпичам и обелвам патладжана
Изпичам и обелвам пипер  1 или  2 бройки
малко чесън и сол на вкус
накълцан на ситно магданоз ,лъжица олио или зехтин

Всичко това го пасирам.

По желание може да се добави 1 или 2 лъжици майонеза

И аз така го правя.

# 20
  • Мнения: 119
Тина-Рина, направих твоя вариант  Heart Eyes
Мммммм, познай дали хапнах нещо друго цял уикенд  Wink
Разкош, това ми става топ рецептата за кьопоолу, благодарско   bouquet

# 21
  • Мнения: 375
Platypus, много се радвам, че ти е харесало кьопоолуто, аз също много го харесвам и обичам да го правя, още повече че всичко набързо се нарязва на кубчета.Simple Smile 
 
 

# 22
  • Мнения: 11 607
Момичета кажете как правите кьопъло-търсих в прословутата готварска книга на bg-mamma но не намерих нищо там дори не са подредени по азбучен ред нещата-та ако някоя има жеание да ми пиши и сподели как прави кьопълото ще се радвамда го сготвя по нейн начин че ми писна все по един и същ начин да го правя...благодаря предварително...а и да кажа ако ще ми се карате или правите забележки-както винаги "ЗА НИЩО" по добре не пишете. Тва че съм нова не ви дава това право,нали така!!!!  Naughty

Сладко и Солено...според мен се засягаш повече от необходимото.......Какво означава да си нова във форума? Специално тук в готварския лично аз винаги съм намирала подходящ съвет, никой не ми се е карал, а в темата за машината за хляб ако знаеш как ми изтърпяха неудачите....с много съвети и здрави нерви! Гледай по-ведро на нещата от живота и си пропускай определени думи....няма смисъл да се товариш с глупости!

По темата - печен патладжан, печен червен пипер, чесън, малко лук, олио и това е! Пробвала съм  и сирене да слагам, дори крема сирене, малко майонеза вместо олио - става добре също така.....А съм го правила както добре накълцано с ножа, така и пасирано......И непременно смлени орехи!

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт