Любимите ви рецепти с броколи

  • 36 728
  • 28
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 72
В сезона на броколите сме Какво обичате да приготвяте с тях

# 1
  • Мнения: 5 183
Навсякъде ги слагам - в супи, крем-супи, яхнии, 4е и в мусаката.
Най-много оби4аме гарнитура от задушени броколи и карфиол, с масълце, подправки и малко 4есън. Ммммммм!

# 2
  • Мнения: 5 001
Задушени и поляти с масълце+галета и поръсени с кашкавал,като се разтопи кашкавалът...се папа.Също и съсъ спагети и сметана става много вкусно...Много ги уважаваме броколите Grinning

# 3
  • Мнения: 1 485
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
задушено броколи със сос от сметана и синьо сирене

огретен с броколи и картофи

броколи със сос от орехи и чесън

панирано броколи

# 5
  • Мнения: 741
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Кажи,моля те как го приготвяш

# 6
  • Мнения: 1 485
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Кажи,моля те как го приготвяш
Нарязвам пилешкото филе на кубчета,запържвам го,добавям сметана,топено сирене и броколите,малко да поври да се посгъсти(но да си останане сочно),пожелание може да се сложи малко риган,след което когато се сложи в чиния се настъргва веднага кашкавала и за гарниура правя картофено пюре.Дано ти хареса! Peace

# 7
  • Мнения: 1 951
Ето още една рецепта:

Пилешко с гъби и броколи
Продукти (мерките са ориентировъчни, правя го на око):
500-600г пилешко месо
250г гъби
1 глава броколи
1 глава лук
готварска сметана 400-500мл
картофено пюре
кашкавал

Пилешкото месо (нарязано на хапки) се запържва, добавят се лука и гъбите. Овкусява се със сол, чер пипер, вегета и 1 ч.л. къри. Добавя се сметаната и се оставя 5-10 мин да поври в тигана. Броколите се разделят на розички и се бланшират. Слагат се в тава, добавя се пилешката смес и най-отгоре се разстила картофеното пюре (може и с готово). Запича се на умерена фурна и преди да стане готово се поръсва с настърган кашкавал.

# 8
  • Мнения: 2 199
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Кажи,моля те как го приготвяш
Нарязвам пилешкото филе на кубчета,запържвам го,добавям сметана,топено сирене и броколите,малко да поври да се посгъсти(но да си останане сочно),пожелание може да се сложи малко риган,след което когато се сложи в чиния се настъргва веднага кашкавала и за гарниура правя картофено пюре.Дано ти хареса! Peace

а обработваш ли броколите предварително по някакъв начин Simple Smile
Аз обичам на пара след това със сол оцет и олио
яла съм и със сметанов сос и синьо сирене  Peace

# 9
  • Мнения: 4 358
Ядох подобно пилешко като на Fior в едно заведение, но май беше със сос бешамел и пармезан в керемида. Беше страхотно. Ще пробвам и тези варианти ,който сте дали. Мерси за идейте  bouquet
А сега се сетих какво още съм правила по моя измислена рецепта. Не беше лошо.
Броколите ги позадуших в масло.Отделно запържвам една глава лук, пилешко филе, ориз. Изсипвам в тавичка. Прибавям задушените броколи, посолявам ,прибавям черен пипер, водичка и пека.
Преди сервиране сложих и една сметана на Данон и разбърках.
Получава се нещо като ризото.

# 10
  • Мнения: 1 485
Пиле с броколи,сметанов сос,топено сирене и кашкавал
Кажи,моля те как го приготвяш
Нарязвам пилешкото филе на кубчета,запържвам го,добавям сметана,топено сирене и броколите,малко да поври да се посгъсти(но да си останане сочно),пожелание може да се сложи малко риган,след което когато се сложи в чиния се настъргва веднага кашкавала и за гарниура правя картофено пюре.Дано ти хареса! Peace

а обработваш ли броколите предварително по някакъв начин Simple Smile
Аз обичам на пара след това със сол оцет и олио
яла съм и със сметанов сос и синьо сирене  Peace
Не,както са замразени просто ги нарязвам,ако са много големи,на парчета подходящи за "една хапка" Peace

# 11
  • Мнения: 481
Aз вчера правих една импровизация по пилешката фантазия на Лео, но без пиле. Сложих в гювеч нарязани 3-4 картофа, 3-4 моркова малко олио и вода. като поомекнаха добавих карфиол на розички, грах и царевица от консерва и пак оставих във фурната. Накрая сложих броколито, 1 малка кофичка заквасена сметана и топено сирене. Подправих с чубрица и босилек. Накрая настъргах кашкавал и го оставих да се запече без капак, стана страхотно.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2007, 23:22 от lady di

# 12
  • DE
  • Мнения: 971
eto i ot men. svarqvam brokolito predvariltelno i go ostavqm da se izcedi.zaparjvam pu6eno meso bez zna4enie kakvo e
i bekon. narejdam v tavi4ka.otgore narejdam narqzani par4eta ka6kaval i polivam sas be6amelov sos no prigotven sas
smetana.

