Мексикански царевични питки

  • 27 806
  • 51
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 283
Днес направих мексикански царевични питки във формата за мъфини.Станаха страхотни,затова забърках две дози.Да ви е сладко smile3503
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00570.jpg

# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Днес направих мексикански царевични питки във формата за мъфини.Станаха страхотни,затова забърках две дози.Да ви е сладко smile3503
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00570.jpg

месиканските царевични питки не се ли казват тортиля? скоро им писах рецептата в темата за такос.

но такива, които да стават и за мъфини не познавам newsm78

# 2
  • Мнения: 3 622
pepika добре изглеждат, но дай рецептата

# 3
  • Мнения: 1 226
Хайде де pepika, дай рецептата.

# 4
  • Мнения: 1 226
asyalein какво не им харесваш на питките?Страхотно изглеждат.И тортилята нали е царевична питка все пак.И то мексиканска.

# 5
  • Мнения: 3 036
Моля дайте рецептата.
Настина ли са толкова лютиви колкото пише в  литературата.
Иначе изглеждат страхотно.

# 6
  • Мнения: 1 283
Тези питки се сервират към типичното ядене на мексиканците фасул с кайма.Нали за това им викат Фасулковци.А пък и не само тортилята е типично мексиканско ядене нали.
Та рецептата:
1ч.ч.брашно голяма
1 ч л. сол
3/4 ч.ч. царевично брашно/аз слагам цяла/
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. захар равни
1 яйце
3 с.л.разтопено масло/аз слагам маргарин/
1 ч.ч. мляко прясно
Объркваме сухите продукти  в купа, прибавяме и мокрите продукти предварително разбити млякото,яйцето и маслото.Всичко става много лесно само с лъжица.Предварително съм си намазала формичките със маргарин или масло и изсипвам първо по малко от сместта и после допълвам .Това е точно за 12 мъфини.
Печем в загрята фурна на 200 градуса около 20 мин.
Всеки може да допълва по желание каквото си иска,но това е класическата рецепта Peace

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 23:13 от pepika

# 7
  • Мнения: 3 036
pepika,
дай съвет като нямам формичка как да се справя с подръчни материали?
Преди това   bouquet за рецептата.

# 8
  • Мнения: 1 283
Преди го правих във форма за кекс,но от правоъгълните,можеш също във форми за крем карамел или от малки пастетчета,но трябва да са 12. За това най-добре в продълговата форма,в същата форма за руло Алисия hahaha

# 9
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
asyalein какво не им харесваш на питките?Страхотно изглеждат.И тортилята нали е царевична питка все пак.И то мексиканска.

къде съм написала, че не ги харесвам?а?

за мен това е мексиканса царевична питка. тортиля се казва



просто написах, че не съм попадала на рецепта за по-дебел вариант.

чудя си се просто.

а и отдавна не се водя само по външния вид Wink

# 10
  • Мнения: 1 226
Ами ето, че има рецепта.И то не изглежда никак зле.Като гледам рецептата сигурно е и вкусна. ;-)pepika направи ги пак и ни покани да опитаме.Откъде си?

# 11
  • Мнения: 1 283
Както по долу писах тези царевични питки се сервират с кафяв фасул с кайма.Това е и менюто тази вечер у нас.Иначе заповядай у нас Стела с удоволствие ще те гостя в Пловдив  bouquet

# 12
  • под тепетата
  • Мнения: 9 308
Млякото кисело или прясно  newsm78

# 13
  • Мнения: 1 906
Млякото кисело или прясно  newsm78

...
1 ч.ч. мляко прясно
...
Peace

# 14
  • Мнения: 4 516
Обожавам царевични питки! Благодаря за рецептата, pepika!   bouquet  А за тортилите пак ли са същите продуктите?

# 15
  • Мнения: 3 622
И аз ще ги пробвам тия царевични питки  Laughing

# 16
  • под тепетата
  • Мнения: 9 308
 Embarassed

# 17
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Днес направих мексикански царевични питки във формата за мъфини.Станаха страхотни,затова забърках две дози.Да ви е сладко smile3503
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00570.jpg

месиканските царевични питки не се ли казват тортиля? скоро им писах рецептата в темата за такос.

