Печени ябълки?

  • 4 153
  • 19
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Здравейте,
Как правите печените ябълки?
И какви сладкиши правите с тях?

# 1
  • Мнения: 7 474
 Rolling Eyes Издълбавам вътрешността и вътре слагам
 парче лимон и мед и пека в тава с малко вода.

Сладкишите са ми в профила Peace

# 2
  • Мнения: 444
Аз ги правя така - издълбавам на всяка ябълка семките ( с дупка от към дръжките ) запълвам със захар и пека , върху хартия за печене !

# 3
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Аз ги правя така - издълбавам на всяка ябълка семките ( с дупка от към дръжките ) запълвам със захар и пека , върху хартия за печене !

И аз така, но не пека върху хартия а с малко водичка

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 519
Издълбавам семките, слагам захар или мед и пека с малко водичка.

И какви сладкиши правите с тях?
Не правя сладкиши с тях. Ядем ги натюрлих.  Mr. Green

# 5
  • София
  • Мнения: 1 423
Издълбавам вътрешността и слагам захар (или мед) и малко орехи. Пека в тава с много малко вода.   chef
А сладкиши с ябълки не съм правила  Blush

# 6
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
съвсем ли ги избълбавате ,или остава дъно?
Да не изтича или няма значение?

# 7
  • София
  • Мнения: 1 423
съвсем ли ги избълбавате ,или остава дъно?
Да не изтича или няма значение?
Аз не ги издълбавам много  Peace

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 519
Остава разбира се. Издълбавам само семките.

# 9
  • Мнения: 3 478
Пълня ги с мед или кафява захар, орехи,стафиди, канела. Наскоро ядох на гости и бяха им сложили и малко овесени ядки, бяха страхотни.

# 10
  • Мнения: 481
Аз също много обичам печени ябълки, а в едно от предаванията си Ивам Звездев обясни как използва тясната част на тикви цигулка, нарязана на филии за канапе на печени ябълки и круши. Решила съм да го пробвам, но се чудех дали отделно се изпичат или може да се сложат плодовете върху тиквата и заедно да се пекат. Ябълките пека с малко захар, стафиди и орехи, а тиквата поръсвам с мед и орехи при сервиране. Мисля, че може да се получи чудесна комбинация.

# 11
  • Мнения: 1 271
Аз също много обичам печени ябълки, а в едно от предаванията си Ивам Звездев обясни как използва тясната част на тикви цигулка, нарязана на филии за канапе на печени ябълки и круши. Решила съм да го пробвам, но се чудех дали отделно се изпичат или може да се сложат плодовете върху тиквата и заедно да се пекат. Ябълките пека с малко захар, стафиди и орехи, а тиквата поръсвам с мед и орехи при сервиране. Мисля, че може да се получи чудесна комбинация.

ей тази идея за тиква и ябълка много ми хареса
не се бях сещала че може и така
мерси   chef  bouquet

# 12
  • Мнения: 3 622
Много обичаме печени ябълки и доста често правя  Grinning
Издълбавам ги и им слагам захар, орехчета, канела. Пека в тавичка с малко вода

# 13
  • Мнения: 2 199
Аз съм запичала ябълките със захар, и след това слагам по лъжица или две крем-ванилия и оставам още малко да се запече във фурната  Party

# 14
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
А дюлите по същия начин ли се приготвят? От известно време ми се търкалят няколко, но никога не съм правила с дюли нещо различно от сладко.

# 15
  • Мнения: 4 916
Печени ябълки с мед и орехи  Crazy ммммм, добре че ме подсети да направя - в къщи много ги обичаме

# 16
  • Мнения: 539
Колко време се пекат горе-долу?

# 17
  • Мнения: 3 622
Колко време се пекат горе-долу?

Аз ги пека на слаба фурна /150 -160 градуса/ около 45 минути

# 18
  • Мнения: 1 541
Обожаваме печени ябълки цялата фамилия. Правя ги по следния начин- Без да разрязвам ябълката издълбавам с уредче (онези станно изглеждащите кръгли) сърцевината. След това увивам ябълката във фолио, като лекичко затапвам с фолиото долният отвор на ябълката. Пълня с орехи, черни стафиди,мед (или каф. захар, а може и без никакви подсладители, ако и детето ще яде) и малко нарязана на много малки парченца круша отворите и дозавивам във фолиото, като отгоре лекичко се вижда ябълката. Пека на умерена фурна с вентилатор. За време незнам- на око. След като са почти готови отварям малко повече фолиото да се зачервят за секунда. Сервирам ги с ванилов крем, канела и чертички от карамелизирана захар (хем декорация, хем подсилва вкуса)  Peace

# 19
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Пълнена тиква
В малка тиква отрязвате капаче.Изчиствате семките и я пълните с нарязани плдове-ябълки,
круши, дюли, орехи , сушени сливи, кайсии, стафиди.Захар.
Слагаш капачето и в тава с малко вода.Печеш.То се спихва леко и е чудно.

Общи условия

Активация на акаунт