Сладки мушмули

  • 8 058
  • 23
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Може да ви звучи смешно,но ние точно така им викаме,защото напомнят много плода мушмула.А ето ги и тях:
Стават много бързо и лесно.
4 яйца
1 ч.ч.кисело мляко
1ч.л. хл.сода
1/2 ч.л. сол
4-5 с.л. захар
1 прах ванилия
3 1/2 ч.ч. брашно
Яйцата се разбиват леко със захарта,в киселото мляко се угася содата и се прибавя към яйцата.Слага се солта и ванилията, и накрая брашното.Става полутечно тесто.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3699157Оставя се за минутка да почине,докато се загрее олиото.Мазнината трябва да е поне 3-4 см. за да могат да плуват.На не много силен огън,пускам с чаена лъжичка,като си помагам с пръст Hug.И тук започва интересното:не трябва да се обръщат,ако плуват свободно те сами се превъртат и така се изпържват равномерно от всички страниhttp://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3699158.Ако започнат в олиото да се пукат и да излиза сурово тесто,значи трябва още малко брашно,а ако отвътре остават сурови - или са на много силен огън,или е гъсто тестото.Изваждам ги на салфетка,но и да не са на салфетка не са мазни.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3699159
Поръсвам с пудра захар,но може да се сервират и поляти с някакъв топинг.Добър апетит!

# 1
  • Мнения: 1 799
Замалко да прескоча темата. Помислих, че става дума за истински мушмули  Laughing
Изглеждат супер апетитно. Нова форма на бухтички. И наистина приличат на мушмулчета.
Благодаря за рецептата и за хубавото обяснения по приготвянето и    bouquet

# 2
  • Мнения: 6 017
Найстина са много хубавички, приличат на мушмулки, и звучат апетитно.

# 3
  • Мнения: 286
Страхотни са.Хапвала съм ги у една приятелка в Бургас!

# 4
  • Мнения: 6 017
Реших се  Wink да ги направя слетобед, да видим какво ще се получи, после ще докладвам  Peace

# 5
  • Мнения: 3 622
Смятам още утре да ги пробвам за закуска тези сладки мушмули Laughing

# 6
  • Мнения: 6 017

Моите не станаха точно мушмулки, защото тестото страшно много лепнеше, затова реших да ги направя с голяма супена лъжица, след като ги приготвих ги посипах с мед и пудра захар,но кулминацията беше в това че отвэтре останаха сурови, ужас, даже ми казаха, ехе чак и с крем, страхотни са, но това не беше крем а от тестото, направо толкова зле ми стана че се изложих така че...та другият път дано да станат по добри, от един провал няма да спра да ге правя, а иначе имаше и опечени хубаво дето да не са сурови и бяха наистина прекрасни, на вкус вълшебни. Благодаря зя хубавата рецепта.   bouquet

# 7
  • на втория етаж
  • Мнения: 248

Моите не станаха точно мушмулки, защото тестото страшно много лепнеше, затова реших да ги направя с голяма супена лъжица, след като ги приготвих ги посипах с мед и пудра захар,но кулминацията беше в това че отвэтре останаха сурови, ужас, даже ми казаха, ехе чак и с крем, страхотни са, но това не беше крем а от тестото, направо толкова зле ми стана че се изложих така че...та другият път дано да станат по добри, от един провал няма да спра да ге правя, а иначе имаше и опечени хубаво дето да не са сурови и бяха наистина прекрасни, на вкус вълшебни. Благодаря зя хубавата рецепта.   bouquet
Много хубави даже са ти станали.
Аз се опитах да обясня,защо понякога остават сурови отвътре - гъсто тесто,много силен котлон или може би както при теб се е получило - много са големи и не успяват да се изпекат отвътре.Следващия път ще са още по хубави.А за лепкавото тесто - да ,така е,но аз си служа с чаена лъжичка загребвам и после с показалеца го обирам от лъжичката и го пускам в олиото като една голяма капка(ама че обяснение дадоох,тц,тц)Е надявам се,че нещо все се разбра. Hug Peace Twisted Evil

# 8
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
мокри лъжицата с вода и после гребвай тесто. така не залепва, но пръска олио  Wink

# 9
  • Мнения: 22 867
мокри лъжицата с вода и после гребвай тесто. така не залепва, но пръска олио  Wink

Лъжицата може да се топи в олио, тогава не пръска.