но такива, които да стават и за мъфини не познавам newsm78
Би ли дала рецептата и тук?

Най-накрая и аз ще си купя тия форми за мъфини, толкова вкусни рецепти има където се използват Simple Smile.

# 18
  • Мнения: 93
Направих рецептата два пъти, като вторият път сложих плънка от сиренце и чубрица. И в двата варианта ефекта беше страхотен. Скъсахме се от ядене.  Hug

# 19
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
http://img391.imageshack.us/my.php?image=corn1ik0.jpg
http://img266.imageshack.us/my.php?image=corn2mj9.jpg

Това е вариация на царевичните "бисквити", които правят в Луизиана за закуска обикновено.
Разликата е че се слага гъст айран и щипка сода вместо прясното мляко, брашното е 1 1/4 чаша, а царевицата е грис, а не брашно и е половин чаша и захарта е по-малко - една лъжичка. Стават умопомрачителни Grinning. Яйцето, маслото, бакпулвера и солта са същите пропорции.
Много ги уважаваме топли, с масло, лютеница и луканка  Hug ... Може и с цастърган кашкавал да е тестото ...

Последна редакция: ср, 15 окт 2008, 06:27 от eli_c

# 20
  • Мнения: 98
Наистина са много вкусни тези питки, ако се сложе една чаша захар да станат сладки са още по хубави.


п.п. Тук са много разпространени. Води си се корн мъфин, а мексиканските царевични питки са съвсем различни ( тук натурални мексиканци колкото щеш).

# 21
  • Мнения: 93
Напоследък съм луднала да правя различни варианти на питките. Днес направих с мюсли и станаха доста сполучливи. Досега най-много ми харесаха със сиренето и чубрицата. Мисля тези дни да врътна едни с маслини   chef

# 22
  • Мнения: 1 283
http://img391.imageshack.us/my.php?image=corn1ik0.jpg
http://img266.imageshack.us/my.php?image=corn2mj9.jpg

Това е вариация на царевичните "бисквити", които правят в Луизиана за закуска обикновено.
Разликата е че се слага гъст айран и щипка сода вместо прясното мляко, брашното е 1 1/4 чаша, а царевицата е грис, а не брашно и е половин чаша и захарта е по-малко - една лъжичка. Стават умопомрачителни Grinning. Яйцето, маслото, бакпулвера и солта са същите пропорции.
Много ги уважаваме топли, с масло, лютеница и луканка  Hug ... Може и с цастърган кашкавал да е тестото ...

Тази рецепта ме заинтригува. Би ли я написала цялата за да не объркам нещо при приготвянето Peace

# 23
  • Мнения: 4 516
Pepika, искам само да ти кажа, че ти разгледах албума в подписа и съм просто изумена какви неща има! Щях да захапя бюрото барабар с компа, честно!  Heart Eyes Професионално ли се занимаваш с това?
П.П. Да го махаш този вреден подпис!  Laughing  Hug

# 24
  • Мнения: 1 283
Pepika, искам само да ти кажа, че ти разгледах албума в подписа и съм просто изумена какви неща има! Щях да захапя бюрото барабар с компа, честно!  Heart Eyes Професионално ли се занимаваш с това?
П.П. Да го махаш този вреден подпис!  Laughing  Hug

Така мислиш ти, но ела в къщи да видиш какви са претенции. Не се занимавам професионално, но всичко трябва да ти идва отвътре, и не само в готвенето

А ето преди малко в друга тема какво написах цък

# 25
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Пепика, ето рецептата :

1 1/4 чаша брашно (чашата ми е 250 гр.)
1/2 чаша царевичвн грис (корнмеал)
1 супена лъжица без връх бакпулвер, аз купувам на бурканче  Simple Smile.
1 с.л. захар
1/4 чаена л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
3/4 чаша гъст айран
1 яйце
3 лъжици (45-50 гр.) разтопено масло

Разбъркват се сухите съставки, разбивам яйцето с айрана и накрая наливам маслото, изливам в кладенче в брашнено-царевичната смес. Разбърква се малко, само колкото да стане хомогенно, шуплесто тесто. С намазнени ръце и формичка за изрязване на кръгли сладки оформям бисквитите - около 2 см. високи и диаметър 5-6 см. Пекат се около 20 минути на намаслена хартия, може да се намажат със жълтък отгоре или да се добави кашкавал в тестото. Много удобни за разрязване през средата и намазване с какво ли не Laughing...

