С какво мляко готвят в детската кухня?

  • 5 505
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Sofia
  • Мнения: 277
Нали е млечна детска кухня, логично е да готвят с прясно мляко.Ние обаче сме със доста по-запечен стомах откакто започнахме кухнята.Имам чувството че слагат сухо мляко, не адаптирана а сухо, просто друго обяснение не намирам за запека.Преди ако малко се запече давах тиква или овесени ядки, сега не помагат.
Ако някой е запознат с какво точно правят застройки, крем супи, кремчета да каже:)

# 1
  • в края на града
  • Мнения: 4 446
Със сухо, да, ако ги питаш, ще ти кажат, че е с адаптирано  Wink , ама не е... Но запекът най-вероятно е от ориза и морковите, с които готвят, прави ми впечатление, че зимния сезон, наблягат на тези продукти  Thinking , поне в нашата ДК.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 1 521
Зависи коя кухня, вероятно, защото от тази от която взимам съвсем откровенно ми казаха, че готвят с прясно, а не с адаптирано и е хубаво да изчакам да навърши годинка - като ги питах за записване, тогава беше на 8 месеца.

Бих ги подозирала и аз на твое място, едва ли имат особенни скрупули, но сухото не излиза ли като количество по-скъпо от прясното... едва ли са на сметка, прясното сега както го тъпчат и него с консерванти едва ли се разваля, та да имат фира...

# 3
  • Sofiа
  • Мнения: 3 242
В нашата кухня ми казаха, че зиползват прясно и кисело мляко  #Cussing out

# 4
  • Мнения: 18 542
Цитат на: Katrin_77
Нали е млечна детска кухня, логично е да готвят с прясно мляко.Ние обаче сме със доста по-запечен стомах откакто започнахме кухнята.Имам чувството че слагат сухо мляко, не адаптирана а сухо, просто друго обяснение не намирам за запека. Ако някой е запознат с какво точно правят застройки, крем супи, кремчета да каже:)

Много ясно, че е сухо, а не адаптирано!
Ти да не си си мислела обратното? Wink
Застройки с яйце (май цяло)

# 5
  • Мнения: 7 821
Цитат на: cheta
Застройки с яйце (май цяло)


Цяло разбира се и не само в застройките, а и варено и рендосано.

# 6
  • Мнения: 3 927
Цитат на: PetiaK
да, ако ги питаш, ще ти кажат, че е с адаптирано  


Ами, тук си признават без бой Wink , че готвят със сухо мляко. Питала съм ей така от любопитство. Кремчетата също са със сухо мляко. За застройките не знам Confused

# 7
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Сухото мляко излиза по-евтино от прясното, има едни огрооомни разфасовки, предполагам, че тях взимат за по-икономично.
Ти попитай, все пак, няма за какво да крият.

# 8
  • Мнения: 3 146
Изобщо е забранено от ХЕИ да готвят с прясно мляко - само със сухо готвят.На Луиза сестра й работи в ХЕИ и инфото е съвсем достоверно.

# 9
  • София
  • Мнения: 15 241
За млякото-не знам. Но за застройките съм питала. При нас ги правят с яйчен меланж. Обаче какво означава това-идея нямам.

# 10
  • Букурещ
  • Мнения: 7 837
никога не ми е идвало на ум да седна да питам с какво мляко, яйца и прочие готвят. по простата причина,че не ме интересува.

# 11
  • Мнения: X
Цитат на: Vivi
За млякото-не знам. Но за застройките съм питала. При нас ги правят с яйчен меланж. Обаче какво означава това-идея нямам.


Я и аз незнам какво е това newsm78

Незнам с какво готвят, но предполагам, че е с което им излиза най-евтино. Аз се нагледах как се пести от манджа в частно училище и ДГ, където се плащат огромни суми от родителите, та какво остава за тези кухни - там наплив винаги ще има.

# 12
  • Букурещ
  • Мнения: 7 837
Цитат на: pandora
но предполагам, че е с което им излиза най-евтино..


ами аз лично не съм очаквала фазан с гъби или печена пуйка с кестени, при положение, че всички знаем, цената на един купон - храноден колко е: - 0.85ст в нашата кухня. ами за 0.85ст. - и това което правят е прсто чудесно - 600гр храна за 0.85ст. - ами няма как да имам прекалени големи очаквания.
и мизерните 0.20ст, които доплаща Общината, та какво се получава - един лев и пет стотинки - дъщеря ми от 10мес до момента - 2г и 7мес почти, всеки ден има топъл и най-вече разнообразен обяд, което е безценна помощ за мен.

 Arrow но мисълта ми беше за толкова пари -толкова, това исках да кажа.

Вече цената на купончето варира по Общини и градове. За момента като, че ли във Варна е най- скъпо (доколкото чета във форума).

# 13
Не съм съгласна,че готвят с което им е най-евтино, защото има контрол, аз лично съм присъствала, когато от ХЕИ им искаха проби от всички храни за анализ. А за млякото при нас слагат сухо.

# 14
  • Мнения: 299
Сухо - не адаптирано, и пресни яйца - имам в предвид не яйчен прах.

# 15
  • Мнения: X
Цитат на: Liorena

ами аз лично не съм очаквала фазан с гъби или печена пуйка с кестени, при положение, че всички знаем, цената на един купон - храноден колко е:


Е т'ва е ясно, за фазан - вкъщи, то пак добре, че още ги има, а и аз съм на мнение, че както не ме карат насила да се записвам, така трябва да съм наясно, че за толкова трици - толкова маймуни.

# 16
  • Букурещ
  • Мнения: 7 837
Цитат на: pandora
че за толкова трици - толкова маймуни.


точно Rolling Eyes .

# 17
  • Няма такава държава!
  • Мнения: 1 308
Вероятно е сухо мляко. За запичането пробвай, ако искаш сок от портокал /на нас много ни действа/ и сок/пюре от круши.

# 18
  • Мнения: 1 032
Тази седмица попитах в нашата кухня за млякото.
Използвали били прясно, а не сухо. newsm78

# 19
  • Букурещ
  • Мнения: 7 837
Цитат на: juna
Тази седмица попитах в нашата кухня за млякото.
Използвали били прясно, а не сухо. newsm78


ами и аз така си мислех, ама си траех Confused

# 20
  • София
  • Мнения: 15 241
Не във всички детски кухни готвят еднакво, според мен. Така че-който се интересува-по-добре да попита лелките в кухнята, откъдето взима храната. Пък те може и да си кажат честно.

# 21
  • Букурещ
  • Мнения: 7 837
Цитат на: Vivi
Не във всички детски кухни готвят еднакво, според мен.


нали?

# 22
  • София
  • Мнения: 15 241
Цитат на: Liorena
Цитат на: Vivi
Не във всички детски кухни готвят еднакво, според мен.


нали?


Аз съм взимала храна от 3 кухни-2 в Пловдив и 1 в София. Съвсем различно е. Особено едната в Пловдив беше направо умопомрачителна-аз съм писала за нея и преди.

Общи условия

Активация на акаунт