# 13
  • Мнения: 3 674
Много обичаме в нас една бърза и лесна рецепта. 

Броколи с яйца  на фурна ..


Рзабиват се две яйца, добавя се 1 с л. соев  сос , малко чер пипер, с чесън на прах, сол, С това се заливат измитите броколи и отгоре се ръси  много кашкавал...и се пече на силна фирна 200 гр  докато кашкавала хване коричка. Heart Eyes

ПП  Ако броколите са големи,се нарязват на по-малки парчета.

# 14
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Панирани броколи и задушени броколи със сос от сметана и синьо сирене са моите фаворити от рецептите. На задушените броколи може да се импровизира със всякакви сосове според вкуса на консуматорите. Peace

# 15
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Огретен с картофи и броколи.
Сварявам 5 големи картофа, нарязвам ги на куб4ета, отделно накъсвам една връзка броколи на рози4ки и ги слагам за 10 мин в подсолена вряща вода.Изцеждам. В една тави4ка подмазана с малко олио редя ред картофи, ред броколи, ръся с пар4ета бекон, сол и пипер, после пак ред картофи, ред броколи, бекона, сол, пипер , завършвам с картофи, слагам топени сирена отгореи преди на пъхна във фурната, заливам с 2 4аши прясно мляко с 2 разбити яйца и малко сол.
Слагам и малки пар4енца масло между първия ред бекон и втория ред картофи , както и отгоре между топеното сирене.

# 16
  • Мнения: 2 818
Освен любима и е много бърза рецепта, но е със замразени броколи... един пакет броколи, половин или един пакет миск със царевица на Бондуелле - в тенждера под налягане + малко вода, масло, сол. Когато засвисти, изключвам. Сервирам със сметана.

# 17
  • Мнения: 27 524
Ям си ги само задушени в зехтин и зеленчуков бульон, после добавям течна сметаана или ако е са без нея - заливам си ги с някакъв сос - гъбен, бешамел, различно. Печени не ми допадат.

# 18
  • София
  • Мнения: 495
Обичаме ги като предястие задушени с масло и варени моркови.

# 19
  • Мнения: 279
Бланширам ги леко и след това ги запичам във фурна, поръсени с "Вегета" и кашкавал.

# 20
  • Мнения: 4 451
Ето я и моята любима рецепта:
-броколи (леко сварени)
-200 гр. бекон
-150 гр. синьо сирене
-3 яйца
-200 мл прясно мляко
-кашкавал
-черен пипер, сол
Изцедените броколи слагаме в тавичка. Прибавяме нарязаният на кубчета бекон, натрошеното синьо сирене, черен пипер и сол. Разбъркваме добре. Правим заливка с прясното мляко и яйцата, отгоре настъргваме кашкавал и печем.
Става много вкусно.
П.П. Броколите могат да се заменят и с карфиол.

# 21
  • Мнения: 795
Не съм приготвяла в къщи, но ми харесват запечени със сирена и кашкавал, или с картофи, както ги правят в пицариите.

# 22
  • Мнения: 814
И аз много обичам броколи, за разлика от дъщеря ми. Снощи спретнах набързо една салата с броколи и заместих с нея вечерята.

# 23
  • Мнения: 5 362
Броколи с макарони на фурна и сос бешамел.

# 24
  • Мнения: 14
запечени броколи със сметана и синьо сирене.

# 25
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Задушени със зехтин и чесън
Задушени със сос от синьо сирене
Задушени (леко), после запечени в йена с каквото ми дойде на акъла Mr. Green
Голям фен съм на броколито Heart Eyes , за разлика от брюкселското зеле, незнам но на мен ми смърди  Sick

# 26
  • Мнения: 1 427
Правя салата от броколи- с пушено сирене, мойонеза, кисело мляко, чесън, лимон и копър. Става страхотна!

# 27
  • Мнения: 116
В къщи често приготвяме тази супа с броколи:
Броколите се сваряват в подсолена вода за 10 мин. (по желание може да се сложи и морков) След това се пасират. Добавят се масло и вегета. Застройва се с 1 яйце и 1 ч.ч. прясно мляко. Поръсва се с копър или магданоз.

# 28
  • Мнения: 222
Днес в Бон Апети д-р Мария Папазова направи Салата Пълнени домати с броколи и извара, изглеждаха доста вкусни, ще ги направя.  Издълбани домати се пълнят със смес от извара, малко майонеза, нарязано сварено броколи, сол, черен пипер. Слага се капачето на доматките и се украсяват с магданоз или мащерка.

Общи условия

Активация на акаунт