# 26
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Такива питки всеки обед си купуваме от закусвалнята до службата......такива фенове сме им с колежката,че няма повече накъде Party.Изглеждат абсолютно същите като на снимките на Пепика и на Ели,и се радвам ,че споделихте рецептите HugЗаписвам ги, и задължително ще пробвам през уикенда Heart Eyes.

# 27
  • Мнения: 93
Днес направих питките със сода и кисело мляко, като добавих и маслини, нарязани на парченца. Стана страхотно, само че леко тестено. Нарязах питката на филийки и ги върнах във фурната да се поизпекат леко. като опитахме после просто нямам думи ... хрупкави маслинени филийки.   chef  Laughing

# 28
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Освен сода св слага и бакпулвер, без него не знам как е. И царевицата непременно е грис а не брашно Peace. Стават пенести от въздух още преди да се сложат във фурната и никога не спадат. МОже би маслините са ги "накиснали" леко, примесите малко развалят работата, и моите с кашкавал малко спаднаха но не бяха клисави newsm78 Grinning. Маслини е добра идея, ще опитам и аз.

# 29
  • Мнения: 93
Наистина бях забравила бакпулвера.  Embarassed Иначе маслинките си бяха сухички, не вярвам те да са сгафили работата. Следващият път ще потърся в магазина царевичен грис пък да видим какво ще излезе. Мен лично повече ме кефят като са попречени като бисквитки, понеже хрупкат  Crazy Трябва да ги врътна и с кашкавалче, пък да видим дали ще стане по-яко от това с маслините   chef Мисля дори да направя и едни сладки мъфинчета с конфитюр отвътре, като онези купешките, забравих им името  Shocked Ще се отчета отново.  Peace

# 30
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Аз да попитам......като купувате царевичния грис,на пакета пише царевичен грис или брашно...... newsm78 Много е тъпо въпросчето ми ,на понеже не съм купувала ни брашно ,нито грис и незнам дори какво пише на опаковката Embarassed.Коя фирма го произвежда?Незнам и къде да го търся,може би при белите брашна?!?! Thinking

# 31
  • Мнения: 1 283
Аз да попитам......като купувате царевичния грис,на пакета пише царевичен грис или брашно...... newsm78 Много е тъпо въпросчето ми ,на понеже не съм купувала ни брашно ,нито грис и незнам дори какво пише на опаковката Embarassed.Коя фирма го произвежда?Незнам и къде да го търся,може би при белите брашна?!?! Thinking
Царевичен грис е едно по-зърнесто, а царевичното брашно е като брашното, само че е жълто. Съвсем различни са в едрината. За моите използвам царевично брашно Peace

# 32
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Благодаря Пепика   bouquet Hug

# 33
  • Мнения: 1 494
Днес направих мексикански царевични питки във формата за мъфини.Станаха страхотни,затова забърках две дози.Да ви е сладко smile3503
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00570.jpg

месиканските царевични питки не се ли казват тортиля? скоро им писах рецептата в темата за такос.

но такива, които да стават и за мъфини не познавам newsm78

Не можах да намеря тази тема. Моля те, насочи ме или пусни рецептата за тези питки. Praynig Нали стават като палачинки?

# 34
Преди малко направих една доза по рецептата на Ели ,понеже нямах пр.мляко,и искам да ви кажа ,че станаха страхотни.Половината вече сваршиха,а мъжо още е на работа EmbarassedКакто и да е-утре ще правя нова доза ,ама този път с повечко захар,че да станат сладки.

