За принцесите

  • 2 189
  • 28
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • варна
  • Мнения: 1 830
А сега един малко тъп въпрос от мен Embarassed.Реших да правя утре за закуска принцеси с кайма.Отворих готварската книга на форума, горе долу разбрах как да ги направя (то не ,че е много сложно,ама...).Всички пишат, че ги пекат в парти грил, аз нямам ще станат ли ако ги подредя в една тавичка и направо във фурната.А може и вие да споделите как правите принцесите и от коя кайма сте най- доволни Hug

# 1
  • Мнения: 22 867
Сами-М за принцеси. Иначе със домашно смляна + яйца + подправки. На 250 гр кайма 3-4 яйца.
Също пека във фурната, но имам лъчисто отгоре, а иначе само на горния реотан.

# 2
  • Мнения: 5 183
Да, стават във фурната.
Нашият тати така ги прави.

# 3
  • Мнения: 1 523
За да не се напуква каймата,поливам филията за секунда под чешмата с вода.

# 4
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Аз моите ги пека във фурната направо върху скарата и . Без тави и други подобни работи . Все пак за пет човека с парти грила и тавичката ще си играя 5 часа и накрая пак аз ще изляза гладна .

# 5
  • Мнения: 962
Ползвам каймата "народна-за принцеси" ,харесва ни.
И ние нямаме парти грил и затова ги правя в микровълновата.Стават супер!  chef

# 6
  • варна
  • Мнения: 1 830
Е,ама вие сте страхотни.Сега отивам да купя кайма (Сами М или народна ).А това за скарата във фурната е много оригинално Simple SmileБлагодаря ви  bouquet Hug

# 7
  • Мнения: 444
И аз пека направо върху решетката на печката , даже не изключвам долния реотан - пека си нормално

# 8
  • Мнения: 6 017
Ползвам каймата "народна-за принцеси" ,харесва ни.
И ние нямаме парти грил и затова ги правя в микровълновата.Стават супер!  chef
И в нас когато нямаме домашна кайма ползваме тази и сме много доволни от нея. В нас винаги сме ги правили на партигрил и никога в микровълновата. Та дали ставатнт като тези в партигрила-как са пухкави, сплескани или хебаво запечени със страхотна коричка.  newsm78 Слагаме в каймата понякога и кашкавал наситнен на ренде и объркваме хубаво, стават пухкави и божествени.

# 9
  • София
  • Мнения: 35 950
Сами М
Кайма+риган+босилек+кимион+лют червен пипер+черен пипер
на скара грил- стават супер

# 10
  • Мнения: 4 546
аз ги правя на грила на МВ. и във фурната стават, но някак стоят като навлажнени филиите отдолу /аз съм ги слагала в тава/
кайма ползвам на Кристоф. Сами М ми е много гадна, даже се учудвам, че се харесва на толкова много хора  newsm78

# 11
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Пускам парти-грила и фурната /не на реотан, а на грил/. Докато загреят мажа куп принцеси. После пека.
   Ползвам кайма на ТАНДЕМ, слагам яйце, кисело мляко, черен пипер, сол,  лют червен пипер, кимион, настърган кашкавал. Никога не се "събират" , стават фантастични.

# 12
  • Мнения: 1 339
Ние ги правим във фурната в тавичка. Най-често използваме Тандем кайма. Слагаме вътре яйце, черен пипер, ронена чубрица, лук... и май само това.
Стават мнооого вкусни  Mr. Green

# 13
  • Мнения: 444
Пускам парти-грила и фурната /не на реотан, а на грил/. Докато загреят мажа куп принцеси. После пека.
   Ползвам кайма на ТАНДЕМ, слагам яйце, кисело мляко, черен пипер, сол,  лют червен пипер, кимион, настърган кашкавал. Никога не се "събират" , стават фантастични.
Това с млякото не бях го чувала , на око ли си слага - да може да се маже , и с каква цел .... ще пробвам задължително

# 14
  • Мнения: 3 622
Купувам готова кайма за принцеси и ги пека в тавичка и във фурната  Wink

# 15
  • Балчик
  • Мнения: 249
  Аз купувам кайма на Сами-м. Добавям вътре нарязан на ситни кубчета кашкавал, маргарин, чубрица ронена, черен пипер, малко кимион и малко водичка. С тази смес мажа принцесите и пека във фурната на горен реотан. У нас много ги харесват така.