# 10
  • Мнения: 6 017
Благодаря за съветите които давате, другият хът когата реша да ги направя ще пробвам като потопя лъжицата в олио, дано да стане че да не ми се налага да ги правя с голямата лъжица по бързата процедура и да станат пак сурови. Но иначе тези сладки мушмулки са наистина много вкуснички, дори и леко сурови не останаха,всичко се изяде. Още веднъж благодаря за невероятната рецепта на lina kaz    bouquet а също така за съветите на labrex и asyalein     bouquet

# 11
  • Мнения: 2 199
Аз като видях снимката си помислих, че са мушмули с пудра захар ама после прочетох за рецептата
хванах се  Mr. Green

  bouquet

# 12
  • Мнения: 526
Аз като видях снимката си помислих, че са мушмули с пудра захар ама после прочетох за рецептата
И аз така Grinning
Иначе и аз пържа нещо подобно,ама го правя много мързеливо,викам му "лъжички",само че тестото ми е по-рядко и даже и яйца не слагам,стават топченца с малко неправилна форма и обикновено се изяждат за десетина минути,докато са топли.Топим ги в сладко и ги омитаме за нула време.
Ще пробвам рецептата да видим какви мушмулки ще станат Peace

# 13
  • Мнения: 1 799
Аз като видях снимката си помислих, че са мушмули с пудра захар ама после прочетох за рецептата
хванах се  Mr. Green

Абсолютно същото исках да кажа и аз  Laughing

Направих ги. Тестото ми стана малко по-рядко - малко по-гъсто от кексово. Така направих една тенджерка. Не знам защо обаче реших да го сгъстявам. Сложих малко брашно. Видя ми се гъсто. Айде малко разреждане с лъжица кисело мляко.
Какво да кажа за формата. Аз ако не направя някой гаф, кой друг  Laughing
Моите приличаха по-скоро на дяволчета - с 2 рогчета и опашка, че може и с тризъбец, коренчета, грудки и всичко друго, но не и мушмули  Rolling Eyes  Laughing Искам да кажа, че станаха с доста разклонения  Laughing
Много са вкусни, едни такива дунапренени... Мисля, че ако се правят с малко по-рядко тесто (както се получи моето първоначално тесто), стават по-пухкави. Наистина трябва да се внимава с температурата на олиото - много бързо се загрява. След първите намалих котлона на 2 степен, но сменях, ту първа, ту трета. Ето ги и тях. Станаха две пълни такива купи
А след тях трябва да се влезе задължително в банята, защото доста се препотява човек над котлона  Laughing

# 14
  • Мнения: 6 017
cathie и твойте като моите не приличат на мушмурки, но пак стават  Wink

# 15
  • Мнения: 22 867
Ееее, не утраях! Спретнах ги, ама нали съм си по експериментите  /моят мъж все казва, че ще забъркам някоя гърмяща смес накрая!/,  та в половината тесто сложих наситно нарязани сини сливи и орехови ядки. Станаха бижу! Опитайте! Записвам си рецептата, защото досега такъв тип бухтички все ми остават сурови и длетави вътре и прегорели отвън. Май за пръв път направих сносни такива. Точно спазих рецептата.
Ами ето ги - едните и другите, с пълнежа.Надявам се да се вижда, снимките са джиесемски.


lina kaz , много, много   bouquet  bouquet  bouquet за сполучливата рецепта! Grinning
Хубаво е човек да е в отпуска, ама да виси все в готварския.....................растат килограмите. Mr. Green

Последна редакция: ср, 15 авг 2007, 15:55 от labrex

# 16
  • Мнения: 1 799
labrex, с каква гъстота ти стана тестото? И твоите, както и на авторката, са си живи мушмули. Мисля, че нещо консистенцията оплесках.
И аз благодаря на lina kaz за споделената рецепта   bouquet

