Египет-Страна на Фараони-6

  • 30 700
  • 308
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 3 462
Специално за Ани и следобедното й настроение. Mr. Green



И замириса на лаваца и арабска кухня. Laughing

# 241
  • Мнения: 76
Благодаря на Евелина Папазова за прекрасния разказ и за това , че отдели от своето време да се включи в нашата тема.
Пожелавам й здраве и професионален успех.
  bouquet

# 242
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
ели, супер си, голямо мерси за рецептите! дайте и тази за кухия хляб!  пина,ако  пробваш тази на клементин и стане  както го показа на снимката, моля те сподели тука, искам да се пробвам и аз, ама ще искам разяснения за тавите  и пове4е за самото месене, тука много месят, аз без ръце  ще остана за табуните и фтаир! #Crazy Tired
на евелина, специален поздрав  от магребските ориенталски ритми! танцуваш ли  на музика от нашенския край?  Hug  bouquet
ох, 4ета ви ,докато сме тежко болни с линда и ко! такъв грип ни е пипнал, не смея да си отворя устата, да не ви хване, та си мъл4а и набивам сладко и соленко да не загубя пищност!  Mr. Green

# 243
  • Мнения: 1 730
Woowww, Мерси Нойче, много екзотичен стюард  newsm53, прилича на древните египтяни, като един герой от "Мумията се завръща" Wink че и някакви техники масажни май владее, като гледам чашките като вендузи са  Joy
Марси бързо оздравяване  Hug

# 244
  • Мнения: 11 747
shedi, marsy,това с тавите не е толкова сложно,колкото ви се е сторило.Не се захлюпва.Просто се слагат две тави отгоре и отдолу по една,като помежду им има около 20см разстояние.Долната тава играе ролята на пода на пещта и на нея се слага хляба,а горната играе ролята на тавана на пещта и тя не се бута.Трябва да се загрее предварително фурната с тавите заедно,така че като се метне питката,тавата вече да е гореща и веднага да го грабне!

marsy,аз куха питка съм правила,ако искаш да дам рецепта.То е същото,само не втасва преди печене,а само се отпуска 10мин. Аз се надявам сега да не стане кухо,а да има мека,хлебна средина.Надявам се предвиденото 1,5 часа втасване да свърщи тази работа.

Noia,айде да го напълним airbus-а,все тука с наши хора  Hug и да мятаме дестинациите от темите досега,както и тези,които предстоят! Peace





elip,благодарско за рецептите,малко екзотични ми идват,ама ще се пробват Simple Smile

# 245
  • София
  • Мнения: 7 168
Такаа, добре се настаних и съм готова за приключения  Grinning

Гледам за хлебчета си говорите,и на мен много ми харесаха особено горещи с масълце... Crazy  гледах хлебаря как ги прави,но самата рецепта не я знам.Само знам,че супер бързо ги вадеше от пещта.

И за кафенце си говорите, но ние хубаво арабско кафе не пихме  Tired само нес ...Но пък пихме хубав чай -май каркаде беше  Thinking

Може ли някой да разкаже за картюшите, нещо не доразбрах  каква е тяхната история? Имам такова с името на дъщеря ми и много си го харесвам  Heart Eyes

..имам и няколко други въпросчета,но едно по едно   Laughing

Последна редакция: нд, 28 окт 2007, 16:38 от elix

# 246
  • Мнения: 11 747
То аз няма какво да питам,ами направо давам рецептата за кухите питки.

Списък на необходимите продукти:

500 г брашно
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. олио
олио за намасляване

Начин на приготвяне:

1. Маята се поставя в малка купичка, сипва се половината захар, налива се малко вода и се оставя да шупне.
2 . Брашното се пресява, поръсва се с останалата захар и солта и се разбърква. Добавя се шупналата мая, налива се олиото и 1–1 1/2 ч. ч. хладка вода и се размесва. Полученото еластично и влажно тесто се оставя да втаса около 10 минути и след това още веднъж се размесва
3. От тестото се режат малки парчета, оформят се топчета, които леко се набрашняват и се разточват на дискове с дебелина 0,5 см. Пекат се за кратко в намаслена с олио тава при температура 240–250 градуса, като се обръщат на 3–4 минути. Щом са готови, се завиват в кърпа, за да омекнат.

Моят съвет - не мажа тавата с олио,а просто набрашнявам повечко суровата питка и така мятам в тавата и става точно като ръчно приготвена и печена на каменна пещ! Peace



снимката не е моя,крадена от нета е,защото аз не снимах,ядохме ги топли  Mr. Green

Да добавя за питките! Като се пекат - не ги чакайте да се зачервяват - понеже са тънички,става направо изгоряла кора!По-скоро бежови ги вадете.
Не се изкушавайте или увличайте да ги разточвате много тънки,стават пак суха корица,прекалено тънка.
Тези питки трябва един да седи да ги мята и вади,а друг да яде...имайте предвид,че са слугинска работа.Хубави са на момента топли,като изстинат стават,ама не е същото.


Последна редакция: нд, 28 окт 2007, 16:45 от pina

# 247
  • Мнения: 11 747


Може ли някой да разкаже за картюшите, нещо не доразбрах  каква е тяхната история? Имам такова с името на дъщеря ми и много си го харесвам  Heart Eyes


Аз много се чудих дали да си купя такова... newsm78 Реших,че няма да го нося и си го спестих Thinking Е,следващия път като отида  Mr. Green ,ако съм на друг акъл,ще си купя.
Ние си взехме папирус,от оригиналните,дето са със сертификат.Много си го харесвам,на стената ни е сложен.
Купих си и един огромен шал - тъмносин на златни египетски еруглифи,както и коланче с паети - за да танцувам като Шакира  Mr. Green продавачът много настоя да ми го върже и да метна 2 гюбека,не ме пускаше иначе... Laughing Mr. Green

# 248
  • София
  • Мнения: 7 168


Може ли някой да разкаже за картюшите, нещо не доразбрах  каква е тяхната история? Имам такова с името на дъщеря ми и много си го харесвам  Heart Eyes


...Купих си и един огромен шал - тъмносин на златни египетски еруглифи,както и коланче с паети - за да танцувам като Шакира  Mr. Green продавачът много настоя да ми го върже и да метна 2 гюбека,не ме пускаше иначе... Laughing Mr. Green

 Joy Joy значи си го взела на много добра цена,почти без пари  Mr. Green

Оригинален папирус и ние си взехме,но още не сме го сложили в рамка.Наргиле също помъкнахме оттам за да е автентично, добре че здраво си го донесохме.,.Пушихме там няколко пъти ,тук още не сме.

# 249
  • Мнения: 3 462

Може ли някой да разкаже за картюшите, нещо не доразбрах  каква е тяхната история?



Какво е това, нещо като амулет ли?

Шакира да метне два гюбека и две питки и тук да почерпи. Mr. Green

Къде изчезна египетската Ути Бъчварова, да не би да твори в кухнята?  Laughing Heart Eyes

Марси, защо така, от променливото време ли се разболяхте? Бързо оздравяване.

Гале, на дансинга моля, че конкуренцията расте с всеки изминал ден Laughing

Woowww, Мерси Нойче, много екзотичен стюард  newsm53, прилича на древните египтяни, като един герой от "Мумията се завръща" Wink че и някакви техники масажни май владее, като гледам чашките като вендузи са  Joy


...и чакри отключва, само трябва да го поохраниш, че BMI му е под нормата като го гледам. Mr. Green

# 250
  • Мнения: 820
Много сте изписали бре хора Grinning, досега четох и така ми се доядоха питки, ще взема да се пробвам. Дали ще станат с черно брашно или трябва бяло да си купя?
Добре дошли на новите фараонки  bouquet.
Аз също съм впечатлена от познанията и таланта на Евелина. Прочетох няколко от статиите на сайта и. Много съм изненадана от историята на кючека, ние в България понятие си нямаме какво представлява този танц newsm78

Ели, ако не бъркам cumin на български трябва да е кимион. Да знаеш като ти чета рецептите ми се прииска да ти дойда на гости Flutter

А какви са тези картюши, нещо не разбрах. Покажете моля снимка Mr. Green

# 251
  • Мнения: 1 730
Картушите са златни/ сребърни медальончета, на които с египетски символи ти изписват името:
http://www.kingtutshop.com/cartouches/18k-gold-cartouches.htm?gc … o8CFRDsXgoddDiAlg



http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.ramez.gq.nu/ima … 6hl%3Dbg%26sa%3DG

# 252
  • Мнения: 11 747
хе-хе  Laughing вижте на какво попаднах
http://uk.youtube.com/watch?v=5oV6PIvdEi4

ама тоя става от кухия

# 253
  • Мнения: 413
ЕЛИ, пред два часа прочетох рецептите ти, и ето вече заформих Базбусата,  chef много я харесвам, но имах друга рецепта, а сега вече направих и твоята. Сложих и малко ванилия в сиропа.
  Падам си по сладките работи, много ми се лепят, но на базбусата не мога да отстоя, даже вече хапнах няколко парчета.  И фото и направих, но незнам как да го сложа във форума  Sad

  Ще се радвам, ако Евелина Палазова дойде някога да танцува в египетския локал във Виена, един от най-квалитетните и доста скъп. Само кафето струва 15 евро, а вечеря за двама излиза окол 200-400 евро. Идват професионални танцьорки от цял свят и доколкото разбрах хонорара им е 1/3 от оборота., което не е малка сума.
http://www.yesirahtribal.at/neu/php/links.php5?group=9

# 254
  • Мнения: 1 655
Doбър вечер!
Ние в това лошо време не излизаме но и не мога да седан че той е много крив!
Нойче, нямаш грижи и елементарна представа за пилотска кабина имам! Mr. Green
А за там само стюарди сервират, така че помисли какви ще ги избереш! Whistling Hug
Ели ти си била цяла енциклопедия бе душа!много готини рецепти от кога търся сполучлива рецепта на бамбуса и все не намирам, пробвах еднаи я ядохме от тавата, защото неможа да стане на парчета и удряше на сода!
Но за сметка на това днес правих толумбички  Embarassedима за всички, верно малко се поулях ама аз така раздавам накомшийкитекатонаправя нещо!Няма само на моето дупе да селепи!  chef Embarassed
Евелина много увлекателно разказваш, благодаря от сърце засподеленото и чакама с нетърпение следващият ти постинг!
А този хляб много апетитен ей, аз все така пищтна ще си седя, с тези вкусотиики!
Но и аз ще пробвам питките, че тук едни фалшиви ги оравят, ужас направо! Crossing Arms Cry newsm61
А видеото коетое пуснато за направата на хляба е повече от нагледно и е супер!
За шишата да ви кажа!Ако не сте палили преди шиша-наргиле, не се пробвайте сами, припървоначалното запалване, трябва много да се дърпа, като прахосмукачка направо и ако не сте опитни може да ви заболи главата или да се замете от дърпане!
Искам да питам нещо друго фараонките, виждала съм че бедуините а ине само но това е типично за египет че жените си правят като татуировка на брадата една черта  и точки, какво е и защо!

Общи условия

Активация на акаунт