# 35
  • Мнения: 9 776
Ето една снимка от мен от оня ден. Имах само сода бикарбонат и така ги направих и освен това не спазих много реда на смесване на продуктите, но пак се получиха много добре и освен това станаха много бързо. А с бакпулвера сигурно имат по-различен вкус. Другият път ще ги направя по оригиналната рецепта. pepika, благодарности Hug!

# 36
  • Мнения: 1 283
Правих ги пак и пак и пак, е много вкусни са


# 37
  • Мнения: 93
Аз правих доста вариации на тези питки и съм доволна. Правих ги и като бисквити с повечко царевично брашно, понеже стават сухи и хрупкави. Обаче трябва да се попрепекат и така стават наистина страхотни.   chef

# 38
  • под тепетата
  • Мнения: 9 308
Пробвах и двата варианта, ометоха се за отрицателно време! Страхотни, вкусни и бързи  Peace

# 39
  • Мнения: 25
луд фен съм на царевичките, ще пробвам да ги направя в къщи, изчетох всичко Hug

# 40
  • Мнения: 25
а някой знае ли само с царевично брашно рецепта newsm78

# 41
  • Мнения: 2 110
Благодаря ви момичета ,че пуснахте тази тема ! Страхотни са !

# 42
  • Мнения: 9 776
а някой знае ли само с царевично брашно рецепта newsm78

Няма нещо, което да стане само с царевично брашно Naughty. Винаги трябва да се смесва с друго Peace.

# 43
  • Мнения: 930
и аз от моят опит разбрах, че само качамак става единствено с царевично брашно Crazy

# 44
  • Мнения: 465
Pepika, разгледах ти албума в подписа, страхотни неща правиш   bouquet Особено оформлението така ме зарадва. Веднага на ум набелявах какво да си открадна като идеи  Blush

# 45
  • Мнения: 434
Abi,и аз се заинтересувах за рецептата за максикански тортили на asyalein.
Тъй като авторката не е писала ще ти дам линк към нея:
рецепта
asyalein,мерси!  bouquet

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 20:52 от муцка

# 46
  • Мнения: 25
Ето само с царевично брашно.Правил ли е някой?
http://recipe.hit.bg/hliabove/tzarevi4ni_pitki.htm

# 47
  • Мнения: 25
Ето само с царевично брашно.Правил ли е някой?
http://recipe.hit.bg/hliabove/tzarevi4ni_pitki.htm


Явно не newsm78

# 48
  • Мнения: 1 505
Ето само с царевично брашно.Правил ли е някой?
http://recipe.hit.bg/hliabove/tzarevi4ni_pitki.htm
Имаме приятелско семейство колумбиици,та жената ги приготвя то4но по на4ина показан от теб,истината е ,4е на мен не ми допадат така,моята половинка пък си облизва пръстите като ходиме в тях.Сервират ги с някакво сирене,много миризливо,напомня малко на козето,не го знам какво е и не искам и да го знам,аз си ги хапвам със сол само.

# 49
  • Мнения: 1 725
То, добре ми се струват тези колумбийски питчици, но за аматьори като мен, това само вода, без да е указано точно колко...  newsm78  Някой, ако ги е пробвал, може ли да даде по-точни пропорции.  Praynig

# 50
  • Мнения: 25
Пробвах, не станаха кой знае какво, нагарчаха и голямо печене в тигана падна... ooooh!
И не са 18, а 6-7 бройки. CrazyЯдох си ги сама.
Май повредата е в моя телевизир.

# 51
  • Мнения: 1 283
Пробвах, не станаха кой знае какво, нагарчаха и голямо печене в тигана падна... ooooh!
И не са 18, а 6-7 бройки. CrazyЯдох си ги сама.
Май повредата е в моя телевизир.
Аз също реших да опитам само с царевично брашно  Naughty няма повече. Мексиканските питчици дето съм дала рецептата стават страхотни, правете тях  Peace

Общи условия

Активация на акаунт