# 17
  • Мнения: 22 867
labrex, с каква гъстота ти стана тестото? И твоите, както и на авторката, са си живи мушмули. Мисля, че нещо консистенцията оплесках.
И аз благодаря на lina kaz за споделената рецепта   bouquet

Уф, труден въпрос ми задаваш! Аз очаквах да е по-течно, но се получи по-гъстичко /от очакваното от мен!/ Трудно ми е да го определя като гъстота. newsm78  Ако пак правиш, просто сложи точно толкова от продуктите, колкото е дадено в рецептата. Аз направих половин доза, всичко разделих на две. Май няма да ти дам разумен отговор...... Embarassed Не мога да измисля с какво да го сравня по гъстота...

# 18
  • Мнения: 1 799
От чаша до чаша има доста разлика. Я премери колко мл е твоята чаена чаша - пълна догоре - и ми кажи брашното как го мери - с пълни чаши или как?
Аз сложих три пълни, равни чаши брашно, но пък киселото мляко ми беше малко по-малко от пълна чаша.

# 19
  • Мнения: 22 867
От чаша до чаша има доста разлика. Я премери колко мл е твоята чаена чаша - пълна догоре - и ми кажи брашното как го мери - с пълни чаши или как?
Аз сложих три пълни, равни чаши брашно, но пък киселото мляко ми беше малко по-малко от пълна чаша.

Кати, вода побира 250мл, ей такава най-обикновена чаена чашка.
С нея меря всичко. Мисля, че не е толкова важно колко е голяма чашката, важното е с една и съща чаша да се мерят всичките продукти.

# 20
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Ех,момичета много ме зарадвахте като ми харесахте рецептата.И аз ви благодаря.


Аз като видях снимката си помислих, че са мушмули с пудра захар ама после прочетох за рецептата
хванах се  Mr. Green

Абсолютно същото исках да кажа и аз  Laughing

Направих ги. Тестото ми стана малко по-рядко - малко по-гъсто от кексово. Така направих една тенджерка. Не знам защо обаче реших да го сгъстявам. Сложих малко брашно. Видя ми се гъсто. Айде малко разреждане с лъжица кисело мляко.
Какво да кажа за формата. Аз ако не направя някой гаф, кой друг  Laughing
Моите приличаха по-скоро на дяволчета - с 2 рогчета и опашка, че може и с тризъбец, коренчета, грудки и всичко друго, но не и мушмули  Rolling Eyes  Laughing Искам да кажа, че станаха с доста разклонения  Laughing
Много са вкусни, едни такива дунапренени... Мисля, че ако се правят с малко по-рядко тесто (както се получи моето първоначално тесто), стават по-пухкави. Наистина трябва да се внимава с температурата на олиото - много бързо се загрява. След първите намалих котлона на 2 степен, но сменях, ту първа, ту трета. Ето ги и тях. Станаха две пълни такива купи
А след тях трябва да се влезе задължително в банята, защото доста се препотява човек над котлона  Laughing


Станали са много интересни.И на мен са ми ставали в тези форми и тогава децата ми се надпреварваха да оприличават на какво прилича всяка една бухтичка.Голям смях падаше! Laughing

# 21
  • Мнения: 1 799
Станали са много интересни.И на мен са ми ставали в тези форми и тогава децата ми се надпреварваха да оприличават на какво прилича всяка една бухтичка.Голям смях падаше! Laughing

А да забеляза кога ти стават такива - при по-гъсто или при по-рядко тесто? Иначе наистина са интерсни, да. Забавлявах се и аз да определям  Laughing , ама все пак не можах да убедя никого, че това са мушмулчета  Rolling Eyes, колкото и да се напъвах  Laughing

# 22
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
При по-рядко тесто,когато се разлива в олиото и тогава заема най-причудливи форми.

# 23
  • Мнения: 1 799
При по-рядко тесто,когато се разлива в олиото и тогава заема най-причудливи форми.

Ясно!  И аз се усъмних в това, но не бях сигурна. Вкусът е същият обаче  Wink

Общи условия

Активация на акаунт