# 16
  • Мнения: 544
Аз взимам кайма на Сами-м, но с нищо не я смесвам, след като ги извадя само поръсвам с черен пипер Peace

# 17
  • Мнения: 216
за да не свият се слага яйце- а от там нататъ- кой каквото иска....масло, кашкавал, 4ер пипер, ...

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 4 385
за да не свият се слага яйце- а от там нататъ- кой каквото иска....масло, кашкавал, 4ер пипер, ...
И аз така ги правя. Добавям към каймата кашкавал, яйце, маргарин, чубрица. Даже тази сутрин закусихме с такива.

# 19
  • Мнения: 5 183
слагам яйце, кисело мляко, черен пипер, сол,  лют червен пипер, кимион, настърган кашкавал. Никога не се "събират" , стават фантастични.

ето този вариант ми се ще да пробвам, без лютия пипер.

# 20
  • Мнения: 867
Аз също слагам в каймата 1ч.лъжичка кисело мляко и никога не ми се е случило да ми се напукат принцесите!
Пропорцията ми е следната:
200 гр кайма, 1 яйце, 1ч.л.кисело мляко, кимион, ронена чубрица
Намазвам филийте и отгоре нареждам тънки кубчета кашкавал.

# 21
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 695
слагам яйце, кисело мляко, черен пипер, сол,  лют червен пипер, кимион, настърган кашкавал. Никога не се "събират" , стават фантастични.

ето този вариант ми се ще да пробвам, без лютия пипер.
Не се събират заради кашкавала. Ако забравиш да го сложиш - ще се съберат. Веднъж забравих и се случи Simple Smile

# 22
  • Мнения: 27 524
Сами М
Кайма+риган+босилек+кимион+лют червен пипер+черен пипер
на скара грил- стават супер

С мноооого ръце съм за Сами, страхотни са им всичките продукти  Peace
Мерси на Денис за подправките  Hug

Имам питане - много често /и у нас, и в заведение/ на принцесите се събира каймата.  Confused В смисъл сгърчва се в средата на дебело парче и по края няма нищо  Confused От каймата ли е или от неправилно намазване  Thinking

# 23
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
И аз купувам Сами-М за принцеси, иначе предпочитам да ми я мелят. Слагам задължително червен пипер и чубрица, може и без яйце. После с мокра ръка ги "опипвам" отгоре, да навлажня каймата за да не се накъса като се пече. Пека на грил-скара (предполагам това е парти-грил  newsm78 ) Като се позапече каймата слагам кашкавал ако има и после като са готови всеки ръси с каквото си иска (черен пипер, кимион, горчица и т.н.)

# 24
  • Countryside
  • Мнения: 11 628
Имам питане - много често /и у нас, и в заведение/ на принцесите се събира каймата.  Confused В смисъл сгърчва се в средата на дебело парче и по края няма нищо  Confused От каймата ли е или от неправилно намазване  Thinking
Блонди, за да не се получава този неприятен ефект, както писах в предия си пост намокряш си ръката и минаваш по каймата, върху вече намазаните филии ( навлажняваш леко принцесите) така няма да ти се събира  Peace

# 25
  • Мнения: 444
Скоро взимах  Сами -М за принцеси  и прибавих  само кашкавал - не намазах  предварително филията - останах много доволна !!! По заведенията в каймата слагат вместо яйце малко вода !!!!

# 26
  • Варна
  • Мнения: 691
ние ги правим така:

250 гр кайма за принцеси
1 яйце
и фурната включена само на "грил"

намазваме филийките със сместта от кайма и яйце, мажем филийките и бааам във фурната. Много бързо стават и филийките не изсъхват или пукат

# 27
  • Мнения: 2 211
Купувам кайма от Билла - има огромното преимущество, че е без сол и посолявам по свой вкус, добавям малко кашкавал, черен пипер, кимион и яйце и пека на електрическата скара.

# 28
  • Мнения: 436
Снощи правих принцеси - използвах:
1 яйце
250г кайма Сами-М
настърган кашкавал (доста)
2 суп. лъж доматено пюре
пикантина, чубрица, вегета

Намазах здраво филийките, поръсих с вода и пекох в парти-грила. Станаха много вкусни, каймата се сви съвсем малко от ръбчето на филията. На вкус ми харесаха повече от друг път! Благодарности за идеята (прочетена тук) да се сложи лютеница в каймата   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт